Συμφωνω - σημερα, ειμαστε ολοι Εγκεφαλονεκροι.
Printable View
Συμφωνω - σημερα, ειμαστε ολοι Εγκεφαλονεκροι.
Δηλαδή το ίδιο θα συμπεριφερθείς σε ένα παρτι το ίδιο σε μια κηδεία? Ωπ, ίσως να έχετε δίκιο...sorry...:mad:
Αν το θρεντ είναι πιο ανάλαφρο θα κάνω αστεία αν το θρεντ είναι υποστηρικτικό θα πω ότι ξέρω και γω και αν το θρεντ είναι στο e-psychology θα πω την γνώμη μου και όλοι θα μου επιτεθούν προσωπικά με μονο-μανίες, που θα μείνω, τι ψυχολόγος είμαι και ότι άλλο θες! Εσύ gobobo ας πούμε λίγο πριν αστειεύτικες μετά αγριεύτικες έτσι είναι αυτά.
Και τι είναι αυτά που λες bobiro για το ότι είμαι άλλου είδους ψυχολόγος. Δηλαδή όλοι εδώ μέσα που συμβολεύουν είναι certified psychologists-psychotherapists? Πιο πολύ συμβουλεύω στο άγχος στο ΙΨΔ κλπ. γιατί έχω περάσει και εγώ από αγχώδεις καταστάσεις όχι για να το παίξω ψυχολόγος. Πάντως η σοφία μπορεί να είναι. Έχει το στιλ.
Trush στο μεγαλείο του...
Διαβασαμε πως αν δε δέχεσαι κακής ποιότητας χιούμορ (και ναι είναι ένας πολύ ευγενικός χαρακτηρισμός αυτός που θα μπορούσε να δώσει κανείς), έχεις πρόβλημα, εκτός από πολύ κατινίστικους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, το λιγότερο εισαι μανιοκαταδιωκτικός.
Διαβάσαμε για το κοινωνικά κατασκευασμένο τραύμα του βιασμού, μια πράξη που γίνεται με βία, χωρίς τη συναίνεση και των δύο ή περισσοτέρων μελών.
Τελικά το μεγαλείο της κουλτούρας μας βρίσκεται στο τι έχουμε σπουδάσει, πόσα βιβλία διαβάσαμε και πόσο διανοητικά μπορούμε να μιλήσουμε για κοινωνικές-εγκεφαλικές κατασκευές, που ναι μεν υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις αλλά όταν μέσω αυτών προσπαθούμε να υποβιβάζουμε το συναίσθημα, τότε μιλάμε σε τοίχους, λαϊκιστί ντουβάρια.
Άλλο προσπαθώ να επεξεργαστώ το συναίσθημά μου για ένα τραύμα βλέποντας το και από μέσα, από το πως νιώθω/πονάω αλλά και από έξω, πιο αποστασιοποιημένα, μαζεύοντας ότι είδους γνώση υπάρχει γύρω από αυτό, είτε αφορά στη λογική είτε στο συναίσθημα, και άλλο το πατάω, το εξορίζω, το χλευάζω χρησιμοποιώντας τη λογική με τέτοιο τρόπο, ψυχρό, εντελώς διανοητικοποιημένο, που τελικά μοιάζει με παράνοια!
Δεν είναι μόνο το υπερβολικό συναίσθημα που οδηγεί σε διαστρέβλωση και παραλογισμό. Είναι και η ψυχρή λογική. Κάθε είδους ανισορροπία, κάθε είδους άκρο.
Άστο oboro, μην το ψάχνεις. Ναι, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να γραφτεί κανείς εδώ, εκτός από στήριγμα. Πολλοί άλλοι!!Quote:
Originally posted by oboro
Προσωπικα δεν το εψαξα για κατι τετοιο, χρειαζομουν ενα στηριγμα οταν γραφτηκα εδω το οποιο και βρηκα.
Το θέμα είναι τι επαφή έχει ο καθένας με την πραγματικότητα του και πόσο νομίζει ότι την \"κρύβει\" από τους άλλους.
Από τα πιο ουσιώδη που διάβασα...Quote:
Originally posted by arktos
θυμίζω και πάλι πως το φόρουμ που βρισκόμαστε λέγεται \'\' η πύλη της ψυχολογίας \'\' και όχι της φιλοσοφίας!
κάποιοι πονάνε ακόμη...όχι στο σώμα, αγαπητή λουσι, αλλά στη ψυχή
Αν και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται και η φιλοσοφία, και σε αυτό το φόρουμ, οχι βέβαια όμως σε ένα θέμα που μιλά για βιασμό ψυχής και σώματος!
... κι αν δε σε πειράζει Ανώνυμη, να συμπληρώσω ένα άλλο \'σοφό\' που ακούστηκε, ότι βιασμό έχουμε ακόμη κι όταν κάποιος/α δέχεται να... βιαστεί. Ντε και καλά, να έχουμε βιασμό όταν πρόκειται για συναίνεση. Να της αλλάξουμε τα φώτα της λέξης \'βιασμός\' και να αρχίσουμε όλοι να μιλάμε στα εγγλέζικα. Η κατάληξη -ος στη συγκεκριμένη λέξη, υποδηλώνει το αποτέλεσμα μιας ενέργειας που εν προκειμένω προϋποθέτει βία. Το πρόβλημα είναι αν ο άλλος θα σου κοπανίσει το κεφάλι για να σε βιάσει ή αν απλώς τον δεις και λιποθυμήσεις. Ωραία τα λες για την ψυχρή λογική. Ίσως χρειαζούμενη σε όσους θεωρούν ακόμη και το συναίσθημα ένα είδος σκέψης. Άντε να καταργήσουμε και το eq μαζί με την ψυχανάλυση να τελειώνουμε...
Συγχαρητήρια μόλις γίνατε μέλος! Και είναι trashQuote:
Originally posted by anwnimi
Trush στο μεγαλείο του...
Quote:
Διαβασαμε πως αν δε δέχεσαι κακής ποιότητας χιούμορ (και ναι είναι ένας πολύ ευγενικός χαρακτηρισμός αυτός που θα μπορούσε να δώσει κανείς), έχεις πρόβλημα,
Που το διαβάσαμε αυτό?
Quote:
εκτός από πολύ κατινίστικους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, το λιγότερο εισαι μανιοκαταδιωκτικός.
Τσ τσ δεν σε αναγνωρίζω. Anwnimi εσύ διαγνώσεις? Όμως δεν έχω ξανακούσει αυτή την διάγνωση και μου άρεσε!
Quote:
Διαβάσαμε για το κοινωνικά κατασκευασμένο τραύμα του βιασμού, μια πράξη που γίνεται με βία, χωρίς τη συναίνεση και των δύο ή περισσοτέρων μελών.
Που το διαβάσαμε αυτό? Αυτό το είπε η λουσι όχι εγώ. Κάνε quote που το διάβασες.
Quote:
Τελικά το μεγαλείο της κουλτούρας μας βρίσκεται στο τι έχουμε σπουδάσει, πόσα βιβλία διαβάσαμε και πόσο διανοητικά μπορούμε να μιλήσουμε για κοινωνικές-εγκεφαλικές κατασκευές, που ναι μεν υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις αλλά όταν μέσω αυτών προσπαθούμε να υποβιβάζουμε το συναίσθημα, τότε μιλάμε σε τοίχους, λαϊκιστί ντουβάρια.
Στην τελική η παρακμή σου βρίσκεται στο ότι δεν μπορείς να στηρίξεις μια κουβέντα χωρίς να το πας προσωπικά. Μετά την άποψη που έθεσε η λουσι η κουβέντα δεν είχε να κάνει με το συναίσθημα. Δηλαδή σκέψου το λίγο πριν λιθοβολήσεις με τον έμμεσο σου τρόπο χωρίς να μου απευθύνεσαι.
Quote:
Άλλο προσπαθώ να επεξεργαστώ το συναίσθημά μου για ένα τραύμα βλέποντας το και από μέσα, από το πως νιώθω/πονάω αλλά και από έξω, πιο αποστασιοποιημένα, μαζεύοντας ότι είδους γνώση υπάρχει γύρω από αυτό, είτε αφορά στη λογική είτε στο συναίσθημα, και άλλο το πατάω, το εξορίζω, το χλευάζω χρησιμοποιώντας τη λογική με τέτοιο τρόπο, ψυχρό, εντελώς διανοητικοποιημένο, που τελικά μοιάζει με παράνοια!
Δεν είναι μόνο το υπερβολικό συναίσθημα που οδηγεί σε διαστρέβλωση και παραλογισμό. Είναι και η ψυχρή λογική. Κάθε είδους ανισορροπία, κάθε είδους άκρο.
Και τι σχέση έχει αυτό που λες? Ειπώθηκε πουθενά ότι ο λόγος να ξεπεράσεις το τραύμα από έξω και λογικά? Αν θυμάσαι τα πρώτα ποστ μου για το θέμα έλεγαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις το τραύμα είναι να το ξανα-βιώσεις. Το θέμα μας όμως δεν ήταν αυτό. Ήταν ότι το να βιώσεις ένα τραύμα δεν έχει σχέση με τι γνώση για το τραύμα. Αλλά βιάζεσαι αμέσως αμέσως να ρίξεις και εσύ την χολή σου ;) Πρέπει να μάθεις να σημαδεύεις πρώτα και μετά να πυροβολείς. Όχι τυφλή βολή κατα ριπάς σρατηγέ
Petran, ξέρεις δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από εσένα.
Κάποια από αυτά που έγραψα απευθυνόταν σε σένα, αλλά τα υπόλοιπα όχι γιατί φυσικά δεν τα είπες.
Όσο για το πως γράφεται το trash, είμαι σίγουρη ότι εσύ ξέρεις καλύτερα.
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς ή λες, δε χρειάζεται να σπαταλώ και πάλι ενέργεια για να εξηγώ τα αυτονόητα (για μένα πάντα). Πόσο μάλλον σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζω. Real life θα το έκανα σε κάποιον που θα γνώριζα και πάλι όχι στάνταρ, όχι εκεί που επανειλημένα υπάρχει τοίχος είτε από μέρους μου είτε από μέρους του άλλου.
Καλή συνέχεια και good luck.
Όντως απαραίτητη η συμπλήρωση που έκανες Άλομπαρ.Quote:
Originally posted by Alobar
... κι αν δε σε πειράζει Ανώνυμη, να συμπληρώσω ένα άλλο \'σοφό\' που ακούστηκε, ότι βιασμό έχουμε ακόμη κι όταν κάποιος/α δέχεται να... βιαστεί. Ντε και καλά, να έχουμε βιασμό όταν πρόκειται για συναίνεση. Να της αλλάξουμε τα φώτα της λέξης \'βιασμός\' και να αρχίσουμε όλοι να μιλάμε στα εγγλέζικα. Η κατάληξη -ος στη συγκεκριμένη λέξη, υποδηλώνει το αποτέλεσμα μιας ενέργειας που εν προκειμένω προϋποθέτει βία. Το πρόβλημα είναι αν ο άλλος θα σου κοπανίσει το κεφάλι για να σε βιάσει ή αν απλώς τον δεις και λιποθυμήσεις. Ωραία τα λες για την ψυχρή λογική. Ίσως χρειαζούμενη σε όσους θεωρούν ακόμη και το συναίσθημα ένα είδος σκέψης. Άντε να καταργήσουμε και το eq μαζί με την ψυχανάλυση να τελειώνουμε...
Quote:
Originally posted by anwnimi
Petran, ξέρεις δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από εσένα.
Κάποια από αυτά που έγραψα απευθυνόταν σε σένα, αλλά τα υπόλοιπα όχι γιατί φυσικά δεν τα είπες.
Όσο για το πως γράφεται το trash, είμαι σίγουρη ότι εσύ ξέρεις καλύτερα.
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς ή λες, δε χρειάζεται να σπαταλώ και πάλι ενέργεια για να εξηγώ τα αυτονόητα (για μένα πάντα). Πόσο μάλλον σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζω. Real life θα το έκανα σε κάποιον που θα γνώριζα και πάλι όχι στάνταρ, όχι εκεί που επανειλημένα υπάρχει τοίχος είτε από μέρους μου είτε από μέρους του άλλου.
Καλή συνέχεια και good luck.
Συγνώμη, αυτό για το κακό χιουμορ και το είσαι μανιοκαταδιωκτικός με τις κατινίες σε ποιον πήγαιναν? Που δεν λέω η ατάκα μάρεσε. Ο μανιοκαταδιωκτικός είναι αυτός που καταδιώκεται η καταδιώκει? :mad:
Aληθεια πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι προσπαθειται να πεισεται καποιον που την εμπειρια αυτη την εχει βιωσει μεσα απο τα βιβλια και τα απαγγελει σαν ποιηση χωρις ιχνος συναισθηματος.Τετοιες προσεγγισεις οπως ειπα βλαπτουν τα ατομα που για καποιους λογους δικους τους ο καθενας διαβαζει αυτο το φορουμ και δειχνει ασεβεια αυτο.Ηστυγνες τοποθετησεις τετοιου τυπου απλως δεν αρμοζουν.Η υποθετικη θεωρηση εχει μεγαλο χασμα απο την πραγματικη.
Και πες μου αν ερχονταν καποιος στο γραφειο σου και σου ελεγε οτι τωρα μολις βγηκα απο το νοσοκομ μετα απο παραμονη 1 μηνα και ως επακολουθο να μην μπορεσει να κανει παιδια ουτε σχεση ποτε γιατι καποιος ηθελε να το κανει σε νορμαλ συνθηκες. Και θελεις να μου μεινει εμενα σαν μια κακια εμπειρια και αντικειμενικη.
Αληθεια τι θα μου ελεγες αν με ειχες μπροστα σου βλεποντας ομως και τα σημαδια που ειναι ορατα?πιο βιβλιο θα κατεβαζες?
Quote:
Δεν καταλαβαίνω, εννοείς ότι όταν και οι δύο θέλουν δεν είναι βιασμός? Ναι όντως το σκέφτηκα αυτό ότι χάνει το νόημα της η λέξη.
Όσο για το συναίσθημα ότι προυποθέτει κάποια βασική σκέψη αυτό ισχύει. Γι\'αυτό και οι άνθρωποι έχουν πολύ πλουσιότερη γκάμα συναισθημάτων από τα ζώα. Για να νιώσεις το συναίσθημα της τύψης ξέρω γω πρέπει να σκεφτείς (και αυτό γίνεται πολύ γρήγορα και αυτόματα) ότι η πράξη που εσύ ο Α έκανες έχει ένα πιθανό κακό αντίκτυπο στον/στους Β που με την σειρά του δεν σου είχε/είχαν κάνει ποτέ κακό. Αυτό δυστυχώς δεν το είχε πάθει ο σκύλος μου όταν τις προάλες άρπαξε ένα χαρτί για να το φάει και εγώ το κηνυγούσα σε όλο το σπίτι :(
Quote:
Originally posted by soft
Aληθεια πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι προσπαθειται να πεισεται καποιον που την εμπειρια αυτη την εχει βιωσει μεσα απο τα βιβλια και τα απαγγελει σαν ποιηση χωρις ιχνος συναισθηματος.Τετοιες προσεγγισεις οπως ειπα βλαπτουν τα ατομα που για καποιους λογους δικους τους ο καθενας διαβαζει αυτο το φορουμ και δειχνει ασεβεια αυτο.Ηστυγνες τοποθετησεις τετοιου τυπου απλως δεν αρμοζουν.Η υποθετικη θεωρηση εχει μεγαλο χασμα απο την πραγματικη.
Και πες μου αν ερχονταν καποιος στο γραφειο σου και σου ελεγε οτι τωρα μολις βγηκα απο το νοσοκομ μετα απο παραμονη 1 μηνα και ως επακολουθο να μην μπορεσει να κανει παιδια ουτε σχεση ποτε γιατι καποιος ηθελε να το κανει σε νορμαλ συνθηκες. Και θελεις να μου μεινει εμενα σαν μια κακια εμπειρια και αντικειμενικη.
Αληθεια τι θα μου ελεγες αν με ειχες μπροστα σου βλεποντας ομως και τα σημαδια που ειναι ορατα?πιο βιβλιο θα κατεβαζες?
Μπαρδόν σε μένα μιλάτε?
Όχι όχι δεν είμαι ψυχοθεραπευτής
Όσο για αυτό που λες για τον βιασμό είναι ότι εγώ αυτό που είπα είναι ότι δεν θα μάθω κάτι για τον βιασμό αν πάω να με βιάσουν. Πέραν του ότι ήταν μια τρομακτική και τραυματική εμπειρία. Αυτό απαντάει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν για διάφορες παράγοντες του βιασμού? Όπως π.χ. την πιθανότητα να αναπτύξει κάποιος τραύμα αν έχει μια Χ προσωπικότητα η αν έχει κακοποιηθεί παλιά κλπ? Όχι. Γι αυτό και αυτοί που τα ερευνούν αυτά τα πράγματα δεν πάνε να βιαστούν όλοι για να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα και όχι μόνο για τον βιασμό αλλά για οποιαδήποτε κατάσταση. Αν δεν τα ερευνήσουν αντικειμενικά πως θα μάθουν? Για να υπάρχει καλύτερη πρόληψη, θεραπεία, αντιμετώπιση στο μέλλον κλπ.?
Aς αλλαξω την ερωτηση και τελειωνω εδω.Ως ανθρωπος τι θα μου ελεγες?????Ισως πρεπει να το σκεφτεις λιγο πριν απαντησεις στον εαυτο σου .Οχι σε μενα .Ενα πραγμα που δεν εχασα ακομα ειναι την ανθρωπια μου την συμπονεια μου και την νοημοσυνη μου αυτα ειναι χαρισματα που δεν στα παιρνει κανεις αν τα εχεις μπορει να τα χασεις για λιγο αλλα τα βρισκεις παλι γιατι υπαρχουν μεσα μας και απο οτι βλεπω και σε αρκετους εδω μεσα να ειστε καλα παντα με δυναμη και χαμογελο
ΥΣ
Ολα αυτα εγιναν πριν χρονια και οπως ειπα σε αλλο ποστ προχωρησα και αφησα πολλα πραγματα πισω μου οχι ολα ποτε δεν τα αφηνεις ολα και οταν υπαρχουν σημαδια ορατα ακομα.Για αλλους λογους μπηκα εδω αλλα οπως καταλαβαινεται δεν θα ξαναμπω θα ζητησω και τη διαγραφη μου γεια σας
Quote:
Originally posted by soft
Aς αλλαξω την ερωτηση και τελειωνω εδω.Ως ανθρωπος τι θα μου ελεγες?????Ισως πρεπει να το σκεφτεις λιγο πριν απαντησεις στον εαυτο σου .Οχι σε μενα .Ενα πραγμα που δεν εχασα ακομα ειναι την ανθρωπια μου την συμπονεια μου και την νοημοσυνη μου αυτα ειναι χαρισματα που δεν στα παιρνει κανεις αν τα εχεις μπορει να τα χασεις για λιγο αλλα τα βρισκεις παλι γιατι υπαρχουν μεσα μας και απο οτι βλεπω και σε αρκετους εδω μεσα να ειστε καλα
Ως άνθρωπος θα προσπαθούσα να σου δώσω λίγο ελπίδα, ένα καλό λόγο, να πω κάτι να σε βοηθήσω. Ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου σου και ότι πρέπει να προσπαθήσεις σιγά σιγά να το δεχθείς και να προχωρήσεις. Ότι τουλάχιστον είσαι ζωντανή και ότι θα μπορούσες να είσαι νεκρή και ότι για να είσαι ζωντανή σημαίνει ότι η ζωή σε θέλει ακόμα εδώ, για να δώσεις και άλλα πράγματα, ίσως να βοηθήσεις με την εμπειρία σου γυναίκες που ίσως πέρασαν τα ίδια και χειρότερα και που το έχουν ανάγκη. Να στηρίξετε η μία την άλλη και να βρείτε ένα νέο σκοπό μέσα από αυτό το τρομακτικό πράγμα που περάσατε. Ίσως ότι και αν σου έλεγα να ήταν λίγο μπροστά στην φρίκη της στιγμής. Ίσως να πηγαίναμε μαζί και στο μέρος που έγινε για να κλαψεις να ξεσπάσεις να βγάλεις όλο τον τρόμο από μέσα σου. Ίσως και να σε πίεζα να κάνεις κάτι δημιουργικό. Να γράψεις, να ζωγραφίσεις ίσως να μάθεις ένα καινούργιο χομπι ώστε να το εκφράσεις. Να πας γυμναστήριο να αθληθείς να ξεδώσεις.Σίγουρα αυτό το γεγονός θα σου γκρέμιζε κάποια πράγματα και θα σου λεγα τα κομμάτια που σου μείνανε να μην τα σκορπίσεις αριστερά και δεξιά αλλά να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Και ίσως με αυτό το καινούργιο να έδινε ελπίδα σε σένα και στους ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπάνε και που σε θέλουνε κοντά τους. Θα σου λεγα να προσπαθήσεις να μην πνιγείς στην ίδια σου την μνήμη γιατί κανείς δεν το θέλει αυτό και πρώτα από όλα εσύ η ίδια. Όμως και πάλι ότι κα να σου λεγα θα ήταν μικρό. Από εσένα θα εξαρτώνταν να το έκανες μεγάλο, να έκανες μεγάλη εσένα. Και όσο θα μεγάλωνες τόσο αυτό θα μίκραινε. Και θα ήταν απλά ένα μέρος σου όχι μια πληγή. Ένα μέρος σου που θα σε έκανε καλύτερη.
Συγγνώμη, τώρα αναρωτιέσαι ακόμη για το αν λέγεται \'βιασμός\' κάτι για το οποίο συναινούν και οι δυο, ή με ρωτάς ενώ έχω ήδη απαντήσει;... Πετράν τα λογοπαίγνια τα έχω για άλλου είδους γράψιμο, και συνήθως - για να μη πω πάντα - είμαι ακριβολόγος σε αυτό που λέω (εννοώ). Χρειάζεται να το πω κάπως αλλιώς δηλαδή, πως όταν δίνω τη συγκατάθεσή μου για άγριο και βίαιο σεξ, είμαι απλά μια μαζόχα του κερατά και φυσικά δε με βιάζει κανείς ή να το αφήσουμε στην πύλη του ανεξήγητου καλύτερα;...Quote:
Originally posted by PETRAN
Quote:
Δεν καταλαβαίνω, εννοείς ότι όταν και οι δύο θέλουν δεν είναι βιασμός? Ναι όντως το σκέφτηκα αυτό ότι χάνει το νόημα της η λέξη.
Όσο για το συναίσθημα ότι προυποθέτει κάποια βασική σκέψη αυτό ισχύει. Γι\'αυτό και οι άνθρωποι έχουν πολύ πλουσιότερη γκάμα συναισθημάτων από τα ζώα. Για να νιώσεις το συναίσθημα της τύψης ξέρω γω πρέπει να σκεφτείς (και αυτό γίνεται πολύ γρήγορα και αυτόματα) ότι η πράξη που εσύ ο Α έκανες έχει ένα πιθανό κακό αντίκτυπο στον/στους Β που με την σειρά του δεν σου είχε/είχαν κάνει ποτέ κακό. Αυτό δυστυχώς δεν το είχε πάθει ο σκύλος μου όταν τις προάλες άρπαξε ένα χαρτί για να το φάει και εγώ το κηνυγούσα σε όλο το σπίτι :(
Παρακάτω λες - μου λες μάλλον γιατί θεωρείς προφανώς ότι κάτι μου ξέφυγε - πως το συναίσθημα προϋποθέτει κάποιου είδους σκέψη. Έγραψα εγώ κάπου ότι δεν προϋποθέτει και μου το διευκρινίζεις;... εγώ έγραψα \'... σε όσους θεωρούν ακόμη και το συναίσθημα ένα είδος σκέψης...\'. Έχει καμιά σχέση αυτό που είπα εγώ με αυτό που πήγες να μου \'εξηγήσεις\'; Τα αγγλικά μου τα ξέχασα αλλά τα ελληνικά μου είναι σχεδόν άψογα. Εγώ δε δέχομαι το συναίσθημα σαν ένα άλλο είδος σκέψης και αυτό έγραψα. Όσο για τα ζώα, μαθήματα συμπεριφοράς και παρατήρησης παίρνω απ\' τα γεννοφάσκια μου.
Δυο πράματα ακόμη αν θέλεις, και δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το ίδιο έκανες και σε πρότερο ποστ - άλλα βλέπουμε, άλλα καταλαβαίνουμε;... ή προσπαθούμε να πείσουμε ότι ο άλλος - εγώ - δε ξέρει τι λέει και τι εννοεί; - όταν αποφάσισες μόνος σου ότι σε είπα... βιαστή. Πιο πριν ακόμη, μου καταλόγισες ότι έκανα... \'διάγνωση\' μιλώντας για παραλήρημα. Εγώ για σύμπτωμα το ξέρω, και σε διαγνώσεις ας προβαίνουν αυτοί που είναι εντελώς σίγουροι. Και το κυριότερο. Αν εξαιρέσω το ύφος με το οποίο απευθύνεις το λόγο σε όσους μάλλον συμπαθείς, κατ\' τ\' άλλα μιλας σε όλους μας σα να είμαστε το ίδιο. Και κάτι τέτοιο, για μένα αν θες, μόνο σε συναισθηματική γνώση δε παραπέμπει. Ευχαριστώ και καλή σου συνέχεια στην έρευνα.