ειναι παρα πολυ καλο βιβλιο και μιλα για τα ζευγαρια και τις σχεσεις, εξαρτητικες, προβληματικες, πως δημιουργουνται, τους ρολους που παιζουν οι συντροφοι πως δημιουργουνται οι δυναμικες κτλ.
Printable View
ειναι παρα πολυ καλο βιβλιο και μιλα για τα ζευγαρια και τις σχεσεις, εξαρτητικες, προβληματικες, πως δημιουργουνται, τους ρολους που παιζουν οι συντροφοι πως δημιουργουνται οι δυναμικες κτλ.
researcher θύμιζε το εσυ..αν και δεν ξέρω κατα πόσο ξεμπερδεύονται :)
carrie θα το κοιτάξω, θα το ξεφυλλίσω και αν μ αρέσει θα το διαβάσω κι αυτό. για τον μπουκαι όμως μου ρχεται πιο ευκολο. ευχαριστώ πάντως. κι αν σου ρθει και κανένα άλλο βιβλίο που να σ αρεσε πολύ..στείλε. κι ας μην είναι και σχετικό με το θέμα.θελω κάτι και για να ξεχαστώ :)
Οσο για τον τιτλο που δε σου αρεσε:
Σ.τ.Σ.
"ενα προσωπο ζητα απο ενα αλλο κατι που συγχρονως επιθυμει και δεν μπορει να πιστεψει δυνατο. Ο τιτλος αυτου του συγγραματος "αν μαγαπας μη μαγαπας" προερχεται απο εναν απο τους κυκλους των διπλων μηνυματων: εδω το μελος του ζευγαριου ζητα: "αγαπα με", καθως ομως πιστευει πως η αγαπη συνοδευεται παντα απο εγκαταλειψη, την ιδια στιγμη φοβαται να αγαπηθει. Ζητα, στο λεκτικο επιπεδο, να αγαπηθει, ενω συγχρονως, χωρις να το συνειδητοποιει, ζητα, στο μη λεκτικο επιεπδο, να μην αγαπηθει. Μ'αυτο τον τροπο, η απαντηση του αλλου μελους του ζευγαριου, οποια κι αν ειναι, δεν μπορει παρα να ειναι ανεπαρκης, εφοσον μπορει να ανταποκριθει μονο στο ενα επιπεδο απο τα δυο."
Ενα παραδειγμα: "Οταν η μανα λεει στο παιδι κατσε στα γονατα μου, ενω με την εκφραση της και τον τονο της φωνης της λεει "απομακρυνσου". Το παιδι δεν θα μπορουσε να απαντησιε με ικανοποιητικο τροπο σε τοσο αντιφατικα αιτηματα. εαν ερχοταν κοντα στη μητερα του, θα την ενοχλουσε, αλλα και η μητερα του θα αισθανοταν ασχημα αν ο γιος της δεν πηγαινε κοντα της εφοσον κατα μια εννοια του το ειχε ζητησει. Ο μονος τροπος με τον οποιο το παιδι μπορει να ικανοποιησει αυτα τα αντιφατικα μηνυματα ειναι με μια ασυναρτητη απαντηση. Θα επρεπε να πλησιασει τη μητερα του χαρακτηριζοντας αυτη τη συμπεριφορα με ενα σχολιο που θα αποτελουσε αρνηση του γεγονοτος οτι την πλησιασε, οπως ν απει να κατσει στα γονατα της λεγοντας "ω τι ωραιο κουμπι", διευκρινιζοντας ετσι πως δεν την πλησιασε παρα μονο για να δει το κουμπι"
Ελκάιμ Μονύ, Αν Μάγαπας μη μαγαπας, σελ 27
Βεβαια αν δεν πιστευεις σε καποια πιο ψυχαναλυτικα πραγματα αυτα θα σου φαινονται μη αληθη και ανοητα, αλλα το γραφω μηπως το δει και καποιος αλλος και παρει κατι απο αυτο. Το βιβλιο απευθυνεται σε θεραπευτες, αλλα νομιζω οτι ενας ανθρωπος με ανοιχτα μυαλα που ψαχνεται μπορει να το διαβασει
ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να παραθέσεις ένα απόσπασμα. πιστεύω οτι πολλες ψυχαναλυτικές ερμηνείες έχουν κάποια βάση , άλλες μου φαίνονται κάπως τραβηγμένες.αλλά γενικά δεν είμαι αρνητική. πόσο μάλλον στο να διαβάσω κάτι που μπορεί να με πείσει για το αντίθετο. μήπως έχεις και καμιά αλλη βιβλιοπρόταση?άσχετη με το θέμα, ας πούμε το τελευταίο βιβλίο που διάβασες κια σε ενθουσίασε? σαν να μου κίνησες το ενδιαφέρον για κάτι..:).
κι ήρθε πάλι το βράδυ..και νιώθω οτι χαραμίζω τις μέρες μου. κάνω πράγματα.αλλά δεν πέφτω για ύπνο ευτυχισμένη, χορτασμένη από ζωή.αλλά θα προσπαθήσω.
πιες ενα μιλκο
Μ' άρεσε αυτό. Κι εγώ έχω βιβλίο να προτείνω. Και μάλιστα δωρεάν.
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...�λίο-μου.
Συγνώμη αν?, λίγη πλάκα έκανα!
............................:(
και το χαμομηλακι φερνει υπνο απο οσο ξερω,και μη μας κοιτας με αυτο το λυπημενο υφος :p
χαχαχαχα,αυτο το ..... κυριε .... με σκλαβωσε
ειχα μια γνωστη καποτε χτυπουσε το κεφαλι της στον τοιχο αλλα ουτε αυτο βοηθησε.....
οταν κατι παει στραβα στη ζωη μας,εκτος του να καθομαστε να ριχνουμε δακρυα,καποια στιγμη αποφασιζουμε να κανουμε ενα προγραμμα για να βγουμε απο την αβυσσο.
καποια στιγμη η ψυχη μας βροντοφωναζει και λεει φτανει....
τοτε τι κανουμε εμεις;μπορεις να με βοηθησεις αν;
ουπς νομίζω ότι βγήκαμε γνωστοι , εγώ ήμουν :Ρ
αυτό είπα κι εγώ ότι νιώθω ετσι αλλά θα προσπαθήσω ( να το αλλάξω). εκεί δεν το πας?
ειναι μια καλη αρχη,και αν βρεις δυσκολιες,που σιγουρα θα βρεις,μην ξεγελιομαστε ,εδω ειμαστε εμεις,μπορεις να γραφεις οποτε θελεις,αν βγαλουμε καποιες εξαιρεσεις,οι περισσοτεροι εδω μεσα προσπαθουν να βοηθησουν....
παντα ελεγα πως μια καλη μουσικη βοηθαει,χαρουμενη μουσικη,ταξιδιαρικια...
προσπαθησε να εισαι οσο μπορεις περισσοτερο με κοσμο για να ξεχνιεσαι...φιλους που θελουν το καλο σου
και γιατι οχι,ξεκινησε να κανεις καινουρια πραγματα,πραγματα που δεν εκανες μεχρι τωρα γιατι φοβοσουν η δεν μπορουσες...
Η ζωη ειναι μικρη,γιατι να μην εξερευνησουμε καθε σκοτεινη γωνια της;
γιατι μπορει να μην μπορουμε....ή να μην αντεχουμε.