Quote:
Originally posted by Ava
otiosa, αυτός ο αξιόλογος άνθρωπος που περιγράφεις, είναι σύντροφός σου αυτή τη στιγμή ή μόνο φίλος σου;
Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μερικά πράγματα φαίνονται από την αρχή. Μόνη σου το είπες, ακόμη δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του και δε νομίζω ότι θα συμβεί αυτό. Η σχέση σας πέρασε σε άλλο επίπεδο, αυτό της φιλίας, του σεβασμού, εκεί όπου δε χωρούν τα πάθη, που σηκώνει ο έρωτας. Αν επανέλθει, δεν ξέρω.. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και φιλάνθρωποι με τον άλλο. Δεν θα ήθελα με τίποτε να πειραματιστώ ή ακόμα χειρότερα να ενδώσω σε κάτι από απελπισία, βαρεμάρα, περιέργεια και να πληγώσω τον άλλο.
Εκεί που είχα στάνταρ την απάντηση στο γνωστό ερώτημα αν υπάρχει φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων του αντίθετου φύλου, άρχισα να αναρωτιέμαι. Γιατί μπορεί τη μία πλευρά να την καλύψεις, η άλλη όμως; Αν η άλλη τρέφει αισθήματα κρυφά και ελπίζει άδικα; Το έχω πάθει και αυτό με έναν φίλο, να βρεθώ στην άλλη μεριά. Είχα αρχίσει να ψιλοτρέφω κάποια αισθήματα κι εκείνος τα ανταπέδιδε, για να μη πω τα προκαλούσε. Έτσι τόλμησα να τον σκεφτώ διαφορετικά. Ευτυχώς η υπόθεση ξεκαθαρίστηκε προτού προλάβω να τον ερωτευτώ. Παντρεύτηκε και εξακολουθούμε να είμαστε φίλοι, αλλά δεν ξεχνώ και αυτά που παρά λίγο να νιώσω για κείνον.
Ουφ, βάρυνα πάλι με αυτές τις σκέψεις.. Μου προκαλούν θλίψη, γιατί δεν έχουν και σίγουρη απάντηση.. Δεν είναι να πεις θα παιδευτώ για τόσο πχ χρονικό διάστημα, θα στίψω το μυαλό μου και θα το λύσω το ζήτημα. Δεν έχει και κανένα πανηγύρι να πάω, να ξεδώσω! Με κάτι τέτοια δε σκέφτεσαι και η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να προβληματίζομαι για σοβαρά και άλυτα θέματα. Μήπως να ετοιμάσω το σάκο μου με τα πράγματα που θα πάρω μεθαύριο στη θάλασσα; Να αρχίσω από τώρα να φαντασιώνομαι τις παραλίες; Για να δούμε τι θα πάρουμε μαζί..
ψοφάω για πανηγύρια, ο χορός, η μουσική, το φαί, όλοι νέοι-γέροι ένα!