Καλή μου γλωσσού,
Η αλήθεια είναι ότι όλοι/ες μας έχουμε να "κατέβουμε" το δικό μας Γολγοθά (μπουσουλώντας, κατρακυλώντας, στα 4 κ.ο.κ.).
Δεν είναι καθόλου εύκολο! Πίστεψε με! Εγώ υπάρχουν ώρες που τρελένομαι!!! Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:
Μια μέρα είχα λολαθεί! Ήθελα να φάω μια πάστα black forest! Αλλά πάστα όχι τούρτα! Γυρνώντας σπίτι κάνω στάση στο μεγάλο φούρνο-ζαχαροπλαστείο της περιοχής μου. Λέω αν έχει πάστα θα την φάω και θα πω κι ένα τραγούδι, αν δεν έχει θα είναι σημάδι να συνεχίσω ... Μπήκα ... αλλά είχε μόνο σε τούρτα ... Κι έτσι δεν έφαγα! Το θεώρησα σημάδι απο ψηλά!
Μια άλλη μέρα ήθελα σαν τρελή σουβλάκι (είχα δει και ένα τύπο να καταβροχθίζει ένα τέρας στο δρόμο) και λέω αυτό είναι ... θα φάω σουβλάκι. Στο φανάρι λοιπόν που πήρα την απόφαση περνά πεζή μια κοπελίτσα μινιόν σαν τα κρύα τα νερά ... Λέω μέσα μου ... αν φάω το σουβλάκι δεν θα μπορέσω ποτέ να γίνω και εγώ έτσι ... το θεώρησα σημάδι και δεν σταμάτησα για σουβλάκι!
Τέλος, μόλις χθες το βράδυ, και ενώ κάθομαι - μετά την σαλατούλα που είχα για γεύμα - στον καναπέ μου αραχτή λέω στον καλό μου. "Μυρίζει γαλακτομπούρεκο". "Αντε βρε" μου λέει. Σε λίγο το σπίτι και η γειτονιά μοσχοβόλαγε απο το γαλακτομπούρεκο που έψηνε βραδιάτικα ο φούρνος. Μετά απο πολλά μπινελίκια μεταξύ αστείου και σοβαρού προς τον φούρναρη, το γαλακτομπούρεκο & τον καλό μου που ήταν έτοιμος να κατέβει να πάει να πάρει λέω "Να πάτε να γ... τε όλοι σας. Εγώ δεν τρώω" και βούρκωσα - σχεδόν έκλαψα! Για να μου φύγει η μυρωδιά του γαλακτομπούρεκου να φανταστείς - άκουσον άκουσον - έφερνα το τασάκι με τα αποτσίγαρα στην μύτη μου για να αηδιάσω! Και τα κατάφερα!
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι είμαστε σαν άγγελοι που μας περιτριγυρίζουν οι σατανάδες πειρασμοί! Γιατί αυτοί να είναι δυνατότεροι; Γιατί να κερδίζουν πάντα! Τέρμα τα αστεία! Εγώ δεν θα τους αφήσω να με ξανακερδίσουν, να με ξαναλυγίσουν ... Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ... Δοκίμασε το και εσύ ... Όταν έρθει η ώρα της "αμαρτίας" πες "Οχι δεν θα με νικήσεις π.χ. τουλουμπάκι. Εγώ είμαι πιο δυνατή απο εσένα. Να πας στο δ..λο". Σόρρυ αν βρίζω αλλά εμένα έτσι μου βγαίνει ... κι έτσι τα καταφέρνω ...
Συν τις άλλοις πάντα υπάρχουν σημάδια που μας ωθούν στην αμαρτία και σημάδια που μας κρατούν "στον ίσιο δρόμο". Όταν βλέπεις τα σημάδια της αμαρτίας ψάξε λίγο και θα δεις και τα σημάδια της "αντοχής".
Γλωσσού μου ένα είναι σίγουρο ... αφού τα καταφέρνω εγώ σίγουρα μπορείς και εσύ και όλοι μας ... Απλά δοκίμασε το!!!