Ουπς, εύχομαι και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό..
Printable View
Ουπς, εύχομαι και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό..
Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να γράψω το καθημερινό μου μενού αλλά κινήθηκε πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψει η Ιωάννα μας γιατί νιώθω μοναξιά!!! :)
Μαρία μουυυυ ουουουουουουου,επέστρεψα :P δεν γράφω όσα έφαγα τόσες μέρες αν κ έχω κρατήσει ημερολόγιο,τις περισσότερες ημέρες δεν έφαγα 5 γεύματα,αλλά δεν έφαγα σχεδόν τίποτα εκτός προγράμματος κ επιτρεπομένων εκτός από μία μπουκιά μελομακάρονο κ μία κουραμπιέ (αμφότερα μου φάνηκαν πολύ μπλιαχ κ γλύκά) μισή πάστα ανήμερα των χριστουγέννων ,και κάποιες φέτες από τσουρεκάκι που έφτιαξα με τα χεράκια μου (υπολογίζω κάθε φέτα πως περιέχει 12 γρ ζάχαρη και 10 βούτυρο,επομένως το απολαμβάνω χωρίς να νιώθω τύψεις :D Βασιλόπιττα δεν άγγιξα καν,εξακολουθώ να χάνω κιλά αν και νόμιζα πως ψιλοφρέναρα αλλά όταν το καλοσκέφτηκα τις τελευταίες 40 ημέρες έχασα 5 κιλά επομένως καλά είμαι :)
Πρωί μισό ποτήρι γάλα,30γρ τσουρέκι
ενδιάμεσα 150γρ γιαούρτι
μεσημέρι 80γρ κοτόπουλο βραστό,1 1/2 κουτάλα σούπα ρύζι στο ζουμάκι από το κοτόπουλο
απόγευμα 20γρ ρεγκάτο,ένα κρίσπυ
βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι
έχω να παρατηρήσω πως μπορώ άνετα να φάω μεγαλύτερη μερίδα φαγητού από ότι πριν 2-3 μήνες αλλά εφόσον μου φτάνει η κλασική μερίδα των 70-80γρ πρωτείνης παραμένω σε αυτήν,αίσθημα πείνας ακόμα δεν έχω νιώσει
συγχαρητήρια~ φτάνουμε το 6 σιγά σιγά! Γιούπι!!!Quote:
Originally posted by aggeloydaki
,εξακολουθώ να χάνω κιλά αν και νόμιζα πως ψιλοφρέναρα αλλά όταν το καλοσκέφτηκα τις τελευταίες 40 ημέρες έχασα 5 κιλά επομένως καλά είμαι :)
Γιωτούλα μου το 6αρι αχνοφαίνεται ;) δεν θα καταφέρω να είμαι 67 στις 20 που έχω γενέθλια αλλά τουλάχιστον πιστεύω πως θα ανήκω στα 60+ (κ ίσως θέσω ως στόχο κάτω από τα 65 γιατί ακόμα έχω παχουλά μπουτάκια) αν κ αγόρασα φόρεμα στα marks&spencer no12 ,κ δεν το πίστευα !
Πέμπτη
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα τίποτα,κλασσικά ξεχάστηκα
μεσημέρι 3μικρά φετάκια zwan ,μισή φέτα ζυμωτό ψωμί
απόγευμα μία μικρή μπανάνα,3 ωμά αμύγδαλα
βράδυ 50γρ τόνος,μία πηρουνιά μακαρόνια,μία μικρή χούφτα σπιτικά κρουτόν,30γρ χαλούμι (έσκασα :D )
Παρασκευή
πρωί μία μικρή μπανάνα
ενδιάμεσα 20γρ ένταμ
μεσημέρι 70γρ χοιρινό φούρνου
απόγευμα τίποτα
βράδυ 50γρ χοιρινό φούρνου,30γρ χαλούμι ψητό
Σάββατο
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι μισό μπαστουνάκι ΑΒ γεμιστό με ανθότυρο/φέτα,ΜΗΝ το δοκιμάσετε καν,είχε τόση πολύ ζύμη-φύλλο που αδύνατον να το φάω!
απόγευμα ένα πορτοκάλι
βράδυ 1.5 σουβλάκι,μισή φέτα ψωμί,ένα ταρτάκι (από τα επιτρεπόμενα της χρονιάς :P )
Κυριακή
πρωί μία μικρή μπανάνα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι σε ένα ψαρομάγαζο?2 μικρά κομματάκια χταπόδι ξυδάτο,μία φέτα ψημένο ψωμάκι, 1/6-ίσως ήταν κ λιγότερο- από μία γαριδομακαρονάδα (η κυρία που έχει το μαγαζί καταστεναχωρήθηκε γιατί νόμιζε πως δεν μου άρεσε,αν και προσπάθησα να της εξηγήσω?.αλλά που να πιστέψει ένας «ξένος» πως δεν χωράει τίποτε άλλο το στομαχάκι μου :D )
απόγευμα τίποτα
βράδυ 1/3 αλάδωτης πίτας,80γρ κοτόπουλο φιλέτο,2 φετάκια ντομάτα και έσκασα!
σήμερα
πρωί 20γρ ένταμ
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι μισό πιάτο σούπα,50γρ κοτόπουλο βραστό,είχα φτιάξει ένα πιάτο σούπα αλλά αδύνατον να φάω έστω κ μία κουταλιά παραπάνω
απόγευμα ένα πορτοκάλι
βράδυ 80γρ κεφτεδάκια
Ιωάννα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά καταρχήν μιας και δε μπόρεσα να σου ευχηθώ τη μέρα της γιορτής σου. Είδα τις φώτο σου στο fb κι έπαθα πλάκα μιλάμε!!! Είσαι θεά αγάπη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κι εγώ όσον αφορά το φαγητό παρέμεινα στα κλασικά μου τα Χριστούγεννα με μόνη εξαίρεση ότι έφαγα και λίγο ψωμί (μισή φέτα τη μέρα περίπου) και κάποια γλυκά της s&b χωρίς ζάχαρη. Επίσης τσάκισα τις diet coke αλλά τι άλλο να πιεις όταν βγεις έξω??? Α επίσης έφαγα ριγγατόνι και δε με πείραξαν. Πάντως κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι μπορώ να φάω περισσότερο αν και όχι πάντα.
Δευτέρα 9/1
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 150 γρ μπριζόλα με 1 κουπάκι μαρούλι-ρόκα, 2 κομματά σοκολάτα s&b
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: 1 κουπάκι πρωτεϊνική μανέστρα και μισή φρυγανιά με ένα κομμάτι τρικαλινό
Τρίτη 10/1
Πρωί: 1 φρυγανιά με ένα κομμάτι τρικαλινό
Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο και 2 κουτ ρύζι και 1 κουτ γιαούρτι, μισό κουπάκι μους σοκολάτα s&b (το έβαλα στην κατάψυξη κι έγινε σαν παγωτό σοκολάτα!)
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ:μισό μπούτι κοτόπουλο και 2 κουτ ρύζι και 1 κουτ γιαούρτι,το άλλο μισό κουπάκι μους σοκολάτα s&b
Μου φαίνεται πως πρέπει να κόψω αυτά τα γλυκά κι ας είναι χωρίς ζάχαρη...
καλά λες, και γω έτσι είχα ξεκινήσει και μετά τα αντικατέστησα με τα κανονικά :sniffle:Quote:
Originally posted by welldah
Μου φαίνεται πως πρέπει να κόψω αυτά τα γλυκά κι ας είναι χωρίς ζάχαρη...
Αυτό φοβάμαι κι εγώ Αθανασία καθότι είμαι φανατική γλυκατζού! Πάντως το γεγονός ότι δεν έχω φάει ακόμη ζάχαρη δεν κρύβω ότι μου φαίνεται άθλος χαχα
Και να θέλω΄να αντικαταστήσω τα γλυκά χωρίς ζάχαρη με κανονικά, μόλις φάω μια μπουκιά από "κανονικό" γλυκό τρέχω τουαλέτα, οπότε δεν το ξανατολμώ. Έχω φτιάξει απίστευτα γλυκά αντικαθαστώντας τη ζάχαρη με στέβια, τα οποία έτυχαν επιδοκιμασία ακόμη και από τους δύσκολους κριτές τα παιδιά μου. Λέω να αποπειραθώ να φτιάξω κομπόστα με στέβια!
Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!Να έχουμε και μια καλή χρονιά εύχομαι με λιγότερα κιλά και περισσότερα μαλλιά :D
ty για τα καλά σου λόγια για τις φώτο,για να είμαι ειλικρινής και εμένα μου αρέσω αρκετά πια,αλλά έχω και περιθώρια βελτιώσεως!Δεν ξέρω ακόμα πόσο κάτω θα φτάσω....σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι τα 65 κ βλέπουμε!Και για να πω την αλήθεια μου χαίρομαι απίστευτα που η Νάνσυ βγήκε λάθος που γύρισε και μου είπε πως λόγω μικρής δυσαπορρόφησης δεν θα τα καταφέρω;)
χτές
πρωί μισή μπανάνα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι 80γρ κιμά κοκκινιστό
απόγευμα 20γρ ένταμ
βράδυ μία πηρουνιά μακαρόνια,80γρ κιμά
σήμερα
πρωί μισό ποτήρι γάλα
ενδιάμεσα 20γρ κασέρι,1/4 λουκουμά,αυτόν με την ζάχαρη την οποία τίναξα για να μη με πειράξει
μεσημέρι 50γρ τόνο,μαρούλι,μία χούφτα σπιτικά κρουτόν,μισή μπανάνα
απόγευμα 20γρ γκούντα
βράδυ 90γρ συκωτάκια κοτόπουλου
πολλές φορές χάνω τα ενδιάμεσα ή απογευματινά σνακ γιατί ξεχνιέμαι!Και τα φρούτα πλέον δεν με πειράζουν καθόλου και το χαίρομαι!Αν δεν είχα στο μυαλό μου την ημερήσια ποσότητα πρωτείνης που πρέπει να τρώω ίσως στα σνάκ να έτρωγα μόνο φρούτα!και επειδή η περίοδος που τα babybel μου άρεσαν πέρασε,τώρα έχω κολήσει με τις junior μεριδούλες της φάγε που είναι edam κ gouda
υ.γ Μαρία μου ελπίζω αυτή την φορά να καταφέρουμε να τα πούμε από κοντά!
aggeloydaki γιατί να μη καταφέρεις εφόσον η διατροφή σου είναι τόσο προσεγμένη?:thumbup::thumbup:
ʼννα θέλω συνταγή για την κομπόστα!!!!!!! Αλήθεια από που παίρνεις τη στέβια?
Ιωάννα μου κι εγώ ελπίζω να βρεθούμε αυτή τη φορά αν και για άλλη μια φορά δεν μου έδωσαν περισσότερες μέρες άδειας αν και το είχα κανονίσει :( Όσο γι'αυτό που σου είπε η Νάνσυ όποτε το σκέφτομαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Εννοοείται ότι την έχεις διαψεύσει στο 100% με μόλις 6 κιλάκια από τον στόχο σου!
Τετάρτη 11/1
Πρωί: 1 φρυγανιά και 50 γρ τρικαλινό
Μεσημέρι: 2,5 λαχανοντολμάδες
Απόγευμα: 2 babybel
Βράδυ: σχεδόν 1 μπούτι κοτόπουλο και 1 μικρό κομμάτι σπανακόπιτα light (yummy!!!!!!!!!!), 4-5 κουταλιές από τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Σιγά-σιγά προσπαθώ να περιορίσω αυτά τα "γλυκά" και θέλω να φτάσω στο σημείο να τα επιτρέπω στον εαυτό μου 1 φορά την εβδομάδα γιατί έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Break μου,στην επανεξέταση του μήνα μου η διαιτροφολόγος του νοσοκομείου που συνεργάζεται με τον χειρούργο μας,όταν είδε πως η απώλειά μου ήταν μόνο 6.700 γύρισε και μου είπε "είναι η κατώτατη απώλεια που θα μπορούσες να έχεις" και παρόλο που είχα ακολουθήσει όλους τους κανόνες συμπλήρωσε πως δεν νομίζει να καταφέρω να χάσω τα κιλά μου γιατί η επέμβασή μου δικαιολογεί μικρή δυσαπορρόφηση,όλα αυτά σε έναν άνθρωπο που ουσιαστικά μόλις είχε χειρουργηθεί.....ευτυχώς όλες τις άλλες φορές δεν την είδα αλλά όποια απορία είχα μου την έλυσε κατευθείαν ο καθηγητής!(Για κάποιους μπορεί να είναι καλή και χρυσή στην δουλειά της,απλά εμένα δεν με βοήθησε σε κάτι,και είχε και ένα ύφος υπεράνω που εμένα δεν μου αρέσει)
Χτες
πρωί Τίποτα
ενδιάμεσα Τίποτα :D
μεσημέρι1 αυγό βραστό,50γρ ψητό χαλούμι
απόγευμα μία μικρή μπανάνα,10 φουντούκια
βράδυ 150γρ γιαούρτι ,2 παξιμαδάκια τύπου crispies.Μαράκι αν συνηθίζεις να τρως παξιμαδάκια αυτά με την επωνυμία του carrefour είναι πολύυυυυυυυυ καλύτερα από τα αντίστοιχα Παπαδοπούλου (τουλάχιστον αυτά που παίρνω εγώ με σουσάμι)
Σήμερα
πρωί τίποτα
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι 50γρ ψητό χαλούμι,μισή φέτα ψωμί,2 φετάκια σαλάμι Λευκάδος
απόγευμα 20γρ γκούντα
βράδυ 90γρ ψητό φιλέτο κοτόπουλο
Α!σχετικά με τα γλυκά s&b είχα ρωτήσει πριν πάρω το εξιτήριο αν μπορούμε να τα τρώμε ,είχα μαζί κ τα καρτελάκια με το τι περιέχουν και η Νάνσυ τότε μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να τρώω πρώτα την πρωτείνη που πρέπει,αλλιώς μπορεί να φουσκώνω και να μην μπορώ να τρώω αυτά που πρέπει.Εμένα τα γλυκά δεν με πειράζουν (διάρροια δεν μου δημιούργησαν ποτέ,ίσως το έντερό μ να κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά όχι πάντα,και όπως έχω πει ξανά,αν φάω μετά το φαγητό είναι όλα οκ )Από την μια δεν με πειράζουν ΑΛΛΑ με λιγώνουν απίστευτα,και γενικά δεν τα ευχαριστιέμαι,ακόμα κ κουλουράκια που έφτιαξα με λίγη σχετικά ζάχαρη δεν θέλω να τα φάω πια,που πριν τα έτρωγα 2-2,το μόνο που τρώω με ευχαρίστηση είναι τα τσουρέκι που έφτιαξα για τα Χριστούγεννα,και θα ξαναφτιάξω μέσα στην εβδομάδα,επομένως θα το τιμήσω δεόντως :D Τον καφέ μ τον πίνω πάντα γλυκό αλλά πλέον με ζαχαρίνη
Εμένα με πειράζει ο καφές και τον αποφεύγω :( Γενικά πέρα από νερό πίνω μόνο καναδυο coca-light την εβδομάδα. Μήπως έχει ρωτήσει κανείς και για την ποσότητα υδατανθράκων που πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα? Υπάρχει περιορισμός? Πωπω πρέπει να γράψω τις απορίες μου για την επανεξέταση γιατί θα τις ξεχάσω! :P
Ιωάννα μου θα πάρω κι εγώ αυτά τα παξιμαδάκια thanks! Με σουσάμι ε?
Πέμπτη 12/1
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό
Απόγευμα: 1 κομμάτι σπανακόπιτα light και 2 babybel
Βράδυ: 140 γρ μπριζόλα, 1 κομμάτι σπανακόπιτα και μισό κουπάκι μαρουλοσαλάτα
Παρασκευή 13/1
Πρωί: 1 φρυγανιά και 30 γρ τρικαλινό
Μεσημέρι: 120 γρ μοσχάρι κοκκινιστό και 1 κουτ μακαρόνια "πρωτεϊνούχα" Ζωγράφος ( για να μη με δυσκολέψουν τα έκοψα όπως κάνουμε στα παιδάκια χαχα), 1 κομμάτι από τη γνωστή σπανακόπιτα
Απόγευμα: τίποτα ( με έπιασε κολικός στο έντερο και ήμουν χάλια :( Τουλάχιστον πήγα τουαλέτα έστω κι έτσι!)
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό
Σάββατο 14/1
Πρωί: 1 φρυγανιά με dirollo spread (ακριβώς σαν το φιλαδέλφεια με μόλις 5% λιπαρά! Ιωάννα αν σου αρέσει το cream cheese πάρτο!)
Μεσημέρι: 120 γρ ψητό κοτόπουλο, 1 κουτ ρύζι με γιαούρτι
Απόγευμα: γύρω στα 20 φυστίκια αιγίνης
Βράδυ: 80 γρ μοσχάρι κοκκινιστό, 1 κουτ ρύζι με γιαούρτι, 20 γρ τρικαλινό
Κυριακή 15/1
Πρωί: 1 φρυγανιά με dirollo spread
Μεσημέρι: 80 γρ κατσικάκι ψητό και 120 γρ μπριζόλα χοιρινή με μουστάρδα (όλα χωρίς ορατό λίπος), 4 κομματάκια πατάτα βραστή, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Απόγευμα: 1 κομμάτι σπανακόπιτα light, 1 κρίθινο παξιμαδάκι μικρό και 40 γρ γραβιέρα
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο ψητό
Μου φαίνεται ότι παραέφαγα σήμερα! Και ούτε που φούσκωσα! Οι υπόλοιποι τι λέτε? Δώστε μου τα φώτα σας!