Ιερέας του κακού;
Χα, χα!
Ο συγκεκριμένος είναι πολύ ήρεμος και γλυκός άνθρωπος, για όσους τον έχουν γνωρίσει! Κι εμένα αυτή την εικόνα μου έδωσε στην αρχή!
Κι όχι μόνο, αλλά έχει και απήχηση στο κοινό! Και πολλούς φίλους στο fb!!
Τώρα πρόσφατα, πάλι στο Άγιο Όρος βρισκόταν, πηγαίνει εκεί συχνά πυκνά..
Ε, σύγκρινε τώρα αυτό το γεγονός με αυτά που λέει και πες μου εσύ αν βγάζεις άκρη.....
Τι αλλά μου είχε πει;
Ξεκινώντας πάλι από το "δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά...." , ότι σε ένα εξορκισμό ένας δαιμονισμένος έδειχνε το καμπαναριό της εκκλησίας και φώναζε "η Μαρία , η Μαρία σας προστατεύει", λέω εγώ "ποια Μαρία;" και μου απαντά: "η Παναγία, αλλά τα δαιμόνια φοβούνται να την πουν έτσι" ........ Και μου άρχισε στις ιστορίες για την "Παναγίτσα" μας που τρέχει όλο το χρόνο σε όλα τα σημεία της γης για να βοηθήσει τον κόσμο...........
Κοίταξε Γιώργο, τίποτα δε μου κάνει εντύπωση πια σε αυτό το χώρο!
Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είναι η πιο αντιπροσωπευτική και "νορμάλ" περίπτωση που μπορείς να βρεις εκεί μέσα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται!
Διότι, υπάρχουν και πολύ χειρότερα... Αυτός τουλάχιστον έλεγε ότι έλεγε, αλλά δεν ήταν επιθετικός! Υπάρχουν όμως και τέτοιοι, οι οποίοι με τα λεγόμενά τους ωθούν στην εκδήλωση άσκησης σωματικής βίας! Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου για έναν Καντιώτη...
Τις προάλλες έπεσε στην αντίληψή μου ένα βίντεο στο youtube με κάτι ομιλίες. Το πατάω και τι να δω; , τι να ακούσω μάλλον...... Τη μετενσάρκωση του Χίτλερ σε Έλληνα!!! Έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα ότι αυτόν τον ανισόρροπο και άρρωστο άνθρωπο τον θέλουν μέχρι και άγιο μερικοί!!!!! Τη δεκαετία του '60 τα κηρύγματά του είχαν ερεθίσει έναν εξίσου άρρωστο καλόγερο, ο οποίος κατέβηκε στην Αθήνα, με μια βαριοπούλα, για να σπάσει τα γεννητικά όργανα του αγάλματος του Ποσειδώνα, στο Υπουργείο Παιδείας...
Για να μην τα πολυλογώ, θεωρώ ότι ο εκκλησιαστικός χώρος νοσεί, από πολλές απόψεις.
Πολλή αρρώστια, αδερφέ μου, πέφτει!
Μόνο ο Θερμός, ο Αντώνιος της "Κιβωτού" και κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι στον αριθμό, αξίζουν τον κόπο... Και αυτοί, που σου λέω τώρα, πολεμούνται από το κατεστημένο! Τα βλέπω εγώ στα διάφορα μπλογκς... Λάσπη για το Θερμό, λάσπη για το Φάρο και δε συμμαζεύεται... Τις προάλλες είχε βγει ένα βίντεο με μια γιαγιάκα που ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή και την παρέλαβε ένας "ορθοδοξότατος" θεολόγος κι άρχισε να της καταλογίζει "εωσφορικό οίστρο", "γραώδεις μύθους" και άλλα πολλά, στο καπάκι δε πρόσθεσε και την "αγαπητική" παραίνεση "να προσέχει, διότι η ψυχή της θα έρθει αντιμέτωπη με δαιμονικές δυνάμεις, μόλις βγει"...... Τρομοκρατία, τρομοκρατία και πάλι τρομοκρατία.........
Και σιχαμάρα μαζί, θα συμπλήρωνα εγώ!
Κάποιοι γνωστοί μου είχαν προβληματιστεί, εξίσου με εμένα, γι' αυτά τα ζητήματα, ότι δηλαδή άλλα ακούμε και περιμένουμε ότι θα βρούμε στην Εκκλησία και άλλα συναντάμε στην πράξη. Για το λόγο αυτό, είχαν κυκλοφορήσει και διαδικτυακό περιοδικό, στο οποίο κατέγραφαν τις σκέψεις τους! Θεωρώ ενδιαφέρον να σου παραθέσω το link για να το δεις κάποια στιγμή....
http://methexi.gr/articles.html