ΛΟΡΑ κ lessing καλή αρχή!!!!!!!!!!
Εli τι θα γίνει δίπορτο το έχουμε? μια εδώ κ μια στο τι έφαγα σήμερα?:crazy:
Τι να κάνω, λέγε που να γράφω?
Printable View
ΛΟΡΑ κ lessing καλή αρχή!!!!!!!!!!
Εli τι θα γίνει δίπορτο το έχουμε? μια εδώ κ μια στο τι έφαγα σήμερα?:crazy:
Τι να κάνω, λέγε που να γράφω?
Το πήρα απόφαση κ στα δύο τόπικ θα γράφω :lol::lol:
Ελακι δεν πειράζει για τους κουραμπιέδες, σιγά το πράγμα οι δύο κουραμπιέδες :spin:
Δεν ξέρω αλλά το 2012 είπα να το δω αλλιώς! Να μην αγχώνομαι τόσο με τα κιλά κ τόσο καιρό που αγχωνόμουν τι κατάφερα?
Να μην κάνω στερητικές δίαιτες γιατί όλο αυτό με οδηγεί ξανά στο φαγητό με μεγαλύτερη ορμή
:bigsmile:
Πάω να ετοιμάσω το βραδινό μου κ επανέρχομαι να σας ενημερώσω :smilegrin:
Καλησπέρα και καλή χρονιά!!
καλή αρχή και καλη συνέχεια..!!
Είπα σήμερα να αρχίσω και εγώ με αυτή την διατροφή γιατί στις γιορτές τα έκανα λίγο χάλια..
Τεσπά,απο αύριο θα γράφω και εγώ τι τρώω εδώ.. :yes:
elafaki χρόνια πολλά κ καλή χρονιά!
Σε περιμένουμε στη παρέα μας!
Εχθές 09/01
Πρωί: γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα 1: 1 μανταρίνι + 5 αμύγδαλα
Πρόγευμα 2: 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα +1 αχλάδι
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό + μαρούλι + 1φ.ψωμί σικάλεως
Απόγευμα: 1 μπανάνα + κέικ
Βράδυ: 1/2 πιτόγυρο με αλάδωτη πίτα
Σήμερα 10/01
Πρωί: γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα 1 : 1 πορτοκάλι + 5 αμύδγαλα
Πρόγευμα 2: 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα + 1 πορτοκάλι, σήμερα ο οργανισμός μου αναζητούσε πορτοκάλι!!!!
Μεσημέρι: το άλλο μισό πιτόγυρο
Απόγευμα: 1 μπανάνα + 1 βαρβάτο κομμάτι κεικ
Βράδυ: 1 τόστ + 1 κομμάτι κεικ ............... μη βαράτε :P:P αυτό το κεικ μου το φέρανε απο τη Θεσσαλονίκη ειδικά για εμένα:smilegrin: Τερκενλή παρακαλώ!
και ένα περίεργο πράγμα ο οργανισμός μου,σήμερα αναζητούσε όλο κέικ χαχαχα :smilegrin: όπως κ πορτοκάλι!!!!!!!!!!!!!!!
Συγχαρητήρια για την απόφαση σου break! Η πιο σοφή απόφαση που θα μπορούσες να πάρεις σε σχέση με την διατροφή σου και την διαχείριση του βάρους σου είναι αυτή! Επιτέλους να νιώσουμε και λίγο άνθρωποι!!!!Quote:
Originally posted by break
Το πήρα απόφαση κ στα δύο τόπικ θα γράφω :lol::lol:
Ελακι δεν πειράζει για τους κουραμπιέδες, σιγά το πράγμα οι δύο κουραμπιέδες :spin:
Δεν ξέρω αλλά το 2012 είπα να το δω αλλιώς! Να μην αγχώνομαι τόσο με τα κιλά κ τόσο καιρό που αγχωνόμουν τι κατάφερα?
Να μην κάνω στερητικές δίαιτες γιατί όλο αυτό με οδηγεί ξανά στο φαγητό με μεγαλύτερη ορμή
:bigsmile:
Όσο για το που θα γράφουμε χεχεχε ναι όντως το έκανα δίπορτο χι χι χι σε καταμπέρδεψα το περίμενα :smilegrin:
Προτείνω αφού το club έχει μεγαλώσει να γράφουμε όλες εδώ μαζί αφού κάνουμε την ίδια διατροφή για να βοηθάμε η μία την άλλη. Οπότε δεν θα γράφω στο "τι έφαγα σήμερα" αλλά εδώ μαζί με την Λορα και την lessing και το elafaki. Τι λες είσαι μέσα; :smirk:
Όσο για τους κουραμπιέδες ναι μου την έσπασε λίγο το γεγονός ότι υπέκυψα γιατί κάθε μέρα κάτι τέτοιες βλακείες κάνω ή και χειρότερες. Επιτέλους σήμερα κλείνω μία μέρα χωρίς γλυκό ουφ νομίζω την έχω γλυτώσει για σήμερα. Αύριο θα σας γράψω τι έχω φάει. Θα γράφω πάντα την επόμενη μέρα για το τι έφαγα την προηγούμενη οκ; Φιλιά συνεταιράκια!!!!
Ελαφάκι μου Χρόνια σου Πολλά και Καλή Χρονιά, καλωσόρισες επιτέλους! ʼντε από αύριο σε περιμένουμε στην παρέα μας!
Δεν σε αδικώ...:lol: Tερκενλής = κόλαση!!!Quote:
Originally posted by break
Βράδυ: 1 τόστ + 1 κομμάτι κεικ ............... μη βαράτε :P:P αυτό το κεικ μου το φέρανε απο τη Θεσσαλονίκη ειδικά για εμένα:smilegrin: Τερκενλή παρακαλώ!
και ένα περίεργο πράγμα ο οργανισμός μου,σήμερα αναζητούσε όλο κέικ χαχαχα :smilegrin: όπως κ πορτοκάλι!!!!!!!!!!!!!!!
Στο βραδινό ψάχνω να βρω την σαλάτα ή το φρούτο....μα που πήγε;;
Μέσα είμαι :yes:
Τώρα γίναμε κ πολλές :bouncy::bouncy::bouncy:
Από αύριο κ εγώ κομμένα τα γλυκά!
Με πόνεσε κ το στομάχι μου με το κεικ!!!!!:grind:
Καλημέρα!! Εύχομαι να είναι και σήμερα μία καλή διατροφικά μέρα για όλους μας!
Η χθεσινή μου μέρα επιτέλους πήγε καλύτερα, ουφ νιώθω μία ανακούφιση. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Πρωινό 10.00: Κρέμα βρώμης με ξηρούς καρπούς και 1/2 αχλάδι
Πρόγευμα 12.30: 1 ελληνική μπάρα (αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί)
Μεσημεριανό 15.00: (έξω) Μία τσιαπάτα με κοτόπολο, τυρί, ντομάτα, σαλάτα κηπουρού
3 μικρά σοκολατάκια :flaming:
Απόγευμα 19.30: Κοτόπουλο ψητό, 1 πιπεριά ωμή με λίγο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ρύζι, 40γρ γραβιέρα
Βραδυνό 24.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μικρό παξιμαδάκι κρίθινο, 1/3 μπανάνα, μία μπουκιά γραβιέρα]
Κοιμήθηκα στις 2, και από δραστηριότητα χθες 1 1/2 ώρα γιόγκα :thumbup:
Πρέπει να δουλέψω λίγο τις ώρες μου γιατί δεν πρόλαβα να φάω στις τρεις ώρες καθώς ήμουν εκτός σπιτιού και δεν είχα μαζί μου κάτι να βάλω στο στόμα μου. Με αποτέλεσμα όταν γύρισα σπίτι το απόγευμα και ενώ ήθελα να πάω γυμναστήριο πεινούσα τόσο που αναγκάστηκα να κάνω ολόκληρο γεύμα πφφφφ. Πήγα μετά γυμναστήριο και δεν είχα προλάβει να χωνέψω πφφφφ. Επίσης δεν γλίτωσα και πάλι το γλυκό, αλλά ένιωσα να έχω πιο πολύ τον έλεγχο γενικά μέσα στην μέρα και αυτό είναι καλό. Μετά το γυμναστήριο πάντως και μέχρι να πέσω για ύπνο δεν είχα καθόλου πείνα και έφαγα απλά γιατί έπρεπε να φάω κάτι.
Αποφάσισα να σας γράφω και τις ώρες όπως κάνω και στο διατροφολόγιο μου για τον διαιτολόγο για να βλέπετε και εσείς κάθε πόσες ώρες τρώω :D
Επίσης σήμερα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο σχετικά με την σημασία των συχνών γευμάτων και την απώλεια βάρους, είναι αυτά που ακούσαμε στο σεμινάριο, για όσους το είδανε. Μιλάει για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και πως επηρεάζουν την όρεξή μας και την ροπή μας προς παχυντικές τροφές.
:thumbup::thumbup::thumbup:
http://keadd.gr/wb/pages/arthra/i-si...n-gevmaton.php
Γεια σας!!
eli μπράβο!εμένα το διαιτολόγιο μου φαίνεται πάρα πολύ καλό!!
λίγο με τις ώρες να προσέξεις και θα είνια σούπερ!
εγώ για σήμερα
Πρωί-1 χυμό πορτοκάλι+1 φρυγανιά με λίγο τυρί
Μεσημέρι-φακές+σαλάτα μαρούλι+1 φέτα ψωμί
Απογευματινό α-1 μήλο με 5 αμύγδαλα
Απογευματινό β-1 χυμό πορτοκάλι με 5 αμύγδαλα
Βράδυ- ή ένα φρούτο με γάλα και δημητριακά ή σαλάτα με τόνο και φρυγανιά..
είναι εντάξει??και να ρωτήσω και κάτι που δεν έχω καταλάβει..?
Πρέπει να απέχουν συγκεκριμένη ώρα τα γεύματα μεταξύ τους ή όχι?
Δηλαδή το πρόγευμα να είναι 3 ώρες πριν το μεσημεριανό αλλά και 2 μετά το πρωινό?
και αντίστοιχα το απογευματινό πρέπει να είνια 2 ώρες μετά το μεσημεριανό και 3 πρίν το βραδυνό?
καλησπερα κι απο δω!!!
η παρεα μεγαλωνει και χαιρομαι πολυ:roll::roll:
elafaki καλη αρχη κι απο μενα!!!
λοιπον αντιγραφω τα χτεσινα
8.15 1 φλ γαλα 2κσ βρωμη 1 κσ αποξηραμενα goji berries (απολαυστικος συνδιασμος!)
11.15 σαντουιτσακι με ψωμακι λιναροσπορου γαλοπουλα μαρουλι και μουσταρδα
14.15 2 μπιφτεκια ζυμωμενα με πιτουρο βρωμης με αναμικτη σαλατα
17.20 τα 2/3 απο 1 γιαουρτι 1 μηλο 1 κεκακι βρωμης και μπολικη κανελα
19.20 το υπολοιπο 1/3 απο τα παραπανω
21.00 1 μπιφτεκι(με βρωμη) απο το μεσημερι και σαλατα λαχανο
υπνος στις 10 με τα παιδια μου (και με τις κοτες)
ασκηση 45λεπτο προγραμμα απο dvd σπιτι
νερο γυρω στα 4 ποτηρια (δεν επινα ποτε και το ξεχναω)
παρατηρησεις... ημουν τυπικη στις ωρες αλλα ολα τα γευματα μου βγηκαν τριαδες!!! ειναι μεγαλο λαθος αυτο? ειναι που ενα χρονο εχω συνηθησει να καταναλωνω πρωτεινη σε ολα τα γευματα και καποια πραγματα μου εχουν γινει ρουτινα (τα κεκακια βρωμης το ψωμακι λιναροσπορου το γιαουρτι το απογευμα....)
αλλη παρατηρηση, πραγματικα δεν ενιωσα πεινα λεπτο, κι οχι μονο πεινα αλλα ουτε λιγουρα ή να λιμπιστω κατι. και το πιο εντυπωσιακο το βραδυνο το εφαγα απλα γιατι επρεπε να το φαω! ποια? εγω που καθε βραδυ δεν σταματουσα να μασουλαω.... και μαλιστα περιμενοντας περιοδο (που μου ηρθε σημερα) και αλλες φορες θα ηθελα να φαω το συμπαν!!! ισως να φταιει που εκανα μονο 3αδες αλλα μου αρεσε πολυ. μακαρι να συνεχιστει...
περιμενω με ανυπομονησια τις παρατηρησεις σας!!!
ελαφακι να τολμισω να σου απαντησω αν και ειμαι πολυ νεα κι εγω. αν κανω καπου λαθος θα με διορθωσουν τα κοριτσια
τα 3 βασικα γευματα πρωινο μεσημεριανο βραδυνο (συνηθως 3αδες) δεν πρεπει να απεχουν περισσοτερο απο 6 ωρες
επισης πρεπει κατι να ριχνουμε στο στομαχι μας καθε 2,5 με 3 ωρες (2αδες-σνακ) ωστε να μην πεφτει το ζαχαρο στο αιμα μας και η υπογλυκαιμια μας οδηγησει να φαμε οτι βρουμε μπροστα μας ή μας οδηγησει σε υπερφαγικο.
οποτε αναλογα τους προσωπικους σου ρυθμους το οργανωνεις ως εξης.
την ωρα που ξυπνας το πρωινο σου με τριαδα απαραιτητα, το μεσημεριανο την ωρα που σε βολευει αναλογα την δουλεια και τις υποχρεωσεις σου και αναμεσα σε αυτα τα δυο βαζεις 1 ή 2 2αδες σνακ σε τετοια σημεια ωστε να μην μεινεις περισσοτερο απο 3 ωρες χωρις φαγητο. αναλογα ρυθμιζεις και το βραδυνο και τα υπολοιπα σνακ.
τουλαχιστον ετσι το εχω καταλλαβει εγω μεσα απο τα σεμιναρια. αν κανω καπου λαθος θα με διορθωσουν τα κοριτσια;)
Λόρα τι να πω!!!:smirk: μας έχεις βάλει τα γυαλιά! Είσαι μία άριστη μαθήτρια! :lol:
Πράγματι και εγώ δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα :D.
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι δεν πειράζει να κάνεις και μικρές τρυάδες το κάνει και η break αυτό συχνά επειδή λόγω δουλειάς αργεί να γυρίσει σπίτι για να φάει το μεσημεριανό της, οπότε σε αυτή την περίπτωση τρώει το πρωινό της και μετά κάνει 2 σνακ ανά 2,5-3,5 ώρες από τα οποία το 2ο είναι τριάδα σίγουρα για να την κρατάει καλύτερα. Όπως λέει και ο διατροφολόγος μου το περισσότερο δεν τον πειράζει το λιγότερο είναι αυτό που κάνει την ζημιά. Αν δεν σου αρέσει ως σνακ τα φρούτα και οι ξηροί καρποί (καλύτερα μουλιασμένοι 2-3 ώρες) το οποίο είναι και το πλέον ενδεδειγμένο για να κρατά σταθερή τη γλυκόζη και είναι παράλληλα και ανορεξιογώνο σνακ μπορείς να κάνεις μικρές τριαδούλες ή να τρως ένα μπισκότο βρώμης με ένα φρούτο. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι!
Τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ταχίνι θα δεις την συνταγή στα θέματα "Διάφορα" εδώ:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d=4492&page=13
Το σημαντικό όπως είπε και η Λόρα είναι να τρώμε ανά 2,5-3,5 ώρες και ανά 6 ώρες να κάνουμε τριάδα. Στις 6 ώρες πρέπει να φάμε τριάδα για να δώσουμε σεροτονίνη στον εγκέφαλο μας και να έχουμε έτσι το αίσθημα του κορεσμού και κυρίως να νιώθουμε καλά και χαρούμενες. Η σεροτονίνη εξαντλείται στο 6ωρο ενώ η γλυκόζη στο 3ωρο. Τώρα αν και τα σνακ μας είναι μικρές τριαδούλες ακόμη περισσότερη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, οπότε νιώθουμε και περισσότερο κορεσμό :). Πάντως για όποιον συμπαθεί τους ξηρούς καρπούς κάντε ένα σνακ με ανάλατους ξηρούς καρπούς μουλιασμένους και με ένα φρουτάκι είναι πολύ καλός συνδυασμός ;), ο διατροφολόγος μου μου έχει φάει τα αυτιά με αυτό το σνακ ειδικά όταν έχω σοβαρές υπογλυκαιμίες!