Originally Posted by
giorgos panou
Αναζητωντας αποψεις για την καταθλιψη προ λιγων ημερων μηλαγα με εναν πολυ αξιολογο ιερεα, σπουδαγμενο και με ανοιχτο μυαλο! κουβεντιαζωντας μου αναφερε οτι αρκετες κατηγοριες της καταθλιψης για την εκκλησια εχουν να κανουν με τον εγ ισμο του ασθενη, δλδη καταθλιψη ειναι το πικραμενο "εγω", πιο συγκεκριμενα μου ελεγε οτι πεφτει καποιος στην καταθλιψη οταν συγκρινει τα δικα του υλικα αποκτηματα με καποιον αλλον ιδιας περιπου κατηγοριας, ετσι σαν βλεπει ο ασθενης οτι δεν εχει καταφερει τοσα οσα περιμενε νιωθει οτι δεν ειναι δυνατος, νιωθει οτι δεν αξιζει και ερχετε η καταθλιψη,μαλιστα μου ειπε οτι ενας μεγαλος λογος της καταθλιψης ειναι οτι ο εαυτος μας δυαβαλετε απο τον υλικο κοσμο! ρωτωντας τον μου ειπε οτι παει να πει πως καλουμε τον δυαλο οσοι πασχουμε απο καποια ειδη καταθλιψης!
Αυτα με πικραναν πολυ, διοτις προσωπικα τουλαχιστον τα τελευταια χρονια της ζωης μου προσπαθω πολυ να ερθω κοντα στην εκκλησια, κοντα στον Χριστο δλδη! Βεβαια μου ειπε οτι η εκκλησια αναγνωριζει και την καταθλιψη απο βιολογικες αιτειες δλδη την αδυναμια του οργανισμου να παραγει γρηγορα η αρκετη σεροτονινη-το τελευταιο καπως με χαλαρωσε μπορω να πω- οτι και να ειναι ομως ειναι πολυ κριμα να νομζει ο Θεος πως εχουμε καταθλιψη λογο της φιλαργυριας μας, λογο της αγαπης μας για υλικα αγαθα και για ηδωνικες απολαυσεις!
Αληθεια εσεις, οσοι εχετε καταθλιψη νομιζετε οτι ειναι ετσι? δλδη ουτε ο Θεος δεν μας θελει?