Κάνε απάντηση με παράθεση για να το δεις όλο το μην μου.κοπηκε
Printable View
Κάνε απάντηση με παράθεση για να το δεις όλο το μην μου.κοπηκε
εγω θα ηθελα να μαθω να αντιμετοπιζω τις κρισεις μου τα επεισοδια μου ετσι ωστε να μην γιγαντωνονται αν γινεται κατι γι αυτο εκτος απο τα φαρμακα.θα ηθελα επισης να μαθω πως να μην κοβομαι, οχι οτι το κανω συχνα αλλα στις καταθλιψεις μου ολο εκει τριγυρναω..επισης θα ηθελα να μπορω να βγω εξω και να μη με παρακολουθουν ή να μου διαβαζουν τη σκεψη ή να μη φοβαμαι οτι μπορουν να το κανουν.να ξεχασω ολη αυτη τη συνομοσια.να πιστεψω οτι οι γονεις στο σπιτι ειναι οι γονεις μου για να μην παθαινω κοκομπλοκο..
οχ οχι δε παιζω με τα φαρμακα αυτο εχει σταματησει.τα παιρνω σωστα.δε το κανω με ευχαριστηση βεβαια αλλα τι να γινει..κανω υπομονη ακομα.
το εχω σκεφτει μηπως ειμαι τεμπελα οπως λες και ισως γι αυτο να μην κανω πραγματα για μενα αλλα τα βρισκω ολα ανουσια καπως ετσι..δε με εξιταρει κατι..καπως ετσι..
κανεις τοσα πολλα πραγματα!! μπραβο σου που τα καταφερνεις ολα αυτα.εγω δε μπορω.τα διαβαζω αυτα που γραφεις και μου φαινονται ολα πολυ μακρυα απο τη διαθεση και τις δυνατοτητες μου..
μου σκανε 2-3 θεματακια προς συζητηση ετσι οπως το εθεσες.οπως ας πουμε να σταματησω να θελω να κοπω στις καταθλιψεις και να μπορω να βγαινω εξω απο το σπιτι χωρις να φοβαμαι οτι με παρακολουθουν ή μου διαβαζουν τη σκεψη.να μην αγχωνομαι γι αυτο..δε μου ερχεται καποιο καλυτερο θεμα προς συζητηση τωρα.
με τα φαρμακα εχω σταματησει τα "παιχνιδια".τα παιρνω κανονικα.δεν παραλειπω καμια δοση.
πολλες φορες νομιζω οτι ειμαι τεμπελα μετα το επεισοδιο.αλλα δεν ξερω δε μου κανει τιποτα το κλικ για να ασχοληθω.θελω να ειμαι απλα στο δωματιο στον υπολογιστη να μην βλεπω κανεναν και να μην κανω τιποτα.μου φαινονται λιγο δυσκολα οσα μου προτεινες να κανω αν και καταλαβαινω ποσο σημαντικο ειναι αυτο που λες ειδικα αυτα που λες που μπορω να κανω μεσα στο σπιτι, πολυ σωστα τα γραφεις!μου φαινονται δυσκολα κι ας ειναι για τους υπολοιπους μια καθημερινη ρουτινα..............ειναι λες και ειμαι ανικανη να κανω το οτιδηποτε ακομα και το πιο απλο..τι να πω..
γινεται απο ενα επεισοδιο να μην μπορεις να κανεις τιποτα ακομα και αν τα πας σχετικα καλα με την αναρρωση?
μπραβο σου που τα πας τοσο καλα!!γιατι καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι να τα κανεις!ευχομαι κ ακομα καλυτερα!
Δεν είσαι τεμπέλα πιστεψε με.Και μόνο που σε αυτή την φάση ζορίζεσαι τόσο πολύ για τα μαθήματα δείχνει ότι έχεις θέληση.
Αυτή η φάση που περνάς είναι ''φυσιολογική'' στα πλαίσια της πάθησης.Όλοι το περάσαμε αυτό το στάδιο.Αν πας στο προφίλ μου και δεις τα πρώτα μου θέματα θα δεις ότι πέρασα κάπου 1 χρόνο μέχρι να καταπιαστώ με κάτι λίγο πιο παραγωγικό.
Για αρχή ξέρω πως είναι δύσκολο ακόμα και το πιο απλό όπως η προσοχή της σωματικής υγιεινής και οποιαδήποτε δουλειά σπιτιού.Ειδικά του σπιτιού νομίζω δυσκολεύει κ τον πιο φυσιολογικό.Όλοι βαριόμαστε να σιδερώσουμε και να πλένουμε τα πιάτα.Αλλά στο προτείνω για αρχή να κάνεις τουλ τα πιάτα.Εγώ απογοητευόμουν και με έλεγα άχρηστο γιατί δεν μπορούσα να πλύνω τα πιάτα όπως το ήθελα.Γενικά υπάρχει δυσκολία στον προγραμματισμό της σκέψης και στην οργάνωση γι'αυτό και ακόμα κ το πλύσιμο που θέλει κάποιες κινήσεις δυσκολεύεσαι να τις κάνεις.Είναι όμως η αρχή.Απλά δοκίμαζε όλο και κάτι μικρό για να μη είναι τελείως άδεια η μέρα σου.Δεν σου λέω να πας να δουλέψεις.Ακόμα κ το διάβασμα που κάνεις στην θέση σου δεν θα μπορούσα.Το πολύ να διάβαζα κανα κομικ με απλούς διαλόγους.Αλλά θέλει μικρά βήματα κ εφικτά όσο είναι δυνατόν για να μη υπάρχει απογοήτευση.
καλημερα
τον τελευταιο καιρο ειμαι αισθητα καλυτερα.παθαινω πολυ λιγοτερες φορες τη φαση οτι με παρακολουθουν και αυτο γινεται τις περισσοτερες φορες οταν ειμαι εξω.αλλα και παλι προσπαθω να ηρεμω λεγοντας οτι ειναι λογω μιας παθησης και προσπαθω να αποσπασω την προσοχη μου εκεινη την ωρα με κατι αλλο πχ να παρω τηλ ενα φιλο ή να προσπαθησω να σκεφτω κατι αλλο.πιανει αρκετα αυτο το κολπο σε εμενα.
γραφω ξανα γιατι προχτες εγινε ενα σκηνικο.ημουν εξω με μια φιλη/γνωστη για καφε.καποια στιγμη ενιωσα οτι ηθελα να ειμαι σπιτι στο δωματιο μου που νιωθω ασφαλεια αλλα απο πεισμα δεν ηθελα να φυγω και να παραιτηθω απο τη προσπαθεια μου να ειμαι για λιγο εξω.με επιασε πολυ αγχος και αρχισα να πιστευω οτι αυτοι απο το διπλα τραπεζι με παρακολουθουν, οτι τους εχει βαλει ο αρχηγος τους να με παρακολουθουν.μετα απο αυτο αρχισα να ακουω φωνες παλι μετα απο 1.5 μηνα περιπου ηρεμιας απο αυτο.πηρα xanax αλλα δε με βοηθησε περα απο οτι μου εφερε μια χαλαρωση απο το αγχος.απο προχτες λοιπον με πιανει πιο συχνα η παρακολουθηση και επισης οταν ρωταω τον εαυτο μου αν ακουω φωνες ή οταν μου ερχεται το σκηνικο στο μυαλο μου τοτε ακουω παλι φωνες..
εχω φοβηθει παρα πολυ.δε θελω να ξαναγυρισω στη φαση που ημουν πριν μηνες οπου το επεισοδιο ηταν βαρυ.σκεφτηκα να το πω στη γιατρο μου αλλα δε θελω να κανω βιαστικες κινησεις.δε ξερω αν ειναι αξια λογου η κατασταση.μηπως ειναι ψυχαναγκαστικο ολο αυτο επειδη εγινε αυτο το σκηνικο γι αυτο και οταν το σκεφτομαι με πιανουν τα ψυχωτικα μου? εσεις τι λετε?δε μπορω να βγαλω ακρη.γινεται μετα απο υφεση επεισοδιου να ξανακανεις επεισοδιο σε συντομο χρονικο διαστημα?τα φαρμακα με βοηθησαν πολυ αλλα ειμαι στις max δοσεις δε ξερω αν μπορω να βηθηθω περισσοτερο απο αυτα
Καλημερα, θα προτεινα να της μιλησεις για την προοδο σου κ ποσο το παλευεις κ ποσο δεν θες να ξανα απομονωθεις. Ισως να σου προτεινει κατι καινουργιο, Οχι δεν εννοω φαρμακα.
Μπραβο μπου για ολα.
ευχαριστω cc.ειναι αληθεια οτι προσπαθω να κρατιεμαι ηρεμη πολυ και συνεχεια.δε σταματω την προσπαθεια.
με ειδε η γιατρος πριν 10 μερες.της ειπα ποσο καλυτερα ημουν και μου ειπε συνεχιζουμε τα φαρμακα μεχρι να ισορροπησω.σκεφτομαι μηπως ειναι κατι παραδικο.αλλα οπως και να εχει αγχωθηκα τωρα με το τι συμβαινει και ισως αυτο επιβαρυνει την κατασταση.δε θελω να ξαναβουλιαξω στα ψυχωτικα.
τι τροπος εκτος απο φαρμακα υπαρχει να μου προτεινει?εχεις κατι κατα νου?
ευχαριστω cc.ειναι αληθεια οτι προσπαθω να κρατιεμαι ηρεμη πολυ και συνεχεια.δε σταματω την προσπαθεια.
με ειδε η γιατρος πριν 10 μερες.της ειπα ποσο καλυτερα ημουν και μου ειπε συνεχιζουμε τα φαρμακα μεχρι να ισορροπησω.σκεφτομαι μηπως ειναι κατι παραδικο.αλλα οπως και να εχει αγχωθηκα τωρα με το τι συμβαινει και ισως αυτο επιβαρυνει την κατασταση.δε θελω να ξαναβουλιαξω στα ψυχωτικα.
τι τροπος εκτος απο φαρμακα υπαρχει να μου προτεινει?εχεις κατι κατα νου?
έχεις σκεφτεί να μιλήσεις από κοντά με ανθρώπους με παρόμοιες ή ίδιες εμπειρίες με σένα;
υπάρχουν ομάδες αυτοβοήθειας στην αθήνα.
Θυμάμαι έχεις γράψει ότι δεν εισαι από αθήνα,αλλά ερχεσαι κατα καιρούς για το ψυχίατρο. Πιθανον να μπορουσες να το συνδυάσεις.
Κοιταξε το παρακάτω site. Στη σελίδα επικοινωνία υπάρχει email και τηλεφωνα για να επικοινωνήσεις αν θέλεις...
http://www.hearingvoices.gr/
ευχαριστω για τις πληροφοριες black_adder
ανεβαινω μια φορα στους 1.5-2μηνες.τωρα θα ξανανεβω τελη Αυγουστου ξανα Αθηνα.παω αμα ταιριαξουν οι μερες σε μια ομαδα αυτοβοηθειας για ατομα με συναισθηματικες διαταραχες οπου καποιοι εχουν και ψυχωτικα λογω διπολικης κυριως αλλα δεν ακουνε φωνες.
τωρα να παω σε μια καινουρια ομαδα 5-6 φορες το χρονο δε ξερω αν θα το δεχονταν ή αν θα βοηθησει.παντως απο οτι διαβασα πρεπει να ειναι καλη φαση..θα δω απο Αυγουστο αμα ειναι αν μπορω να κανω κατι.
μεχρι τοτε τι κανουμε δε ξερω!
εχω αγχωθει τοσο πολυ με την κατασταση.ξυπναω με αγχος πολυ.παιρνω xanax καθε μερα (παρολο που μου ειχε πει η γιατρος να μην τα παιρνω σε καθημερινη βαση) τις τελευταιες 4 ημερες που ξεκινησε αυτη η κατασταση.της εστειλα μηνυμα χτες που της εξηγουσα τι συμβαινει και πως αρχισε αλλα δεν απαντησε γιατι νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι θα λειπει για λιγο στο εξωτερικο.οποτε ειμαι μονη μου σ αυτην την κατασταση και δε ξερω τι να κανω...
μπορει ενα τετοιο σκηνικο να πυροδοτησει επεισοδιο?φοβαμαι πολυ.δε θελω να ξαναγυρισω στα παλια..
οταν λες οτι ακουσες φωνες..τις ακουσες οντως?ή τις φανταστικες?
γιατι πολλοι ανθρωποι χωρις να εχουν ψυχωση φανταζομαστε να ακουμε φωνες..ή καποιον διαλογο..
αλλο ομως να τις ακουσες πραγματικα..μηπως το μπερδευεις?
δεν ξερω απλα ειπα να ρωτησω γιατι νομιζω οτι οταν καποιος ακουει φωνες ειναι εκτος τοπου κ χρονου..
γενικα διορθωστε με αν κανω λαθος..δεν εχω παθει ποτε ψυχωση κ ισως δεν ξερω καλα..
απλα μου κανει εντυπωση..πως γινεται να ακους φωνες κανονικα κ να εισαι οκ εντος πραγαμτικοτητας..
μη με παρεξηγειτε γιατι δεν ξερω κ πολυ καλα.
ναι τις ακουω μεσα στο κεφαλι μου.σαν να ειναι καποιος μεσα στο κεφαλι μου και να μου μιλαει.
προσπαθω να τις περιορισω αλλα δεν τα καταφερνω.ειδικα οταν αγχωνομαι αυτες τις μερες φουντωνει το πραγμα..
απλα μου ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψω πως απο εναν καφε που πιεστηκα μπορει να ηρθαν παλι φωνες..αμα χειροτερεψουν δε ξερω πραγματικα τι θα κανω..
ξερει κανεις τι μπορει να προκαλεσει την εναρξη ενος ψυχωτικου επεισοδιου?αρκουν μικρες αφορμες?
υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να τις περιορισω?
καθε συμβουλη καλοδεχουμενη...!