ναι αλλα αφού δε μετράω τα φρούτα; το καινούργιο δεν κάνω;
άλλο:
αν τρως παραπάνω πχ 2 πόντους τί γινεται; χάνεις αλλα πιο αργά;
Printable View
άλλο:
δεν κατάλαβες καλά.Quote:
Originally posted by euapap
άλλο:
απο την στιγμή που κάνεις το παλιό τα φρούτα που με βάση την μερίδα έχουνε φλεξιπόντους θα τον μετράς τον πόντο. Πρέπει να κατανοήσεις τι ακριβώς σημαίνει ο φλεξιπόντος για να καταλάβεις γιατί μερικα φρούτα τιμωρούονται με μισό η ένα φλεξιπόντο. ένας φλεξιποντος οπως ειπα ειναι θερμίδες που έχει η κάθε ποσότητα, τιμωρία για το παραπάνω λιπος στο σώμα και επικρότηση για τις παραπάνω ίνες. έτσι υπολογίζεται ο φλεξιπόντος. καθε μερα απο το πρόγραμμα ουτως η άλλως 300 θερμίδες τις αφαιρούνε για 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά. συνεπώς γι αυτό σου λένε τα φρούτα μηδέν πόντοι απο τις θερμίδες, τις έχεις ήδη αφαιρέσει. βέβαια για τα φρούτα που αποδίδουνε λίπος όπως έχω πεί θα τιμωρείς με πόντους την βασική μερίδα. πχ την μπανάνα σύν ένα πόντο, τα κεράσια αν θυμάμαι καλά συν 0,5 πόντο. Αυτά τα φρούτα ειναι συγκεκριμένα και θα τα βρείς στην λίστα που θα αναρτήσω πολύ σύντομα! μην επιχειρήσεις να τρως ολα τα φρούτα με μηδέν πόντους κάνοντας το φλεξιπόιντς. δεν θα λειτουργήσει καλά.
η συνιστώμενη ποσότητα είναι τρείς μερίδες την ημέρα (με η χωρίς πόντο τιμωρία, πως να στο πω). Αν καμιά φορά φας παραπάνω δεν χάλασε ο κόσμος, αλλά πρόσεξε ειδικά στα τελευταία κιλά να τα περιορίσεις στα 2 -3 μερίδα την ημέρα. φυσικά αν φας πολύ παραπάνω φρούτο που η βασική του μερίδα έχει πόντο υπολόγισε ποσες παραπανω μερίδες έφαγες και τιμώρησε την ημέρα σου για το παραπάνω λίπος, αλλά εώς εκεί.
αν φας πχ παραπανω καρπούζι η πεπόνι η και νεκταρίνια που τα τιμώρησες, δεν πρέπει να βάλεις πόντο. δεν αποδίδουνε λίπος στο σώμα για να τα τιμωρήσεις. και προσοχή με την κατανάλωση τους. μηδέν πόντοι δεν σημαίνει μηδέν θερμίδες!
οκ συνεχίζω με το flexipoints γιατί μόνο για αυτό έχω στοιχεία (ή τουλάχιστον μπορώ και βρίσκω βάσει των εμπειριών - γνωσεών σας ) οκ για τα φρούτα... το έχω εμπεδώσει, δεν κάνω ακραία πράγματα, αν πεινάσω θα φάω μια βανίλια, ένα νεκταρίνι και ας ξεφύγω
αυριο μέρα ζυγίσματος :)
+1 κιλό σήμερα :(
γιατί ;;; τί κάνω λάθος;
από την άλλη σκέφτομαι ότι αν συνεχίσω να τρώω έτσι, μέχρι τα χριστούγεννα θα έχω δει ειδοποιό διαφορά. οποτε το μόνο που μπορω να κάνω είναι να συνεχίσω... και ας μου τη σπάει η ζυγαριά
Εύα καλημέρα! Θα σου πρότεινα να προσέχεις λίγο την "παγίδα" με τα απεριόριστα ζυμαρικά και πατάτες. Όπως έχω διαβάσει από παλιότερα ποστ όταν επιλέγεις απ'τα απεριόριστα δεν βάζεις τίποτε από πάνω. Τα τρως εντελώς σκέτα. Όταν ρίχνεις από επάνω σάλτσα για παράδειγμα, ξεφεύγει απ'το απεριόριστο κι έτσι είναι σαν να τρως μια τεράστια μερίδα μακαρόνια με σάλτσα. Προσωπικά αποφεύγω την επιλογή με τα "απεριόριστα" για το λόγο ότι μπορούν να σου προσθέσουν γραμμάρια στην απώλεια.
Γενικώς τώρα... ενώ τα νέα επιτέλους είναι αισιόδοξα στο σπίτι μου κι όλα ξαναπήραν τον δρόμο τους, σήμερα διαπίστωσα ότι η ζυγαριά μου χάλασε! Πήγα στα ΑΒ να δω τι έχει από ζυγαριές και μου'φυγε το καφάσι όταν είδα ότι είχε μόνο μια επώνυμη στα 40 ευρώ. Επιλογή για κάτι φθηνότερο δεν είχε... :puzzled:
Μάριε δεν σε ξέχασα να το ξέρεις... Θα τα πούμε στο σκυπε από βδομάδα σίγουρα. Τώρα που πληρώθηκε ο άντρας μου έχω τρεξίματα να πληρώσω λογαριασμούς και υποχρεώσεις που είχαν μείνει πίσω και φυσικά να ανασκουμπωθώ κι οργανωθώ κι εγώ γιατί με όλη αυτή την μιζέρια που περάσαμε το φλέξι για μένα πήγε στράφι. Ότι έχασα το ξαναπήρα και με το παραπάνω. Δεν είχα διάθεση για τίποτε. Ειλικρινά!
Αυτά τα νεώτερά μου!
Μαρία εγώ αγόρασα από ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό μία ζυγαριά 20 ευρώ και είχε και το lidl πριν από 2-3 εβδομάδες μία με 18 ευρώ αν θυμάμαι καλά,δεν κοιτάς μήπως στο τοπικό σου κατάστημα υπάρχει ακόμα?
aggeloydaki εννοείτε πως θα το κοιτάξω. Θα πάμε σήμερα στο lidl αν βρω έχει καλώς αλλιώς την Παρασκευή που θα πάω αγορά για πληρωμές λογαριασμών, θα ψάξω για φθηνή. Μέχρι 20 ευρώ μια χαρά είναι, για παραπάνω δεν δίνω... :D
Μάριεεεε σε έκανα αντ στο σκυπε! Είπα μήπως είχα την τύχη και ήσουν On, αλλά στάθηκα άτυχη! :fake sniffle:
μήπως ξέρετε την πράξη που κάνει το κομπιουτεράκι που βρίσκει τους πόντους; για να την κάνω με το δικό μου κομπιουτεράκι
έλα μαρία καλησπέρα!Quote:
Originally posted by Μαρία.
Μάριεεεε σε έκανα αντ στο σκυπε! Είπα μήπως είχα την τύχη και ήσουν On, αλλά στάθηκα άτυχη! :fake sniffle:
ναι δεν ήμουνα σήμερα καθόλου μέσα... θα τα πούμε όμως κάποια στιγμή θα μπώ. ¨Εχω και την Εύα είμαστε κονέκτιτ...
ήθελα να σου απαντήσω και στο πριβέ αλλά δεν πρόλαβα. έκανα στάφ. και προπαντώς μαγείρευα μια υπέρχοη συνταγή cream curry chicken, απο το νεα βασικα βιβιλαρακια! καλα μιλάμε Μαρία θα στην γράψω εδώ την συνταγή να την κάνεις! μούρλια! γλύφω ακόμα και τώρα τα δάκτυλα μου! χωρίς καθόλου λάδι παρακαλώ! με αλλα μπαχαρικά φυσικά κοκ
εύα όχι, να κατεβάσεις τους πίνακες της μαρίας η να βρεις ενα ονλάιν κομπιουτεράκι να υπολογίζεις τους φλεξιπόντους. επίσης, δεν είναι δα και τόσο απλή η εξίσωση για να την κάνεις με το κομπιουτεράκι σου, άσε που δεν αξίζει τον κόπο. αρκεί να γνωρίζεις θερμίδες, λιπαρά ανα μερίδα και ίνες :)
θα σου πρότεινα να κατεβάσεις τους πίνακες της Μαρίας, είναι σε προηγούμενο πόστ!
υγ Μαρία το βράδυ πιο μετά άλλη συνταγή! ναι!
Γεια σας!!
Σημερα ζυγιστηκα και με εκπληξη μου ειδα οτι αλλαξα δεκαδα (89,9). Εχω χασει σε 13 μερες διαιτας 5 κιλα!!
:bouncy:
Καλη συνεχεια!! :spin:
Quote:
Originally posted by ^princess_85^
Γεια σας!!
Σημερα ζυγιστηκα και με εκπληξη μου ειδα οτι αλλαξα δεκαδα (89,9). Εχω χασει σε 13 μερες διαιτας 5 κιλα!!
:bouncy:
Καλη συνεχεια!! :spin:
Μπράβοοο για την ωραία προσπάθεια! :thumbup:
Εύα κατέβασε το αρχειάκι παρακάτω και άνοιξέ το με τον browser σου. Είναι κομπιουτεράκι για να υπολογίζεις τους πόντους σου. Βάλτο αν θες στην επιφάνεια εργασίας, βάλτου και εικονίδιο για να δείχνει όμορφο κιόλας! :smilegrin:Quote:
Originally posted by euapap
μήπως ξέρετε την πράξη που κάνει το κομπιουτεράκι που βρίσκει τους πόντους; για να την κάνω με το δικό μου κομπιουτεράκι
καλημερα και απο εμενα .. μιας και μπηκε ο σεπτεμβρης ειπα να ξεκινησω για να καλα και εγω το προγραμα μου ..
τα φυγουν τα ρημαδια τα κιλα .. λοιπον .. θα γραφω εδω τι τρωω .. και ελπιζω να με διορθωνεται ..
πρωινο (9.45): 2 ασπραδια αυγου, 3 κ.σ. κοφτες κουακερ, 1/4 κ.γ. λαδι ( ισα ισα για περασω λιγο το πατο του τηγανιου δλδ με το πινελο), 1 κ.γ. μαρμελαδα χωρις ζαχαρη, 1 φλυτζ. γαλα 1.5%+ καφες σκετος
(αρα ποντοι 0,5+ 2+0,5+2+1+0= 6 )
μεσημερι (16.00): 90γρ κοτοπουλο ψητο σε γκριλιερα+ 1 κ.γ. λαδι+ σαλατα+ 120 γρ γιαουρτι 2%
(αρα ποντοι 3+1+0+2= 6)
απογευμα (19.00): 1 μικρη μπανανα+ καφε σκετο
(αρα ποντοι 1+0= 1)
βραδυ (21.30): τοστ με 1 φετα μοτσαρελα+ 1 μικρο τονο+ 1 φυλλο μαρουλι
(αρα ποντοι 4+1,5+2+ 0+ = 7,5)
(οι φετες του τοστ ειναι ενα κρις κρις που εχει και ελιες μεσα .. πεντανοστιμο αλλα 2 ποντοι η φετα .. :P )
προ υπνου (00.30): 1 1/2 κουπα γαλα 1,5%
(αρα ποντοι 1,5)
πόντοι: 22/ 24
σημερα η μερα μου ειχε αρκετο περπατημα οποτε δικαιουμε 24 ποντους ..
αποθήκη για έξοδο: 2 ποντοι
ελπιζω να τα υπολογισα σωστα!
να κανω μια ερωτηση? η μοτσαρελα σε φετες για τοστ .. ποσους ποντους εχει? 1 η 2?