Γενικά Περί Αθλητικής Διατροφής
http://runnerspost.gr/index.php/2013...03-15-10-08-22
Printable View
Γενικά Περί Αθλητικής Διατροφής
http://runnerspost.gr/index.php/2013...03-15-10-08-22
παιδια αφηστε αυτα τα βιντεακια...ενας ειναι ο θεος sean-T και το προγραμμα του insane εξ ου και η αντιγραφη παραπανω....βρειτε απο τορρεντ η ισοχυντ και κατεβαστε τον εκπληκτικος...κροσ τραινινγκ κναι βλεπεις τους μυς σου να κλαινε και το λιπος να τρεχει απο π α ν τ ο υ !!!!!!ιδρωνουν και τα μαλλια!!!!αλλα ειναι μονο για οσους θελουν πραγματικα....δειτε τις διαφημισεις και θα καταλαβετε
μμμ δεν υπάρχουν Θεοί ούτε σημαίνει πως όταν επιλέγεις κάτι άλλο δεν θέλεις αρκετά. Σημασία έχει η διάρκεια και να σου αρέσει αυτό που κάνεις.
mplampla η φράση ''αλλα ειναι μονο για οσους θελουν πραγματικα....'', είναι λίγο άκυρη...συγγνώμη κιόλας,αλλά πολύ άκυρη...
Έχω μία απορία και απευθύνομαι κυρίως σε άτομα που έχασαν μεγάλο αριθμό κιλών σαν και εμένα πάνω κάτω..Εγώ ασχολούμαι με τη γυμναστική και υπάρχει στην καθημερινότητά μου.Αλλά πείτε μου,εσείς που έχετε φύγει από μεγάλα νούμερα και τώρα πια είστε σε καλή κατάσταση,η κοιλιά σας για παράδειγμα δεν έχει εκείνες τις ζάρες?? Δηλαδή όταν βλέπω νέες κοπέλες χωρις θέματα κιλών, έχουν κοιλιά λεία.Εγώ που έχασα τόσα κιλά,και με γυμναστική,η κοιλιά ναι μεν μειώθηκε αλλά οι ζάρες είναι κάπως..ξέρετε..Όσοι πιάσατε το στόχο σας,έφυγαν οι ζάρες αυτές??
Λυπημενη, γεια σου...
Εγω ειμαι απο αυτους που εχασαν πολλα κιλα, με διατροφη και ασκηση... Αν και εκανα και κανω αρκετη γυμναστικη... η κοιλια ή καλυτερα το στομαχι +κοιλια + μπραστα... δεν εχουν φτιαξει :( Στην δικη μου περιπτωση δεν θα φτιαξουν παρα μονο με πλαστικη... Πειρα την γνωμη δερματολογου+ πλαστικου... Βεβαια καθε δερμα ειναι διαφορετικο... επισης μπορει να μην φτιαχνουν εντελως αλλα βελτιωνονται θελει περιπου 18 μηνες μετα την απωλεια για να δει κανεις την πραγματικη χαλαρωση... Και γω σε μενα δηλαδη που δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια βελτιωσης ... θα βελτιωθει λιγο...
Και βασικο και σημαντικο, περα απο την χαλαρωση, η γυμναστικη εχει πολλα οφελει οποτε διατηρησε την ενεργα στην ζωη σου...
1. Αυξηση μυικης μαζας αρα αυξηση καυσεων
2. Εκριση σεροτονινης, αρα καλη διαθεση και ηρεμια
Αν εχεις οπως και γω μεγαλη χαλαρωση... μην σε παιρνει απο κατω (εμενα με παιρνει για αυτο το λεω) ολα διορθωνονται... Αφου υπαρχει λυση στο προβλημα (εστω και νυστερι στην περιπτωση μου ) δεν σκαμε...
Εδώ υποστηρίζει ότι πολλές περιπτώσεις που δείχνουν ως χαλάρωση οφείλονται σε "πεισματάρικο" λίπος που δεν έχει χαθεί ακόμη και επιμένει! Αν κατεβάσεις τα ποσοστά λίπους και γυμναστείς εντατικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διορθωθεί το πρόβλημα χωρίς αισθητική επέμβαση, ειδικά αν είσαι σε νεαρή ηλικία!Quote:
Originally posted by lipimeni
Έχω μία απορία και απευθύνομαι κυρίως σε άτομα που έχασαν μεγάλο αριθμό κιλών σαν και εμένα πάνω κάτω..Εγώ ασχολούμαι με τη γυμναστική και υπάρχει στην καθημερινότητά μου.Αλλά πείτε μου,εσείς που έχετε φύγει από μεγάλα νούμερα και τώρα πια είστε σε καλή κατάσταση,η κοιλιά σας για παράδειγμα δεν έχει εκείνες τις ζάρες?? Δηλαδή όταν βλέπω νέες κοπέλες χωρις θέματα κιλών, έχουν κοιλιά λεία.Εγώ που έχασα τόσα κιλά,και με γυμναστική,η κοιλιά ναι μεν μειώθηκε αλλά οι ζάρες είναι κάπως..ξέρετε..Όσοι πιάσατε το στόχο σας,έφυγαν οι ζάρες αυτές??
Most cases of loose skin are actually just cases of excess subcutaneous body fat covered by skin......
It means that your “loose skin” isnʼt necessarily out of your control. If indeed it is simply stubborn subcutaneous fat, once you manage to lose the excess fat, the “loose skin” might just disappear along with it. In fact, Iʼd imagine that most such cases of “loose skin” can and will be remedied in this manner. Men, get down to around 10-12% body fat before you start considering surgery or anything drastic. Women, get down to 15-17% body fat before taking any surgical steps.....
Read more: http://www.marksdailyapple.com/how-t...#ixzz2OA7h3Uvj
Ας καταθεσω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά με το χαλάρωμα.
Η κοιλιά είναι το μέρος του σώματος όπου κρατάει τα τελευταία ποθέματα λίπους που μπορεί να υπάρχουν στο σώμα μας. Το λίπος είναι προστατευτικό των ζωτικών οργάνων μας, οπότε είναι κακό για την υγεία μας να το χάσουμε όλο. Δε γίνεται μάλλον.
Με το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι και το τρέξιμο αλλά και με τα βάρη γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματος. Άλλοι πιο πολύ κι άλλοι πιο λίγο. Οι κοιλιακοί είναι και οι μύες πιστεύω που γυμνάζονται λιγότερο συγκριτικά με τους μύες των άνω και κάτω άκρων. Οπότε για να δούμε αποτελέσματα εκεί θέλει πάρα πολύ υπομονή και χρόνο και δεν αποκλείεται να μη δούμε και τα επιθυμητά.
Τώρα ποια μπορεί να είναι τα επιθυμητά;
Ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε φέτες. Καλές χρυσές αλλά στερούνται λίπους και ειλικρινά δεν έχω δει να έχει κανένας δρομέας, δε ξέρω πως φτιάχνονται. Ότι έχω κλατάρει από το πολύ τρέξιμο, είναι μια άλήθεια. Έχω κλατάρει! Φέτες γιοκ!!! Κοντέυω να ολοκληρώσω τον γύρο του κόσμου χιλιομετρικά αλλά οι φέτες είναι στο ψυγείο, ολικής άλεσης, κρις κρις και κατεβαίνουν στην κοιλιά μου. ΔΕν είναι από έξω. Και δε πιστεύω ποτέ να το καταφέρω. Ίσως με κοιλιακές ασκήσεις; Αν κάποιος τα έχει καταφέρει, χωρίς αναβολικά, καλό θα έιναι να γράψει την εμπειρία του για κάθε ενδιαφερόμενο.
Κι ενώ έχω ακόμη μια σχετική χαλάρωση στην κοιλιά μου, παρόλο το "φαινομενικά" χαμηλό βάρος και τα μικρά ποσοστά λίπους, είναι κάτι που δε με ενοχλεί αλλά και δεν απασχολεί. Ούτε και με επηρρεάζει θαρρώ στην αθλητική μου απόδοση. Συνολικά το βάρος επερρεάζει, η χαλάρωση η συγκεκριμμένη όχι.
Ας δώσω κι ένα φωτογραφικό παράδειγμα. Η φωτογραφία από φέτος μετά από πολλά χρόνια τρέξιμο. Αν με ρωτήσετε χαλάρωση στην κοιλιά υπάρχει αλλά κι αν δεν το βλέπετε είναι γιατί -όπως είπε με άλλα λόγια, σε ένα άλλο θέμα μια κυρία- όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!
https://lh4.googleusercontent.com/-G...4/DSC04576.JPG
Γιώργο ναι υπάρχει (κι γω τη βλέπω στη φώτο που έβαλες γιατί είμαι μια κοιλιά σε όλα μου τα κιλά κι έτσι μυγιάζομαι).
Εγώ το έχω αποδεχτεί και δεν έχω σκοπό να κάνω τίποτε εξειδικευμένο ή συγκεκριμένο για αυτό.
Ειδικά μετά τη γέννα στήθος και κοιλιά τουμπανιάζουν. Μόλις ξεφουσκώσουν πέφτουν. Σε 10 μήνες έχω δεί φοβερή αλλαγή στη κοιλιά μ (προς το καλύτερο) κι ας είμαι πιο παχυά. Το σώμα επανέρχεται μόνο του.
Μέχρι ποιο σημείο δεν γνωρίζω ακόμη να σ πω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως κι συ γυμνάζεσαι χωρίς μπλούζα έτσι κι γω το μπικίνι μου μια ζωή θα φορώ. Κι ας μη φαίνονται οι κοιλιακοί μ :P
Αναλογα παιδια τι εννουμε χαλαρωση,
εμενα ειναι οντως πολυ ασχημη η εικονα και οχι γιατι την βλεπω εγω ασχημη αλλα γιατι ειναι... και ναι το μπικινι δεν μπορω να το φορεσω οχι γιατι εγω εχω κομπλεξ αλλα γιατι οντως η εικονα εχει προβλημα... Στην δικη μου περιπτωση, μαζι με το δερμα υπαρχει και καποιο λιπος, εχει δει κανεις σας κυταριτιδα σε κοιλια και μπρατσα? ε ... αυτο ειμαι εγω... :( Ετσι κι αλλιως ομως για να καταληξει κανεις σε κατι τοσο σοβαρο οπως η κοιλιοπλαστικη που σκεφτομαι εγω πρεπει να εχουν περασει χρονια ... με διατηρηση της απωλειας οποτε ελπιζω οτι βελτιωση με την ασκηση να γινει ... αλλα θαυμα δεν περιμενω δυστυχως... ουτε κοιλιακους φετες θελω... απλα το ενα δερμα να μην πεφτει πανω στο αλλο θα ηθελα...
Επισης Γιωργο αν μπορεις να με βοηθησεις γιατι απο καποια ποστ σου που ειδα εχεις μελετησει τα της γυμναστικης θα σου ειμαι υποχρεη
Εγω κανω γρηγορο περπατημα περιπου 10 χιλιομετρα την μερα (σε χρονο μου περνει 90 λεπτα), καποιες φορες εκανα εναλαξ περπατημα-τρεξιμο... δυστυχως ειμαι καπνιστρια και λαχανιαζω επισης εχω ενα θεματακι με τα γονατα και το τρεξιμο το επιβαρυνει οπως και το ποδηλατο... Αν γνωριζεις θεωρεις οτι πρεπει να βελτιωσω τον χρονο μου? εννοω να το κανω ακομα πιο γρηγορο? Με αυτο το ρυθμο π περπαταω νιωθω ενα τσακ πριν να αρχιζω το τζοκιν... Επισης επειδη ακολουθω το ιδιο προγραμμα εδω και περιπου 1 χρονο, εχωντας βεβαια αυξηση την ενταση (οταν ημουν 105 κιλα περπαταγα πολυ πιο σιγα) φοβαμαι μηπως ο οργανισμος συνηθισε και πρεπει να αλλαξω κατι στο προγραμμα γυμναστικης που ακολουθω...
Τωρα απο μυικη ενδυναμωση ... μπουκαλια νερο (ναι αρχαιος τροπος αλλα νο μονευ για γυμναστηριο, νο μονευ για βαρακια) και κανω τις βασικες ασκησεις μπρατσα, κοιλιακους τους κλασσικους ξαπλωτους, ραχιαιους, γυμναζω ποδια(αυτα πλεον ειναι το μονο γραμμομενο σημειο του σωματος μου, εχω σωματοτυπο μηλο)... Και κανω και κατι ασκησεις γιογκα που βρικα στο ιντερνετ... αυτα...
Συνδιαστικα δηλαδη περιπου 90 λεπτα αεροβια αλλα οχι υψηλης εντασης (τι παλμους πιανω δεν ξερω... δεν εχω το μηχανηματακι που μετραει :( παντως ιδρωνω ) και περιπου 30 λεπτα ενδυναμωση καθε μερα, θεωρεις οτι ειναι οκ?
Κοπελιά, ας ξεκινήσουμε από τα γόνατα αφού πρώτα σου πω ότι είναι μια χαρά αυτά που κάνεις. Υπέροχα να πούμε καλύτερα!
Για να έχεις θέμα με τα γόνατα σημαίνει ότι δεν κάνεις προθέρμανση αλλά ούτε και διατάσεις. Και πιθανόν να μην έχεις ρυθμίσεις σωστά το ύψος της σέλας στο ποδήλατο. Πρέπει καταρχήν όταν καθόμαστε στη σέλα με το πόδι τεντωμένο εντελώς, να φτάνει η πτέρνα ακριβώς στη θέση του πεταλιού. Έτσι λοιπόν όταν ποδηλατείς κάνει μια μικρή γωνία το πόδι στην έκτασή του (στη τέντωμα).
10 χιλιόμετρα είτε είναι τρέξιμο είτε περπάτημα θέλουν κάποια προετοιμασία.
Αυτό που βοηθάει εμένα πολύ είναι οι χειρομαλάξεις με βαλσαμέλαιο ιδιαίτερα πριν την άσκηση. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε ελαιόλαδο και για πιο ευχάριστα μπορείς να προσθέσεις κάποια αρώματα (αιθέρια έλαια) πχ λεβάντα ή τριαντάφυλλο. Σου προτείνω να κάνεις τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά χειρομαλάξεις στα σημεία που έχεις θέμα. Και στα γόνατα και στους μύες των ποδιών που επιβαρύνονται.
Επίσης πρέπει να κάνεις διατάσεις πριν αλλά και μετά την άσκηση. Στατικές διατάσεις από 40 μέχρι 60 δευτερόλεπτα το κάθε πόδι και η κάθε διάταση. Οι διατάσεις για μένα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της άσκησής μου, αν και δεν τις έχω μελετήσει σχεδόν καθόλου. Έχω βρει απλά 3 ασκήσεις με το πέρασμα του χρόνου που με βοήθησαν σύμφωνα με αυτά που κάνω να αποφεύγω τραυματισμούς και να μην πιάνομαι.
Κάνω αυτή εδώ όπως οι κοπέλες της φωτογραφίας για τα γόνατα (διάταση που θεωρώ άκρως απαράιτητη) 40 με 60 δευτερόλεπτα κρατάμε το κάθε πόδι σε αυτή τη θέση χωρίς να χοροπηδάμε (στατική διάταση). Μάλιστα τη συνιστώ σε όλες κι όλους σας.
http://www.queen.gr/media/k2/items/c...8bf9be8a_S.jpghttp://www.runningnews.gr/userfiles/...rakefalos2.jpg
Δώστε όμως μεγάλη προσοχή να μη τεντώσετε σε σημείο που να πονάτε. Η διάταση σαν άσκηση πρέπει να αφήνει ευχάριστο κι ανακουφιστικό συναίσθημα. Όχι να τεντώνουμε προσπαθώντας να κόψουμε έναν μυ ή έναν τένοντα. Επίσης δε χρείαζεται να γίνεται αμέσως μετά την άσκηση πάντοτε, κι ανάλογα την καταπόνηση, μπορείτε να τις κάνετε μέχρι και μισή ώρα μετά το πέρας της άσκησης.
Μία άλλη είναι αυτή εδώ - η κοπέλα της 1ης φωτογραφίας έχει μεγάλη ευλυγισία, δε χρειάζεται να τεντώνετε τόσο πολύ ούτε να είναι τόσο κάθετη η γωνία του ποδιού:
http://www.shape.gr/images/diataseis-small.jpg http://1.bp.blogspot.com/-Ef6_klYekS...Stretching.jpg
Αυτή η άσκηση πιάνει περισσότερο τους τετρακέφαλους αλλά και το οπίσθιο μέρος του γονάτου.
Αυτές νομίζω από 1 και 2 φορές είναι ότι πρέπει για το περπάτημα και για απαλό τρέξιμο.
Κάτι ακόμη το γόνατο πολλές φορές καταπονείται από κακή στάση του σώματος όταν προσγειώνεται το πόδι στο έδαφος. Πολλοί είναι οι δρομείς που κτυπούν την φτέρνα πρώτα κι όχι τα μετατάρσια (ελλατήριο του ποδιού) κι όλος ο κραδασμός της πρόσκρουσης μεταφέρεται στα γόνατα και τα ισχία. Πολύ απλά, για να κτυπήσεις μπροστά, μπορείς να σκύψεις προς τα εμπρός - να γείρεις το πάνω μέρος του σώματος προς τα εμπρός και να αρχίσεις να τρέχεις σιγά σιγά έχοντας στο νου σου να κτυπάει πρώτα στο έδαφος το μπροστινό μέρος του ποδιού. Η πτέρνα δε χρειάζεται καν να βρει έδαφος.
Μια ακόμη καλή και απαλή διάταση για τα γόνατα θα γίνει αν απλά σκύψουμε κάνοντας ένα βαθύ κάθισμα. Όπως κι η κοπελιά εδώ με τη διαφορά να έχουμε και τα δύο πόδια όπως το αριστερό της
http://www.missbloom.gr/media/pics/M...mos-ano-so.jpg
Αφού λύσαμε και το θέμα των διατάσεων και μιας και περπατάς σχετικά γρήγορα, καλό είναι να κάνεις και λίγη προθέρμανση. 10 με 15 λεπτά να πηγάινεις πιο αργά όχι πολύ γρήγορο βάδην, αλλά απλά πιο γρήγορα από το κανονικό. Μετά περπάτα όσο γρήγορα μπορείς. Και μιας και περπατάς πολύ θα σου πρότεινα να εναλλάσεις το γρήγορο περπάτημα με αργό τρέξιμο. Δηλαδή μετά το 4 χιλιόμετρο παράδειγμα ξεκίνα να τρέχεις αργά. Αρχικά 500 μέτρα αργό τρέξιμο. 5 σετ ας πούμε. Όμως αργά. Να σκέφτεσαι ότι έχεις να διανύσεις 5 χιλιόμετρα. Έτσι μπορείς να αρχίσεις να θέτεις στόχο στην καθημερινή οσυ άσκηση να διανύεις την απόσταση όλο και πιο γρήγορα ή να καταφέρνεις να τρέξεις για μεγαλύτερο διάστημα. Και κόψε το κάπνισμα πριν σε κόψει αυτό!
ΥγΓ. παλμούς δε μέτρησα κι εγώ ποτέ την ώρα της άσκησης κι ούτε πρόκειται. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχω χαμηλούς παλμούς ηρεμίας - όπως κι όλοι οι δρομείς αποστάσεων.
Τέλεια Γιώργο όσα έγραψες!
:kiss:Quote:
Originally posted by sweetOctober
Τέλεια Γιώργο όσα έγραψες!
Να ρωτήσω μια που είσαι εδώ, 40-60'' την διάταση τετρακέφαλου? Τόσο πολύ? Γύρω στα 15'' την κάνω, ή τελοσπαντων μέχρι να νιώσω τον μυ έτοιμο