-
ΟΚ, αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει μέσα μου το αίσθημα της ντροπής καταρρίπτω κάθε ταμπού και μπαίνω να γράψω για μαγειρική, τι άλλο; ʼντε σε λίγο καιρό θα συζητάμε και για μανικιούρ...:lol: :(
Έχω βαρεθεί και σιχαθεί τη ζωή μου εδώ και 2 μήνες να μαγειρεύω σχεδόν καθημερινά, χαλαρότατα το πιο δύσκολο μέρος της προσπάθειας για μένα. Έχω περάσει στη κουζίνα όσο δεν είχα περάσει τα προηγούμενα 28 χρόνια χωρίς φυσικά να φτιάχνω και αριστουργήματα όπως καταλαβαίνετε. Κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, ομελέτα, στο τσακίρ κέφι κανά ζυμαρικό ολικής και φυσικά σαλάτες το αποκλειστικό μου φαγητό βασικά. Είπα λοιπόν τρομάρα μου να φτιάξω μπιφτέκια κοτόπουλο για αλλαγή.
Πάω λοιπόν χθες, παίρνω το κιμά μου και ετοιμάζομαι σήμερα να δημιουργήσω. Γκουγκλάρω συνταγές οι οποίες έχουν μέσα ψωμιά και λάδια και φυσικά τις απορρίπτω. Τηλεφωνώ στη μάνα μου η οποία κι αυτή λέει πρέπει να βάλω ψωμί(δε κατάλαβα τους λόγους, συγχίστηκα πάντως) οπότε φυσικά απαντάω οτι δεν έχει ιδέα τι της γίνεται και αποφασίζω να δημιουργήσω.
Οπότε κάνω την ιδιοφυή σκέψη οτι οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ωραίοι και αποφασίζω να φτιάξω κολοκυθομπιφτέκια και να αριαιώσω το κιμά με λαχανικά(γιατί χρειάζεται ο κιμάς αραίωση ακόμα δε καταλαβαίνω, τεσπά...) οπότε τρίβω μισό κιλό κολοκύθια, ένα 200γρ. καρότα και 2 κρεμμύδια(το οποίο προφανώς δε τα ξανακάνω, ήξερα οτι θα δακρύσω αλλά δεν ήξερα οτι τσούζει κιόλας, τραυματική εμπειρία), χώνω και 3 σκελίδες σκόρδο και ένα αυγό(είχαν όλες οι συνταγές οπότε λέω ας βάλω κι εγώ) και εντελώς random ποσότητες αλατιού, πιπεριού και μαϊντανού(πάει btw? δεν έχω ιδέα...) σε ένα κιλό κιμά και αρχίζω να τα ανακατεύω(εντελώς αηδία και κρύο, μπλιαχ).
Τεσπά, τα πλάθω, τα βάζω σε ένα ταψί και είμαι έτοιμος να τα βάλω φούρνο. Αλλά ο φούρνος δεν άναβε!!! Είχε διακοπή ρεύματος χθες και έπρεπε να κάνω κάτι μαγικά για να δουλέψει σύμφωνα με τη μάνα μου(ναι, ξαναπήρα τηλέφωνο). Αφού πάταγα τυχαία κουμπιά για κανά πεντάλεπτο τελικά δούλεψε και τώρα ψήνονται...
Ελπίζω μετά από τόσο κόπο να τρώγονται...
-
θελουμε τα αποτελεσματα... γευσης φυσικά.
Παντως εμπειρικά μιλόντας τους παει το μανιτάρι, οι πιπεριές και θελουν και 1-2 κσ. φρυγανια τριμμένη για να μαζεψει τα ζουμια γιατι ο συγκεκριμένος κιμάς είναι πολύ υγρος και αντί να ψηθεί όπως το μοσχαρίσιος βραζει.....
-
μιας και εισαι πρωταρης στα κρεμμυδια, δοκιμασε να τα κοβεις λιγο και μετα στο μουλτι.
τουλαχιστον για μπιφτεκια δε θα εχεις προβλημα αν γινουν πολυ ψιλοκομμενα.
εν τω μεταξυ ολα αυτα που ειπες πολυ νερουλα ακουγονται, αναρωτιεμαι τι θα βγει. το αβγο που κολλαει δεν το πιασα??
θελουμε τα αποτελεσματα γευσης οπως ειπε και η angel
και φωτο αν ειναι δυνατο!
και λιιιιγο σκορδο θα ταιριαζε αλλα μετα θα γκρινιαζες οτι βρωμανε τα χερια σου
χαχαχαχαχαχα
-
Το αυγό μπαινει για να δέσει το μίγμα βασικά (όπως σε όλους τους κιμάδες). Αμα ρωτήσεις καμια γιαγια θα στο πεί.... βεβαια δεν είναι απαραίτητο....
-
-
α οκ. για κεφτεδακια το ειχα ακουσει.
για μπιφτεκια δεν το ηξερα οτι μπαινει αβγο. εγω δεν εχω βαλει ποτε παντως αλλα οχι οτι κανω τα σουπερ μπιφτεκια :P
-
Δε καταλαβαίνω γιατί δε παίρνει τις φωτό... :thumbdown:
-
:shocked2::shocked2::shocked2:
φαινονται ΠΑΡΑ πολυ ωραια!!
και τελειο χρωμα
και πολυ ωραιο φουσκωμα
πωπω πεθαινω
-
-
-
Ευχαριστώ κλικ... ΟΚ, άλλη φορά το λινκ για φόρουμ ηλίθιε...
-
Φιλιππε μπορεις να κρατησεις απο την πανω σειρα το δευτερο απο αριστερα και την πατατουλα διπλα του και να μου στειλεις τα υπολοιπα;;;!!!
-
χΧαχαχα, αργησες!!! Τα 2 κεντρικά λείπουν ήδη μαζί με το 1/3 περίπου από τις πατάτες!
-
-
εχω προβλημα!
εχω μπει και εχω κοιταξει τις φωτο 5 φορες
στις ποσες καιγομαι????