Γειά σου,IRK !
Αν θέλεις,πες μας δυό λόγια παραπάνω για σένα και το πρόβλημα,που αντιμετωπίζεις
και τη γνωμάτευση των δύο γιατρών,που ήδη επισκέφτηκες...Ποιά επέμβαση προτείνουν;
Printable View
Γειά σου,IRK !
Αν θέλεις,πες μας δυό λόγια παραπάνω για σένα και το πρόβλημα,που αντιμετωπίζεις
και τη γνωμάτευση των δύο γιατρών,που ήδη επισκέφτηκες...Ποιά επέμβαση προτείνουν;
Λοιπόν είμαι 120 κιλά, 1.74cm μιλήσαμε για αρχή με τον κο Γαβριήλ για δακτύλιο αλλά αργότερα από το internet έψαξα και βρήκα πληροφορίες για τη γαστρική πτύχωση, το οποίο για να είμαι ειλικρινής μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν λοιπόν πήγα στον κο Σκρέκα να ρωτήσω γι'αυτό μου πρότεινε για καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα το sleeve. Και για την άλλη εβδομάδα έχω κλείσει RDV με τον κο Μενενάκο (χάρη σε εσάς) και στον κο Μπούτολα (σε αυτόν έχει κάνει ένας γνωστός του ξαδέρφου μου). Αυτά. Σας βοήθησα καθόλου?
αααα για να μην ξεχάσω καλές εντυπώσεις έχω και από τους δύο γιατρούς, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το ψάξω καλά πριν κάνω οτιδήποτε!
Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά πριν καταλήξεις σε μέθοδο και γιατρό!
Έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς από το διαδίκτυο για μεθόδους και προσωπικές εμπειρίες βαριατρικά χειρουργημένων,
να τα ζυγίσεις όλα και τελικά να επιλέξεις με βάση το κριτήριο σου και τις ληφθείσες πληροφορίες.
Μην παραμελήσεις να συνυπολογίσεις και τον προσωπικό παράγοντα,που μόνο εσύ γνωρίζεις:
τις διατροφικές σου συνήθειες(π.χ αν τρως πολλά γλυκά)κι αυτό που κρίνεις πως χρειάζεσαι από την επέμβαση.
Θα χρειαστεί και η δική σου συνεργασία κι είναι καλό να κατέχεις τι απαιτεί η κάθε μία,ώστε ν'αποκομίσεις τα μέγιστα.
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω,εγώ δεν είχα καλή εμπειρία από τον δακτύλιο,που μου έβαλε ο Γαβριήλ πριν 4,5 χρόνια.
Δεν ξέρω αν εντωμεταξύ άλλαξαν κάποια πράγματα...Υπόψιν,είχα και πολύ περισσότερα κιλά από τα δικά σου...
Σου εύχομαι να βρεις την ιδανική για σένα λύση και να είναι οριστική! Αν θέλεις,ενημέρωνε μας για τις εξελίξεις...
Καλημέρα σας!
Ήδη έχω ενημερωθεί αρκετά θα έλεγα. Και εμένα πάντως ο δακτύλιος δεν με ενθουσίασε, ύστερα κιόλας από όσα έχω ακούσει και διαβάσει. Πιο πολύ προσανατολίζομαι στο sleeve για να είμαι ειλικρινής. Στην αρχή ήθελα την γαστρική πτύχωση αλλά ο κος Σκρέκας μου είπε ότι τα αποτελέσματα της πτύχωσης δεν είναι τόσο καλά και σχεδόν μόνιμα όπως του sleeve. Απλά θέλω πρώτα να δω και τους άλλους 2 γιατρούς από κοντά για να δω καταρχήν αν συγκλίνουν οι απόψεις και κατά πόσο προσεγγίσιμοι θα είναι. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Και επίσης θέλω να ακούσω τι τιμές θα πουν αυτοί. Ο κος Γαβριήλ ζήτησε για δακτύλιο 3500? και τα υπόλοιπα από ΙΚΑ, για sleeve 4500? και τα υπόλοιπα από ΙΚΑ, ενώ ο κος Σκρέκας για πτύχωση 4500? (υπόλοιπα από ΙΚΑ) και για sleeve 5500? (υπόλοιπα από ΙΚΑ).
Γεια σου ΙRK,καλως ηρθες στην παρεα.
Ειναι πολυ ενδιαφερον το οτι ο Κος Σκρεκας τελικα εχει διαπιστωσει οτι η πτυχωση ειναι μια επεμβαση που μαλλον δεν θα την προωθησει.Ευχομαι βεβαια οτι ολοι αυτοι που χειρουργηθηκαν να πηγαινουν καλα και τωρα και στο μελλον.Απλα εχω διαπιστωσει οτι εμπειροι γιατροι με πολλες επιτυχημενες βαριατρικες επεμβασεις στο ενεργητικο τους δεν εχουν υιοθετησει την συγκεκριμμενη επεμβαση για σοβαρους λογους.
Η sleeve για την οποια ενδιαφερομαι κι εγω ειναι καλη αν δεν ειναι πολυ υψηλο το ΒΜΙ και αν δεν τσιμπολογα ο οποιος ενδιαφερομενος,δηλ, αν τρωει βασικα 3 γευματα ημερησιως. Και το κακο ειναι πως οι κακες συνηθειες δυσκολα κοβονται.Ετσι δεν ξεγελαμε τον εαυτο μας κι οταν αρχιζουμε μια διαιτα? Λεμε δεν θα κανουμε παρασπονδιες,θα τα χασουμε,θα τα κρατησουμε αλλα καποια στιγμη τα ξεχναμε και γυρναμε στις αδυναμιες μας.Βασικα εμεις οι ιδιοι πρεπει να σταθμισουμε καλα τους εαυτους μας πριν κανουμε το μεγαλο βημα.Δηλ. εγω πολυ προβληματιστηκα οταν σε καποιο εντυπο ειδα γραμμενο σαφρως το περι 3ων γευματων.Και ισως γιαυτο ακριβως να ηταν γραμμενο σε καποιο αλλο,οτι αν δεν χασεις η δεν καταφερεις να κρατησεις αυτα που εχασες με την καθετη γαστρεκτομη τοτε ...σε δευτερο χρονο κανεις και μια παρακαμψη για να βρεις αυτο που ισως εψαχνες απο την αρχη.Και βεβαια η συγκεκριμενη μεθοδος δεν εφαρμοζεται πολλα χρονια,οποτε δεν υπαρχουν επαρκη στατιστικα στοιχεια για το ποσοι κρατησαν τα κιλα που εχασαν ,για ποσο καιρο κ.λ.π ,κ.λ.π.... Αρα εαν πραγματι θελουμε τη sleeve πρεπει πολυ να ψαχτουμε.....
Σου ευχομαι να καταληξεις στην καλυτερη για σενα αποφαση,αφου τα σταθμισεις ολα καλα.
Καλησπέρα και από μένα και καλώς σας βρήκα.
Είμαι η Αγγελική 33 ετών και έκανα χειρουργείο Sleeve την Τετάρτη στις 28/01/2009 με τον κύριο Μενενάκο.Όλα πήγαν πολύ καλά,δεν είχα καμμία παρενέργεια και ήδη έχασα 9 κιλά.
Πριν επισκεπτώ τον κο Μενενάκο,πήγα στον κο Γαβριήλ ο οποίος μου είπε να κάνω δακτύλιο και αν δε χάσω κιλά να κάνω sleeve, και αν πάλι δε χάσω όλα τα κιλά που θέλω να κάνω γαστρικό by-pass,λες και ήμουν πειραματόζωο.Τελοσπάντων.Μ ετά επισκέπτηκα τον κο Βουδούρη που ήταν κάθετος μόνο για by-pass.O μόνος που μου εξήγησε τα υπέρ και τα κατά όλων των επεμβάσεων και με βοήθησε να αποφασίσω ήταν ο Μενενάκος και στον οποίο κατέληξα.Βέβαια ο κάθε ένας καλό θα ήταν να επισκέπτεται τους γιατρούς και να σχηματίζει την δική του άποψη, απλώς ήθελα να παραθέσω και έγω την δική μου.
Καλησπέρα σε όλους!
Agelika να σου δώσω πολλές ευχές για καλή ανάρωση και καλά αποτελέσματα. Την Πέμπτη 19/2 έχω και εγώ ραντεβού με τον κο Μενενάκο. Ελπίζω να με κατατοπίσει αυτή η συνάντηση για να πάρω τις τελικές αποφάσεις. Αν επιτρέπεται μπορώ να ρωτήσω που τι έκανες την επέμβαση? σε ιδιωτική κλινική ή δημόσιο νοσοκομείο? Από χρήματα? Πήρε πολλά? Γιατί μου είπαν ότι ο συγκεκριμένος κάνει τις επεμβάσεις μόνο στο Ιπποκράτειο και δεν παίρνει χρήματα. Αν μπορείς να μου δώσεις και άλλες πληροφορίες θα σου ήμουν ευγνώμων!
agelika,καλή και γρήγορη ανάρρωση,γλυκιά μου!
Ελπίζω να νιώθεις καλά και σωματικά
(γιατί ψυχολογικά σίγουρα νιώθεις με τα 9 κιλά που ήδη έχασες!)
IRK,καλή επιτυχία στο ραντεβού σου!
Ελπίζω να σε βοηθήσει κι εσένα να καταλήξεις στις αποφάσεις σου!
Περιμένουμε τα νέα από αυτή σου τη συνάντηση!
thanks nadine! Εσύ έχεις προβεί σε κάποια τέτοια επέμβαση? Και αν ναι, σε ποια? Εισαι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα?
Εγώ,έχω βάλει δύο φορές δακτύλιο,αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη από τη μέθοδο για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά.
Τα αρχικά κιλά μου μάλλον δεν ήταν για δακτύλιο,αλλά κυρίως δεν έμεινα ικανοποιημένη από το ιατρικό team,που είχα επιλέξει.
Πιστεύω πως αν ο δεύτερος γιατρός μου ήταν ο πρώτος,που θα μου τοποθετούσε δακτύλιο,θα είχαν πάει όλα πολύ καλά!
Τώρα θα είχα τελειώσει και με το επιπλέον βάρος και με τις επανορθωτικές πλαστικές επεμβάσεις...Τέλος πάντων...ό,τι έγινε,έγινε...
Εδώ και λίγες εβδομάδες παίρνω για πρώτη φορά χημικά σκευάσματα(reductil)προσπαθώ μόνη μου να χάσω βάρος,
γιατί η εναλλακτική του τρίτου χειρουργείου και δη παρακαμπτήριου δε μου είναι καθόλου ευχάριστη!
Ελπίζω να τα καταφέρω!Έχω πολύ δρόμο βέβαια μπροστά μου,αλλά νιώθω αιδιόδοξη!
Εγώ πέρσι έπαιρνα reductil για 2 μηνες και είχα χάσει 18 κιλά. Μου το σταμάτησε όμως η ενδοκρινολόγος γιατί είχα υψηλές τιμές στις τρανσαμινάσεις (αν το γράφω σωστά). Μετά όμως πήρα τα διπλά κιλά για να μην αναφέρω τις παρενέργειες! Εσύ όμως μην πτοείσαι γιατί κάθε άνθρωπος και οργανισμός είναι διαφορετικός.
:) Δεν πτοούμαι,καρδιά μου,σ'ευχαριστώ! Με παρακολουθεί κι εμένα η ενδοκρινολόγος μου(προς το παρόν καλές όλες οι τιμές μου)
κι όσο για τα κιλά ξέρω πως κι εγώ θα τα ξαναπάρω,αν εντωμεταξύ δεν έχει αλλάξει η σχέση μου με το φαγητό.
Είναι κάτι που δουλεύω καιρό και τελευταία διαφαίνονται ελπιδοφόρα σημάδια! Σε παρακαλώ κι εσύ να το έχεις κατά νου σου αυτό,
γιατί,φοβάμαι πως από μόνο του κανένα χειρουργείο δεν εγγυάται ισόβια αποτελέσματα χωρίς τη δική μας συνεργασία...
Εγώ πήρα 40 από τα χαμένα κιλά του δακτυλίου και,πίστεψε με,ούτε που το κατάλαβα πώς...Φρόντισε για τη μόνιμη λύση σου!
Ναι σωστά τα λες! Πολύ σωστά!
Μπορώ να πω ότι πιο πολύ κατευθύνομαι προς το sleeve.
Έχω διαβάσει τόσα πολλά αρνητικά για τον δακτύλιο
που έχω φοβηθεί πολύ θα έλεγα. Βέβαια ότι και να κάνεις
έχει και το τιμημά του σ'αυτήν την ζωή...
Γεια σας παιδια
επιστροφη μετα την εγχειρηση sleeve
εκανα το χειρουργειο την Παρασκευη 6/2/09
μπηκα στις 4 το απογευμα και βγηκα στις 7, στις 9 ημουν στο δωματιο.
δυσκολο βράδυ. πονος ζαλαδα και εμετος
δυο μερες μας ειχαν με δυνατα παυσιπονα. την μιση μερα κοιμοσασταν απο την ναρκωση των παυσιπωνων και την αλλη μιση προσπαθουσαμε να συνελθουμε, να περπατησουμε λιγο, να κουνηθουμε.
για φαι και νερο ουτε λογος.
απο την Πεμπτη το βραδυ που υπια νερο ξαναυπια την Δευτέρα.
Απο την Κυριακη το βράδυ που μας βγάλανε την επισκληριδιο ειχα δυνατους πονους στο στηθος και την πλάτη, οι οποιοι καταπολεμηθηκαν με παυσιπονα.
απο την Δευτερα ομως ολα καλυτερα, δεν πονουσα. το βράδυ μας διωξανε απο το νοσοκομειο.
απο τοτε ειμαι με υγρα και μόνο.
νερο, τσαι, χυμος, γαλα και ζωμος κρεατων. πεινα δεν νιωθω αλλα η λιγουρα υπαρχει, που πολλες φορες γινεται εντονη και θελεις να φας τα παντα. αλλα πιστευω πως μολοις αρχισω να τρωω αυτο σιγα σιγα θα φευγει.
ζαλαδα υπαρχει απο την αδυναμια
την Κυριακη θα παω να μου βγάλει τα ραμματα και λογικα θα αρχισω να τρωω αλεσμενα.
πραγματικα ενιωσα οτι εφτασα στα ορια μου. δυσκολα ειναι ,μη νομιζετε οτι μας κοβουν το στομαχι και ολα καλα, ειναι γολγοθας και αυτο και πρεπει να εισαι αρκετα δυνατος να το αντεξεις.
ελπιζω το αποτελεσμα να με αποζημιωσει. εχω χασει 6 κιλα αλλα εχω να φαω απο την Πεμπτη 5/2/08 το πρωι.....
τα λεμε
basia μου,το δύσκολο πάει πέρασε τώρα...
Θα περάσουν οι μέρες,θα βρεις τη σειρά σου κι όλα αυτά θα ξεχαστούν,θα δεις...
Είσαι ήδη στο σπιτάκι σου,στις ανέσεις σου κι αναρρώνεις...Κανείς δεν είπε πως είναι παιχνιδάκι όλα αυτά,γι'αυτό και είναι μεγάλη η απόφαση...
Αλλά διαπιστώνουμε,με έκπληξη ίσως,πως,άμα κληθούμε από τις συνθήκες,αποδεικνυόμαστε πολύ πιο δυνατοί απ'όσο μας νομίζαμε...
Εξάλλου παλεύουμε για ένα αύριο καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε...Αξίζει τη δοκιμασία του αυτό!
Τα πρώτα κιλά φεύγουν γρήγορα και μετά την αρχική αδυναμία έρχεται η αίσθηση του ελεφρύτερου εαυτού μας κι όλη η αισιοδοξία,
πως βγαίνουμε σιγά σιγά από το τούνελ και φωτίζεται το μέλλον μας που μέχρι πρόσφατα φάνταζε ανέλπιδο...Θ'αποζημειωθείς σίγουρα!
Καλή σου δύναμη και να μας λες τα νέα σου...