"Και μόνο μια στιγμή αν βαθιά τη συλλάβεις, γεμίζεις αιώνες".
Γιάννης Ρίτσος
Printable View
"Και μόνο μια στιγμή αν βαθιά τη συλλάβεις, γεμίζεις αιώνες".
Γιάννης Ρίτσος
Γράφει η Ρούλα Παγιαλάκη
Σήμερα ένας Νέος Χρόνος ήρθε στις καρδιές μας!
Σήμερα μια νέα Μέρα ξημέρωσε..
Σήμερα μια νέα αρχή έγινε.
Πολλές οι ευχές, πολλές οι ελπίδες, πολλά τα όνειρα!
Εγώ θα ευχηθώ αυτόν τον νέο χρόνο, να βρω τον καλύτερό εαυτό μου.
Την καλύτερη έκδοχη του και να έρθω λίγο πιο κοντά σ’ αυτήν.
Να βρω τον καλύτερο άνθρωπο που κρύβω μέσα μου.
Αυτήν την χρόνια θέλω απλά να γίνω καλύτερος άνθρωπος.
Πιο υπομονετικος, πιο ευαίσθητος, πιο διαλεκτικος, πιο ψύχραιμος.
Θέλω να ονειρεύομαι περισσότερο, να μιλάω λίγοτερο, να ακούω πιο πολύ.
Να έχω περισσότερη κατανόηση, περισσότερη αγαπη, λιγότερο θυμό.
Θέλω να έχω περισσότερο φως στην καρδιά και στην ψυχή μου.
Να δώσω και να πάρω πιο πολλές αγκαλιές, πιο πολλά χάδια, πιο πολλή αλήθεια.
Αυτήν την χρονιά θέλω να βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά!
Αυτή την χρονιά θέλω πιο πολλή αθωότητα και άπλετο χώρο μέσα μου και γύρω μου.
Θέλω να ζεσταίνω τις καρδιές των ανθρώπων ,να χαρίζω αισιοδοξία και να εμπνέω πίστη!
Αυτή την χρονιά θέλω να ξεκαθαρίσω, να διαλέξω, να επιλέξω,τί θα μείνει και τί θα φύγει. .
Αυτή τη νέα χρονιά θέλω τα πάντα!
Αυτή την χρονιά θέλω να γίνω λίγο καλύτερος Άνθρωπος!!
Αυτή την χρονιά θέλω υγεία για μένα, για όσους αγαπώ ,για όλον τον κόσμο!!
Αυτή η χρονιά θα είναι η καλύτερη μας!
Αυτή η Χρονιά θα είναι η Χρονιά μας!
Ας το πιστέψουμε και θα γίνει.
Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά! !!
Τα καλύτερα έρχονται!!
Αφιερωμένο. …
Αν κανείς δεν σε ξυπνάει το πρωί, κανείς δεν σε περιμένει τη νύχτα και μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Τι το ονομάζεις; Ελευθερία ή μοναξιά;
Charles bukowski
Κατάλαβες τώρα για πότε σου μιλώ; Για τότε, όταν μου απάντησες ότι η Κιβωτός σου ήταν γεμάτη και δεν χώραγε η δική μου σωτηρία. Ενώ από την πίσω πόρτα έμπαζες έμπαζες αβέρτα και σώθηκε όλο εκείνο το σκυλολόι της σκληρότητας.
.
.
Κική Δημουλά
Βαδίζεις σε μια έρημο. Ακούς ένα πουλί να κελαηδάει. Όσο κι αν είναι απίθανο να εκκρεμεί ένα πουλί μέσα στην έρημο, ωστόσο εσύ είσαι υποχρεωμένος να του φτιάξεις ένα δέντρο..
.
. Κική Δημουλά
https://www.youtube.com/watch?v=O_6abtq7o7U εγω θα ξενερώσω λιγο τους ρομαντικούς γλυκους φιλους μου κι θα βαλω ενα βιντεακι με μασες ξεγυρισμένες, :o
Deprived of will
Three feet in the grave
Decaying soul
Myself I shall kill
Lifeless
Deprived
Lifeless
In hatred
Portal of fear
With ornaments of sin
Barren life
Drained of blood, I'm near
Lifeless, deprived
Lifeless, in hatred
Awaiting grimly in the shadows
Utter totalitarian fortresses of void might
In the water of life the circuits are breaking
Eons of numb hopelessness lies ahead
Portal of fear
With ornaments of sin
Barren life
Drained of blood, I'm near
https://metalstories.gr/oi-simantike...-kai-ton-maio/
Οι σημαντικές συναυλίες που θα γίνουν στην Αθήνα μέχρι και τον Μάιο
Πηγαινετε σε συναυλιες?
Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο,
ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την ******* τη μάνα που σας γέννησε.
Το παρόν ποίημα ανήκει στον Πορτογάλο συγγραφέα, ποιητή, δημοσιογράφο και σεναριογράφο, Ζοζέ Σαραμάγκου
Να γλύφεις τ’ακριβό σου ψεμματάκι και να το απολαμβάνεις, σαν ώριμο καρπό. Μόνο να ξέρεις, πως όταν φτάσεις στο κουκούτσι, πρέπει αμέσως να το φτύσεις. Μην ξεχαστείς και γλείφεις σαν ηλίθιος μια ζωή κουκούτσια.
.
.
Αλκυονη Παπαδάκη
Αλήθεια είναι ότι η στρατιωτική ψυχίατροι είναι και οι καλύτεροι;
οι καλύτεροι; ότι τί; πατρις θρησκεία οικογένεια; τους καλύτερους τους βάζουν στο στρατό; αίσχος.
"Όρθια μένουν τα κλαδιά όρθιες μένουν να το ξέρεις κι οι αγάπες "ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Θυμήθηκα αυτό το τραγούδι που το τραγουδούσε ο ξάδερφος μου στην διαπασών όταν πηγαίναμε για μπάνιο στην Σαλαμίνα.
Επικό.
Τα ψυχολογικά είναι όταν σε δουλεύουνε κι όταν δεν ξέρεις την αλήθεια αυτά θεωρούνται ψυχολογικά δεν έχετε τίποτα οι περισσότεροι να ξέρετε
https://www.youtube.com/watch?v=Wf4_auLFV6g ποιος εδω δε λεει αυτο το πλασμα ρε φιλε εχει τρυφερότητα κι ψυχουλα ???
Καλησπέρα ❤️ μπορεί να μου πει κάποιος τι συνέβη και έκλεισε το φόρουμ για μία μέρα; (μόνο χτες νομίζω)
Καλησπέρα...
Κι εγώ θέλω να μάθω... Κι επειδή προσπαθούσα να μπω, έκλεισε για δύο μέρες... Είχα ανάγκη να γράψω και δεν μπορούσα (δεν το λέω επικριτικά, μην παρεξηγηθώ, απλώς στρεσαρίστηκα)... Αν μπορεί ο Aeon ή κάποιος άλλος αρμόδιος ας μας πει... Μη μας κάνετε τέτοια χωρίς προειδοποίηση παρακαλώ, είναι στιγμές που δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν που να σε καταλαβαίνει και το φόρουμ είναι μια διέξοδος...
Γλυκουλινη!!
Πήγα σε ψυχίατρο και με χρέωσε 60 ευρώ εάν είναι δυνατόν τόσα πολλά!
φιλαρακι επρεπε να κανεις μια ερευνα στις τιμες κι να πας σε εναν γιατρο που να ειν παν απ ολα ανθρωπος . να μην κοιτα να σε ξεφραγκιασει .:eek:
Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από μαγεία...Οχι από φυσικό νόμο,όχι από αιτιότητα,αλλά από μαγεία!
https://www.youtube.com/watch?v=11U8-mDleZM
https://www.youtube.com/watch?v=yCHmQR3xVTI αυτο το βιντεακι βγαζει τοση τρυφερότατα
https://www.youtube.com/watch?v=ubYlwJ-QAIc κι αυτο τοσο γλυκο
"Το να ψάχνεις να βρεις τον αληθινό σου εαυτό είναι σαν να ψάχνεις να βρεις τα γυαλιά σου ενώ τα φοράς, με τη διαφορά ότι δεν φοράς εσύ τον αληθινό σου εαυτό, αλλά σε φοράει εκείνος."
~Μούτζι
Did you ever think for yourself?
Just once, did you ever think?
That's all I want to know
Imitation of life, living out a lie
You'll never be right, imitation of life
Why are you here?
You're taking up my space
The new imperfect race
Imitation of life
Υστεροφημία
Το θάνατό μας χρειάζεται η άμετρη γύρω φύση
και τον ζητούν τα πορφυρά στόματα των ανθών.
Αν έρθει πάλιν η άνοιξη, πάλι θα μας αφήσει,
κι ύστερα πια μήτε σκιές δεν είμεθα σκιών.
Το θάνατό μας καρτερεί το λαμπρό φως του ηλίου.
Τέτοια θα δούμε ακόμη μια δύση θριαμβική,
κι ύστερα φεύγουμεν από τα βράδια του Απριλίου,
στα σκοτεινά πηγαίνοντας βασίλεια πέρα κει.
Μόνο μπορεί να μείνουνε κατόπι μας οι στίχοι
δέκα μονάχα στίχοι μας να μείνουνε, καθώς
τα περιστέρια που σκορπούν οι ναυαγοί στην τύχη,
κι όταν φέρουν το μήνυμα δεν είναι πια καιρός.
Καρυωτάκης
Το να γνωρίσεις τη δική σου σκοτεινή πλευρά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή πλευρά των άλλων.
.
.
Καρλ Γιούνγκ
Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα. Αν βρεθεί στον δρόμο σας, μην την διώξετε. Προσκαλέστε την μέσα, δώστε της μια θέση, συμπεριφερθείτε της όπως στους φιλοξενούμενους σας και ακούστε αυτά που έχει να σας πει.
.
.
Καρλ Γιουνγκ
Δεν έχω κατάθλιψη πλέον. Εδώ κι αρκετά χρόνια. Αλλά όταν βγεις από την κατάθλιψη, καταλαβαίνεις πως ήταν ένα δωρο. Δύσκολο δώρο, αλλά δώρο. Καταλαβαίνεις πως τόσα χρόνια μάζευες, δεν μιλούσες, ανεχοσουν (ανθρώπους, συμπεριφορές), δεν ήσουν εσύ αλλά αυτό που αναγκάστηκες να γίνεις για να επιβιώσεις. Ξεκινάς από το μηδέν, φτιάχνεις ένα δικό σου εαυτό, αποβάλλεις μοτίβα που έμαθες, αδειάζεις από άσχημες καταστάσεις και γίνεσαι σιγά σιγά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αυτό θέλω κάποτε να γίνω. Κι αυτό δεν θα γίνει ξαφνικά. Φτάνει να αναγνωριζεις ότι δεν είναι δικά σου. Για μένα είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει, αλλά ταυτόχρονα ότι πιο σημαντικό..
Εγώ πίστευα πως δεν θα βγω ποτέ από αυτήν. Γι' αυτό επιμένω σε αυτή την κυρία να μην ανοίξει κανείς την πόρτα. Πάλεψα χρόνια, και έχασα τον χρόνο μου φιλοσοφώντας ενώ θα μπορούσα να είμαι η ίδια χωρίς να έχω πάρει την κυκλική στροφή που με έβγαλε στον δρόμο που θα μπορούσα να είχα πάρει με μια ευθεία.
Ξέρω ότι οι άνθρωποι που έχουν περάσει κατάθλιψη είναι γενικά πολύ φιλοσοφημένοι, εκεί σε οδηγεί αυτή η ασθένεια... Αλλά η ζωή για εμένα μετά την τόση φιλοσοφία τελικά είναι ένα γλέντι και τίποτε δεν μου πρόσφερε η τόση σοβαρότητα. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Πάντως κι εγώ με ψυχοθεραπεία κατάφερα να την ξεπεράσω και τώρα ξέρω πως ποτέ πια δεν θα ξανά πάθω κατάθλιψη γιατί είναι μια κατάσταση ανούσια.
Σε αλλο θεμα λες οτι ακομα εχεις και κανεις ψυχοθεραπεια ....:cool:
Εχεις τελικα ή δεν εχεις ;
Επειτα απο την καταθλιψη οπως λεει και η κουιν πολυ σωστα δεν ξεπερνιεται (ταυτιζομαι σε αυτο που λελει ),δεν βγαινεις ποτε για να λες οτι εισαι οκ ,απλα μαθαινεις να την δοιαχιεριζεσαι .
Αυτο μας μαθαινουν και στη ψυχοθεραπεια αλλωστε για να μπορεσουμε να συμφιλιωθουμε σε με ολο αυτο και να προχωρησουμε μονοι μας καποια στιγμη μετα απο ενα κυκλο ψυχοθεραπειας .
Μην δινετε ψευτικες ελπιδες και απελπιζομαστε ενω οι επιστημονες λενε οτι ΔΕΝ ξεπερνιεται ετσι και διαγνωστεις απλα το αποδεχεσαι και δεν αφηνεις τις σκεψεις αυτης να επηρεαζουν την ζωη σου !
Ρεαλισμος και αποδοχη χρειαζεται ,ενα και ενα κανουν δυο ,οσοι φιλοσοφουν αστο καηκαν ...χαμενος χρονος και η ζωη δεν σε περιμενει .
Ισχύει. Αλλά δεν είναι επιλογή σου. Όταν έρθει, καλό είναι να την ακουσεις για να μπορέσεις να βγεις.. Όσο της πας κόντρα, αυτή επιμένει. Αυτό εννοούσα πιο πάνω. Εγώ η αλήθεια είναι ότι ψάχνω το μέσα μου αρκετά, δεν σημαίνει ότι δεν περνάω καλά ή ότι δεν γλενταω. Απλά έχω κάποια "στοιχεία" που δεν μου αρέσει να τα έχω, αλλά ούτε θέλω να τα "ανέχονται" οι γύρω μου.
Δεν ήξερα ότι πέρασες κατάθλιψη.
χαχαχα α καλα μια λες και ξελες και τωρα που ηρθε στα δυσκολα πετας και εσυ την καραμελας σας ..
αστο καηκες κοιτα να εισαι ειλικρινεις εδω μεσα και να μην παιζεις λεγοντας οτι μια εχεις και μια δεν εχεις .
εσεις μιλατε για ειλικρινεια αλλα τελικα τα ψεματα σας για αυτο που περναμε σας ξεσκεπαζουν αλλα κανετε προβολες ,καταλαβα ..
νομιζατε οτι θα κανετε παλι το γνωστο σας μπουλινγκ εδω μεσα οπως σε τοσα αλλα ατομα ,σας γελασαν ομως ...
να μιλας ετσι στα κοριτσακια σου οχι σε εμενα μικρε γιωργακι ....και βαλε την φιλη σου να μου ριξει ποινη ...
η επιστημη το λεει ΟΧΙ ΕΓΩ οποτε μαθε οταν μιλας για καταθλιψη
δεν θα σταματησω να λεω οτι λεει η επιστημη γιατι ετσι δεν θα απογοητευομαστε ολοι εμεις που την εχουμε οτι δηθεν ειμαστε αδυναμοι ..
καλη συνεχεια ουτε εγω θελω παρτιδες μαζι σου μακρυα εισια σκετη παραπληροφορηση ,δεν μπορω ομως μερες ασχολεισαι μαζι μου και δεν εχω πει τιποτα ...τωρα ξαφνικα που ξεσκεπαστηκες εγω να μην ασχολουμε ....ε οχι μην τα λες οπως θες ..εσυ λες τοσε ςμερες για εμενα και τωρα πιαστηκες ..
οσο δεν μιλας τελικα εδω μεσα λαθος ειναι ,,,τωρα θα τα ακουτε μερικοι ...αντε να σας δω
η κλικα αποκαλυπτεται μονη σιγα σιγα ή καλυτερα οι ακολουθοι ...χαχαχ
Ναι δυστυχώς έχω περάσει και για αρκετά χρόνια. Μου κατέστρεψε τα καλύτερα μου χρόνια. Όμως όπως λες κι εγώ έγινα καλύτερη, όμως δεν θα ήθελα ποτέ να μου είχε χτυπήσει την πόρτα.
Θα ήθελα να ήμουν μια ανέμελη κοπέλα τότε χωρίς να έχω μπει ποτέ σε αυτά τα λούκια.
Ωραία. Καλά κάνεις και ψάχνεις μέσα σου. Αυτό είναι η ψυχοθεραπεία. Και μια μέρα θα βρεις τα νερά σου.
Είχα από 13 χρονών έως τα 24 περίπου. Είχε προηγηθεί διατροφική διαταραχή, κακή εικόνα του εαυτού μου, κακό οικογενειακό περιβάλλον και όλα αυτά με έκαναν να είμαι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος.
Ενώ εγώ, όταν ξεκίνησα την ζωή μου στα 13 είχα τόσα όνειρα και τόση αυτοπεποίθηση! Όλα πίστευα πως μπορούσα να τα κάνω!
Αλλά όλο αυτό το περιβάλλον μου κατέστρεψε ό,τι ωραίο και αισιόδοξο είχα μέσα μου.
Όχι δεν έκανα ψυχοθεραπεία τότε. Το θεωρούσα ανούσιο. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα, 10 χρόνια, αλλά κάποτε πήρα ανάποδες και ξεκίνησα ψυχοθεραπεία.
Τέλος πάντων, την άφησα τόσα πολλά χρόνια όμως που η απλή κατάθλιψη έγινε σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, την οποία κι αυτή κατάφερα να την ελέγχω τώρα στα 35 μου.
Γι' αυτό σου λέω. Δεν είναι σωστή η φράση που έβαλες, ακόμη κι αν την λέει ένα δήθεν και καλά υψηλού επιπέδου πρόσωπο.
Εσύ πώς περνάς;