Originally Posted by
elisabet
Εγώ παιδιά μισώ τις κηδείες (σε ποιον αρέσουν εξάλλου;). Σε όσες χρειάστηκε να πάω στο παρελθόν, με πήραν σηκωτή γιατί κοκάλωνα απτην ένταση κι έτσι δεν είχα πάει ποτέ σε καμιά ολόκληρη, έφευγα πριν τελειώσει τελικά. Ούτε άντεχα να δω τον νεκρό.
Ο πατέρας μου, μου κανε το δώρο να ζήσω μια αναστάσιμη κηδεία, λόγω της ημέρας που έφυγε. Φοβόμουν πριν φτάσω εκεί ότι θα πάθω πάλι το ίδιο κι ότι δεν θα μπορέσω να τον αποχαιρετίσω, όμως αυτό που έζησα με συγκλόνισε. Η όψη του και η μορφή του αντί να με αναστατώνει, με ηρεμούσε και με γαλήνευε , ήταν σαν να μου έλεγε " ηρέμησε, όλα είναι καλά", δεν το χα ξαναζήσει ποτέ αυτό. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω του.
Όσο για αυτό που λέει η Κασσάνδρα, συμφωνώ εν μέρει, δεν μπορείς από κανέναν να αφαιρέσεις το δικαίωμα να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που μπορεί να υπήρξε συγγενής τους, φίλος, συνάδελφος κτλ και προσωπικά οι κοντινοί μου άνθρωποι με βοήθησαν πολύ και μου στάθηκαν. Παρόλα αυτά, τους πολλούς δεν τους ήθελα, προτιμώ να απομονώνομαι όταν δεν είμαι καλά ή να είμαι με πολύ στενούς και συγκεκριμένους. Και οι άσχετες συζητήσεις ή τα γέλια, παρόλο που τα καταλαβαίνω, με ενοχλούσαν.