Quote:
Originally posted by dew
Λοιπόν η συνταγή που έκανα προχτές με μελιτζάνες παπουτσάκια light - με ή χωρίς κιμά!
3 μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
300γρ κιμά κοτόπουλο ή άπαχο μοσχαρίσιο (μπορείτε και να το παραλείψετε, για χορτοφάγους ή για πολύ πιο ελαφρύ)
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ζουμερές ντομάτες στο μπλείντερ (να γίνουν πολτός)
λίγο μπαχάρι
λίγο πιπέρι
λίγο χοντρό αλάτι
λίγο κόκκινο κρασί ή μπαλσάμικο!!
3 φέτες κίτρινο τυρί light
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Γίνονται περίπου 3 μερίδες!
Βάζουμε τις ροδέλες-μελιτζάνες σε ένα μπωλ με χοντρό αλάτι και νερό για μισή ώρα να χάσουν την πίκρα. Τις ξεπλαίνουμε καλά,τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο ανακατέβοντας με τα χέρια να πάει σε όλες,τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240-αέρα-πάνω-κάτω για 15 περίπου λεπτά, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Όσο οι μελιτζάνες είναι στο φούρνο, τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τον κιμά (προαιρετικός), αν θέλετε ρίχνετε και λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μπαχάρι και σβήνεται με λίγο κρασί ή μπαλσάμικο. Ύστερα βάζετε και το πολτό τομάτας και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Απλώνετε μια σειρά από τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ (χωρίς λάδι), προσθέτετε τη <γέμιση>, και <καπακώνεται> με τις μελιτζάνες που απέμειναν. Βάζετε και το κασεράκι από επάνω και πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το κασέρι!
Γίνονται θεικές σας το λέω και το υπογράφω :P Αλλά είναι τουλάχιστον 3 μερίδες!!
Dew μου εσενα το αγορι σου τα τρωει αυτα ε.Εγω αμα φτιαξω πα******κια και του πω να ερθει να φαμε θα μου πει δε μαρεσουνε.Γιατι μερικοι αντρες τρωνε μονο κρεατικα δε το καταλαβαινω αυτο.:P Anyway τελεια η συνταγη θα τη φτιαξω να τη φαω με τις φιλες μου γιατι αν περιμενουμε απο τα αγορια μας σωθηκαμε!:P