Quote:
Originally posted by Eli
Rena καλημέρα
αναρωτιέμαι μήπως πιέζεις παραπάνω από τι θα έπρεπε τον εαυτό σου. Δεν το θεωρώ σωστό για μία κοπέλα στο ύψος σου (1,70μ) να θέλει να φτάσει τα 58 κιλά. Θεωρώ ότι και τα κιλά που είσαι τώρα είναι μία χαρά. ʼντε αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να φτάσεις μέχρι τα 65-63 ανάλογα το σώμα σου. Εγώ κάτω από τα 65 ποτέ δεν θα ήθελα να φτάσω παραείμαι αδύνατη, ο στόχος μου πλέον είναι τα 70 και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπήρξα και 65 κιλά στη ζωή μου και ακόμη και να ήθελα να ξαναφτάσω εκεί, θεωρώ ότι δεν είναι κιλά που θα μου επιτρέψει το σώμα μου να τα διατηρήσω και για μένα η διατήρηση είναι πιο σημαντική από 5 κιλά παρακάτω. Πιστεύω ότι η λύση για να αλλάξεις την εικόνα του σώματος σου και να την βελτιώσεις είναι η γυμναστική. Με την γυμναστική θα μπορέσεις και να σμιλεύσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις γενικά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η εικόνα πραγματικά του σώματός σου είναι συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μήπως πρέπει κυρίως να βελτιώσεις αυτή την εικόνα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί φοβάμαι μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου με στόχους άπιαστους που το σώμα σου δεν θα μπορεί να συντηρήσει και να καταλήξεις δυστυχισμένη και με κάποια διατροφική διαταραχή και πιθανόν και πολλά κιλά παραπάνω στο μέλλον. Πήγαινε ένα γυμναστήριο, πρόσεχε πάντα την διατροφή σου στα λογικά πλαίσια μία υγιεινής διατροφής χωρίς να κάνεις υποθερμιδικές δίαιτες που θα καταπονήσουν τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου και κυρίως την ψυχούλα σου. Και κυρίως στα λέω όλα αυτά γιατί κάποτε υπήρξα στην θέση σου βάζοντας υπερβολικά χαμηλούς στόχους για τα κιλά μου και κάπου στην πορεία κατέληξα παχύσαρκη και με αδηφαγική διαταραχή! Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες :(
Kaλημέρα Eli...έχεις απόλυτο δίκιο που λες οτι η διατήρηση είναι πιο σημαντική (εκεί κολλάω πολλές φορές). και πολύ σωστά λες οτι με το γυμναστήριο θα σμιλέψει το σώμα μου (ακόμα δεν έχω όρεξη να πάω).