Originally posted by christina gavraki
Quote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
Quote:
Originally posted by loukouloukou
Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όλες σας!Σήμερα άρχισα και εγώ Ατκινς.Μόλις έφαγα το πρωινό μου, 1 αυγό βραστο και 2 φέτες γαλοπούλα βραστή..Έχω να κάνω 2 ερωτήσεις σε σας που ξέρετε καλύτερα. Να μετράω και θερμίδες μαζί με υδατάνθρακες? και αν ναι μέχρι πόσες??και επίσης παίρνω κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που στην ετικέτα πάνω γράφει 4 υδατάνθρακες! τους μετράω και αυτούς?είναι σε σκόνη (1κτ σούπας).
οπως ειπε η χριστινα. Κοιτα να εισα 1000-1200 θερμιδες, τα περισσοτερα απο πρωτεινη, αλλιως παιζει (και αυτο το διαβασα) να χασεις δυναμη η κατι τετοιο. Αλλα το κυριοτερο ειναι να μην μενεις νηστικη πανω απο 6 ωρες, για να ενεργοποιηθει ο μεταβολισμος. Δες στο ελληνικο σαιτ για ατκινς, εχει και συνταγες με σολωμους... με γλυκακια.. μιαμ!
να κατι προχειρο που βρηκα!
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ
Στις δίαιτες των 800 θερμίδων (υποθερμιδικές), επειδή το κατώτερο όριο θερμίδων για μια ισορροπημένη δίαιτα είναι οι 1.500 θερμίδες - και κατ? εξαίρεση οι 1.200. Λιγότερες θερμίδες θα οδηγήσουν σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών που μπορεί να προκαλέσουν αναιμία, τριχόπτωση κτλ.
Επιπλεον,ο μεταβολισμος εχει την ταση να προσαρμοζεται στις υπαρχουσες συνθηκες,κατι που σημαινει πως οσο λιγοτερη τροφη προσλαμβανει,τοσο πιο αργα καιει ενεργεια!
Τελος,οταν η διατροφη βασιζεται σε διαιτες κατω των 1.000 θερμιδων,ο οργανισμος ενεργοποιει αυτοματα τη λειτουργια ''πεινας'',κατα την οποια βλεπει πως η προσλαμβανομενη τροφη δε φτανει για την καλυψη των αναγκων του,και ετσι οτιδηποτε εισερχεται στο σωμα,αποθηκευεται ως λιπος!