Τι εγινε καλλιοπιτσα???πως εισαι???πως παει η πρακτικη της κορης???της αρεσει???
Printable View
Τι εγινε καλλιοπιτσα???πως εισαι???πως παει η πρακτικη της κορης???της αρεσει???
Quote:
Originally posted by lila198621
Σοκολατιτσα μαλλον η αποσταση τον προβληματιζει.ολα τα αλλα ειναι δικα σου μυγιασμενη μου.
Λες?
Λίλα κοιταξες για δουλεια στη Πάτρα?
Ελάτε ελάτε να έχω παρέα!!!!!!! πολύ πολωνοί μαζεύτηκαν εδώ..ας μυρίσει και λίγο ελλάδα ;)
ναι το έχω καταλάβει πως θα γίνω μαθηματικός τώρα στα γεράματα με το ζάχαρο ..αδημονώ πάντως να παο στην γιατρό μου να δω πως είναι η γλυκοζυλιωμένη μου :D:D :D
Νινα πες λιγα λόγια για τον τρόπο ζωής εκεί, οι μισθοί πόσο είναι? το κόστος ζωής τα ενοίκια?
κοριτσακια μου δεν σας προλαβαινω!Χαιρομαι που ειστε ολες καλα ,σας διαβαζω αλλα εχω μια βαριεμαρα.....κ δεν γραφω.Ουτε βιβλια πολυδιαβαζω.Μετα την επεμβαση εχω γινει τηλεορασοπληκτη εκει που ειχα να δω χρονια.Οχι οτι βλεπω κ τιποτα!Ολο ζαπινγκ κανω.Το απογευμα δε που εριξε καρεκλοποδαρα ημουν ξαπλωμενη κ ακουγα τη βροχη.
Ειχαμε επισκεψη κ απο τη μανταμ μας ειδα σημερα!Αναμεσα στα πλακακια κ τις κουζινες δεν μας ξεχναει!Να ειναι καλα οτι κ να κανει ....Να πω καληνυχτα γιατι δεν κοιμηθηκα το μεσημερι κ λεω να παω νωρις....
Καληνύχτα Φτουτάτη και καλή ξεκούραση. Κούκλες την κάνω κι εγώ με ελαφρά πηδηματάκια προς κρεβάτι μεριά χιχι, καλό μας βράδυ και καλό ξημέρωμα, φιλάκια.
Καλό βράδυ κοριτσάκια!
Για μένα είναι λίγο δύσκολα γιατί δεν έχει δομημένα φροντιστήρια να μάθεις τι γλώσσα όπως πχ αν πας στην ελλάδα (όπως μαθαίναμε αγγλικά κλπ). είναι η λεγομενη φλαμανδική γλώσσαQuote:
Originally posted by break
Νινα μη μου βάζεις ιδέες!!!!!! είναι δύσκολα τα ολλανδικά?
αν το ήξερα από πριν θα πήγαινα να μάθω τι γλώσσα έστω για ένα χρόνο ελλάδα και μετά θα ερχόμουν :D είναι μια μίξη αγγλικών, γερμανικών και γαλλικών. ειδικά εδώ στο Tilburg που μένω εγώ και το r το λένε όπως οι γάλλοι akviros :D
ο βασικός μισθός εδώ είναι περίπου στα 1500 euro. αν δουλεύεις 4ορο θα πάρεις 750 με 800 euro.Quote:
Originally posted by break
Νινα πες λιγα λόγια για τον τρόπο ζωής εκεί, οι μισθοί πόσο είναι? το κόστος ζωής τα ενοίκια?
ο δικός μου πχ με 13 χρονια δουλειά στην ίδια εταιρία (τώρα έφυγε και έφτιαξε την δικη του) έπαιρνε 2300 euro το μηνα και αυτό είναι ένας φυσιολογικός μισθός για δουλειά 13 ετών σε μια εταιρία ήταν στον ποιοτικό έλεγχο παραγωγής και έκανε και δουλειά γραφείου (σαν manager)
Η ασφάλεια : την πληρώνεις στο μεγαλύτερο μέρος εσύ αλλα ξεκινάει από 135 euro το μηνα. αν μείνεις χωρίς δουλειά βγαίνεις στο ταμείο ανεργίας το οποιο είναι όσο το 70 με 95% του μισθού σου.
αφού όμως έχεις δικαίωμα να βγείς θέλει να έχεις δουλέψει κάποιον καιρό.
τα ενοίκια στην πολύ που μένω κυμαίνονται από 500 με 800 euro το μηνα ανάλογα το σπίτι που θέλεις να μείνεις...γιατί εδώ μένουμε σε σπίτια..αν είναι παλιό πχ το σπίτι είναι φθηνότερο ..όταν λέω παλιό δεν εννοώ ετοιμόρροπο απλά εδώ τα σπίτια τα έχουν εταιρίες και τα προσέχουν (ιδιώτης μονο παράνομα νοικιάζει σπίτι που έχει και θέλει πολλά)
πρέπει να πας σε γραφείο για σπίτι..και να μπεις σε λίστα
θα σου δώσω ένα παράδειγμα .
γνωρίζω μια κοπέλα ελληνίδα που διδάσκει εδώ στο πανεπιστήμιο
το σπίτι τις είναι στο κέντρο (στον "σιδιρδομικο" σταθμό που βολεύει για όλα) μένει σε πολυκατοικία
πληρώνει 650 euro για ένα σπίτι στον πέμπτο με μια μεγάλη salokouzina, μπάνιο , αποθηκούλα κρεβατοκάμαρα. μέσα σε αυτά τα χρήματα είναι και τα κοινόχρηστα και το internet και το ρεύμα τις ;) μια χαρά το βρίσκω e?
το σούπερ market αιιαί σε τιμές 70% φθηνότερα από ελλάδα..με 35 euro εγώ γεμίζω δυο σακούλες μεγάλες.
το μοσχαράκι όμως είναι ακριβό..πήρα κατεψυγμένο ένα κιλό μοσχαράκι για την διατροφή μου τώρα και πλήρωσα 25 euro...
το ρεύμα επίσης είναι ψιλοακριβουτσικο αλλα τα περισσότερα σπίτια έχουν γκάζι οποτε δεν χρησιμοποιείς πολύ ρεύμα επίσης το boiler του ζεστού νερού δουλεύει με το γκάζι χειμώνα καλοκαίρι και έχεις πάντα ζεστό νερό.
είναι ωραία εδώ πάντως κορίτσια..και η πολύ που μένω είναι πολύ όμορφη..εντύπωση μου έκανε που δεν έχουμε καλώδια στους δρόμους..όλα είναι υπόγεια :D επίσης οι δρόμοι οι εσωτερικοί τις πόλις είναι πλακόστρωτοι ...τέλειο? :D:D:D
Ο κόσμος δεν είναι κρυόκωλος όπως στη γερμανία..βγαίνουν έξω ..κερνάνε πολύ :D είναι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι με πολύ χιούμορ
Νινα ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Για τα σπίτια το ξέρω γιατί κάπως έτσι είναι κ στην Ιταλία που σπούδαζε η αδελφή μου, μόνο απο μεσίτη μπορούσες να βρείς κ φαντάζομαι κ στις άλλες χώρες κάπως έτσι θα είναι. Στη Σουηδία που ενδιαφέρθηκα κ το είχα ψάξει λιγάκι κάπως έτσι είναι τα πράγματα όσον αφορά τα σπίτια, είναι αρκετά δύσκολα να βρεις.
Είμαι νοσηλεύτρια κ γι' αυτό κοίταξα προς τη Σουηδία εφόσον εκεί ζητάνε αρκετούς νοσηλευτές!
Για τη γλώσσα απευθύνθηκες στην Ελληνική Πρεσβεία?
Όχι στην ελληνική πρεσβεία :D έχει αρκετούς μετανάστες και εδώ, υπάρχει ένα κρατικό πρόγραμμα που είναι για να μάθεις τι γλώσσα δωρεάν αλλα δυστυχώς λόγο οικονομίας έχουν κόψη τα μαθήματα σε άτομα που είναι από την E.E (τα δωρεάν) όλοι οι υπόλοιποι από ζιμπάμπουε τουρκιστάν k.o.k την μαθαίνουν δωρεάν..εμείς από Ελλάδα μιας και είμαστε πλούσιοι πρέπει να πληρώσουμε 500 euro το 2 μείνω η το τρίμηνο δεν θυμάμαι..
όμως υπάρχει κει ένας άλλος φορέας για την γλώσσα που είναι πολύ φθηνός κοστίζει 15 euro τον χρόνο για μια φορα τι βδομάδα μάθημα μέχρι 3 φορες τι βδομάδα 47 euro το χρόνο...εκεί το πρόβλημα είναι πως πχ στα 3 μαθήματα την εβδομάδα ..άλλος σε κάνει την μια μέρα άλλος σε κάνει (μάθημα) την άλλη άλλος την τρίτη ...βιβλία δεν υπάρχουν με φυλλάδια είναι..συνοχή δεν υπάρχει ..εγώ το βρήκα δύσκολο...έτσι θα ξεκινήσω ιδιαιτερα με την μια καθηγήτρια που είχα καίει και κοστίζει μονο 5 euro τις 3 ώρες ;) είναι και φοβερό άτομο η Ria δεν θα έχω πρόβλημα..επίσης εγώ έχω ένα ακόμα πρόβλημα το ότι ο δικός μου αν και ολλανδός μπερδεύεται και μου μιλάει στα αγγλικά..δηλαδή δεν μιλάω στο σπίτι Ολλανδικά..omg...
πάντως Αγγλικά ξέρουν εδώ το 99% το ανθρώπων ;)
Νομίζω τα Ξύνει στην ελλάδα κάνουν ολλανδικά πλέον ..είχα φύγει όταν το ξεκίνησαν lol
lol ta IEK KSYNH ennoo oxi oti kapoios ta ksuni :D:D:D
πρέπει να σου πω πως εδώ σπανια θα δεις κάποιον να μένει μονος του..συνήθως όταν κάποιος είναι απλά εργαζόμενος χωρίς οικογένεια και χωρίς να μένει με την κοπελια του κλπ (άντρες γυναίκες) μένουν με συγκάτοικο/κώους. και δεν μιλάω για τους μετανάστες..μιλάω για τους Ολλανδούς επίσης ;)
Καλημέρα και καλό σ/κ να έχουμε. Σήμερα η μέρα είναι φθινοπωρινή, φυσάει, έχει συννεφιά και λίγη ψύχρα.
:lol: :lol: Μην το λες Νίνα μου, εδώ στην Ελλάδα ξέρεις πόσοι τα ξύνουν; Με πρώτους πρώτους τους πολιτικούς μας! :lol:Quote:
Originally posted by Ninap
Νομίζω τα Ξύνει στην ελλάδα κάνουν ολλανδικά πλέον ..είχα φύγει όταν το ξεκίνησαν lol
lol ta IEK KSYNH ennoo oxi oti kapoios ta ksuni :D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:Dαυτό είναι αλήθεια Tzinako :D:D:D:D:D
http://i440.photobucket.com/albums/q.../mafalda-1.jpg
καλημερακια στα κοριτσάκια που ξυπνάνε σιγά σιγά