Quote:
Originally posted by sagia
Eli σε ευχαριστω πολυ! να ρωτησω και κατι ακομα, μπορω να τρωω μπολικα λαχανικα στα γευματα μου χωρις βεβαια να αυξανω την ποσοτητα του λαδιου? εψαξα κ το βιβλιο αλλα δεν αναφερει καπου τα λαχανικα σε ελευθερη ποσοτητα. θα μπορουσα να τρωω περιβολια μπροκολα και κολοκυθακια, ετσι σκετα, νεροβραστα και αλαδωτα!
Σάγια μου σε αυτή τη διατροφή ισχύει το παν μέτρον άριστον. Συνεπώς ακόμη και τα λαχανικά και τα φρούτα, ενώ χρειάζονται απαραίτητα να ανήκουν στην καθημερινότητα σου δεν χρειάζεται να είναι σε υπέρογκες ποσότητες. Ακόμη και εκεί λοιπόν ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείς πολύ λάδι ή όχι θέλει μία νορμάλ ποσότητα. Η υπερβολή και η αυξημένη ένταση και συχνότητα προκαλεί ανισορροπίες ακόμη και αν το κάνουμε με υγιεινές τροφές. Η λογική είναι να χορταίνουμε χωρίς να σκάμε το στομάχι μας, πάντα να αφήνουμε χώρο. Οπότε αν δυσκολεύεσαι να χορτάσεις είναι καλύτερο να κάνεις συχνότερα γεύματα, ανά 2.5 ώρες παρά να φορτώνεις το στομάχι σου με υπερβολική ποσότητα λαχανικών που μπορεί να σου φέρει δυσπεψία ή πόνο στο έντερο. Προσωπικά αν νιώθω ότι πεινάω εννοείται πως προτιμώ να φάω ένα περισσότερο φρούτο ή μία μεγαλύτερη σαλάτα, αλλά προσπαθώ να μην το παρακάνω. Εξάλλου το επόμενο γεύμα μου είναι πολύ κοντά και δεν αγχώνομαι...