παιδια γεια σε ολους
τι να πω ρε παιδια
ουτε αυτο τελικα ειναι μονιμο
εχω παρει 6 κιλα και δεν βλεπω να κανω πισω:sniffle:
Printable View
παιδια γεια σε ολους
τι να πω ρε παιδια
τζένη μου αν το καλοσκεφτείς απλά αρχικά μείωσε τον χώρο του στομαχιού σου,το αίσθημα της πείνας εξακολουθεί να υπάρχει,με τον καιρό το στομάχι "ξαναμεγαλώνει" χωράει περισσότερη τροφή άρα είναι σχετικά εύκολο να ξεφύγεις;) με τον γιατρό σου μίλησες?πάντως όποια επέμβαση κ αν κάνουμε πρέπει πάντα να προσέχουμε κ να τηρούμε κανόνες αλλιώς δεν αργεί κ πολύ η ανηφόρα των κιλών
Ποιος σου είπε ότι η πτύχωση είναι μόνιμη λύση;Quote:
Originally posted by τζενη
παιδια γεια σε ολους
τι να πω ρε παιδια
Ποιος λέει ότι οποιαδήποτε επεμβατική ή μη μέθοδος είναι μόνιμη λύση; Όλες οι λύσεις λειτουργούν μέχρι κάποιο σημείο, και από κει και πέρα θέλουν τη δική μας μικρότερη ή μεγαλύτερη ενεργοποίηση.
Quote:
Originally posted by anna65
Ποιος λέει ότι οποιαδήποτε επεμβατική ή μη μέθοδος είναι μόνιμη λύση; Όλες οι λύσεις λειτουργούν μέχρι κάποιο σημείο, και από κει και πέρα θέλουν τη δική μας μικρότερη ή μεγαλύτερη ενεργοποίηση.
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup:
Geia se olous sas!!! Sugnwmh pou grafw sta greeklish, eimai sto panepisthmio kai den mporw na allaksw thn glwssa grafhs!! Hthela na rwthsw exei kanei kaneis apo esas oliki ptixwsh stomaxou? Pia einai h diafora apo th sleeve (ektos tou oti sthn ptuxwsh den sou kovoun to stomaxi! lol)... gia paradeigma to megethos tou stomaxiou einai oso tha mporouse na htan kai sthn sleeve h pio megalo? an exei kanei kaneis as mou steilei ena u2u na mou pei pws ta phge!!! h an exete akousei genika istories apo gnwstous ktl kyl steilte mou! Euxaristw! :blush::blush:
Τζενάκι μου!Καιρό έχουμε να μάθουμε νέα σου!Quote:
Originally posted by τζενη
παιδια γεια σε ολους
τι να πω ρε παιδια
Αν δε λύσουμε τα θέματα μας με τον εαυτό μας,που προβάλλονται στη σχέση μας με την τροφή,
καμία επέμβαση δεν υπόσχεται θαύματα!Αυτός είναι κι ένας σημαντικός λόγος,που κατά τη γνώμη μου
δε θα έπρεπε άκριτα να χειρουργούνται άτομα,που ταλαιπωρούνται από διατροφική διαταραχή.
Ποτέ δεν είναι αργά να εστιάσεις σε όσα κακώς κείμενα στη ζωή σου χρήζουν προσοχής,
όσα πραγματικά καλείσαι να διαχειριστείς και δεν αποτυπώνονται σε νούμερο στη ζυγαριά σου.
Μην αποπροσανατολίζεσαι από τα 6 κιλά.Ασχολήσου καλύτερα με τη ρυτίδα στο χαμόγελο σου!
Όποτε νιώθεις να έχεις ανάγκη να μιλήσεις για όσα σε δυσκολεύουν,το ξέρεις,είμαστε εδώ!Σε φιλώ!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα είπαν οι προηγούμενοι Τζένη. Καμιά μέθοδος δεν είναι μόνιμη δυστυχώς. Η αποτελεσματικότητα και κυρίως η διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων μιας επέμβασης εξαρτώνται από εμάς και κατά πόσο μπορέσαμε να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στο φαγητό και την άσκηση. Κάποιες επεμβάσεις σου δίνουν μεγαλύτερα όπλα από άλλες, αυτό είναι όλο.
wow απ'όσο γνωρίζω στην πτύχωση αναδιπλώνεται το στομάχι και δεν αφαιρείται. Υπάρχει λοιπόν περιορισμός της χωρητικότητας αλλά η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας, η γκρελίνη, παραμένει. Στη sleeve το στομάχι κόβεται κατά μήκος και σχηματίζει έναν μακρόστενο σωλήνα (εξού και sleeve=μανίκι). Εκτός από τον περιορισμό σε χωρητικότητα αφαιρείται και μέρος του θόλου του στομάχου που παράγεται η γκρελίνη και άρα δεν έχεις (τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο) το αίσθημα της πείνας.
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΑ ΣΣΤΟΝ Κο ΗΛΙΑ ΣΔΡΑΛΗ .ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΝΩΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΡΙΑ.ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ!
ΣΤΕΛΙΟ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ! :blush:
Πότε πρόλαβες και χειρουργήθηκες κιόλας; ʼμεση αντιμετώπιση! Δεν ξέρω αν ψυχολογικώς πρόλαβες να οχυρωθείς για τις συνέπειες της βαριατρικής.
Συγχαρητήρια για την απόφαση, καλή ανάρρωση και καλή κατηφόρα, και φυσικά καλή ενημέρωση για τη συνέχεια!
ΤΟ ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΛΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
Kαλώς σε βρίσκουμε Ροζέτα και καλά αποτελέσματα στην πρόσφατη σου επέμβαση!
Είναι όρος του φόρουμ να μη γίνεται αναφορά ονομάτων γιατρών καθώς και η μη χρήση αποκλειστικά κεφαλαίων γραμμάτων.
Χαίρομαι πολύ που κάποιος από εμάς σε βοήθησε στη δύσκολη στιγμή σου!Ο,τιδήποτε άλλο τυχόν χρειαστείς,εδώ είμαστε!
Χαίρομαι που βοηθήθηκες,πρέπει να είσαι η πιο γρήγορα χειρουργημένη στο φόρουμ από τη στιγμή που έγραψες!δεν θυμάμαι άλλον να το έχει πάρει απποφαση τόσο γρήγορα.Όλα καλά λοιπόν,δεν μας είπες, τι επέμβαση έκανες τελικά;Quote:
Originally posted by rozeta
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΑ ΣΣΤΟΝ Κο ΗΛΙΑ ΣΔΡΑΛΗ .ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΝΩΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΡΙΑ.ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ!
ΣΤΕΛΙΟ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ! :blush:
καλημερα σε ολους!τη δευτερα εκοψα τα ραμματα τα πραγματα κυλουν ομαλα και αρχες Μαρτιου που κλεινω μηνα θα ζυγιστω αλλα ηδη απο μονη μου νιωθω μια μικρη διαφορα και μεγαλυτερη ανεση στα ρουχα μου. Στελιο μου, εχεις δικιο που λες οτι δεν σας ειπα τι επεμβαση εκανα, απο τη φουρια μου το ξεχασα και δεν ανεφερα το πιο σημαντικο. λαπαροσκοπικη sleeve γαστρεκτομη.Σ αυτη καταληξαμε με το γιατρο μετα απο ωρες συζητησης. Αρχες του μηνα θα σας στειλω τα νεα της ζυγαριας!bye! στελακο καλημερα, δεν σου ξαναλεω παλι ευχαριστιες γιατι θα γινω γραφικη!!!φιλια
Καλή συνέχεια,ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ!!
Οπότε ,μάλλον θα πρέπει να 'μετακομίσεις' στο τόπικ sleeve :blush: αλλά καλό θα είναιο για να έχεις σφαιρική πληροφόρηση να παρακολουθείς όλα τα αντόσοτιχα τόπικ -πτύχωση,σληβ,πανεπιστημιακ ό νοσοκομείο ρίου,προσωπικές ιστορίες που έχουν ανοιχθεί κατά καιρούς κτλ-
ζαχαρη;;;λιπαρα;;;τι ειναι αυτα;;;μου ειπε ο γιατρος να τα κανω delete απο το μυαλο μου!!!δεν θελω να λεω μεγαλες κουβεντες αλλα το εχω παρει πολυ ζεστα το θεμα και τηρω τις οδηγιες κατα γραμμα.ακομη ειναι πολυ νωρις για να δω εμφανη αποτελεσματα ομως η ψυχολογια μου ηδη εχει ανεβει.με χαλαει το γεγονος οτι δεν εχω αρκετες δυναμεις για γυμναστικη, κανω μιση ωρα με 40 λεπτα διαδρομο και τα παιζω.βιαζομαι ισως αλλα θελω να προλαβω οσο το δυνατον γρηγοροτερα την χαλαρωση που απο οτι μου ειπε ο γιατρος δεν θα την αποφυγω αλλα με γυμναστικη καπως μπορει να σωθει η κατασταση.θα μπαινω και στο τοπικ της πτυχωσης, δεν θελω να χασουμε επαφη γιατι ο γιατρος που μου συνεστησες ηταν ειδικευομενος και κοντα στον δικο σου οποτε εχουμε και ενα κοινο σημειο αναφορας.εσυ απο ποτε αρχισες να ανακτας τις δυναμεις σου και να εχεις περισσοτερες αντοχες; με φοβιζει λιγο και η τριχοπτωση αλλα διαβασα στο τοπικ του σληβ δικο σου κειμενο που λες οτι ειναι κατι που καποια στιγμη οι τριχες ξανακανουν την εμφανιση τους. εσυ ειχες τριχοπτωση και για ποσο καιρο;ποτε αρχισαν να ξαναβγαινουν τα μαλλια σου; αυτο δε που δεν το παλευω με τιποτα ειναι οτι πρεπει να περασουν 2 ωρες μετα το φαγητο για να ξαπλωσεις.πολυ σπασιμο αλλα τι να κανουμε οι κανονες ειναι για να τους τηρουμε: grin:
Εγώ είμαι παράδειγμα προς αποφυγή,διατροφικά,γυμναστ ικά κτλ :)
Δυνάμεις ανέκτησα μετά από 20 μέρες,μέχρι τότε ούτε να περπατήσω δεν είχα όρεξη,ούτε να δω κανέναν δεν ήθελα.
Για τη χαλάρωση,μετά από 18 μήνες ξανακάνε τηλέφωνο στο χειρουργό σου :) όπως έκανα και εγώ και οι περισσότεροι άλλωστε.
Τριχόπτωση,ότι και να κάνεις δεν θα την αποφύγεις για ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων(εμένα τόσο κράτησε),οποτε μην πετάξεις χρήματα σε λοσιόν,βιταμίνες κτλ,άσε που μπορεί να σε κράξει και ο δερματολόγος όπως εμένα,ότι ακρωτηριαζόμαστε και δεν κάνουμε δίαιτα και διάφορες άλλες βλακείες.
Το δίωρο δεν το τηρούσα αυστηρά,όταν ένιωθα ότι μπορούσα,ξάπλωνα,αλλά είπαμε,εγώ είμαι 'κακός' ασθενής...
Rozeta καλώς ήρθες στην παρέα μας και σου εύχομαι καλές κατηφόρες. Μην πιέζεις τον εαυτό σου όσον αφορά τη γυμναστική. Είναι νωρίς ακόμα και πρέπει πρώτα να ανακτήσει ο οργανισμός σου τις δυνάμεις του. Το περπάτημα που κάνεις στο διάδρομο είναι η καλύτερη γυμναστική που μπορείς να κάνεις μέχρι να νοιώσεις δυνατή για να πας και σε γυμναστήριο. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.
γεια σου και σε σενα τζινα.χαιρομαι που συνομιλω με ολο και περισσοτερα ατομα.εχεις δικιο για τη γυμναστικη, η αληθεια ειναι οτι βιαζομαι.και εσυ μανικωμενη;
ροζετα, καλώς ήρθες στην παρέα μας, μανικωμένη πια! Δεν έχεις κλείσει μήνα και έχεις όρεξη για γυμναστική!!!!!! καταπληκτικό, εγώ τον πρώτο μήνα σερνόμουνα από καναπέ σε κρεβάτι και πίσω! Ράκος σωματικό! Θα σε συμβούλευα να μη βιάζεσαι με τη γυμναστική, τα εξωτερικά ράμματα επουλώνονται γρήγορα , τα εσωτερικά όμως όχι, ο γιατρός μου λέει ότι χρειάζονται 3-4 μήνες για να επουλωθεί το τραύμα μέσα στο στομάχι οπότε καλό θα ήταν να μη ζορίζεσαι, κανένα περπάτημα βέβαια δεν θα έβλαπτε.
Μπράβο, καλή συνέχεια, και ό,τι βοήθεια θέλεις εδώ είμαστε!
Ναι Rozeta, κι εγώ μανικωμένη είμαι εδώ και 8 μήνες, δεν το έχω μετανοιώσει ούτε στιγμή και ζω καθημερινά ένα μικρό θαύμα.
γεια σου monahoiot!δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο χαιρομαι που μιλαω με ανθρωπους που μπορουν να με καταλαβουν και που μου απαντανε ολο και περισσοτεροι.μανικωμενες ενωμενες ποτε ηττημενες!!!σβηνω τις μερες στο ημερολογιο να ρθει 5 μαρτιου να παω στο γιατρο οπου κλεινω τον πρωτο μηνα ΄να ζυγιστω.παντως μ αρεσει πολυ που συνομιλω με ολους εσας.χαιρομαι πιο πολυ το ''γεια'' σε μια-ενα μανικωμενη/ο πτυχωμενη/ο κτλ. απ οτι ειδα η απωλεια σου πολυ καλη, μακαρι να τα παω και γω ετσι καλα!
ροζέτα, βάλε και τικεράκι να βλέπεις και εσύ και εμείς την πρόοδο σου!
Θα σε βοηθήσει αυτό το λινκ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2533
Επίσης Rozeta μπορείς να μπαίνεις-συμμετέχεις και στα τόπικ "sleeve και διατροφή" και "sleeve επιμήκης γαστρεκτομή", θα βοηθηθείς αρκετά. Εννοείται ότι θα τα πας κι εσύ καλά, από εδώ και πέρα είναι απλά θέμα χρόνου.
ok μετα τις 5 μαρτιου θα το κανω, γιατι τωρα δεν εχω τι να σας γραψω.το μονο που μπορω να αναφερω τωρα ειναι οτι μπηκα στο χειρουργειο 100,2 kg και στοχος τα 55, αν και με τα 60 παλι ικανοποιημενη θα ειμαι.θα το παλεψω ομως για τα 55, απλα ακομα ειναι πολυ μακρινο αυτο το νουμερο και προτιμω τα μικρα βηματακια και θα ρθουν και τα μεγαλα θεαματικα αποτελεσματα. απ οτι εχεις καταλαβει εχω πορωθει πολυ αλλα θελω να προσγειωθω μηπως και χτυπα ξυλο φαω καμια ηττα.
Δεν πρόκειται να φας ήττα όπως λες γιατί από εδώ και πέρα θα έχεις το στομάχι σου ως σύμμαχο στην προσπάθειά σου να φτάσεις το φυσιολογικό σου βάρος. Χρειάζεται προσοχή στη διατροφή σου μεν αλλά πλέον τα νέα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με τις εξαντληντικές δίαιτες που κάναμε πολλές φορές και χωρίς αποτέλεσμα.
Καλώς ήλθες rozeta και σιδερένια! Γνώμη μου είναι να μη βιάζεσαι τόσο με τη γυμναστική και γενικά να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για την πορεία. Ο πρώτος καιρός είναι για να αναρρώσουμε σωματικά και ψυχικά και να ανακτήσουμε δυνάμεις για τη συνέχεια. Κατά τα άλλα όπως σου είπε πολύ σωστά ο Στέλιος μακριά από λιπαρά, ζάχαρη και αναψυκτικά απ'όσο ξέρω για εσάς, νερό, περπάτημα και όλα θα πάνε καλά!
καλημερα welldah καλως σε βρηκα και σενα!καλημερα σε ολους!και γω οταν λεω γυμναστικη εννοω περπατημα ειτε εξω ειτε σπιτι στο διαδρομο.και να ηθελα κατι παραπανω δεν μπορω αλλλα κ ο γιατρος γυμναστηριο μου ειπε μετα απο 3-4 μηνες.αντε εσενα δεν σου εμειναν πολλα απ οτι βλεπω, 13 κιλα, που θα πανε θα πεσουν!
Καλημέρα Rozeta. Παρόλο που το sleeve γίνεται λαπαροσκοπικά και είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μετεγχειρητική κήλη θέλει μία προσοχή, γι'αυτό και ο γιατρός συστήνει γυμναστήριο μετά από 4 μήνες και προσοχή στα βάρη φυσικά.
καλημερα τζινα.μη μου λες για κηλες κι αρχιζω κι αγχωνομαι.οταν λες βαρη τι εννοεις;καθημερινα βαρη οπως μια καρεκλα, λαπτοπ,κατσαρολα;;μπορω;;μη γελασεις με τη κατσαρολα γιατι εγω μαγειρευω και η κατσαρολα μου ειναι λιγο βαρια.αχ πες μου γιατι αγχωθηκα
Επιτρέπεται να σηκώνεις μέχρι ένα φλυτζανάκι του καφέ!:lol: Πλάκα κάνω. Λέγοντας βάρη εννοώ από 4-5 κιλά και πάνω. Η καρέκλα, η κατσαρόλα κ.τ.λ. δεν πειράζουν, να μην φορτωθείς πολλές σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ, να μην πας να μετακινήσεις έναν καναπέ και γενικώς βαριά πράγματα.
βάρος μέχρι 10 κιλά το πολύ ΑΛΛΑ όχι με ανύψωση από το πάτωμα,πχ αν έχεις παιδί 10 κιλά,να στο δώσουν στα χέρια κι όχι να το σηκώσεις από το πάτωμα.Δύσκολα εμφανίζεται κήλη στα λαπαροσκοπικά χειρουργεία,αλλά όχι εντελώς απίθανο καθώς μπορεί να προυπάρχει κάτι και να βρει πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθεί τώρα.Πάντως είναι κάτι που αποκαθίσταται στο ίδιο χειρουργείο με την πολύ πιθανή κοιλιοπλαστική που χρειάζεται μετά από ένα βαριατρικό χειρουργείο.
εμένα ο γιατρός όταν είχα ρωτήσει για βάρος γύρισε και μου είπε άντε καμία σακούλα με ντομάτες ή ένα μικρό τενεκέ με λάδι μπορείς να τον σηκώσεις όχι παραπάνω.Στην επανεξέταση του εξαμήνου πια μου είπε πως όσο αφορά την γυμναστική,το βάρος μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως και προ επέμβασης χωρίς κανένα πρόβλημα!
Ροζέτα καλώς μας ήρθες :)καλή κατηφόρα να έχεις!Ο δικός μου γιατρός λέει πως μία ώρα περπάτημα την ημέρα είναι αρκετό από θέμα γυμναστικής,ειδικά τους πρώτους μήνες.Εγώ περπάταγα από τις πρώτες μέρες και νομίζω πως με βοήθησε πολύ και στο θέμα της ανάρρωσης αλλά και ψυχολογικά ένιωθα καλύτερα :)
ουφ!!!μολις το διαβασα και ησυχασα!ευχαριστω πολυ ρε παιδια!
aggeloydaki καλως σς βρισκω και σενα. συμφωνω απολυτα με αυτο που λες για το περπατημα σχετικα με τη ψυχολογια.ουτως η αλλως και προ επεμβασης και οποιοσδηποτε ανθρωπος μετα απο περπατημα νιωθει ανεβασμενος ψυχολογικα και ευφορια.
καλημερα σε ολους.σημερα ειναι η πρωτη μερα που νιωθω πιο δυνατη απο τη μερα του χειρουργειου-19η μτχ μερα.θα βγω αργοτερα για μια βολτιτσα στην παραλια(θεσσαλονικη μενω).ελπιζω να σας βρισκω ολους καλα.
Καλημέρα. Rozeta είναι ευχάριστο που νοιώθεις πιο δυνατή και πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνάει θα νοιώθεις ακόμα καλύτερα. Επειδή δεν τρως πολύ να προσέχεις να τηρείς τα γεύματά σου σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παίρνει δυνάμεις ο οργανισμός σου.
ναι τηρω πιστα τις οδηγιες του γιατρου οσον αφορα τα γευματα αλλα και γενικοτερα
ααα!να σε ρωτησω με τη χαλαρωση πως τα πας;στηθος κοιλια; πως ειναι μετα απο τοσο μεγαλη απωλεια κιλων;σκεφτεσαι καθολου για κοιλιοπλαστικη;ξερω οτι γιαμενα ειναι πολυ νωρις να ασχοληθω με τετοια αλλα ετσι να εχω μια ιδεα
Rozeta εγώ έχω χάσει και ξαναπάρει πολλά κιλά αρκετές φορές στη ζωή μου οπότε έχω πλέον μεγάλη χαλάρωση. Το πάλευα για χρόνια με γυμναστική αλλά η περίπτωσή μου αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με πλαστική. Επειδή είχα μία κήλη στην κοιλιά από παλιό χειρουργείο στους 5 μήνες μετά το sleeve μπήκα πάλι και χειρουργήθηκα για την κήλη και ο γιατρός μου έκανε και light κοιλιοπλαστική χωρίς μετατόπιση ομφαλού. Οπότε στο μόνο που δεν έχω πρόβλημα είναι η κοιλιά. Όμως στήθος, πόδια, χέρια άστα να πάνε. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να καταφέρω να διορθώσω τις συνέπειες της παχυσαρκίας μου!
τη κηλη την επαθες απο αλλο χειρουργειο;ε;ξαναρωταω γιατι εχω τρομοκρατηθει μα αυτη τη κηλη!αν προσεχω και δεν σηκωνω βαρη δεν θα παθω κηλη;ε;οσον αφορα την κοιλιοπλαστικη επειδη ειμαι ασχετη γιατι γραφεις μετατοπιση ομφαλου;για πες το μου λιγο πιο λιανα