Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by scorpio
Διαφωνώ.Το πρόβλημα το έχουμε εμείς και έχουμε και ολόκληρο forum για τα προβλήματά μας.Αυτοί,μετά την υποτιμητική ματιά που θα ρίξουν,θα συνεχίσουν τη ζωή τους αφού εκπληρώνουν σαν σωματότυποι "τα θέλω" της κοινωνίας.
Eγώ πάλι το πρόβλημα το έχω με την υποτιμητική ματιά!Δεν καταλαβαίνω γιατί χρήζει υποτιμητικής ματιάς η όποια διαφορετικότητα!
Είναι θέμα παιδείας και αγωγής ο τρόπος που αντιδρούμε στα διάφορα ερεθίσματα του ματιού και των νοητικών συσχετισμών μας.
Κι αυτό είναι που τόσο γουστάρω στις περισότερες χώρες του εξωτερικού!Η ελευθερία αυτοδιάθεσης κι έκφρασης είναι ουσία κι όχι απλά γραμμένη σ'ένα Σύνταγμα!
Θυμάμαι την έκπληξη μου όταν στα 14 μου(23 χρόνια πριν),ερχόμενη από ελληνική επαρχία,είδα στη Lyon της Γαλλίας έναν άντρα πανκ
με δερμάτινα,καρφιά,αλυσσίδες και αμέτρητα παντού σκουλαρίκια,που στον ώμο του είχε δύο ποντίκια και χαλαρός περπατούσε!
Αφού τότε δε γύρισα να κολλήσω το βλέμμα μου και προσπέρασα,τα δικά μου "θέλω" απαιτούν να μη σταματήσει κάποιος το βήμα του
για να συνειδητοποιήσει πόσο χώρο πιάνω στο βλέμμα του!Κι όχι με βάση την αρχή του ότι δε θέλω να μου κάνουν ότι στους άλλους δεν κάνω,
αλλά με την λαχτάρα να είμαστε αρκετά καλλιεργημένοι και ισορροπημένοι μέσα μας,που να μην αντανακλούμε όπου μας παίρνει τα δικά μας κόμπλεξ και μειονεξίες!
Να εστιάζουμε στη δική μας καμπούρα και να συγκεντρώνουμε την ενέργεια μας στο πώς θα βελτιωθούμε οι ίδιοι,πώς θ'αποτινάξουμε
τα δικά μας βαρίδια,που εμποδίζουν τα πετάγματα μας και δε θα σταθούμε με ανακούφιση στο "ευτυχώς που υπάρχουν χειρότερα",
δε θα βιαστούμε σε βολικά συμπεράσματα κι επικρίσεις,που θα αναδείξουν ως ανώτερες και καλά τις δικές μας επιλογές κι εμάς τους ίδιους...
Η ποιότητα του ανθρώπου για μένα δεν χωρά στις ιδανικές αναλογίες,δε χωρά στο πορτοφόλι του,δε χωρά στους πάπυρους που κορνίζωσε...
Χωρά μόνο στην καθαρή ματιά του,στο μεγαλείο της ψυχής,στο ανοιχτό του πνεύμα,στη ζεστή του καρδιά,στην ανοιχτή για όλους αγκαλιά του!
Ευτυχώς που μόνο οι νάνοι,οι ανάπηροι,οι παχύσαρκοι,οι ανορεξικοί,οι καμμένοι,οι κουτσοί,οι τυφλοί,οι μαύροι(για τους περήφανους Αρείους),
τραβούν την προσοχή στους δρόμους!Γιατί αν ήταν εμφανείς οι σκοτεινές ποταπές μας σκέψεις,φοβάμαι,πως θα είχε σταματήσει η κυκλοφορία!