Α ρε Πενυ,μιλας και φαινεται πως πατας πολυ γερα στα ποδια σου.Αυτο που λενε "τα εχεις βρει με τον εαυτο σου".Θελω και εγω να το νιωσω αυτο..Φιλια σε ολες!
Printable View
Α ρε Πενυ,μιλας και φαινεται πως πατας πολυ γερα στα ποδια σου.Αυτο που λενε "τα εχεις βρει με τον εαυτο σου".Θελω και εγω να το νιωσω αυτο..Φιλια σε ολες!
μη μαδάτε μανδάμ.. τώρα τα σιδέρωσα..
:)
καλά λοιπόν! θα σου τρίψω σύντομα τον εσωτερικό μου κόσμο στη μουρη!
Από τις καλύτερες απειλές που έχω ακούσει ποτέ μου!! :) Καλοδεχούμενος ο εσωτερικός σου κόσμος esceden μου, γιατί απ'ότι βλέπω ως τώρα.. και περιεχόμενο έχει, και ουσία έχει, και άποψη! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;Quote:
Originally posted by esceden
καλά λοιπόν! θα σου τρίψω σύντομα τον εσωτερικό μου κόσμο στη μουρη!
Ευχούλα μου γλυκειά.. με κολακεύει πάρα πολύ η εικόνα που έχεις σχηματίσει για μένα, αλλά πρέπει να αποκαταστήσω την αλήθεια! Έχω τόσες ανασφάλειες και τόσα άλυτα ζητήματα όσα ο καθένας εδώ μέσα.. απλά έχω αποφασίσει χρόνια τώρα ότι η τελειομανία μου μόνο τρικλοποδιές μου βάζει, ότι το μόνο που μπορώ να αλλάξω στο σύμπαν είναι ο εαυτός μου και ότι ο αγώνας αυτός τελειώνει τη μέρα που κλείνουμε τα μάτια μας.. άρα.. προς τι τόση βιασύνη;
Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι πατάω γερά στα πόδια μου.. πάντως σίγουρα σημαίνει ότι μεγαλώνω.. :)
Πενυ μου φαινεται οτι εισαι πολυ συνειδητοποιημενος ανθρωπος στον τροπο που αντιμετωπιζεις τον εαυτο σου και τη ζωη απο αυτα που γραφεις.Οι ανασφαλειες να υποθεσω ποτε δε θα λειπουν αλλα η εδραιωση ενος ισχυρου χαρακτηρα μας κανει να στεκομαστε στα ποδια μας και να σεβομαστε πανω απ ολα τον εαυτο μας με τις επιλογες μας και νομιζω εσυ τα εχεις καταφερει μια χαρα.
Ειναι σημαντικο στη ζωη να εχουμε αποψη,χαρακτηρα,ενα προγραμμα,στοχους,ενδιαφερ οντα.Να εχουμε ουσιαστικο ενδιαφερον στο να ζουμε.Να μην μας παιρνουν απο κατω οι δυσκολιες που αναποφευκτα σε ολους μας παρουσιαζονται.Να εχουμε εμπιστοσυνη στον εαυτο μας και να ξερουμε τι ζηταμε και πως να το διεκδικουμε.Να κοπιαζουμε για τα ονειρα σου,αλλα να μας αρεσει και να μην το βλεπουμε σαν αγγαρεια.Να εχουμε ευεξια και καλη υγεια,καθαρο νου και ζωηρο βλεμμα.Ολα αυτα ποτε μου δεν τα ειχα σε ικανοποιητικο βαθμο.Μερικες φορες δεν τα ειχα και καθολου.Ημουν μια κοπελα που το μονο που την ενοιαζε ουσιαστικα ηταν να φτασει 56 κιλα,μετα ετρωγε βουλιμικα και γινοταν ενα ρακος,μετα ξαναπροσπαθουσε και το ονειρο ηταν αυτο,ο σκοπος,τα παντα,ολα.Τι κι αν εχω κανει και σημαντικα πραγματα στη ζωη μου,ολα τα καταφερνα με πολυ πολυ ψυχικο κοστος και αγχος γιατι το μονο που με ενοιαζε ουσιαστικα ηταν τα 56 κιλα,που ποτε δεν μπορουσα να φτασω.Τωρα λοιπον που πραγματικα νιωθω να στελνω τη βουλιμια σπιτι της(κι ας μην ειμαι 56 κιλα!),ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...Και αυτο δεν ειναι ευκολο...Δεν παταω καλα.Ισως να ειναι ενα σταδιο που πρεπει απαραιτητως να περασω.Anyway,σας ζαλισα,εχω πολλες σκεψεις...
Γλυκουλα πως εισαι?Ελπιζω να μην εχεις ξεχασει τα τελευταια δυναμικα σου λογια,ε?
Πολλα,πολλα φιλακια σε ολες σας!
Εμενα προσωπικα ευχη μου δεν με ζαλισες... θεωρω οτι εχεις απολυτο δικιο... δεν αξιζει τιποτε να μας κανει να χανουμε τον εαυτο μας και να μαζευουμε τα κομματια του μετα απο καθε αποτυχια.... Θεωρω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανει καθε ανθρωπος πριν αγαπησει οποιονδηποτε και οτιδήποτε θα πρεπει πανω απο ολα να αγαπησει και να σεβεται τον εαυτο του... οπως και αν ειναι!!!!!!!
και εσυ εισαι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που του αξιζει μια πανεμορφη ζωη.. και θα την εχεις...
και θα σου πω κατι συνηθισμενο αλλα για μενα μοναδικο.... ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.... και εσυ απεδειξες τη δυναμη σου!!!! κρατα τη γερα κσι δωσε της να καταλαβει....
Συγνωμη που πηρα το θαρρος απλα ηθελα να πω την γνωμη μου για ενα συναισθημα το οποιο ξερω καλα.
φιλακια!!!!!!
Α και πενυ μου, ........ εκπεμπουμε στο ιδιο μηκος κυματος.........
Καλημέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε καλά!
Ευγενία έτσι είναι όπως τα λες.. γιατί οι δυσκολίες προκύπτουν σε όλους τους ανθρώπους, το παν είναι να βρούμε τον τρόπο μας να ανταπεξέλθουμε! Τον δικό μας προσωπικό τρόπο..
Ευχούλα θα σε επιπλήξω!!! "Σας ζάλισα"?!?!?!?!? Το αφήνω να περάσει έτσι γιατί είναι η πρώτη φορά που διαπράτεις παράπτωμα.. να μην επαναληφθεί! :)
Ελπίζω να συνειδητοποιείς πως αυτό για το οποίο κατηγορείς τον εαυτό σου τελικά είναι .. η αυτογνωσία!! Είναι η επίγνωση των αδυναμιών σου και ο αγώνας σου να τις πνίξεις. Κι αν αυτό δεν είναι ωριμότητα.. τότε δεν ξέρω τι είναι! Η μάχη με μία διαταραχή, οποιαδήποτε διαταραχή, δεν είναι απλό πράγμα! Δεν περνάει με παυσίπονα και αντιβιώσεις! Όταν το μυαλό μας παίζει παιχνίδια εξουσίας πάνω μας.. πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις σε καθημερινή βάση, και να πανηγυρίζουμε τις νίκες ελπίζοντας τελικά να πάρουμε και τον πόλεμο.
Εγώ κρατάω πάνω απ'όλα αυτό:
"Τωρα λοιπον που πραγματικα νιωθω να στελνω τη βουλιμια σπιτι της(κι ας μην ειμαι 56 κιλα!),ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.."
Τα 56 κιλά καταλαβαίνω τί θέση είχαν/έχουν μέσα στο μυαλό σου! Όλοι έχουμε τα "56 κιλά" μας απλά τα βαφτίζουμε αλλιώς ο καθένας και τα κυνηγάμε μια ζωή! Είναι η ουτοπία μας. Όλα περνάνε από το φίλτρο της και απώτερο σκοπό έχουν εκείνην..
Μεγάλωσες και συ Ευχή.. και ας μην το καταλαβαίνεις ακόμη. Εγώ που είμαι άσχετος, ψυχρός παρατηρητής το βλέπω! Αν ελέγξεις τα υ2υ σου θα δεις ότι στο είπα πολύ πριν αναρωτηθείς..
Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου βρίσκεται ήδη πίσω σου..
Φιλιά
Kαλημερουδια στιs αγαπημενεs μου,CYSTERS,και μη,στιs νεραιδουλεs,και σε οποια καλοδεχουμενη διαβαζει τα post μαs!!Nα σαs γραψω τα νεα μου,βρισκομαι σε φαση συνηδητοποιησηs των λαθων μου,ηρεμησα πανω απο ολα,και ευθυγραμισα τιs σκεψειs μου,τιs απαριθμησα,τιs προγραμματισα,και αποφασισα να αγαπαω περισσοτερο εμενα,να δειχνω λιγοτερο ανοχη σε καταστασειs,να μην με αγγιζει το περιεργο βλεμμα καποιου και η καθε αποψη του καθενα για μενα.Σε οποιον αρεσω,για τουs αλλουs δεν θα μπορεσω!Δεν σαs κρυβω πωs ακομα και μετα απο αυτεs μου,τιs προσπαθειεs,δοκιμαζετε η ``πιστη`` μου,αλλα και τα νευρα μου..Σε προηγουμενο post,σαs ειχα γραψει για μια θεια μου,που η χαρα τηs ειναι,να αποτυχω οσο περισσοτερο γινετε στη ζωη μου,επιδιωξα μια συναντηση μαζι τηs,και τιs ειπα 5 πραγματα,με το υφοs,και τη σταση που επρεπε και τηs αξιζει,χωριs να ριξω το δικο μου επιπεδο,και εμεινε με ανοιχτο το στομα,την αφοπλισα τοσο πολυ,που οσο σκεφτομαι το προσωπο τηs,χαμογελαω απο ικανοποιηση(δεν ειμαι κακια σε καμμια περιπτωση)καποιοα στιγμη θα σαs περιγραψω,τι εχει συμβει,και γιατι δινω τοση σημασια σε ολο αυτο!Αρα υποθετω με ολα αυτα βρισκομαι σε καλο δρομο,δεν σαs κρυβω οτι εχω αναγκη απο διακοπεs μεγαληs διαρκειαs.Επισηs επειδη ειναι οντωs αληθεια,οτι οσο περισσοτερο σκεφτεσε θετικα ,τοσο καλυτερα σου πανε τα πραγματα,ετσι και εγω καθωs serfariza στο internet,μου ηρθε ενα μηνημα,στο μσν μου,και εδω και λιγεs μερεs μιλλαω με εναν κουκλο,στην κυριολεξια κουκλοs,τουλαχιστον στα δικα μου ματια,του αρεσει πολυ ο χαρακτηραs μου,και ο τροποs που σκεφτομαι,(αχ που να ξερε,οτι λιωνω εδω στο ``ψυχολογικο ντιβανι``,τι μενει μου λεει να δω μια φοτο σου,να ξερω ποια εισαι,και μετα να γνωριστουμε απο κοντα.Εγω απεφευγα να στειλω φοτο για ευνοητουs λογουs,με πιεζε αρκετα και επιση ψιλοπαραξηγηθηκε που εκεινοs,μου εδειξε τοσε φωτο,και εγω καμμια,ετσι με επεισε και εστειλα,αλλα εστειλα μια που ειμαι στα 90κιλα,και λεει οκ μια χαρα,θελω να σε δω απο κοντα.Αντε να βγαλειs ακρη τωρα και να βαλειs φωτο με 115 κg,ασε που δεν εχω φωτο,στα κιλα που ειμαι διοτι δεν βγαινω φωτογραφιεs πλεον!Ειναι σαν αγγελοs,καταγαλανα ματια,χαρακτιριστικα που αγγιζουν το τελειο,απο χαρακτηρα ειναι λιγο ζορικοs,γι αυτο μου αρεσει,ειναι μεγαλο στελεχοs πολυεθνικηs ασφαλιστικηs,στην ηλικια μου,ειναι ευκαταστατοs(και να μην ηταν δεν θα αλλαζε κατι για μενα),απλα ειχε φωτο σε σκαφοι κτλ,και επισηs μου προτινε να παμε με την παρε του,να γυρισουμε τα ελληνικα νησια,αφου θα νοικιαζε ενα σκαφο μου ειπε!Δεν ξερω αν θα γινει κατι ουσιαστικο μεταξυ μαs,θα το ηθελα πολυ.Κανω μεγαλη προσπαθεια με τα κιλα,περασαν σχεδον 10 μερεs,ρε κοριτσια δεν εχω χασει ουτε 1 γραμμαριο,και πραγματικα,ειλικρινα ειμαι πρωι-βραδυ με δημητριακα και γαλα απαχο,το μεσημερι ψητα με σαλατα,και 2 καφεδεs,καθε μερα ολα αυτα,επισηs η περιοδο μου,σχεδον 1 μηνα ΔΕΝ,μηπωs δω αποτελεσματα,μετα την επιδρομη των ρωσων,who knows?σκεφτομαι πολυ σοβαρα την atkins,αφου γνωριζω ολα αυτα που λεγονται και γραφωνται,ειμαι πεπεισμενη για την απωλεια βαρουs,απο την στιγμη που δικα μου ατομα γνωστα,εχασαν βαροs,δεν λεω βεβαια για την αποκοπη απο υδατανθρακεs,αλλα την ελλατωση τουs!!Κατα τα αλλα να δωσω σβουριχτα φιλακια στην pennoyla μου,στην eyxoyla,στην etet,esceden,dx78,stis guest stars,nantine-joanna,se μια ηδονοβλεψια που το nickname τηs θυμιζει μπαρμπουνακι,και σε ολεs τιs υπολοιπεs CYSTERS KAI MH!Na εχετε μια καλη ημερα,χαρουμενη,ηλιολουστη ,γεματη ενεργεια,και χαμογελο!φιλακια αγαπημενεs μου!!!
Αγαπητη Γλυκουλα μου
αν και δε με ανεφερες σαν cysters... ( :( ) εχω να σου δωσω μια συμβουλη.. Πιστεψε πανω απο ολα στον εαυτο σου και μην πτοεισαι οτι και να συμβει...
Εκανα και εγω αναλογες σκεψεις στο παρελθον... αλλα αυτοματα ερχοταν η ισχυρη αυτοπεποιθηση μου και τις διελυε..( οχι δεν ειμαι ψωνιο )
Μαθε κατι απο εμενα και κρατα το: στους αλλους εισαι αυτο που εκπεμπεις. χαμογελα πλατια, πατα γερα στα ποδια σου και δες την ζωη σου αισιοδοξα οσα κιλα και αν δειχνει η ζυγαρια... Το αποτελεσμα θα το δεις μονη σου σιγουρα...!!!!!!!!!!
Μα καλα δεν εχεις δει στη ζωη σου ωραιους και αδυνατους ανθρωπους που περα απο αυτο δεν εχουν κατι αλλο να σου πουν???????
Βαλε μια σκεψη στο νου σου: σε οσους αρεσουμε εχουν γουστο
κ σε οσους δεν αρεσουμε αυτοι ΧΑΝΟΥΝ...
Οσον αφορα τις διαιτες πιστευω οτι πρεπει να κανεις υπομονη και να φανεις δυνατη. Για μενα να μη κανεις διαιτες που βαζουν σε κινδυνο την υγεια σου.. δεν γνωριζω βεβαια πολλα για τη διαιτα αυτη αλλα δεν θεωρω καλο το οτι αποκλειει καποιες τροφες.
Και το καλυτερο στο αφησα για το τελος....''ου μπλεξεις με θειες'' Ατιμη φαρα... χαχα
οχι ολες αλλα καποιες δεν υποφερονται... Ας μη λεω πολλα γιατι ειμαι κ εγω θεια!!!
ααα!!! το παραπανω ου μπλεξεις ισχυει και για τις πεθερες.. ευτυχως εγω επεσα σε καληηη!!!
φιλακια πολλα!!! ματσ μους
Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ πολυ!Πενυ μου σ ευχαριστω ιδιαιτερως!Εχεις δικιο,μεγαλωνω..Η αληθεια ειναι πως τα παω απροσμενα καλα,ουτε στην πιο τρελλη μου φαντασια πριν καποιον καιρο δεν θα το πιστευα.Δεν μπορω να ισχυριστω πως εχω θεραπευτει,αυτο για να το πω πρεπει να περασει τουλαχιστον εξαμηνο,αλλα νιωθω πως κανω κατι πολυ σημαντικο για τη ζωη μου αυτο το διαστημα.Ολα οσα νιωθω ειναι στα πλαισια της αλλαγης,το ξερω και μαθαινω να τα χειριζομαι...
Παντως,πιστευω οτι ετσι κι αλλιως ειναι δυσκολο να ισορροπησεις σαν ανθρωπος σημερα.Ειναι απαιτητικη και δυσκολη η εποχη μας και αν εχεις την ατυχια να σε ταλαιπωρουν και περιττα κιλα,διατροφικες διαταραχες και ψιλοκαταθλιψουλες ολα γινονται χοντρο μανικι.(Φυσικα και υπαρχει και ενα καρο απο αλλα προβληματα,αλλα εδω το φορουμ πραγματευεται τα κιλοδιατροφικα μας..)Υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος σε ολους τους τομεις,οι ανθρωπινες σχεσεις δεν ειναι τοσο αγνες και ευκολες οσο πριν εικοσι χρονια,εχουν αυξηθει οι αρρωστιες γυρω μας,τα οικονομικα των περισσοτερων δεν μπορουν να ανασανουν και ολα αυτα προκαλουν εντονο στρες.Απο την αλλη η τηλεοραση εχει "θεσπισει" το προτυπο της ιδανικης γυναικας σουπεργουμαν,κουκλαρα,σωμα ταρα,πανεξυπνη,επιτυχημενη ,το προτυπο του τελειου σπιτιου,του τελειου lifestyle,του τελειου συντροφου,εχει εξιψωσει τα υλικα αγαθα στην πρωτη θεση και ακυρωνει ολες τις "μετριοτητες" συμφωνα με αυτα τα προτυπα.
Και αν τυχον ψυχικα δεν εισαι και πολυ δυνατος την χανεις πολυ ευκολα την μπαλα και την ξαναβρισκεις με δυσκολια.
Πρεπει να δυναμωσουμε την αυτοπροστασια μας και να θωρακισουμε τον εαυτο μας απεναντι σε ο,τι περιεργο,στρεσσογονο και δυσκολο προκυπτει.Αλλοι εχουν ταλεντο σε αυτο,γιατι τους προικισε η φυση με ισχυρη αυτοαμυνα.Εμεις οι υπολοιποι ας το δουλεψουμε τωρα που το χωνεψαμε.Ειναι μονοδρομος αλλιως δεν παμε καλα.Δεν ειναι το φαγητο η λυση στα προβληματα,ισα ισα που προκαλει και περισσοτερα.Οι διατροφικες διαταραχες το μονο που κανουν ειναι να μας κραταουν μακρια απο τον εαυτο μας και τη ζωη μας.Μας κλεβουν τη δημιουργικοτητα μας,την ανεμελια μας,τον αυθορμητισμο μας και σαπιζουν το μυαλο μας.
Ευγενια εχεις πολυ δικιο σ αυτο που λες και χαιρομαι γιατι σε βλεπω δυναμικη και "τσαμπουκαλου".Γλυκουλα σου ευχομαι να συνεχιζεις ετσι αισιοδοξα!Πανω απ ολα η αυτοπροστασια μας,ετσι ειπαμε!
Πενυ τελικα τα πραγματικα "56 κιλα" για τον καθενα μας ειναι η γαληνη της ψυχης του.Θελω λοιπον να "φτασω" ως τα "56 κιλα"..
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!!!!!Quote:
Originally posted by Euxi
Πενυ τελικα τα πραγματικα "56 κιλα" για τον καθενα μας ειναι η γαληνη της ψυχης του.Θελω λοιπον να "φτασω" ως τα "56 κιλα"..
Γλυκούλα μου χαίρομαι πολύ που το παλεύεις το θέμα από πλευράς διάθεσης και δυναμικότητας, και προσπαθείς να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα! Προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι χωρίς το μεγεθυντικό φακό που χρησιμοποιούμε όλοι μας όταν χάνουμε το κουράγιο μας!
Χαίρομαι για τον ουρανοκατέβατο κούκλο του μσν.. γράφεις ότι μιλάτε και γνωρίζεστε σιγά σιγά, και εφ'όσον έρθουν βολικά τα πράγματα και γνωριστείτε και προσωπικά.. μακάρι να είναι ακριβώς όπως τον φαντάζεσαι. Σαν "παλιά καραβάνα" στο ίντερνετ.. μετράω κοντά 15 χρόνια.. θέλω να σου θυμήσω πως πρέπει να είσαι προσεκτική και να προστατεύσεις τον ευαίσθητο εαυτό σου από τυχόν εκπλήξεις!! Έχει τύχει σε φίλη μου να περιμένει να δει τον "ʼδωνη" και να της βγαίνει μπροστά ο Κουασιμόδος!! Και ειλικρινά η εξωτερική εμφάνιση είναι το τελευταίο που με απασχολεί.. απλά τονίζω το στοιχείο της έκπληξης!! Σε κάθε περίπτωση.. μία webcam σου λύνει πολλές απορίες! Εξασφαλίζει πως ο απέναντι είναι πραγματικά αυτό που δηλώνει! Οτιδήποτε κάνεις, και εννοώ απλά και εύκολα πράγματα όπως ένας καφές.. πάντα με προσοχή!! Οι καιροί είναι πονηροί!!
Όλα αυτά σου τα λέω από ενδιαφέρον.. και ελπίζω να μην σε στεναχώρησα ούτε και να σε άγχωσα! Πού ξέρεις.. μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι όμορφο! Ποτέ δεν ξέρουμε τί μας περιμένει στην παρακάτω γωνία..
Κορίτσια παίρνω τον πονοκέφαλο που με ταλαιπωρεί από το απόγευμα και φεύγω με ελαφρά!! Ευγενία είσαι και επίσημα η πιο πρόσφατη cyster και σου εύχομαι και από δω να καταφέρεις ότι επιθυμείς! Μικρά και σταθερά βήματα.. και όχι άγχος! Είναι ότι χειρότερο και για τα δυο σου ζητήματα. Καλή αρχή!!!
Φιλάκια πολλά σε όλες.. παρούσες και απούσες!!! Να προσέχετε τους εαυτούς σας!!
.
Για τους καταθλιπτικούς εαυτούς μας.. για όνειρα που δεν πραγματοποίηθηκαν.. για τα "56 μας κιλά"... για την Ευχή...
http://www.youtube.com/watch?v=-ZJDNSp1QJA
Quote:
...Ημουν μια κοπελα που το μονο που την ενοιαζε ουσιαστικα ηταν να φτασει 56 κιλα,μετα ετρωγε βουλιμικα και γινοταν ενα ρακος,μετα ξαναπροσπαθουσε και το ονειρο ηταν αυτο,ο σκοπος,τα παντα,ολα.Τι κι αν εχω κανει και σημαντικα πραγματα στη ζωη μου,ολα τα καταφερνα με πολυ πολυ ψυχικο κοστος και αγχος γιατι το μονο που με ενοιαζε ουσιαστικα ηταν τα 56 κιλα,που ποτε δεν μπορουσα να φτασω.Τωρα λοιπον που πραγματικα νιωθω να στελνω τη βουλιμια σπιτι της(κι ας μην ειμαι 56 κιλα!),ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...Και αυτο δεν ειναι ευκολο...Δεν παταω καλα....
Ευχή μου!Quote:
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω πως γαληνεύει η ψυχή σ'εναν αριθμό βάρους...
Κι αν στόχος είναι η ζωή ενός υγιούς,"φυσιολογικού" ανθρώπου,το βάρος είναι συνέπεια και όχι αυτοσκοπός...
Φοβάμαι πως το είδος του στόχου και η βαρύτητα,που του αποδίδεται,συντηρεί τον φαύλο αυτόν κύκλο...Αφού όμως αυτό επιθυμείς,
περιορίζομαι στην ελπίδα αυτή τη φορά ν'ακολουθήσεις διαφορετική διαδρομή για να φτάσεις στο ζητούμενο σου.
Κι όταν με το καλό το αγγίξεις,να σου επιφέρει όλα όσα προσδοκούσες...Μακάρι!
"Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα..."
Καλημέρα γλυκούλα!Θέλω να γίνω σήμερα το προειδοποιητικό σου φωτάκι,αν μου επιτρέπεις...
Κάποιες φορές,ειδικά όταν βρισκόμαστε στα χαμηλά μας,έχουμε την απεγνωσμένη ανάγκη
να γαντζωθούμε από κάπου στην προσπάθεια ανάδυσης μας.Έχοντας δε θολωμένη την κρίση μας από την ανάγκη,
μπορεί να επιλέξουμε μ'επιπόλαιο κριτήριο και με συνέπεια,αν στηριχτούμε μ'όλο μας το βάρος σε κάτι σαθρό,
να γκρεμοτσακιστούμε όταν/αν η πραγματικότητα προδώσει τις ελπίδες μας.Και τότε,λαβωμένοι από την πτώση
σε σώμα και ηθικό,άντε να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε και πάλι να τραβήξουμε προς τη δόξα μας!
Γι'αυτό καλό είναι είτε να στριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις ή να φροντίζουμε κατά το δυνατόν
να υπάρχει σταθερή βάση στη σχέση μας με τους άλλους,που συνδράμουν στην προσπάθεια μας αυτή.
Στο δια ταύτα τώρα:Έχω την αίσθηση πως στηρίζεις πολλά όνειρα κι ελπίδες-και μάλιστα σε μια ευάλωτη σου περίοδο-
σε κάποιον που δε γνωρίζεις καθόλου!Έχεις μια εντύπωση μόνο για το ποιός είναι,πώς μοιάζει κλπ,η οποία μπορεί να έχει
ακόμα λιγότερη σχέση με την πραγματικότητα κι από τη φωτογραφία των λιγότερων κιλών σου,την εικόνα που εκείνος έχει για σένα...
Και σου τάζει λαγούς και σκάφη και κοινές διακοπές πάνω στην εβδομάδα διαδικτυακής επαφής και φοβάμαι πως τσιμπάς επικίνδυνα!
Δε νομίζω πως η ψυχολογία μας έχει περιθώρια κι άλλου πλήγματος...Οπότε φροντίζουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μη συμβεί αυτό!
Δε σου λέω φυσικά να διακόψεις την επαφή,καθότι σίγουρα σε ανεβάζει ψυχολογικά κι αυτό το χρειαζόμαστε,
αλλά να είσαι επιφυλακτική στα ανοίγματα σου και τις προσδοκίες σου.Να της δώσεις το χρόνο,που της πρέπει,
για να αναδείξει την αλήθεια της κι εντωμεταξύ να εστιάζεις σ'εσένα και πώς θα δυναμώσεις εσύ εσωτερικά!
Ο άλλος είναι το δέντρο κι ως τέτοιο είναι αναλώσιμο κι αντικαταστατό.Εσύ είσαι το δάσος,που χρήζει προστασίας!
Καλημερα και καλο μηνα κοριτσια....μπαινω στο topic απο σποντα και με αφορμη το post της γλυκουλας.
Οι γνωριμιες στο ιντερνετ ηταν και παραμενουν υποπτες, οπως και γοητευτικες. Απο δικη μου εμπειρια παντα, οσες φορες εχω μιλησει με καποιον και εχουμε γνωριστει και απο κοντα, ηταν οπως και στις φωτο, αρκετες φορες και πολυ πιο ενδιαφερον....Ομως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, αλλα νομιζω οτι ειμαστε μεγαλοι ανθρωποι και μπορουμε να προστατεψουμε τον εαυτο μας και τη ψυχη μας κυριως, απο μια πιθανη απογοητευση.....
Γλυκουλα μου, να χαρεις οσο μπορεις τη συνομιλια σου με τον κυριο, ειναι πολυ ωραιο να νιωθεις οτι καποιος ενδιαφερεται για σενα, αλλα προσοχη στα μεγαλα λογια...μπορει να μας πληγωσουν, εκτος και αν εισαι λατρης της περιπετειας, οποτε διασκεδασε το......!!!