Το παιδι το κανατε αφου παντρευτηκατε ή πριν;
Printable View
Αφού παντρεύτηκαμε
Νοου Νειμ έχεις εγκλωβιστεί σε μια κατασταση από την οποία μπορεις να ξεφύγεις αν θες.
Γιατι δεν παίρνεις το παιδί και να ζήσεις μόνη σου?...Εχεις την οικονομική δυνατότητα?...Γονείς έχεις να σε βοηθήσουν?
Στην χειρότερη να χρειαστεί να δουλέψεις,αλλά θα είσαι ελεύθερη και που ξέρεις μπορεί να βρείς καλύτερο σύντροφο.
Καλησπέρα σε όλους...ελπίζω να είστε καλά όλοι...εγώ σήμερα δεν είμαι καλά από το πρωί, αλλά τώρα επειδηνωθηκα...νιώθω μια αίσθηση ζάλης αίσθηση ότι λαχαναιαζω και ότι θα λυποθυμησω...δεν είμαι καλά....αγχωθηκα μην πέσω κάτω μήν έχω κάτι σοβαρό....δεν ξέρω γιατί είμαι έτσι τωρα
Είναι κανείς εδώ? Έχω αγχωθει πολύ παιδιά δεν είμαι καλα
Γιατί δεν πας σε έναν ειδικό να σε βοηθήσει? Διάβασα όλα σου τα μηνύματα και κάθε μέρα σχεδόν έχεις από κάτι διαφορετικό. Όπως σίγουρα καταλαβαίνεις κι εσύ, δεν είναι λογικό, κι αν είχες όντως κάτι, θα το ειχες ήδη πάθει. Λες ότι φοβάσαι μην πεθάνεις κτλ, έχεις αναρωτηθεί όμως αν πραγματικά ζεις? Τι ακριβώς φοβάσαι? Είσαι όλη μέρα χαμένη στις σκέψεις σου με το αν έχεις κάτι. Έχεις μπει σε ένα φαύλο κύκλο που κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα, είναι και λίγο "ζητάω προσοχή" γιατί δεν τη λαμβάνεις από εκεί που θα ήθελες και θα έπρεπε. Πες στον εαυτό σου ότι είσαι δυνατή, ζητά βοήθεια, και επιτέλους απόλαυσε τη ζωή σου με το παιδί σου κ τους ανθρώπους σου.
Εσύ λες να μην έχω αναρωτηθεί αν αυτό που ζω είναι πραγματικά ζωή? Φυσικά και ξέρω ότι δεν είναι ποιοτική ζωή ,αλλά δυστυχώς δεν επέλεξα να είμαι έτσι! Να έχω 10 χρόνια ιδεοψυχαναγκαστικη διατάραχη και κρίσεις πανικού και πλέον προβλήματα και με τον ύπνο! Ούτε επέλεξα να έιμαι χαμένη στις σκέψεις μου όπως λες διότι το κύριο πρόβλημα μου ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΈΨΕΙΣ ΜΟΥ! Επειδη έτσι είναι η ιδεοψυχαναγκαστικη διατάραχη είναι σκέψεις που κολλάνε στο μυαλό!! Επίσης η γνώμη σου δεν πάει να πει ότι είναι και η αλήθεια! Τι προσοχή να ζητάω δηλαδή? Το πόνο μου λέω και γράφω εδώ για να συζητήσω να βοηθήσω και να βοηθήθω με άλλους ανθρώπους που περνάνε φρίκες! Μπαίνω εδώ μέσα δηλαδή για να ζητήσω προσοχή και τι να την κάνω την προσοχή? Καμιά φορά πριν πούμε κάτι να σκεφτόμαστε τι λέμε στον άλλον και αν θα τον στεναχωρήσει αυτό που λέμε.καλη συνεχεια
Το προβλημα, οπως ολα τα ψυχολογικά προβλήματα, ειναι βιοχημικό, αφού ο εγκέφαλος είναι ενα βιοχημικό εργοστάσιο. Εαν σου εχει συνταγογραφηθει μια αγωγη που δεν σε εχει ανακουφίσει, πρεπει να το πεις στον θεραποντα ιατρό ωστε να σου βρει εναλλακτική θεραπεία. Ο γιατρος δεν ειναι μάντης για να ξέρει τι μας συμβαινει. Τα συγχρονα φάρμακα ειναι πολυ αποτελεσματικά, αλλά δεν εχουν ολα την ιδια αποτελεσματικότητα σε όλους, διοτι οι ανθρωποι δεν ειμαστε cyborgs ωστε να εχουμε ολοιδιο εγκέφαλο. Αν ηταν έτσι, δεν θα ειχαμε πολλαπλά φάρμακα για κάθε χρήση.
Noname144, επειδη το εχω δει και σε αλλους εδώ. Πολλοι υποφερουν χωρις λόγο, επειδη δεν τολμησαν να πουν στον θεράποντα ιατρο οτι δεν εχουν δει σημαντική βελτιωση, ωστε να ψαξει ο γιατρος για εναλλακτικη αγωγή.
Η ΙΔΨ διαταραχή αντιμετωπίζεται με διαφορους συνδυασμους αγωγών που ξέρουν οι γιατροί, αλλά ο ασθενης πρεπει να επικοινωνεί την αναποτελεσματικοτητα μιας θεραπείας. Μην περιμενεις απο τους αλλους να σε σώσουν.
Θεσσαλονιαν δίκιο έχεις μια αγωγή ίσως να βοηθήσει..το ξέρω αυτό..δεν είναι σίγουρο .αλλά ίσως να βοηθήσει...εγώ απλώς έκανα εγγραφή σε αυτό το φόρουμ για να μιλάω με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα με εμένα και να μπορέσω να βοηθήσω και να βοηθήθω...με ανακουφίζει πολύ η κουβέντα και η επικοινωνία με ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή....ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας ....με προσπάθεια όσο μπορούμε ..
AΝ όχι όλοι, οι περισσότεροι με ΙΔΨ διαταραχή που ειναι στο φορουμ και εχουν δει σοβαρη βελτιωση / ανακουφιση, παιρνουν αγωγη που τους εδωσε ο γιατρος τους. Αυτο ισχυει παντού.... Κρισεις πανικου, ακραιο αγχος, φοβίες, χρόνιες διαταραχες ολων των ειδων.... ολα αυτα ειναι αποτελεσμα χημικης ανισορροπίας μεταξυ διαφορων ορμονών, καθως και βλαβες στον εγκεφαλο, κακη αιματωση σε ορισμενες περιοχες κτλ. Δεν υπαρχουν μαγικές λύσεις και χωρις σοβαρη ενασχοληση με το προβλημα, δεν θα λυθει ποτέ. Εγω π.χ. πηγα σε 3 διαφορετικους ψυχιατρους - νευρολογους μεσα σε τοσα χρόνια, για να δω πως προσεγγιζουν τα συμπτωματα που εχω και τι λυσεις προτεινουν. Αν θελεις μια καλυτερη ποιοτητα ζωης, συνδυασε ψυχοθεραπεια με οποια αγωγη σου συστησουν οι γιατροι ή ο γιατρος, αν επισκεφτεις μονο έναν.
Η κουβεντα που λες οτι κανεις με μελη του φορουμ σιγουρα ως ενα σημειο θα σε ανακουφισει αλλά δεν επαρκει, για να εχεις μια σημαντικα καλυτερη ποιοτητα ζωης.
Τον τελευταίο Καιρό κοιμάμαι στις 10 και μισή και στα 4 κύμα και δεν μπορώ να ξανακοιμηθω...έχω αγχωθει επειδή νιώθω κομμάτια την επόμενη μέρα... τώρα δεν μπορώ να κοιμηθώ και κοντεύω να παθω κρίση πανικού.κοιμηθηκα στις 10 και ξύπνησα 3 και μισή....έχω κατααγχωθει...είναι κανείς εδώ?
Δε θα μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί σου. Σου έγραψα με όλη μου τη καλή διάθεση κατι που αντιλήφθηκα εγώ και που θεωρώ ότι χρειάζεσαι βοήθεια. Καταλαβαίνω ότι ίσως να μη μπορείς να το αντιληφθείς αλλά την επιθετικότητα σου δεν μπορώ να την καταλάβω. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.
Καλησπέρα σε όλους...τις τελευταίες μέρες έχω ένα άγχος με την κατάποση σάλιου...νιώθω ότι αν δεν καταπιω το σάλιο θα πνιγώ με αποτέλεσμα να καταπίνω όλη την ώρα...επίσης έχω αγχωθει μην πάθω κάτι με αυτή τη κατάσταση..φοβάμαι πολύ..έχω μια έξαρση άγχους πάλι..