Eγω δεν τα παω καλα γιατι εχω φυγει απο Αθηνα κ δεν υπαρχει ΚΑΝΕΙΣ διαιτολογος εδω που βρισκομαι να γνωριζει τις τριαδες μα κανεις.Επισης λογω ζεστης δεν κινουμαι καθολου η λογω κακης ψυχολογιας.Εχω πεσει ψυχολογικα κ αυτο τα λεει ολα.
Printable View
Eγω δεν τα παω καλα γιατι εχω φυγει απο Αθηνα κ δεν υπαρχει ΚΑΝΕΙΣ διαιτολογος εδω που βρισκομαι να γνωριζει τις τριαδες μα κανεις.Επισης λογω ζεστης δεν κινουμαι καθολου η λογω κακης ψυχολογιας.Εχω πεσει ψυχολογικα κ αυτο τα λεει ολα.
Βρε lessing μια χαρα τις ξερεις τις τριαδες..κι αν εχεις αποριες εδω ειμαστε!! Αν και απ'οτι διαβαζω νομιζω οτι παιζει η ψυχολογια σου μεγαλυτερο ρολο..Αντε να ευθυμουμε σιγα σιγα.. Ή τουλαχιστον να διαχειριστουμε τη λυπη μας λιγοτερο αυτοκαταστροφικα!:cul::cul::cul::c ul::cul:
καταλαβα :( ειναι μια κακη περιοδος γενικοτερα. απο καθε πλευρα ακουω τα χειροτερα (Εκτος απο μια κοινη μας γνωστη, λεσινγκ, αλλα δεν ειναι της παρουσης :grin: )
χαιρετώ θερμά μιας που επέστρεψα πάλι με ιντερνετ:bouncy::bouncy::bouncy:
βλέπω αγαπημένες μου τα πάτε πολύυυ καλά...και χαίρομαι πάααρα πολύ...
εγώ στάσιμη και καταιδρομένη....με πάααρα πολλά υπερφαγικά....
δεν μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση...απλά κουτσά στραβά προσπαθώ...
σας φιλώ και περιμένω νέα!!!:bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy:: bouncy:
Αποφάσισα να γράψω συμμετάσχω και εγώ στο συγκεκριμένο τόπικ καθώς στην τελευταία συνεδρία που είχα με την ψυχολόγο μου θέσαμε ως στόχο την περιοδικότητα των γευμάτων.
Διαπίστωσα ότι έκανα ένα τραγικό λάθος όλο αυτό τον καιρό: έτρωγα εντελώς απρογραμμάτιστα, παραλείποντας γεύματα και μόνο όταν η πείνα μου είχε αγγίξει τα ανώτερα όρια. Επίσης με τα ημερολόγια διατροφής που κρατάω εδώ και τρεις εβδομάδες φάνηκε ότι η "διατροφή" μου ήταν κάτω από 1200 θερμίδες και τα υπερφαγικά μου σχεδόν 4000-5000 θερμίδες ημερησίως(καλά διαβάσατε...)
Η επίπτωση όλου αυτού; ένα μήνα χωρίς υπερφαγικά- βουλιμικά(αγγίζοντας τα 57 κιλά) και μετά μια ακόρεστη επιθυμία να φάω απλώς...ό,τι βρω μπροστά μου...η συνέχεια γνωστή. Σε 1 μήνα πήρα τρία κιλά. Ενδιαφέρον!'
Να σημειώσω επίσης ότι διάβασα το βιβλίο "Διατροφική νοημοσύνη" του Ευάγγελου Ζουμπανέα, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα και αναθεώρησα πολλές πεποιθήσεις μου. Παραθέτω ένα απόσπασμα που προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια...
<<... Oι δύο μήνες είναι η μέγιστη αντοχή κάθε ανθρώπινου οργανισμού και στη συνέχεια ακολουθεί πάντα το σπάσιμο της δίαιτας και η ταχύτατη επαναφορά σε μεγαλύτερο βάρος πριν από αυτό, κατά την έναρξη της δίαιτας. Με την τακτική αυτή ο "βετεράνος" της δίαιτας ανά δύο μήνες διακόπτει τη δίαιτα, αλλάζει δίαιτα ή καταπιάνεται και πάλι με κάποια νέα μαγική μέθοδο αδυνατίσματος. Δεν έχει να κάνει με την έλλειψη ισχυρής θέλησης αλλά με την αποδιοργάνωση των φυσικών μηχανισμών άμυνας του οργανισμού. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι έπειτα από δύο μήνες πιθανόν να έπαψαν τα κίνητρα για περαιτέρω αδυνάτισμα αλλά γιατι εξαντλήθηκαν τα κλειδιά που θα κλειδώσουν το θηρίο της βουλιμίας στο κλουβί του. Το θηρίο θα είναι πάντα εκεί κάθε μέρα και κάθε ώρα. Κάθε στιγμή που χανόταν ένα σημαντικό γεύμα αυτό θερίευε πίσω από την πλάτη σου περιμένοντας την πρώτη στιγμή αδυναμίας σου να σε κατασπαράξει.
Αν αντιμετωπίσεις τη βουλιμία απερίσκεπτα, αν δεν μάθεις πώς να τη χειρίζεσαι, αν δεν κατανοήσεις τους μηχανισμούς και τις τεχνικές που μπορείς να την δαμάσει, τότε αυτό το θηρίο είναι πολύ πιθανό να γεράσει μαζί σου και να καταντήσεις ακόμα ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του κάνοντας αποτυχημένες δίαιτες. Όσο περισσότερες δίαιτες τόση περισσότερη δύναμη για το θηρίο της βουλιμία, μέχρι ότου η δύναμη του να είναι τόσο κυρίαρχη που να αναγκαστείς να συμβιβαστείς μαζί του και φυσικά με το πάχος σου.>>
Τις περισσότερες φορές πολεμάμε το "τέρας" με πλασματικά όπλα. Κάποιες φορές έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το νικήσαμε, αλλά το θηρίο απλώς κοιμήθηκε για λίγο. Συνεχίζει να καραδοκεί. Η γνώση είναι δύναμη. Μην εθελοτυφλούμε πια.
Lessing πες μου που βρίσκεσαι σε ποια επαρχία; Ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω. Ο διαιτολόγος μου είναι υπέρμαχος των τριάδων και των δυάδων και επειδή κάνει και σεμινάρια περί διατροφικών διαταραχών και διατροφής λογικά θα ξέρει κάποιον να μου συστήσει αν σε ενδιαφέρει. Χαίρομαι που συνάντησα την παρέα σας είχα αρχίσει να απελπίζομαι ότι είμαι η μόνη που έχω γνωρίσει την χαρά των τριάδων και των δυάδων!!! Είμαι ένα χρόνο σε πλάνο διατροφής και πραγματικά είμαι άλλος άνθρωπος σε σχέση με πέρυσι. Και όχι επειδή έχω χάσει κιλά αλλά επειδή έχω βρει για πρώτη φορά τον έλεγχο στην διατροφή μου! Έχω πολλή δουλίτσα ακόμη αλλά είναι η πρώτη φορά που είμαι πολύ αισιόδοξη!Quote:
Originally posted by lessing
Οι τριάδες είναι σημαντικές γιατί όταν τρως και κάτι φρέσκο (λαχανικά, φρούτα) μαζί με την πρωτείνη και τον υδατάνθρακα βοηθάς τον οργανισμό σου να στείλει την σεροτονίνη που θα παράγει άμεσα στον εγκέφαλο και να δώσει το σήμα "είμαι χορτάτος" . Αν δεν φας π.χ. φρέσκια τροφή η σεροτονίνη απλά δεν πάει στον εγκέφαλο γιατί μπλοκάρεται και έτσι τρώμε περισσότερο και δεν έχουμε και αίσθημα ικανοποίησης εγκεφαλικό να είμαστε δηλαδή χαρούμενοι και ισσοροπημένοι μετά το γεύμα μας.
Quote:
Originally posted by ria
Τα ενδιάμεσα είναι πάντα διάδες... (δε θυμάμαι γιατι... αλλα θα εχει το λόγο του :) )
Η "Διατροφική Νοημοσύνη" προσωπικά μου άλλαξε τη ζωή!
Καλημέρα!
Είμαι παλιά στο forum ... δεν ξέρω αν με θυμάται κάποιος.
Λέω να ξεκινήσω να περιορίσω πάλυ λίγο την μπούκα γιατί ξεφύγαμε.
Αυριο θα ζυγιστώ και θα σας πω.
Κάνω 3ωρα απο τότε που με παρακολουθούσε διαιτολόγος.
Καλώς σας βρήκα και καλή επιτυχία σε όλους!
Καλή επιτυχία irenevaladia, είδα αυτό το τόπικ και μου τράβηξε την προσοχή γιατί και εγώ με τον διαιτολόγο μου κάνω την διατροφή με τις τριάδες και τις δυάδες και όντως έχω σταματήσει να κάνω υπερφαγικά εκτός από πολύ σπάνιες πλέον περιπτώσεις. Αλλά από τι βλέπω εδώ και λίγο καιρό που είμαι εδώ δεν γράφει κανείς πλέον εδώ κρίμα! Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου και αν θέλεις να ανταλλάξουμε εμπειρίες θα χαρώ πολύ!
Καλημέρα!!!
Λοιπόν ? τι φάγαμε εχθές:
- 1 κομμάτι μηλόπιτα σπιτική
- 1 λα βας κι ρι + 2 φρυγανιές + 1 ατομικό κεικάκι sweet and balance
- 1 πιάτο φασολάδα + φέτα + 1 κουταλάκι γλυκό του κουταλιού της μαμά μου
- 1 μικρό μπολάκι δημητριακά (χωρίς γάλα)
Αλλά ? πολύ πείνα!!!!
Εσείς;
Σχεδόν χρονιάζει ο μικρός και ακόμα δεν έχω βρει την μπάλα που έχασα!
Και δε σας είπα το νούμερο ? 62,5!!!
Γεια σου Ελη!
!
irenevaladia αφού είσαι ήδη εξοικειωμένη με τα τρίωρα δεν δοκιμάζεις να κάνεις και τις τριάδες και δυάδες; Εμένα μου έδωσε τέτοια διατροφή ο διαιτολόγος μου και με έχει βοηθήσει απίστευτα στο να τιθασεύσω και την πείνα μου και τις χαζολιγούρες. Δοκίμασε να τρως στο πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό τριάδες δηλαδή κάτι φρέσκο (φρούτο ή σαλάτα ή αποξηραμένα φρούτα κτλ), πρωτείνη (γάλακτοκομικά, ψάρι, κρέας κτλ) και υδατάνθρακα (δημητριακά, ρύζι, πατάτα, παξιμάδια, ψωμί κτλ) και στα ενδιάμεσα γεύματα πρόγευμα και απογευματινό κάνε δυάδες π.χ. φρούτο ή λαχανικό με ξηρούς καρπούς ή 1 μπισκότο ή ένα κράκερ ή μισό κουλούρι κτλ. Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι και πολύ ευχάριστοι και νιώθεις ότι δεν στερείσαι τόσο πολύ. Βασίζεται ολόκληρη επιχειρηματολογία πίσω από αυτή τη διατροφή που είναι πολύ λογική και βάσιμη και όντως έχει φοβερά αποτελέσματα και για να χάσεις σωστά και ισορροπημένα τα κιλά που θέλεις αλλά και να έχεις και καλή διάθεση και ισορροπία. :thumbup::thumbup::D
Και τέλος είναι σημαντικό τα γεύματα να γίνονται ανά τρίωρα για να κρατάμε τη γλυκόζη στο αίμα μας σε νορμάλ επίπεδα για μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξη μας. :starhit:
όσπρια μπορούμε να εντάξουμε σε αυτό το διατροφολόγιο?
Αν μπορούμε λέει;; Εννοείται! Και τα αγαπάω πολύ τα όσπρια! Τα πάντα περιλαμβάνει ελαφάκι και κρέας και όσπρια και ζυμαρικά και ρύζι και ότι μπορείς να σκεφτείς δεν έχει απαγορευμένες τροφές όπως και στην ζωή μας δε πρέπει να υπάρχουν απαγορευμένες τροφές. Ειδικά τα όσπρια είναι μία φανταστική τροφή που πρέπει να έχει εξαίσια θέση στην διατροφή μας! Σήμερα μαγείρεψα φασολάδα σούπα μιαμ μιαμ :thumbup:Quote:
Originally posted by elafaki20
όσπρια μπορούμε να εντάξουμε σε αυτό το διατροφολόγιο?