-
Eli μου ειλικρινα σε ευχαριστω για τη συμπαρασταση...Ολες οπως τα λες στα ιδια ειμαστε...αγχος,οικονομικα,� �ποχρεωσεις και να και η διαταραχη....και εγω οπως λες πολλες αποτυχημενες προσπαθειες...ησουν παντα αδυνατη ε?πολυ πιο δυσκολο πιστευω σαν ψυχολογια αυτη η αλλαγη...πρεπει να εισαι πολυ δυνατη...ελπιζω ολες να τα καταφερουμε και να ειμαστε καποτε οπως πραγματικα το επιθυμουμε...Αυτο που ειπες σχετικα με αυτη τη διατροφη αυτο λεω και εγω πως αυτη η διατροφη δεν ειναι απλα μια ακομη διατροφη αλλα μια φιλοσοφια ζωης που σε αλλαζει σαν προσωπικοτητα...σε ανανεωνει και σε κανει να νιωθεις πιο δυνατη...δεν το εχω ξεκινησει ακομα αλλα απο αλλους που ακουω και απο οτι εχω διαβασει και μου λετε....Ειναι κατι πολυ διαφορετικο....Θα τα λεμε συχνα και συγνωμη που αργησα τοσο να απαντησω αλλα εμπλαιξα με δουλειες και ετσι μπηκα αργα.....φιλακια....
-
Καλημέρα κοριτσάκια μου,
just_me μην ζητάς συγνώμη που άργησες να απαντήσεις εδώ όλοι γράφουμε όποτε μπορούμε και όποτε το έχουμε ανάγκη. Όσο για μένα μπορώ να πω ότι έχω περάσει από πολλές ψυχολογικές φάσεις, η διατροφή αυτή όμως σίγουρα με έκανε να νιώσω πιο δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό μου συνάμα με τα όσα διάβασα και έμαθα για την αδηφαγική διαταραχή.
Χθες ήταν η πρώτη μου απόπειρα να στρώσω λίγο την διατροφή μου δεν έβαλα πρόγραμμα απλά πήγα ανάλογα με το τι ένιωθα:
Πρωινό:
1 βανίλια, 1 τοστ με μυζήθρα και ντομάτα
Πρόγευμα:
Λίγο κεφίρ, 2 καλαμποκογκοφρέτες με 2κ.γ. μαρμελάδα σπιτική
Πρόγευμα 2:
1/2 παστέλι με φυστίκια αιγίνης
Μεσημέρι:
1 μερίδα μελιτζάνα παπουτσάκι, 1 φέτα ψωμί, 1 φλιτζάνι βλίτα με λίγο λάδι
Βράδυ:
Σταφύλι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφίρ με 4κ.σ. δημητριακά βρώμης
Σνακ προ ύπνου:
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρέσκο), το υπόλοιπο παστέλι
Δεν αποτελεί πρότυπο (αυτό το γράφω για την just_me για να μην την μπερδέψω :) ) αλλά νιώθω καλά με την πρώτη μου μέρα, κυρίως γιατί προς το βράδυ μου μειώθηκε σημαντικά η όρεξη χωρίς να πιεστώ :D
-
καλημέρα κοριτσάρες!
είναι τοσο σημαντικο να κανει κανεις τις τριαδες κ δυαδες ανεξάρτητα αν τρωει κ κατι παραπάνω πάντως! Είναι τόσο θαυματουργή αυτη η διατροφή που πραγματικά κάθε φορα με εκπλήσσει ενω ξέρω απο την εμπειρία μου την αποτελεσματικότητα της σε όλους τους τομεις (ψυχολογικό, διαθεση, ξεφουσκωμα, ενδειξη στη ζυγαρια)
Όπως καταλαβαινετε εχθες εφαγα παραπάνω απο τα προβλεπόμενα κι ομως νιωθω καλυτερα , ξεφουσκωτη και η ζυγαρια ηταν με το μερος μου.
Ναι ναι ναι! Είναι η ΤΕΛΕΙΑ διατροφή και νιωθω ευγνωμων που την ανακάλυψα!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! :love:
-
Καλημερα κουκλιτσες μου...Eli μου καλη αρχη σου ευχομαι παλι...ειναι πολυ καλος ο συνδυασμος που εκανες και πολυ σημαντικο πως στο τελος της ημερας οπως λες δεν πειναγες...Η ψυχολογια σιγουρα παιζει ρολο οταν εχεις παραπανω κιλακια...εγω πιστευω οτι πιο πολυ η λαθος διατροφη κ τα κιλα μου ΄΄σπασαν΄΄την ψυχολογια κ μετα ολα τα αλλα οπως αγχος και οικονομικα προβληματα...Αν κ βεβαια δεν εχω περ;σει λιγα στη ζωη μου...Απο εκει που ειχα μια κανονικη γεματη ζωη με χαρες κ διαθεση αρχισανε ολα κ επεσα τοσο πατο που μετα η μονη σωτηρια ειναι να ξανασηκωθεις δεν εχει παρακατω....Αλλα μην σας λεω ολο για μενα...Εσεις ειστε παντρεμενες;ελευθερες;ria απο που εισαι;συμφωνω σε ολα οσα λες και επαυξανω...Αυτη η διατροφη ειναι ολοκληρη φιλοσοφια κ τροπος ζωης που σε κανει πιο δυνατη απο ποτε...οι τριαδες κ δυαδες ειναι πραγματικα μυστικο ευεξιας κ σωστης διατροφης με αμεσα αποτελεσματα κ στην διαθεση αλλα σαφως στην απωλεια κιλων...Σαν αρχη αυτη η μεθοδος διατροφης ειναι απο το βιβλιο του Ζουμπανεα;θελω να πω ποιος ανακαλυψε τη σημαντικοτηταμ των τριαδων;Παντως οπιος κ αν ειναι τον ευγνωμονουμε....Σας ευχομαι να εχετε μια υπεροχη μερα κοριτσακια μου.....
-
Κοριτσια που ειστε σημερα;καλοκαιρι βεβαια ακομη...λογικο...ολο κ καπου παμε...!!!
:lol:
-
Καλημέρα κοριτσάκια!! Τι κάνετε; Προχωράει ο αγώνας;
Εγώ όλο προσπαθώ να μπω σε σειρά και όλο το χαλάω, δεν έχω ακόμα προσαρμοστεί στο πρόγραμμά μου, κάθε τόσο φιλοξενώ και κόσμο και είναι λίγο δύσκολο να προσέχω.
Τέλος πάντων, γράφω το χθεσινό μου για να το βλέπω και να κλαίω:
Πρωί: 1κομ. καρυδόπιτα + 2 δαμάσκηνα αποξ. (αυτά με μάραναν... ) + 1 καρύδι
Ενδιάμεσα: λίγα bake rolls + 1 τυράκι τρίγωνο +2 δαμάσκηνα αποξ.
Μεσημέρι: 1 μικρό κομμάτι πρασσοτυρόπιτα
Απόγευμα: 1 ροδάκινο
Βράδυ: 1 χοτ ντογκ + 1 ποτ. κρασί.
Πρέπει να μαζέψω τα μυαλά μου, γιατί παρατηρώ ότι όσο δεν τηρώ τη διατροφή πεινάω και μου έρχονται διάφορες λιγούρες! Ενώ πριν τις διακοπές θυμάμαι ότι έτρωγα με το ζόρι!!
Κράξτε με λίγο βρε κορίτσια, μπας και μαζευτώ!! :P
-
Έλι μου, η εμφάνιση της just me ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε γερή επανάληψη! Σε ευχαριστούμε πολύ!
Just me, βλέπω ότι αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα. Αν ξεκινήσεις να γράφεις και το πρόγραμμά σου (είτε εδώ είτε σε προσωπικό ημερολόγιο) νομίζω ότι θα βοηθηθείς ακόμα περισσότερο, γιατί αυτό θα σε ξεαγχώνει, διώχνει λίγο από πάνω σου την συνεχή ενασχόληση με το τι θα φάω μετά, και το ξεχνάς. Ασχολείσαι μόνο το πρωί που ξεκινάς ή από το προηγούμενο βράδυ, προγραμματίζεις και μετά απλά το πραγματοποιείς. Όταν έχεις μόνιμα στο μυαλό σου την οργάνωση για το επόμενο γεύμα, έχεις συνέχεια το μυαλό σου στο φαγητό και δεν το βοηθάς να επαναπρογραμματιστεί και να ασχολείται με άλλα πράγματα περισσότερο. Εμένα τουλάχιστον με βοήθησε πολύ αυτό. Καλή σου αρχή και πάλι!
Η Έρι μας έχει εμφανιστεί καθόλου;
-
Και μια και το πήρα μονότερμα, ας γράψω και το σημερινό μου:
Πρωί: 1 μικρό κομμάτι σπανακοτυρόπιτα (θα με καταστρέψουν αυτές οι πίτες απ' το χωριό ;) ) + 1 ροδάκινο
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1 ροδάκινο
Μεσημέρι: Σνίτσελ κοτόπουλο + αγγούρι (δεν βάζω υδατάνθρακα γιατί θα έχει το πανάρισμα)
Απόγευμα: 2 μπισκοτάκια με μαύρη ζάχαρη και κανέλα + 3 αμύγδαλα + λίγο πεπόνι
Βράδυ: 1 κομμάτι μουσακά (αυτό το περιμένω όλο το καλοκαίρι!) + σαλάτα μαρούλι
Προσπαθώ να κρατάω κάπως τις τριάδες, αν και ξέρω ότι από ποσότητες το έχω κάνει σκ...ά!! :lol: Και εννοείται ότι ευχαριστώ τον καλό θεό που η ζυγαριά έχει κολλήσει και δεν έχω πάρει κιόλας (αλλά αν συνεχίσω έτσι σε λίγο θα τη δω να παίρνει την ανηφόρα...)
Άιντε να μπει ο Σεπτέμβρης μπας και μαζέψω τα μυαλά μου!
-
Αλεξάνδρα μου πράγματι ήταν μία καλή ευκαιρία για επανάληψη η άφιξη της just_me :)
Χαίρομαι που προσπαθείς να αποκτήσεις και πάλι έλεγχο στην διατροφή σου, έστω και αν νιώθεις ότι δεν τα καταφέρνεις ακόμη πολύ καλά. Η επιμονή σου θα σε ανταμείψει μία από αυτές τις μέρες. Και εγώ σε αυτή τη φάση είμαι και το παλεύω. Περιμένω να αδιαθετίσω κιόλας και με έχουν πιάσει οι γνωστές υπογλυκαιμίες και αυτό δεν βοηθάει. Ωστόσο τρώω θρεπτικά και προσπαθώ να καλύπτω τις υπογλυκαιμίες με λίγη μαύρη σοκολάτα και φρούτα.
-
Κοριτσια γεια σας...χαιρομαι που η αφιξη μου σας εκανε καλο....οπως και εμενα μου κανουν καλο ολα οσα μου προτεινετε και με συμβουλευετε....alexan972 σε ευχαριστω για ολα οσα λες για εμενα και εχεις απολυτο δικιο η οργανωση στη διατροφη μας ειναι το Α και το Ω....Αν ξεκινησω να γραφω ημερολογιο θα εχω συγκεντρωσει ολα οσα πρεπει να φαω την επομενη ημερα και ετσι το μυαλο μου θα ειναι ξεκαθαρο απο την ασχολια με το φαγητο ετσι ωστε να μπορεσω να ασχοληθω με ολα τα αλλα θεματα..Διοτι αν εχω το μυαλο μου στο φγητο εστω και σωστα για το τι πρεπει να φαω δεν παυει να το εχω μονιμα εκει κατι που κοιταμε να αποφυγουμε....Θα το γραφω σε στυλ ημερολογιου και εδω αλλα και δε ενα δικο μου απλα τωρα ακομη δεν γραφω διοτι λογω καλοκαιριου κανω καποιες παρασπονδιες και θελω μπολις ξεκινησω να δουλευω που θα μπορω και οικονομικα να οργανωθω περισοτερο στη λιστα μου να ξεκινησω σωστα...Οποτε αναμεινατε με στην αρχη μου εντος ολιγων ημερων...Να μην στεναχωριεστε αν κανετε καποιες παρασπονδιες τωρα γιατι εχουμε ολοκληρο τον χειμωνα να οργανωθουμε σωστα και να κανουμε τη διατροφη μας....alexan972 απο που εισαι?Eli μου σε καταλαβαινω με τις υπογλυκαιμιες και εγω μια απο τα ιδαι γιατι περιμενω να αδιαθετησω...λκαλα κανεις και τρως μαυρη σοκολατα και φρουτα αναπληρωνουν ολη την αναγκαια ποσοτητα που χρεαιζομαστε...Εγω την υπογλυκαιμια αυτες τις ημερες την αντιμετωπιζω με δημητριακα ολικης αλεσης με φρουτα....Οποτε πιστευω πως κατι κανω...περιμενω με αγωνια να ξεκινησω....Το θελω παρα πολυ να κανω μια νεα αρχη....:)
-
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Just me, είμαι από Αθήνα (με διάφορες καταγωγές, όπως το 90% των Αθηναίων, φυσικά) και είμαι 40 χρονών. Μπαίνοντας εδώ και διαβάζοντας κατάλαβα ότι πάσχω από αδηφαγική διαταραχή και όχι μόνο τώρα αλλά συνειδητοποιώ ότι είναι κάτι που το είχα από μικρή και όταν ακόμα ήμουν 58 κιλά. Γιατί το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν το φαγητό. Για παράδειγμα, όταν έβγαινα έξω ήθελα να ξέρω ότι η έξοδος θα περιλάμβανε και κάποιας μορφής φαγητό (πριν, μετά) αλλιώς δεν το ευχαριστιόμουν. Ακόμα και στην καθημερινότητά μου, η χαρά μου ήταν να πάω σπίτι, να δω ταινία και να φάω ένα σκασμό πατατάκια και ποπ κορν. Περίμενα να σχολάσω για να κάνω AYTO, όχι για να πάω να ξεκουραστώ, να δω τον σύντροφό μου κλπ. Δεν έχω φτάσει ποτέ στο σημείο να τρώω και να προκαλώ εμετούς ή άλλα παρόμοια, αν και κάποια στιγμή το είχα σκεφτεί αλλά το απέρριψα (επειδή διάβασα ότι χαλάνε τα δόντια, όχι γιατί το θεώρησα άρρωστη τακτική). Τώρα, έχοντας πάρει και χάσει μέσα σε 2 χρόνια περίπου 10 κιλά, είμαι στα κιλά που ήμουν εδώ και 5-6 χρόνια, τα οποία - σημειωτέον - είναι τα κιλά που γέννησα (πριν πολλά χρόνια, δεν ευθύνεται η εγκυμοσύνη γι' αυτό)!
Η συμμετοχή μου εδώ και η διατροφή που έχω ξεκινήσει θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία χρόνια, και πραγματικά είδα μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή μου και στην ενασχόλησή μου με το φαγητό. Ακόμα και τώρα, που δεν το τηρώ και πολύ, έχω σταματήσει να έχω όρεξη για γλυκά (συνήθως όταν μου προσφέρουν τρώω ακριβώς μία μπουκιά και μετά δεν θέλω άλλο) και για αλκοόλ (που έπινα αρκετό). Αλλά το βασικό είναι πως δεν αγχώνομαι πλέον, ξέρω ότι θα χαθούν και τα υπόλοιπα 10 κιλά σιγά σιγά, ακόμα κι αν μου πάρει 1 χρόνο. Αφού δεν καταπιέζομαι και δεν αισθάνομαι πως κάνω δίαιτα, όσο αργά και να τα χάσω δεν με πειράζει.
Και να πω πως σε εξετάσεις που έκανα πρόσφατα, είδα τιμές σιδήρου και αιμοσφαιρίνης τόσο καλές όσο ποτέ. Τυχαίο; Δεν νομίζω!! :thumbup:
Καλημέρες σε όλες!!!!
-
Και τα σημερινά μου:
Πρωί: 1 digestive + 3 αμύγδαλα + 1 ροδάκινο
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Μεσημέρι: 1 κομ. μουσακά + 1 ροδάκινο
Απόγευμα: 1 φρυγ. με 1 φ. Milner + 2 αμύγδαλα + λίγο πεπόνι
Βράδυ: 1 μικρό κομ. μουσακά + αγγούρι
-
Καλημέρα!
Τα χθεσινά μου:
Πρωινό:
1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 3 μικρά σπιτικά μπισκοτάκια, 1/2 ροδάκινο
Πρόγευμα:
1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 ροδάκινο
Μεσημέρι:
1 μικρή μερίδα πατατοσαλάτα με λαχανικά και μυζήθρα
Απόγευμα:
3-4 αμύγδαλα, 1 μεγάλο χυμό φυσικό με πορτοκάλι και φράουλες (γιαμιιιι :) )
Βράδυ:
2 μικρά μπιφτέκια ψητά, 1 φλιτζάνι πατατοσαλάτα, λίγα βλίτα
Αργά το βράδυ ένα ροδάκινο
Επιτέλους αδιαθέτησα, θα μπω σε σειρά χιχιχιχιχι, πόσο χαίρομαι που μπήκα και πάλι σε ρυθμούς! Σήμερα θα είναι λίγο δύσκολο βέβαια γιατί θα είμαι εκτός σπιτιού αλλά θα προσπαθήσω να είμαι κυρία :D
Just_me πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να οργανωθείς. Άντλησε και από αυτό το τόπικ όσες πληροφορίες μπορείς από παλιότερες σελίδες να μπεις λίγο παραπάνω στο νόημα. Όσο για την διατροφή αυτή δεν ξέρω ποιος τελικά την έχει ανακαλύψει, ωστόσο δεν είναι και πυρηνική φυσική θα έλεγα ότι είναι η ξεχασμένη μας μεσογειακή διατροφή ;). Πάντως ο Ζουμπ την κάνει πράξη και την υποστηρίζει εδώ και χρόνια με σθένος και με σημαντικά αποτελέσματα.
Ένα μικρό tip... προσπάθησε κάθε μέρα να τρως όσο το δυνατόν λιγότερες επεξεργασμένες τροφές, μάθε να ετοιμάζεις τα γεύματα σου μόνη σου. Εκτός του ότι είναι πιο οικονομικό είναι και μία υγιεινή συνήθεια που θα σε βοηθήσει να ελέγχεις καλύτερα την διατροφή σου για δύο λόγους:
1) Θα νιώθεις την ικανοποίηση ότι έχεις φροντίσει περισσότερο τον εαυτό σου.
2) Θα μπορέσεις να απεξαρτηθείς από τις επεξεργασμένες τροφές οι οποίες συνήθως δεν μας χορταίνουν, άρα τρώμε περισσότερο και άρα παχαίνουμε από αυτές, άσε που οι περισσότερες συσκευασμένες τροφές (ακόμη και το ψωμί..) έχουν πρόσθετα, ζάχαρη και αλάτι που δεν μας κάνουν καλό.
Φιλιά πολλά!
-
Καλημερα σε ολες... alexan972 το ξερω αυτο το συναισθημα της συνεχης ενασχολησης με το φαγητο...το εχω και εγω...αρα ισως πασχω κ εγ απο καποια διαταραχη...Αυτο πρεπει να κανουμε να βαζουμε μικρους καθημερινους εφικτους στοχους κ ας τα χασουμε σιγα σιγα τα κιλα..Σε μια παγιδα που επεφτα συχνα ηταν οταν ηθελα να χασω γρηγορα τα κιλα μου...και ετσι απογοητευομουν κ δεν εχανα τιποτα...Eli οπως τα λες θα οργανωθω σιγα σιγα διαβαζοντας ολα οσα βρισκω κ εδω μεσα κ γενικα σε ολο το διαδικτυο κ μετα θα κανω μια σωστη αρχη...Σιγουρα η διατροφη αυτη δεν ειναι τιποτε αλλο παρα η ξεχασμενη μας μεσογειακη διατροφη την οποια επεξεργαστηκε ο κυριος Ζουμπανεας και εφτιαξε τις τριαδες και δυαδες των γευματων...Σας καλημεριζω και παλι.... :bisou:
-
Κάτι που διάβασα από την αγαπημένη μας Nadine σήμερα και πιστεύω μας εκφράζει όλους:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=2#pid234145
Να έχετε μία όμορφη μέρα ότι και να κάνετε :D