Quote:
Originally posted by marina38
Γιατί, ως προς το ‘προσωρινό’ και επίσης το ‘επιφανειακό’ που εσύ anwnimi και η weird αναφέρατε σαν μειονέκτημα της Γ-Σ, πού το ξέρετε? Πώς λέτε με τόση βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, ή ότι όπως λες weird δεν προχωρά βαθύτερα? Πώς ξέρεις ότι μόνο σε συνδυασμό με άλλες ψυχοθεραπείες μπορεί να θεραπευτεί κάποιος μακροπρόθεσμα και οριστικά? Ποιος κρίνει τι είναι πραγματικό, ουσιαστικό, σφαιρικό, βαθύ για κάθε άνθρωπο? Αν μιλάμε για τη διαφορετικότητα, καλό είναι να αφήνουμε και το περιθώριο κάτι που εμείς θεωρούμε απλοϊκό και μερικό να είναι ότι πιο σύνθετο και πλήρες για έναν άλλο άνθρωπο. Ανεξάρτητα από την προσωπική μας εμπειρία και ανεξάρτητα από στατιστικές.
Οταν με ρωτάνε για την δικη μου εμπειρια μετα απο ενα σεβαστο διαστημα ψυχοθεραπειας, προτεινω μεθοδους/προσεγγισεις που παιρνουν χρονο. Εχοντας στο νου μου την δικη μου εμπειρια, τις δικες μου αναγκες, το δικο μου παρελθον. Την δικη μου αποψη για το τί σημαινει βαθος, ουσιαστικο....Με την συζήτηση αυτη, με την παρατήρηση άλλων ατομων απο το φιλικο μου περιβάλλον ειδα κατι άλλο: πώς αυτη μου η προταση οδηγειται και απο εγωιστικα κριτηρια. Που δεν τα χα ακουσει οταν μου φώναζαν: μπορει να τα καταφερει καποιος σε διαστημα μικροτερο?πιο ευκολα? πιο ανωδυνα?