ωραία. συνεχίζω με το φλέξι
Αφού το λάδι δε συπεριλαμβάνεται πολλοί δεν είναι 6 πόντοι για μελιτζάνες και κρεμμύδια;
Printable View
ωραία. συνεχίζω με το φλέξι
Αφού το λάδι δε συπεριλαμβάνεται πολλοί δεν είναι 6 πόντοι για μελιτζάνες και κρεμμύδια;
Ρε παιδια θα με τρελανεται?Πως θα γινει ιμαμ που ειναι λαδερο φαγητο χωρις λαδι?Πως θα γινουν οι μελιτζανες αν δεν τις τηγανισεις πρωτα?
καλά μια ερώτηση έκανα... και η φύση της ερώτησης δεν είναι το πώς φτιάχνουμε ένα λαδερό φαγητό που εννοείται ότι έχει λάδι αλλά αν υπολογίζεται εξτρα το λάδι ή συμπεριλαμβάνεται στους πόντους που υπολογίζεις για το ιμάμ.
πιο συγκεκριμένα. Εγω ΠΟΤΕ δεν τηγανίζω τις μελιτζάνες και γενικώς δεν τηγανιζω τίποτα. Τα είτε το μπριάμ είτε το ιμάμ, είτε το ρατατούι...κτλ κτλ βάζω όλα τα λαχανικά μέσα στη γάστρα με νερό και 4 κουταλιές λάδι (όσοι είμαστε) και γίνονται. Να μετρήσω 6 για το ιμάμ + τους πόντους του λαδιού;
ή με τους 6 έχουν συνυπολογιστεί τα πάντα;
οι μελιτζάνες μπορουν να γινουν και στο γκριλ και ειναι ωραιοτατες, χωρις λάδι.Εγω και στο μουσακα ετσι τις κανω.
Στο μπριαμ δεν τηγανιζεται τιποτα.Ετσι τα βαζεις.Στο μουσακα τις ψηνουμε κ στο φουρνο αλλα το φαγητο γινεται λιγο στεγνο κ λιγο ανοστο αλλα σιγουρα πιο διαιτιτικο.Οσο για το ιμαμ πρεπει να τηγανιστουν!Μαγειρισσα γαρ........
Κορίτσια μου θυμίζεται εμένα που δεν ήξερα το πρόγραμμα και έλεγα μα πως είναι δυνατόν αφού το φλέξι επιτρέπει μόνο 2 κουταλάκια γλυκού λάδι; Όμως! Αυτά τα 2 κουταλάκια είναι το επιτρεπτό ορατό λίπος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε στη σαλάτα μας είτε στο πρωϊνό μας κι αν θέλουμε προσθέτουμε 1 ακόμη κουταλάκι.
Τα φαγητά τα μαγειρεύουμε κανονικά όμως! Απλά αφήνουμε την δική μας μερίδα να στραγγίσει απ'το περίσσιο λάδι και έπειτα τρώμε! Ο μουσακάς όμως έχει τους πόντους του γιατί πέρα απ'τα τηγανητά λαχανικά, έχει και τον μαγειρευτό κιμά και την μπεσαμέλ...
Εύα με τους 6 είναι υπολογισμένο το φαγητό κανονικά μαγειρεμένο! Και γενικά στη λίστα όπου υπάρχουν έτοιμα φαγητά έχουν δωθεί πόντοι σε κανονικά μαγειρεμένες μερίδες! :smilegrin:
Για όσες ψάχνουν καιρό να βρουν ένα κομπιουτεράκι πόντων του φλέξι έχω συννημένο αυτό που χρησιμοποιώ εγώ. Ανοίγει με τον browser σας. Προσπαθούσα να βρω τη σελίδα που το βρήκα αλλά δεν στάθηκε δυνατό. Οπότε χαίρομαι που απλά το αποθήκευσα στο λαπτοπ για να το έχω για δική μου χρήση. Τώρα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κομπιουτεράκια με το νέο πρόγραμμα πόντων και δύσκολα βρίσκεις του φλέξι!
Μαρια καλησπερα
μηπως μιλας γι αυτην την σελιδα?
http://www.calculator.net/weight-wat...alculator.html
Όχι καμία σχέση. Προσπάθησα μήπως έβρισκα τρόπο να κρατήσω το παλιό τους κομπιουτεράκι στη σελίδα που έδωσες, αλλά δυστυχώς ο κώδικας δεν ανοίγει με τον browser. Κατάφερα και βρήκα το παραπάνω που δίνω συννειμένο και με διευκολύνει πάρα πολύ, γιατί υπάρχουν και στιγμές που κόβεται η σύνδεση ή μένω κάνα 2ήμερο χωρίς σύνδεση και όταν θέλω να υπολογίσω πόντους είναι που χτυπιέμαι! :lol:
Παιδάκια καλησπερα σας. Θελω την βοηθεια σας. Εψαξα παντου για το μοσχαρι το κοκκινιστο και ολα το εχουν μαγειρεμενο με την γαρνιτουρα. Εγω εφαγα 120γρ. μοσχαρι κοκκινιστο και 120γρ. ρυζακι βρασμενο σκετο. Ποσους ποντους να υπολογισω?
13 πόντοι έχει το φαγητό σου Βασιλική.
Τοσο πολυ ε? Ευτυχως δεν ξεφυγα καθολου απο τους ποντους μου.
Ευχαριστω πολυ Μαρακι μου!!!!!!!!!!!
Μια καλησπέρα απο μένα. ʼτσαλη ώρα αλλά όταν διαβάζω γίνεται άτσαλο και το ωράριο μου :ΡQuote:
Originally posted by Μαρία.
Μάριε το βιβλιαράκι που έχω είναι του 2005. Έχω συγκεντρώσει κι όλες τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει η ΑΜΑΛΙΑ κι έχω βγάλει την λίστα με όλες τις τροφές αλφαβητικά. Σε αυτό το βιβλιαράκι σημειώνει πως 100 γρ. φρούτου = 0 πόντοι και φυσικά κάποια φρούτα που σημειώνει έχουν κανονικά πόντους. Αυτό που αναφέρεις σίγουρα είναι το Momentum - Core πρόγραμμα.
Μαρία στο ξανατονίζω για να μην το κάνεις λάθος. Στο πρόγραμμα φλεξιπόιντς υπάρχουνε αρκετά φρούτα που έχουνε τιμωρία μισό η ένα πόντο ανα μερίδα κι αυτό όχι τόσο για τις θερμίδες στο σύνολο τους αλλά γιατί περιέχουνε αξιόλογες ποσότητες γλυκόζης και όπως ανέλυσα αυτό αποδίδει λίπος στο σώμα. Αυτό δεν έχει σχέση με το πόσα φρούτα θα φας. Μπορείς να φας και τρία φρούτα που δεν έχουνε πόντους και να μην βάλεις πόντους, μπορείς να φας και φρούτα που έχουνε μόνο ποντους, πχ μπανάνα κεράσι. Αυτό όπως είπα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με την ποσότητα που τρώς, αλλά με το είδος του φρούτου. και στα αρχικά στάδια του αδυνατίσματος δεν πειράζει να φάμε και κάνα παραπάνω, όμως προς τα τελευταία κιλά προσέχουμε με τα φρούτα και φροντίζουμε να τρώμε κυρίως δύο απο αυτά και 'τρία λαχανικά'. δεν εχει τρωω παραπάνω βάζω πόντο! τελευταία φορά που το τονίζω! αν φας παραπάνω δεν θα κάνεις τίποτα, απλά θα προσπαθήσεις να μην το ξανακάνεις... το παραπάνω φρούτο δεν θα σε παχύνει φυσικά (κανείς δεν πάχυνε τρώγοντας παραπάνω φρούτα!) αλλά ούτε θα σε βοηθήσει στην απώλεια της δύστροπης τελευταίας δεκάδας!
να θυμίσω ότι ένας πόντος στο φλεξιπόιντς υπολογίζει το εφέκτ κάθε τροφής στο σώμα με βάση τις θερμίδες, το λίπος που αυξάνει και τις ίνες που μειώνουνε τους φλεξιπόντους.
έτσι τα φρούτα που έχουνε μόνο φρουκτόζη δεν αποδίδουνε λίπος στο σώμα. Έχουνε θερμίδες μεν, και μάλιστα απλά σάκχαρα, γι αυτό άλλωστε πρέπει να προσέχουμε γενικά την κατανάλωση τους, αλλά η ενέργεια που σπαταλάει ο οργανισμός εξισσοροπεί το λίφο εφέκτ που δίνουνε κι έτσι δεν τα βάζουμε πόντους... τα άλλα που έχουνε και γλυκόζη αποδίδουνε λίπος έτσι προσέχουμε και βάζουμε πόντο. θυμάμαι τα κεράσια και την μπανάνα κυρίως εγώ!
το βιβλιαράκι λοιπόν καλά τα λέει και φυσικά πουθενά δεν λέει οτι αν φας παραπάνω βάζεις πόντους λόγω ποσότητας. ΠΟΥΘΕΝΑ :Ρ ! λέει να προσέχουμε γιατί μπορεί μεν να είναι υγιεινά και τα πιο πολλά να μην έχουνε πόντους αλλά συνεχίζουνε κι έχουνε θερμίδες...
και φυσικά τα λαχανικά τα αφήνει στην απο έξω, γιατί ουσιαστικα τα λαχανικά δεν αποδίνουνε, λόγω των πλούσιων απεπτων ινών τους σχεδόν τπτ στο σώμα! μας χορταίνουνε και δεν μας δίνουνε σχεδόν τπτ! θησαυρός τα λαχανικά!
υγ φυσικά στο νέο προγράμμα το προποιντς ΟΛΑ τα φρούτα με εξαίρεση ένα δύο που έχουνε πολύ λίπος δεν έχουνε πόντους. Σε αναγκάζουνε έτσι να τρως υγιεινά κι ας επιβραδύνεται λίγο το αδυνάτισμα (καλλιό αργά παρά ποτέ λέει η παροιμία!) αλλα τα πλεονεκτήματα και των φρούτων αυτών που είχανε φλεξιπόντους είναι τέτοια που το εφέκτ πάλι είναι υπέρ...
βεβαία τονίζουνε ότι πρέπει να προσέχουμε πόσο τρώμε. μηδεν πόντοι δεν σημαίνει μηδέν θερμίδες! το μονο που δεν σου λεει ποσα φρουτα να φας ειναι η περίπτωση που ανέφερα παραπάνω ;)
άλλωστε, στο νεο σύστημα ο πρωπόντος υπολογίζεται πολύ διαφορετικά απο τον φλεξιπόντο. ο καθε πρωποντος υπολογιζεται με βαση τον τροπο που ο οργανισμος επεξεργαζεται την κάθε ουσία και τα συστατικά της (πρωτείνη, υδατάνθρακα, λίπος, ίνες) και αυτός δεν εχει καμία σχέση με τον τροπο του φλεξιπόιντς και το αουτκαμ απο τον θερμιδομετρητή! οπως λεει κλασσικα το εισαγωγικό΄(που ιστορικά αναφέρει και το σύστημα των θερμίδων, τον θερμιδομετρητή, πως ξεκίνησε κι ότι και σήμερα πάνω κάτω είναι το ίδιο απλά εξελιγμένο), ο ανθρώπινος οργανισμος δεν καίει το φαγητό, το επεξεργάζεται!
σορι αν κουράζω, τα λέω για να τα διαβάσουνε τα νέα μέλη και να πάρουνε μια ιδέα για το πως λειτουργεί το πρόγραμμα. το θεωρώ πολύ σημαντικό ;-)
αμα διαβάσεις και το προηγούμενο πόστ μου θα καταλάβεις...Quote:
Originally posted by euapap
αχ έχω μπερδευτεί πολύ με το φλέξι και τους προπόντους....
το πρόγραμμα φλεξιπόιντς είναι το αμέσως προηγούμενο, και το τελευταίο που λειτούργησε στην ελλάδα.
το ProPoints ή PointPlus στην αμερική είναι το νέο τους πρόγραμμα, ουσιαστικα εξέλιξη και τελειοποίηση του φλέξι ;-)
το συγκεκριμένο είναι αναγκαίο για να υπολογίζεις τους προπόντους της κάθε τροφής με βάση πόση πρωτείνη, υδατάνθρακα, λιπος και ίνες έχει. Στις συναντήσεις τους δίνουνε και ένα χαρτονάκι με τρείς ομόκεντρους κύκλους που τα σημαδεύεις και βρίσκεις τους προπόντους, κάτι σαν τον προηγούμενο μπλε πράσινο πίνακα του φλέξιπόιντς ;)Quote:
Originally posted by euapap
μαρία, κάπου είδα στο blog σου για το πρόγραμμα plus.
Χρειάζεται να πάρεις και οδηγίες ή το κομπουτεράκι αρκεί; πχ αν πάρω αυτό θα μου είναι οκ;;
αμα δεν εχει εστω κι αυτο που ειναι και λιγο δύστροπο, τοτε το κομπιουτεράκι ειναι απαραίτητο κομμάτι. αυτο και μερικα βιβλιαράκια οπως προποντοι για βασικες τροφές, κι αλλα τρία που περιγράφουνε ουσιαστικά το πρόγραμμα (μικρά είναι μωρέ) είναι το βασικό πακετάκι κι αν θες να τα πάρεις όλα μαζί θα σου βγεί γύρω στα 60 ευρώ. αν πάρεις το ολοκληρωμένο πακετάκι (γύρω στα 105 ευρώ) έχει μέσα κι άλλα οδηγό για τα ψώνια, τρώγοντας έξω κοκ αλλα αυτά αναφέρονται στην αγγλία οποτε για κάποιον στην ελλάδα είναι σχετικά άχρηστα. βέβαια έχει μέσα το νέο φανταστικό τρίμηνο τρακ και το πεδόμετρο, γι αυτό άλλωστε κι εγώ το πήρα! και φυσικα δώρο τρια τεύχη απο το μηνιαιο περιοδικό τους (τωρα θα μου ερθει το τριτο τευχος!). είναι φανταστικο, και θα στειλω αλλα 40 ευρώ για 12μηνη συνδρομή. το περιοδικό της αγγλίας ειναι φανταστικό, εχει μεσα φανταστικά άρθρα. γλυκα, συνταγές, ανάλογα με τον μήνα μια με έξι η εφτά συνταγές έξοδο, πχ ανοιξη πικ νικ, καλοκαιρι παραλία κοκ με έυκολες έυγεστες συνταγές κοκ. Ιστορίες επιτυχίας, συμβουλές απο τους ειδικούς κοκ. γενικά, αξίζει τα 3 ευρουλάκια του! και με το παραπάνω!
μονο το κομπιουτερακι δεν θα σε καλυψει. βεβαια αμα τα πουμε μεσω σκαιπ μπορω να σου στειλω σκαναρισμενο ολα σχεδον τα βιβλιαράκια του νέου προγράμματος να τα εκτυπώσεις;-) (μαρία γι αυτό αργούν τα δικά σου, τελείωσα πρώτα τα δικά μου χεχε) αλλα και πάλι, χωρίς πεδόμετρο για μένα δεν λεέι. Και το τρακ εμπνέει να κάθεσαι και να μετράς. όλα τα άλλα (βιβλία, ζυγαριά κοκ) ειναι φυσικά δευτερεύοντα αλλά αμα αποφασίσεις να μυηθείς σε αυτον τον τροπο διατροφής δια βίου ειναι σούπερ σύμμαχοι. η ζυγαρια πχ τις 700 βασικές τροφές απο εναν βασικό κατάλογο τροφών (φαντάσου σαν τον κατάλογο τροφών στο φλεξιποιντς) τις εχει αποθηκευμενες στην μνήμη συνεπώς ζυγίζοντας αυτό που θες να ζυγίσεις και πατώντας το όνομα ανάλογα με την ποσότητα σου βγάζει μόνο του τους προπόντους! ε κορυφή για κάποιον που το κάνει ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ το πρόγραμμα. αλλά είπαμε, δευτερόντα όλα αυτά...
ύγ παντελή είσαι κακό παιδί. εσύ που έχεις τον αμερικάνικο σύντροφο διατροφής δεν κάθεσαι να σκανάρεις και να τα ανεβάσεις εδώ. αν ήξερες τι εξυπηρέτηση θα μου έκανες! ακόμα ζορίζομαι με το άμαζον και μαζεύω χρήματα για να τον αγοράσω... Που ειναι η αλληλεγγύη παντελή; φτου σου...