Quote:
Originally posted by curtains
Petran εισαι πονοκεφαλος :P.
Δυστυχως η φυσική μου δεν με βοηθαει ιδιαιτερα να σε παρακολουθησω. Απο πιθανοτητες και βιολογια τα παμε πολυ καλα. Εφοσων ομως το υπερπολυσυμπαν δεν αφορα τους εμβιους οργανισμους, οι επιλογες που αναφερεις - απο καθε ατομο, μοριο, ον - αποτελουν τι; δυνατοτητες- ιδιοτητες των οργανισμων σε θεωρητικο επιπεδο; Πιθανοτητες επιτυχιας μεταλλαξεων; Κατι σαν προσομοιωση σε υπολογιστη, που θα πρεπει ομως να μην αγνοει και το γεγονος οτι το αν η μεταλλαξη θα επικρατησει εξαρταται απο τις συνθηκες και υπαρχει ποικιλομορφια συνθηκων. Αλλα και παλι στην ουσια αναφερομαστε σε εμβια οντα. Τι ακριβως επιλεγει ο Κοσμικος δαρβινισμος; Αναμεσα σε τι εχει να επιλεξει; Και τα κριτηρια ποιες συνθηκες τα οριζουν; Αναμεσα στα παραλληλα συμπαντα ναι, αλλα τι αντιπροσωπευουν ακριβως αυτα;
Πιο αφηρημενα μπορω να το προσεγγισω μαλλον καλυτερα, οτι εγω δηλαδη, ως ολη η υπαρξη(οχι καθολου εγωκεντρικα, κοσμοκεντρικα μαλλον) ή ο εγκεφαλος μου ή ο καθε εγκεφαλος ως μετρο αντιληψης του κοσμου, αποτελει και τον μηχανισμο γεννεσης παραλληλων συμπαντων, αλλα ειμαι ολες οι πιθανοτητες εγω; Σε θεωρητικο επιπεδο μπορει. Ουφφφ θα συνεχισω απο μεσα μου. Ζημια εκανες, εχω κι εγω διαβασμα λολ.
Υγ: Παντως επειδη ειμαι περιεργη, τι περιππου υποστηριζει η αρχη των υπερκαταστασεων;