Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by evath
Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί (με τη θετική έννοια) απο αυτό το διάλογο.. Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε - και να περάσουμε ίσως τις ιδέες μας - με κάποιον είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε απο μια θέση ανωτερότητας. Να παρουσιαζόμαστε ως άνθρωποι - με ελαττώματα- και όχι με τον επιθετικό (ή αμυντικό) μανδύα της ανωτερότητας.. γιατί ίσως αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν ανάλογα .. Το να παραδεχτείς κάποια πράγματα, Πάνο, με έκανε για κάποιο λόγο να νιώσω πιο ευνοϊκά απεναντί σου - βέβαια κρατάω ακόμα την επιφύλαξη μου ως προς αν όσα είπες διέπονταν απο ειλικρίνεια (άλλα θα σε αντιμετωπίσω ως ειλικρινή).
Θα σου πω όμως με λίγα λόγια αυτή τη φορά που έγκειτε η διαφωνία μου με όσα προτείνεις. Ασχετα με το αν είναι θετικά ή αρνητικά δε μπορείς να επιβάλλεις την αλλαγή. Και ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκες δεν βοήθησε στο να εξετάσουμε πιο αμερόληπτα τις απόψεις σου. Όσα σου έγραψα ήταν η εικόνα που έβγαζες προς τα έξω..Έχει μεγάλη σημασία το τι εικόνα βγάζεις.. Και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.. Αν υποτιμάς ανθρώπους και τους πατρονάρεις δε πρόκειτε όχι μόνο να τους πείσεις αλλά και να έχεις ένα σωστό διάλογο με αυτούς. Ο καθένας θέλει να τον σέβονται και να τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο άτομο με αξία, αν κάποιος το παραβιάζει αυτό καταλήγει να γίνεται ο περιθωριακός - άσχετα με τις προθέσεις του.
............................................
Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους..
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ένας ενήλικος άνθρωπος με ορθή κρίση, πρέπει κατά τη γνώμη μου να βλέπει την αλήθεια σαν αλήθεια και όχι ανάλογα με ποιανού το στόμα τη λέει.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή.