Το μεγαλύτερο εμπόδιο της ανθρωπότητας δεν είναι αν μπορεί να μάθει από τα λάθη της αλλά αν μπορεί να μάθει χωρίς αυτά.
Printable View
Το μεγαλύτερο εμπόδιο της ανθρωπότητας δεν είναι αν μπορεί να μάθει από τα λάθη της αλλά αν μπορεί να μάθει χωρίς αυτά.
Kάτι που άκουσα και μου άρεσε:
Πρώτα χόρεψε
και μετά σκέψου.
Έτσι για να γελάσουμε και λίγο..:)
\"I\'m the commander -- see, I don\'t need to explain -- I do not need to explain why I say things. That\'s the interesting thing about being president\"
George Bush
\" Όπως ένας ψαράς μέσα στη βαρκούλα του είναι ήρεμος κι έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στο ευκολόπλαστο καραβάκι του, όσο κι αν η φουρτουνιασμένη, γύρω του θάλασσα, απέραντη και παντοδύναμη, σηκώνει ψηλά και σπάει, μουγκρίζωντας, βουνά αφρισμένα κύματα, έτσι κι ο ατομικός άνθρωπος, τριγυρισμένος απο κόσμο γεμάτο οδύνη, στέκεται ασυγκίνητος και γαλήνιος, στηριγμένος μ\' εμπιστοσύνη στην \"αρχή της ατομικότητας\"\"
Σοπενάουερ
\"Πλύση εγκεφάλλου σημαίνει να νομίζω ότι ψωνίζω μάρκες ρούχων από τους Γάλλους ενώ τα ρούχα ράβονται στην Κίνα\"
Δεν ξέρω αν το άκουσα από πουθενά αλλά Κινέζικη παροιμία δεν είναι σίγουρα :)
....ή μάλλον για να το θέσω πιο εύστοχα
\"Πλύση εγκεφάλλου σημαίνει να νομίζω πως τα ρούχα ράβονται από Ράφτη ενώ στην πραγματικότητα ράβονται από μια υπερσύγχρονη ραφομηχανή\"
Τώρα μάλιστα, νομίζω πως γίνομαι κατανοητός :)
Ένα απο τα πιο καθαρά και δυνατά συναισθήματα αυτής της ζωής, είναι η χαρά.
Μπροστά της, η ευτυχία είναι περισσότερο μια πλάνη.
Η εικόνα του νερού έχει καθαρτική δράση. Παρά την ελευθερία που αποπνέει το νερό, ο τρελός είναι παγιδευμένος στο πλοίο. Η τρέλα είναι γνώση επειδή οι παράλογες φιγούρες είναι στην πραγματικότητα στοιχεία μιας δύσκολης, ερμητικής και εσωτερικής εκμάθησης
evil, in the hierarchy of vices
madness is seen as ruling everything that is easy and frivolous
madness as the \"comic punishment of knowledge\"
madness is expressed in the 15th century as moral satire
Madness is here, at the heart of things and of men, and ironic sign that misplaces the guideposts between the real and chimerical, barely retaining the memory of the great tragic threats—a life more disturbed than disturbing, an absurd agitation in society, the mobility of reason.
Η τρέλα είναι εδω, στην καρδιά όλων των πραγμάτων και των ανθρώπων, και ως ειρωνικό σήμα, διαστρεβλώνει τις κατευθύνσεις μεταξύ πραγματικού και οικουμενικού, ωστε τελικά να σβήνει την απειλή των πραγματικών κινδύνων - μια ζωή περισσότερο \"διαταραγμένη\" παρά \"διαταράσσει\", μια παράλογη κοινωνική ανατάραξη, η μεταβλητότητα του λόγου.
The insane (58) Οι τρελοί
-were always with the poor (ήσαν πάντα με τους φτωχούς)
-noted for not being able to do repetitive jobs such as weaving (αδυνατούσαν στις δουλειές ρουτίνας)
-couldn’t follow rhythms of collective life (αδυνατούσαν να ακολουθήσουν συλλογικούς ρυθμούς)
Η τρέλα ανέκαθεν προστάτευε τους φέροντες της από κάθε άθλια συνθήκη. Έχει σημειωθεί πως οι τρελοί είχαν αφεθεί σε βαθμούς υπό του παγώματος, αλλά κατάφεραν να βρεθούν υγιής μετά. Εκείνη την εποχή (τον μεσαίωνα), βρέθηκε πως οι τρελοί μπορούσαν να προστατευτούν από πανδημίες μέσω της \"τρέλας\" τους.
Madness is no more than a derangement of the imagination
Η τρέλα δεν είναι περισσότερο από μία αναδιοργάνωση της φαντασίας
The insane came to be known, \"in Paris some are very good people, economists and anti-economists, who have warm hearts, eager for the public good; but unfortunately they have cracked heads; that is, they are short-sighted…they start from the impossible principle and reason falsely therefrom
Μερικοί διέπρεψαν. Στο Παρίσι, κάποιοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οικονομολόγοι, και αντι-οικονομολόγοι, με ζεστές καρδιές, με επιθυμία για το κοινό συμφέρον, δυστυχώς όμως έχουν ραγισμένες καρδιές...δηλαδή, το βλέμμα τους δεν φτάνει μακρυά...με εκκίνηση το απίθανο και λανθασμένη εκλογίκευση.
The role of madness in art, \"where there is a work of art there is no madness.\"
Ο ρόλος της τρέλας είναι η τέχνη, όποτε υπάρχει η τέχνη δεν υπάρχει η τρέλα.
Michael Foucault
http://www.comm.umn.edu/Foucault/madness.html
Να σημειώσω πως ο Foucault, έχει υποστηρίξει πως η τρέλα δεν εθεωρείτο ασθένεια πριν τον μεσαίωνα.
To να ασχολείσαι με κάτι, προυποθέτει οτι αυτό το κάτι, αξίζει.
Έχουμε 2 αυτιά και ένα στόμα. Φαίνεται πως πρέπει να ακούμε διπλά από όσο μιλάμε.
Φράση μέλους που μου άρεσε πολύ
\"Δεν είναι κανένας μας medium εδώ μέσα, να μπορεί να μαντεύει τις προθέσεις των άλλων\"
Το να μαντεύει κανείς την πρόθεση του άλλου, είναι δύσκολο στην πραγματική ζωή, πόσο μάλιστα εδώ μέσα.
Πολύ εύστοχη φράση :)
...και επαυξάνω, weird:
Κανεις δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις, μονο για τις φανερές σου πράξεις.
Τρομερή φράση!Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
...και επαυξάνω, weird:
Κανεις δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις, μονο για τις φανερές σου πράξεις.
Να την συμπληρώσω?
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις, παρά μόνο αν τις μετατρέπεις σε πράξεις φανερες.
Καλωσήρθες στο φόρουμ :)
Άλλη φράση μέλους που μου άρεσε πολύ
\"Κρατηστε οτι ειμαστε ισοι αλλα ειμαστε διαφορετικοι.\"
Η δικη μου εκδοχή:Quote:
Originally posted by weird
Οι άνθρωποι παίρνουν διαφορετικούς δρόμους ζητώντας την ικανοποίηση και την ευτυχία. Επειδή δε βρίσκονται στο δικό σου δρόμο, δε σημαίνει ότι έχουν χαθεί.
Αγαπητή μου!Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Η δικη μου εκδοχή:Quote:
Originally posted by weird
Οι άνθρωποι παίρνουν διαφορετικούς δρόμους ζητώντας την ικανοποίηση και την ευτυχία. Επειδή δε βρίσκονται στο δικό σου δρόμο, δε σημαίνει ότι έχουν χαθεί.
μου θυμίζεις το βιβλίο που διαβάζω τώρα!
\"υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσει κανείς, αμέτρητες προσεγγίσεις, χιλιάδες τρόποι, δεκάδες μονοπάτια που μας οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση.\"