Quote:
Originally posted by Ava
Καλησπέρα κοριτσάκια μου!
Διάβασα τα περί παρεξήγησης και απορώ γιατί θεωρείται ως τέτοια, γιατί καλείται η κυρία Πρόεδρος να διευθύνει τη συζήτηση, όταν τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και καθόλου, μα καθόλου σε προσωπικό επίπεδο.
Το θέμα δεν είναι αν συμπαθεί κάποιος κάποιον άλλον και σε ποιο βαθμό. Αυτό, όπως τόνισε η και η Ναταλία, δεν είναι εφικτό να γίνει ούτε εδώ, ούτε στην πραγματική ζωή, με όλους τους ανθρώπους. Δε γίνεται να ταιριάζουμε όλοι με όλους, τόσο απλά. Κακώς αναφερόμαστε ονομαστικά, μου θυμίζει έντονα το "Κυρία, κυρία, η Μαρία μου είπε μια κακιά λέξη". "Α, Μαρία, κακό παιδί, θα σε μαλώσω".
Το θέμα είναι ότι μερικές από μας, βάζω και μένα μέσα, είμαστε αρκετά μετριοπαθείς. Όλοι θέλουμε το μπράβο μας, όλοι θέλουμε την αναγνώριση της προσπάθειάς μας, αλλά με μέτρο. Κανένας δε θίχτηκε από τη φωτογραφία της Κατερίνας, γιατί αναρτήθηκε μία φορά, όχι δεκάδες και σε δύο τρία θέματα. Αν, Πωλίνα, έβαζες τις φωτογραφίες σου στο δικό σου τόπικ, όπου όποιος μπαίνει, ξέρει πάνω κάτω τι θα δει, δε νομίζω ότι θα είχε κανένας αντίρρηση, ούτε θα γινόταν όλο αυτό το ζήτημα. Κατανοώ, βέβαια, ότι η απουσία μέτρου, έστω και σε άλλο επίπεδο, είναι αυτή που μας έκανε μία παρέα. Εννοείται ότι ο καθένας κάνει αυτό που επιθυμεί, αλλά τότε ας είναι έτοιμος να αναλάβει και την ευθύνη και να μην παραπονιέται. Δεν είναι θέμα ούτε μόρφωσης, ούτε κουλτούρας, ούτε επιπέδου, είναι θέμα κούρασης. Και θα μιλήσω για μένα και για την "κουλτούρα" μου. Ξεκίνησα πριν από λίγο καιρό να βάζω τραγουδάκια αμφιβόλου αισθητικής για πλάκα. Γελάσαμε μία, γελάσαμε δύο, κάποια στιγμή κατάλαβα ότι κούρασα τον κόσμο και σταμάτησα να τα βάζω. Ούτε γκρίνιαξα, ούτε διέγραψα τίποτα, απλώς σταμάτησα να επαναλαμβάνω κάτι που διαισθάνθηκα ότι ενοχλούσε και όλα καλά.
Ας λήξει το θέμα εδώ, ας κάνουμε ό,τι νομίζουμε από δω και πέρα. Είμαστε ξεχωριστές προσωπικότητες η κάθε μία από εμάς και δεν είναι ανάγκη να είμαστε τόσο εύθικτοι. Αν κάποιος μου έλεγε, α, ρε, ʼβα, γύφτουλα, τι έβαλες πάλι να ακούσουμε, θα έλεγα βάλε εσύ κάτι καλύτερο, δεν θα με έπιανε το παράπονο. Αυτά, με αγάπη σε όλες σας!
ʼβα, εγώ κάλεσα την Ναταλία να πάρει θέση γιατί εκείνη άνοιξε το τόπικ, όχι για να μαλώσει κανέναν.