Originally posted by Mοναξιά
Quote:
Originally posted by kassi_21
Και στα 7 χρόνια ψυχοθεραπείας που τον είχες δεν κατάφερες να κάνεις τίποτα;;;;
Είμαι πολύ ειδική περίπτωση, γιατί μέσα στην επταετία ζήτημα ήταν τα τρία χρόνια να ήταν το άγριο παιχνίδι στη ζωή μου. Αρχικά, όταν πήγα σ\'αυτόν ήμουν πολύ καλά και η ζωή μου ήταν μια χαρά, απλά εγώ δεν μπορούσα να το δω ότι ήμουν καλά και τι σημαίνει καλά και τί σημαίνει κακά. \'Ημουν πολύ μόνος όμως τότε και είχα ανάγκη να μιλάω με κάποιον. Για μια απλή καταθλιψούλα και κάποιες ψιλονευρώσεις πήγα. Δεν είχα συμπτώματα οριακού όταν πήγα αλλά κάποια εποχή εμφανίστηκαν τέτοια συμπτώματα κατά την διάρκεια της υποτιθέμενης ψυχοθεραπείας κι ύστερα εξαφανίστηκαν όταν απομακρύνθηκα από αυτόν. Θα σας φαίνεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό και δεν συνηθίζω να φορτώνω με ευθύνες άλλους για τα δικά μου λάθη αλλά μου έκανε κακό αυτός. Δεν θέλω να δώσω στίγμα για μένα κι αυτόν, και τη ζωή μου, αλλιώς θα έγραφα περισσότερα το πώς και το γιατί εμφανίστηκαν κι ύστερα το γιατί εξαφανίστηκαν τα συμπτώματα. Η περίπτωσή μου ήταν μισή ιατρικό λάθος, μισή δικές μου ευθύνες και αδυναμία, μεγάλη ιστορία και πολύ περίπλοκη. \'Οσο για τις συνεδρίες και τη συχνότητά τους που μου λες, ξέρω ότι για την ψυχανάλυση πρέπει να ναι πολύ συχνές, ακόμα και πάνω από μια φορά την εβδομάδα, αλλά για άλλα είδη ψυχοθεραπείας οι συνεδρίες είναι πιο αραιές, από μια φορά την εβδομάδα ή ακόμα και κάθε 15 μέρες.
Θα θελα να μου πείτε ακόμα, όποιος θέλει απ΄όσους έχετε διάγνωση borderline, θεωρείτε τον εαυτό σας εξωστρεφή ή εσωστρεφή, τσαμπουκά και θρασύ ή περισσότερο δειλό και αποτραβηγμένο ? Τα σπάτε με οικεία πρόσωπα ή με όλους ανεξαιρέτως ? Βγαίνετε πολύ έξω, διασκεδάζετε, έχετε πολλές σχέσεις και παρέες που διαλύονται σύντομα ή έχετε ελάχιστους φίλους και ζείτε μοναχικά ? Στο θέμα σεξουαλικότητα επίσης, σας αρέσουν οι πειραματισμοί και είστε προκλητικοί ή έχετε πολλές αναστολές ? Και κάτι τελευταίο. \'Εχετε διαβάσει το
βιβλίο \'\'Ιδωτική τρέλλα\'\' του ψυχολόγου Αντρέ Γκριν ?