thank you θα το κανω :)
Printable View
thank you θα το κανω :)
Πρωινο: Τονοσαλατα
Δεκατιανο: Σκανδ. Φρυγανια με τυρι
Μεσημεριανο: Ομελετα ασπραδια με μανιταρια
Ενδιαμεσο: Ζελεδακι
Δειπνο: Κεφαλακι αρνισιο με πρασσινη σαλατα.
Μαιρη εσυ μετρας και θερμιδες???
Αυτον τον καιρο οχι, αλλα γενικοτερα, αν εχω ψαρικο η σουπα, η ποσοτητα μου φαινεται τεραστια και οι θερμιδες μπορει να μην ξεπερασουν τις 900-1000 και να ειμαι πιο φουσκωμενη απο 3 μπριζολες να εφαγα, αλλα αυτο συνηθως συμβαινει μετα απο 5-6 μερες που εχω αρχισει χαμηλων υδατανθρακων και υψηλη πρωτεινη. Παιρνει λιγες μερες μεχρι η πρωτεινη να αρχιζει να σε "πιανει" σε μικροτερες ποσοτητες.
A, oκ. ευχαριστω.
κοιταζα λιγο τα παλια ποστ για συνταγες. αν εχεις καμια ιδεα καλοδεχουμενη!!!!
Εγω κανω γρηγορες συνταγες, απο γευση δεν εχω ιδεα αν ειναι οντως καλες, αλλα μπορω να σου φερω αυριο σημειωσεις κτλ αν θες:D
ναι σουπερ!!!
μια φευγω,μια ερχομαι απο δω....λεω να κοψω τους υδατανθρακες γιατι με πιανει υστερια οποτε τους τρωω
σημνερα πρωι ασπραδια αυγων ομελετα
μετα 2 φετες γαλοπουλα
μεσημερι μαρουλι με κοτοπουλο
απογευμα πρασινο τσαι
για βραδυ δεν ξερω,,,,,
Κοριτσια καλησπερα κι απο μενα.Ειμαι καινουρια στην παρεα σας και αποφασισα απο σημερα να ξεκινησω την atkins.Παρηγγειλα το βιβλιο αλλα μεχρι να ερθει θελω να ρωτησω καποια πραγματα αν δεν σας κουραζω.Το πρωι εβαλα στον καφε μου 2 δισκια canderel και 1 γαλατακι πληρες,τα υπολογισα 3 gr υδατανθρακες,ειναι πολλα?επισης θελω να ρωτησω αν το κρεας εχει υδατανθρακες και πως υπολογιζω τις μεριδες.Εκανα αυτη τη διατροφη πριν 10 χρονια και σε 10 μερες εχασα 4 κιλα ετρωγα ομως μονο κρεας ψαρια αυγα και μαρουλι τιποτα αλλο ουτε canderel ουτε κολα light ουτε σοκολατα τιποτε,μου προκαλεσε πονοκεφαλο αυπνιες νευρικοτητα και τασεις για εμετο,δεν ξερω γιατι.Ξεχασα να γραψω οτι ειμαι 37 χρονων 1.70 και 87 κιλα κ ευελπιστω να παω στα 70.Συγνωμη αν σας κουρασα.Καλη επιτυχια στην προσπαθεια ολων.
Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα κολα light επιτρεπεται να πινουμε?επισης σοκολατακια sweet and balance? και αν ναι ποσα?συγνωμη που ρωταω αλλα εχω πολλες αποριες και μεχρι να μου ερθει το βιβλιο φοβαμαι μηπως κανω καποιο λαθος.επισης με το αλκοολ τι γινεται?τι ειναι καλυτερο να πινω?δουλευω νυχτα και ειναι δυσκολο να πινω μονο σοδα
ΓΥΡΙΣΑ!!!!
τα σοκολατακια μου ειχαν ανεβασει τη χοληστερινη στα υψη, εγω επινα λαιτ αναψυχτικα, αλλα οχι καθημερινα και συνηθως οχι πανω απο 2 ποτηρια.
Αλκοολ - οχι στα πρωτα 3 σταδια, ακομα και στο 4ο σταδιο, ειναι νομιζω ενα ποτηρι τη εβδομαδα. Και ο λογος ειναι γιατι το αλκοολ κανει και αυτο κετωνες (αλκοολοκετωνες, η καπως ετσι, οι οποιοι ειναι και υπευθυνοι για κυρωση του υπατος) και δεν θα καψεις τιποτα, θα σε βγαλει απο κετωση ΚΑΙ θα επιβαρυνει το συκωτι απιστευτα.
Μιλωντας για χοληστερινη, χτες εκανα εξετασεις
Και ξανακανα! Εχω παρει μια χαρα, ολη δικη μου!!Quote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
η θεωρια ειναι οτι λογω αποτομης απωλειας, ο,τι ηταν αποθηκευμενο στον λιπωδη ιστο, απελευθερωθηκε στον οργανισμο και προκαλεσε οξιδωση και ανεβηκε η χοληστερινη στα υψη, δεν προλαβε να αντιδρασει ο οργανισμος.
τωρα εχω μπροστα μου τις εξετασεις, λοιπον! λεει! (στη παρενθεση ειναι οι τιμες αναφορας, το λιγοτερο που θα επρεπε να'χεις και το περισσοτερο)
Γλυκοζη : 71 ( 70-110)
Ουρια : 21 (14-40)
Κρεατινινη 0.6 (0.6-1.10)
Ουρικο οξυ 4.1 (2.6-6.2)
Καλιο 4.0 (3.9-5.2)
Νατριο 139 (135-150)
Χλωριουχα 104 (99-111)
Ασβεστιο ολικο : 9.1 (8,4-10,2)
Χοληστερολη 220 ( <200)
Τριγλυκεριδια: 82 ( < 150)
HDL : 44 ( >65)
LDL 160 (<130)
αθηρωματικος δεικτης 5 ( <3.3)
Ολικα λιπιδια 622 ( <800)
Σιδηρος 183 (25-156)
σε 4 μηνες παλι θα ξανακανω εξετασεις (κανω ανα εποχη) προς το παρον, οπως εχουν τα πραγματα, η ατκινς μονο κακη δεν ειναι, για εμενα ατομικα. Ισα ισα η χοληστερολη η κακη επεσε κατα παααααααρα πολυ, ανεβηκε λιγο η καλη, πολυ καλο σιδηρο, ασβεστιο, τριγλυκεριδια ... και αυτα που βλεπετε.. Αν μπορεσω να βρω τις αλλες εξετασεις, θα τις συγκρινω, παντως ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη με αυτες τις εξετασεις!
Γλυκοζη : 71 ( 70-110) ----> Γλυκοζη : 71 ( 70-110
Ουρια : 21 (14-40) ---> Ουρια : 30 (14-40) (θελει περισσοτερο νερο)
Κρεατινινη 0.6 (0.6-1.10) ----> Κρεατινινη 0.69 (0.6-1.10)
Χοληστερολη 220 ( <200) ------> Χοληστερολη 162 ( <200)
Τριγλυκεριδια: 82 ( < 150) -----> Τριγλυκεριδια: 60 ( < 150)
HDL : 44 ( >65) ------> HDL : 45 ( >65)
LDL 160 (<130) ------> LDL 105 (<130)
αθηρωματικος δεικτης 5 ( <3.3) -------> αθηρωματικος δεικτης 3.6 ( <3.3)
Ολικα λιπιδια 622 ( <800) -----> Ολικα λιπιδια 484 ( <800)
Πρεπει να ξανακανω γυμναστικη να ανεβασω τη HDL, και να πινω περισσοτερο νερο. Αλλα η χοληστερινη ειναι μια χαρα, να κουνησω τον πωπο μου να ανεβασω τη καλη και θα'μαι μια χαρα.
Σημειωση: με ατκινς "καθαρες τροφες" τη εφτιαξα τη χοληστερινη. Οχι τυποποιημενες τροφες/"ειδικες" τροφες. Ακομα και σοκολατα, δικη μου εκανα.
μπραβο βρε Μαιρη!!!!
στειλε καμια συνταγη βρε Μαιρη!!!
Μαιρη συγχαρητηρια για τις τιμες των εξετασεων.Περιμενω το βιβλιο για να ειμαι πληρως ενημερωμενη,προς το παρον συνεχιζω,ισως κανω καποια λαθη απο αγνοια
αχου, ξεχασα τις συνταγες, θα κανω ξεχωριστο τοπικ, και θα βαλω και γιουτουμπ βιντεακια για τα γρηγορα/στο ποδι, το σαββατο θα παμε παλι ψωνια, κυριακη θα ανεβασω!