κονστανς, σλουρπ!!!!!!Quote:
Originally posted by Constance
http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.9244.asp
:) To sorbet καρπουζι με ψηνει!χιχι
Printable View
κονστανς, σλουρπ!!!!!!Quote:
Originally posted by Constance
http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.9244.asp
:) To sorbet καρπουζι με ψηνει!χιχι
KOΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΙΤ!
350 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ!
Χρειαζομαστε
1 κιλο κιμα απαχο
ντοματα τριμμενη
φρυγανια τριμμενη
μαιντανο
κρεμυδι
2 κουταλιες ελαιολαδο
κολοκυθακια αναλογα με το ταψι (εννοω μεγεθος θα πρεπει να το καλυψει)
μελιτζανες αναλογα με το ταψι
πατατες αναλογα με το ταψι
κρεμα την μπεσαμελ οπως την κανετε κανονικα μονο χρησιμοποιηστε ενα κουταλακι λαδι και απαχο γαλα
φτιαχνουμε τη γεμιση :1 κουταλια λαδι τσιγαριζουμε το κιμα βαζουμε το κρεμυδι την ντοματα και στο τελος τον μαιντανο
Σε ενα ταψι βαζουμε λιγη τρυμενη φρυγανια (για τα υγρα)και αφου κοψουμε σε λωριδες τις πατατες κολοκυθακια μελιτζανες αρχιζουμε να στρωνουμε οπως ειναι ωμά
πρωτα πατατες μετα κολοκυθακια και μετα μελιτζανες
στη μεση βαζουμε την γεμιση απο κιμα και απο πανω πατατες κολοκυθακια μελιτζανες.... και τα περιχυνουμε με 2 κουταλιες λαδακι....
τελος βαζουμε την κρεμα και ετοιμο για το φουρνο......
γιαμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ μμμμμμμμμμμμμμμ
Κορίτσια γνωρίζω ενα βιβλίο το οποίο και εχω και εχει συνταγες νοστιμοτατες και διαιτης λέγεται "οι συνταγές που άλλαξα" της Ειρήνης Πασχαλέρη ;)
Κοριτσια καλημερα.
Ηθελα να ρωτησω ποια ντακος να παρω απο το σουπερ μαρκετ.
Ξερει καμια να μου προτεινει?
vasiliki67, δεν ξερω αν θελεις τα μεγαλα στρογγυλα ντακος η τα μινι. Εγω εχω βρει, ολικης αλεσης, με αλευρι κριθαρενιο και ολικης μαζι, μινι ντακακια, που τα βαζω στη σαλατα μου αλλα και σε περιπτωσεις υπογλυκαιμιας, μουσκευω ενα ελαφρα και του βαζω λιγη μαρμελαδα η μελι και μου φευγει ο ..πονος! χαχαχαχα Αυτα που παιρνω , τα βρισκω στα ΑΒ Βασιλοπουλος.Εχουν την ετικετα του Βασιλοπουλου και λεει μαλιστα πανω και την προελευση(ειναι απο ενα μερος της Κρητης.)
Οσο για τα μεγαλα, υπαρχει ποικιλια σιγουρα,κατι θα βρεις, απλα διαβασε συστατικα.Ν α ειναι οσο πιο αγνα γινεται και με λιγοτερες προσθηκες. Αυτα τα μινι που παιρνω εγω, εχουν μονο αλευρι ολικης αλεσης και ελαιολαδο(αμελητεα ποσοτητα, μη σε τρομαζει αυτο).
Καλη επιτυχια, στην προσπαθεια σου!
πω ε γμτ ειμαι χαζο, νομιζα εννοουσε ο τιτλος οτι ειναι οι συνταγες που απλα τροποποιησε!Quote:
Originally posted by karamela
Κορίτσια γνωρίζω ενα βιβλίο το οποίο και εχω και εχει συνταγες νοστιμοτατες και διαιτης λέγεται "οι συνταγές που άλλαξα" της Ειρήνης Πασχαλέρη ;)
χαχαχαχαχαχ
παιδια λιγη βοηθεια με τα μανιταρια,
καταφερα κ αφησα τον μυκητα κ μουχλιασε,
οταν τα αγοραζω πως τα φροντισω μεχρι να τα μαγειρεψω?
προτασεις μαγειρεματος?
εχουν ελαχιστες θερμιδες κ θαθελα να τα ενταξω στη διατροφη μου!
καμμια βιταμινη εχουν?
ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωω ωωωω
Quote:
Originally posted by badgirl11
προτασεις μαγειρεματος?
καμμια βιταμινη εχουν?
Ριχτα στο greenpan με μια κουταλια λαδι,κρεμμυδι ροδελες
χρωματιστες πιπεριες,αλατι πιπερι, παπρικα γλυκια και τελος σβηστα με μπαλσαμικο και αστα λιγη ωρα μεχρι να μαλακωσουν. Τελειο συνοδευτικο για κρεατικα.
σευχαριστω γλυκια μου τετηηηηηηηηηηηηηηηη μου ελειψες! σα να συνηλθα ψυχολογικα τελευταια, πως εισαι εσυ καλο μου?
ασχετο μανουλα σαγαπωωωωωωωω! αχ αυτες οι μαμαδες.
οσα περασα ηταν νορμαλ.
τωρα το ξερω.
απο αυριο με τσαμπουκα στις δυσκολιες του γαμου!
βαζουμε κ το μαυρο μερος των μανιταριων? δηλαδη οπως το αγοραζουμε το τρωμε ολοκληρο ή πεταμε κατι?Quote:
Originally posted by TETH
Quote:
προτασεις μαγειρεματος?
καμμια βιταμινη εχουν?
Ριχτα στο greenpan με μια κουταλια λαδι,κρεμμυδι ροδελες
χρωματιστες πιπεριες,αλατι πιπερι, παπρικα γλυκια και τελος σβηστα με μπαλσαμικο και αστα λιγη ωρα μεχρι να μαλακωσουν. Τελειο συνοδευτικο για κρεατικα.
τελεια συνταγη, θα ξεπαγωσω κοτοπουλακι φιλετο!
τις προαλλες εβαλα μανιταρια, κοτοπουλο κατσαρολας με κρεμμυδια, βραστη πατατα, μουσταρδα σε
κατι σαν πιτα μεξικανικη κ εκανα σουβλακοειδες!
αλλα μονο διαιτης δεν ηταν :D καλυτερο απο τα εξω παντως.
Μια χαρα ειμαι κοριτσακι, σ'ευχαριστω.
Συγκεκριμενα ποτε δεν ημουν καλυτερα.
(ελπιζω να κρατησει γιατι περιμενω περιοδο και θα
θα τις φαω παλι τις φρικες μου, το ξερω)
Εχω αρχισει και μπαινω δειλα δειλα στα ρουχα μου
και αισθανομαι περιφημα.
Quote:
βαζουμε κ το μαυρο μερος των μανιταριων? δηλαδη οπως το αγοραζουμε το τρωμε ολοκληρο ή πεταμε κατι?
Εγω μονο το κοτσανακι πεταω.
Οπως ειναι στρογγυλο το μανιταρακι το σκουπιζω (δεν το πλενω), το κοβω πρωτα στη μεση και μετα σε φετουλες.
σευχαριστω τετη μου, μου τοπαν κ στο κομμωτηριο ετσι,
αλλα κ το κοτσανι λεει τρωγεται.
τα μαυρα ειπαν δεν τρωγονται.
αλλα ποια μαυρα? αυτα που τους περιεγραφα poy τα εχει μεσα αυτο που παιρνω δεν τα ηξεραν.
αβυσσος η εμφανιση του μανιταριου :D
θα παρω αλλη μαρκα να δω!
ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!Quote:
Originally posted by TETH
Μια χαρα ειμαι κοριτσακι, σ'ευχαριστω.
Συγκεκριμενα ποτε δεν ημουν καλυτερα.
(ελπιζω να κρατησει γιατι περιμενω περιοδο και θα
θα τις φαω παλι τις φρικες μου, το ξερω)
Εχω αρχισει και μπαινω δειλα δειλα στα ρουχα μου
και αισθανομαι περιφημα.
παμε μαζι!
τα μανιταρια και οι πιπεριες ειναι πολυ θρεπτικα και με λιγες θερμιδες! τα μανιταρια εχουν πρωτεινες και οι πιπεριες αντιοξειδωτικα!
petaloyditsa τα λαχανικα δεν τα μαγειρευεις καθολου πριν??αμεσως στο φουρνο??εγω τα βαζω πρωτα λιγο 10 λεπτα στο γκριλ με λαδοκολλα για να μαλακωσουν.αν τα βαλω αμεσως δεν ειναι σκληρα??
αν μπορεσεις δωσε και τη συνταγη της μπεσαμελ γιατι δεν ξερω καμια και ειμαι με τις ετοιματζιδικες...
Λοιπον κοριτσια μου ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1 μεγαλη μελιτζανα
1 κσ ελαιολαδο
1/2 χυμο λεμονι
1 σκ.σκορδο αφου βγαλουμε τη φυτρα απο μεσα
μαιντανος αρκετος
αλατι πιπερι
Καψαλιζεις τη μελιτζανα σε γκαζακι γυρω-γυρω μεχρι να σκασει η φλουδα της σε πολλα σημεια.Ξεφλουδιζεις με το χερι ή με πιρουνι και την πατας να λιωσει με το πιρουνι και παλι.Δε θα χρησιμοποιησεις μιξερ καθολου.Αφου λιωσει οσο πιο πολυ γινεται χωρις να ειναι και αλοιφη βεβαια ριχνεις το μαιντανο ψιλοκομμενο και το σκορδο λιωμενο στο ειδικο μηχανημα.Προσθετεις το ελαιολαδο και το χυμο λεμονιου οπως και το αλατοπιπερο...Ανακατευεις καλα και ειναι ετοιμη, νοστιμοτατη και χωρις καθολου ψωμι...Λιγοστες οι θερμιδες της και παρα πολυ νοστιμη.