-
Να το χαίρεσαι το καμάρι σου,άξια πνευματική μητέρα!Να'ναι γερό,καλότυχο και καλοφώτιστο!Όλα τα πολύτιμα!
Να πάρει λίγη λάμψη κι από τη νονάκα του,να της δώσει λίγη χαρά κι εκείνης...Ελπίζω να είχατε μια υπέροχη γιορτή μαζί!
Ax!Λιλένια μου!Στο είπα από την πρώτη στιγμή πως κάτι συμβαίνει μ'εσένα και μ'εμένα...
Αν ποτέ επισκεφτώ τη Γη,θα σου τηλεφωνήσω να συναντηθούμε να τα πούμε κι από κοντά!
Κι εμένα με σκοτώνουν αυτά τα χέρια.Είναι μαζοχιστική άλλωστε η σχέση,που έχω με τα περισσότερα τραγούδια.
Με πονούν κι ωστόσο δεν τους αντιστέκομαι.Κι ας κλαίω κι ας μουδιάζω κι ας με πιάνουν-σπάνια ευτυχώς-σπασμοί...
Το προτιμώ όμως χίλιες φορές από την αναισθησία του τίποτα.Αν δεν μπορώ να νιώσω ευτυχισμένη,ειλικρινά προτιμώ
να υποφέρω από το να ζω μιά ευθεία γραμμή.Κριτήριο είναι πάντα τα τραγούδια μου κι ο βαθμός ανταπόκρισης μου.
Αν δε μου σηκώνουν την τρίχα,αν δεν χαράζουν δάκρυα το πρόσωπο μου(απίθανο σχεδόν)δεν είμαι σε καλό δρόμο.
Πάντως,τα τελευταία χρόνια,δεν έχω παράπονο κανένα!Μη σας ζαλίσω όμως πάλι με τα κολλήματα μου.
Έχω γίνει γραφική.Όχι πως με νοιάζει βέβαια...Θα προσπεράσω μαρκίζες κι άλλα χαντακωτικά της Βίκυς
και θα πιάσω έναν Σταμάτη.Μας το αφιερώνω.Ας κρατήσουμε τις πόρτες αυτές κλειδαμπαρωμένες,λέει η λογική.
Για να έκλεισαν μια φορά,μάλλον δε θα είναι ορθάνοιχτες ποτέ αρκετά να χωρέσουν όλη μας την αγάπη...
--->ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ : ΜΗ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Δήμος Μούτσης
Μη μου χτυπάς
τα μεσάνυχτα τη πόρτα
μη μου μιλάς
να σ' ακούσω δεν μπορώ
Αν μ' αγαπάς
μην γυρίζεις πίσω
άσε να κρατήσω
τον πόνο συντροφιά
Όπου κι αν πας
την αγάπη παίρνεις
το σκοτάδι φέρνεις
και τη συννεφιά
-
Όχι,δεν τις αντέχω τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες!
Καθώς έτσι κρατούν έξω την απειλή,φυλακίζουν εμάς μέσα παρέα με το φόβο!
Τις προτιμώ ορθάνοιχτες κι εμάς δυνατές αρκετά να επιλέξουμε συντροφιά!
--->ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ : ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Την πόρτα ανοίγω το βράδυ,
τη λάμπα κρατώ ψηλά,
να δούνε της γης οι θλιμμένοι,
να ρθούνε, να βρουν συντροφιά.
Να βρούνε στρωμένο τραπέζι,
σταμνί για να πιει ο καημός
κι ανάμεσά μας θα στέκει
ο πόνος, του κόσμου αδερφός.
Να βρούνε γωνιά ν ακουμπήσουν,
σκαμνί για να κάτσει ο τυφλός
κι εκεί καθώς θα μιλάμε
θα ρθει συντροφιά κι ο Χριστός.
-
Όλα παγώσαν σ'εκείνη τη νύχτα...
Κι η αίσθηση κι ο χρόνος κι η καρδιά...
--->ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ : ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Και τώρα πώς να σταματήσω
τα ρολόγια
και πώς να κάνω
τον ήλιο να μην βγει
Και πώς να μην τελειώσει
ετούτη η νύχτα
αχ!
Και τώρα πώς να σταματήσω
το σκοτάδι
και πώς να κάνω
την Πούλια να μην βγει
και πώς να μη τελειώσει
ετούτη η νύχτα....
-
Όλο εδώ γυροφέρνω...σ'αυτές τις πόρτες...
Θ'αφήσω την καληνύχτα μου για σήμερα
μαζί με όσες σκέψεις τα μάτια μου βραδιάζουν.
--->ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ : ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ
Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου
Ξημέρωμα σε γύρεψα
το δειλινό σε βρήκα
με την καρδιά σου μίλησα
στη μαύρη μοίρα μπήκα
Βοριάς χτυπά την πόρτα μου
και στην ψυχή μου αγιάζι
και στα πικρά τα μάτια μου
στιγμή-στιγμή βραδιάζει
Τα μάτια σου εγύρεψα
στο φως να περπατήσω
να γίνω όνειρο γλυκό
καημούς παλιούς ν αφήσω
-
Καλημέρα!Δευτέρα πρωί,μα καμία σχέση με τις άλλες Δευτέρες...
Καμία ουρά για το μπάνιο μας...Πάλι όλο δικό μου είναι...Ας είναι...
Αυτό σημαίνει πως είστε καλύτερα εκεί που είστε και μου αρκεί!
Μένω εδώ,προσμένοντας την άνοιξη...Να σας προσέχετε!Φιλιά!
--->ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΥ : ΟΤΑΝ ΜΙΑΝ ΑΝΟΙΞΗ
Στίχοι: Μανώλης Αναγνωστάκης
Όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει
θα ντυθείς μια καινούργια φορεσιά
και θα 'ρθεις να σφίξεις τα χέρια μου
παλιέ μου φίλε
Κι ίσως κανείς δε σε προσμένει να γυρίσεις
μα εγώ νιώθω τους χτύπους της καρδιάς σου
κι ένα άνθος φυτρωμένο στην ώριμη,
πικραμένη σου μνήμη
Κάποιο τρένο, τη νύχτα, σφυρίζοντας,
ή ένα πλοίο, μακρινό κι απροσδόκητο
θα σε φέρει μαζί με τη νιότη μας
και τα όνειρά μας
Κι ίσως τίποτα, αλήθεια, δεν ξέχασες
μα ο γυρισμός πάντα αξίζει περισσότερο
από κάθε μου αγάπη κι αγάπη σου
παλιέ μου φίλε
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
δεν εχουμε πολυ κινηση βλεπω κοριτσια. τα χρονια μου πολλα σε ολες και ευχαριστω ιδιαιτερως τη ναταλια που μου εβαλε τα τραγουδια μπιθικωτση, κοκοτα, ξανθιππη και βαλε και μου σταματησε τη διαθεση για δουλεια....οχι οτι σκοπευα να δουλεψω αλλά λεμε τωρα. εχω κατι κεφια...εχει και ηλιο σημερα...δουλευω και part time....
πως τα περασατε κοριτσια? φαγαμε? φαγαμε?
ε, ναι...εφαγα λιγουλακι...ακομη τρωω δηλαδη. με βλεπω να ξεπερνω τα 90 και δεν τολμαω να ανεβω στη ζυγαρια. το παντελονι που ειχα παρει προσφατα τεντωσε πολυ στην κοιλια και μου την εδωσε....
θα σας πω λοπιπον εγω πως τα περασα. παραμονη πρωι περιμενα την καθαριστρια η οποια δεν εμφανιστηκε ποτε. ε, δεν βαριεσαι, και τι εγινε? παραμονη ωρα 8, λιγο πριν αναχωρησουμε για τη πεθερα οπου κας επισκεπτεπται καθε χρονο ο αη βασιλης (ναι, παραμονη χριστουγεννων ερχεται στο χωριο μας....) ωρα 8 λοιπον το βραδυ χτυπα το τηλεφωνο και ηταν οι κουμπαροι απο Λαρισσα....καλως τους δεχτηκαμε δευτερη μερα Χριστουγεννων....χωρις ψωνια, χωρις καθαριστρια....περαστικα μου...μεχρι ερπη εβγαλα η καημενη....εφυγαν χθες απογευμα και αμεσως πηγαμε στον αραβωνα... και σημερα 3 πλυντηρια με τα σεντονια και πετσετες τους....ηρθα λοιπον να ξεκουραστω και να πω τον πονο μου....που αλλου? στις διαδυκτιακες φιλες μου....
αντε και καλη πρωτοχρονια και μου φαινεται οτι μου ετοιμαζει εκπληξη ο συζυγος...ρεβεγιον με 8 φιλους και τις οικογενειες σπιτι μας.....
-
βρε νεκταρινι μου, εκεινοι οι κουραμπιεδες ονειρο ηταν. δεν βαζεις τη συνταγουλα να τους κανω παρεα με τη κορη μου που της αρεσαν επισης πολυ?
α, παρεπιπτοντως, περασα υπεροχα κοριτσια. καθε φορα που βρισκομαστε ειναι διαφορετικη. γνωριζουμε και νεα μελη, πινουμε καφεδακι....την επομενη φορα για φαι και σε ωρες μη αιχμης για να ερθουν ολες στην ωρα τους............
-
χρονια πολλα ομορφα και υπεροχα σε ολες μας!
Το τρεξιμο των ημερων δεν μου αφησαν χρονο να περασω απο το μπανιο, να σας δω λιγακι και να τα πουμε! Αλλα να 'μαι!
Τα Χριστουγεννα περασαμε πολυ ομορφα! Παραμονη ημασταν καλεσμενοι σε ρεβεγιον στο σπιτι της κουμπαρουλας μου γυρω στα 20 ατομα συν τα παιδια και περασαμε φανταστικα! Ανημερα πηγαμε για φαγητο και ευχες στη μαμα μου και δευτερη μερα πηγαμε στη πεθερα μου για φαγητο και ευχες. Γενικα περασαμε ομορφα!!!
Την παραμονη Πρωτοχρονιας εχουμε καλεσει φιλους στο σπιτι. Θα ειμαστε γυρω στα 10 ατομα μεγαλοι και συν τα παιδια. Οποτε η κουζινα θα εχει την τιμητικη της! θα αναψουν οι κατσαρολες και οι φουρνοι! χαχαχαχαχαχ
Αυτες τις μερες φυσικα και εφαγα κατι παραπανω αλλα δεν εχω καθολου ενοχες! Ξανα στο προγραμμα απο το Σαββατο και οτι εγινε εγινε! Ο αγωνας συνεχιζεται!
28/12 σημερα και 3 μερες μειναν για να μας χαιρετισει και αυτος ο χρονος....παμε για καινουρια λοιπον! Ευχομαι να ειναι ενας υπεροχος χρονος το 2010 με υγεια, ευτυχια, ευλογια, ισορροπια, ευημερια, ελευθερια, ανεση και χωρις φοβους και ανασφαλειες.
Ζηταω να συνεχισω να εχω ολα αυτα και αυτους που εχω και απολαμβανω!
Σας αφηνω για τωρα και τα λεμε αργοτερα!
-
Μπαρμπιτακι δεν σε ξεχασα!
Φετος εκανα διαφορετικη συνταγη για κουραμπιε απο τις συνηθισμενες που κανω τοσα χρονια! Μου αρεσαν πολυ! Και για να μην κανω διαφημιση σου στελνω το λινκ και εχει και βιντεο! :P
http://www.megatv.com/glykesalximies...bid=20531#synt
Καλη επιτυχια λοιπον μαζι με την κορουλα σου!!!! να τους ευχαριστηθητε!
Και τωρα παω να ψαξω την συνταγη σου για την βασιλοπιτα/τσουρεκι που ειναι σελιιιιιιιιιιιιιιδες πισω!
φιλακια!!!!
-
Μπαρμπιτα το λινκ που σου εστειλα δεν ειναι για τους κουραμπιεδες αλλα αν ψαξεις θα τους βρεις.(Αν θελεις να δεις το βιντεο. )
Σου στελνω ομως την συνταγη για πιο ευκολα
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. Βούτυρο γάλακτος
250 γρ. Αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα Βανίλια
220 γρ. Ζάχαρη άχνη
50 γρ. Ρούμι μαύρο
1.200 γρ. Αλεύρι
΄Αχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.) Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα . Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές. 2,5 κιλά Απαιτούμενος χρόνος: 1½ ώρα
καλη επιτυχια!
-
Μάλιστα!Εμφανίστηκαν δύο βρωμιάρες να πάρουν το μπάνιο τους...Πάλι καλά...
Οι υπόλοιπες,ντροπή σας κι είναι και μέρες γιορτινές!Απορώ πώς βάζετε τα καλά σας!
Σήμερα μετά από καιρό,βγήκα και πέρασα ωραία!Γελάσαμε μέχρι δακρύων και πόνου!
Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη!Κρίμα που διαλύεται κάπως ή παρέα...Μας μετακόμισε
ο ένας και σύντομα τον παντρεύουμε κιόλας!Μεγαλώνουμε,μάλλον μεγαλώσαμε από καιρό
κι οι δρόμοι μας χωρίζουν...Της ζωής,ποτέ της καρδιάς!Στους φίλους τους παιδικούς!
"Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια,μόνο τρόπο να κοιτάνε..." Καληνύχτα,νέες μου φίλες!
--->ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ : ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Μουσική: Παπαδημητρίου Δημήτρης
Στίχοι: Γκανάς Μιχάλης
Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε
Τα χέρια θα περάσουμε στους ώμους
Παλιά τραγούδια για να θυμηθούμε
Ονόματα και βλέμματα και δρόμους
Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
Που θυμάσαι και θυμάμαι
Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα
Όσο ζούμε και πονάμε
Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια
Μόνο τρόπο να κοιτάνε
Κι αν αλλάξαν οι φίλοι μας λιγάκι
Αλλάξαμε και μεις με τη σειρά μας
Χαθήκαμε μια νύχτα στο Παγκράτι
Αλλά βλεπόμαστε στα όνειρά μας
-
bonjour στα γρηγορα απο μια πρωην βρωμιαρα...........
θα τα πουμε αργοτερα απο το γραφειο. μπηκα λιγο να πλυθω και θα μπω αργοτερα για ενα μπανιο. καλε ποιοε καθαριζει αυτες τις μερες? και τα αρωματα μας τελειωνουν.....ας βαλω λιγη λεβαντα και οποιος θελει την αλλαζει....
-
νεκκυ μου δες u2u να μη μας πουν οτι κανουμε και διαφημηση
-
καλε πες μας ποσοι κουραμπιεδες βγαινουν ή ποσα ταψια γεμιζεις.
-
Καλημερουδια κι απο μενα!!! Χρονια πολλα και ευτυχισμενα!!!
Ναταλακι τι ωραια τραγουδακια μας εβαλες ψυχη μου?! Που ορεξη για δουλεια τωρα?
Κοριτσια κι εγω κουραστηκα παααααρα πολυ τα Χριστουγεννα αλλα χαλαλι, περασαμε και ομορφα... Αυριο φευγω για Κρητη και μαλλον θα ξαναμπω μετα τις 11/01. Ειχα μεγαλη χαρα που παω Κρητη αλλα μου τα χαλασε λιγο ο μικρος, χθες ειχε 39,5 πυρετο, σημερα θα τον παω γιατρο, λετε να μην κατεβουμε Κρητη τελικα??? Δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...
Πολλα φιλακια σε ολες, ελπιζω να τα καταφερω να μπω αυριο για να σας ευχηθω. Καλα να περνατε ομορφιες μου!!!