look, μου κάνει εντύπωση πόσες λεπτομέρειες θυμάσαι για την καθεμιά μας παρόλο που δεν συμμετείχες ενεργά στο τόπικ, είσαι λοιπόν το alter ego της Τζίνας όσον αφορά τη μνήμη!
Printable View
look, μου κάνει εντύπωση πόσες λεπτομέρειες θυμάσαι για την καθεμιά μας παρόλο που δεν συμμετείχες ενεργά στο τόπικ, είσαι λοιπόν το alter ego της Τζίνας όσον αφορά τη μνήμη!
Χαχαχαχα!!! Ευτυχώς καταλαβαίνω την ανάγκη σου, χαρά μου, έτσι πέφτω σε χειμερία νάρκη!Quote:
Originally posted by Γλαύκη
Οι ασπρες αρκουδες κ οι Αβες αρκουδες να πεσουν ξανα σε χειμερια ναρκη
Αλλιώς θα σου έστελνα μία περιποιημένη αρκούδα από δω, που τις έχουμε και μπόλικες! :smilegrin:
Ε ναι Μακ...Έχουμε και ένα κύρος!!!
Και εμείς πήγαμε και πήραμε τσάντες ( τις παλιές αφήσαμε πρώτα να τις διαλύσουμε )
Κάναμε και τις ανάλογες συζητήσεις σε χαλαρά γεύματα στις διακοπές ( προσχεδιασμένες από πριν με τον σύζυγο) και τα μικρά μα μπαμπά τι σε έπιασε?:ρρρ
Η Έλενα πάει κανονικά έκτη μα στο Ευρωπαϊκό σχολείο που πάνε έχουν 5 τάξεις δημοτικό και 7 γυμνάσιο λύκειο και έτσι θα πάει 1η γυμνασίου...και ο Δημήτρης θα πάει πέμπτη τάξη.
Look, μου, καλά το κατάλαβες ότι γελάω πολύ με αυτή τη φαντασίωση! Μάλιστα έχω στο μυαλό μου και τις ανάλογες φωνές. Της ονειρικής μου κόρης είναι λεπτή φωνίτσα, ευγενική και φοβισμένη.. Όσο για τη δική μου...
http://www.youtube.com/watch?v=hd1RLCINjE0
Μακ όταν σου λέω... πως σας πήρα μαζί μου διακοπές!!!!!
Η αλήθεια είναι πως τότε πλέον είπα ναι θα βγω από το καβούκι μου!! Και θα έρθω ζωντανά στην παρέα σας!
Άβα είσαι πολύ ευγενική φύση! Το χεις καταλάβει??
Πάντως να σας εκμυστηρευτώ κάτι...
Δεν ξέρω τελικά πως να τρώω...και αν έχω διαβάσει για υγιεινές διατροφές....όντας όμως από παιδί παχύσαρκο τα πάντα σε σχέση με το φαγητό είναι διαστρεβλομένα...ποσότητες ποιότητες ώρες όλα είναι τόσο συγκεχυμένα μέσα μου....
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές από φόβο βρίσκω καταφύγιο στην αφαγία....
Άλλο κεφάλαιο και αυτό που πρέπει να βρω τρόπο να το διαχειριστώ...
Σκέφτομαι να ακολουθήσω τη διατροφή της Έλλης.
Αχ, βρε Look μου, με έκανες και γέλασα! Πού την είδες την ευγένεια, στη φωνάρα ή στη φαντασίωση, που βασανίζω το άμοιρο, κοριτσάκι μου;
Όσο για το καβούκι σου, δεν υπήρχε πιο επιφυλακτικός άνθρωπος από μένα εδώ μέσα. Αυτό, όχι λόγω χαρακτήρα, αλλά λόγω τόπου διαμονής. Διάβαζα και σώπαινα και φοβόμουν να μιλήσω για μένα. Σιγά σιγά πήρα θάρρος και τώρα πια ξέρετε σχεδόν τα πάντα για μένα. Μάλιστα μου δόθηκε η ευκαιρία και γνώρισα από κοντά δύο από εσάς!
Όταν έρθω στην Κρήτη, θα σε ξετρυπώσω, μην αμφιβάλλεις γι' αυτό!
Πολύ χαίρομαι γιατί βλέπω ότι όλο το πρωί που φυστικωνόμουνα εσείς στήσατε γλέντι εδώ χιχι. Μακ καλή επιτυχία στα φαγητά σου και να περάσετε όμορφα στη συνάντησή σας. Σπασικλάκι μου χαίρομαι που σουβλακώθηκες και δεν σε ενόχλησε, επιτέλους έφαγες κάτι νόστιμο και πήρες λίγο τα πάνω σου. Look κρίμα που δεν μπορείς να μου στείλεις στο e-mail εκτός από τη φωτό και μερικά κουλουράκια συνημμένα! χιχι Η διατροφή της Ελλης είναι πολύ καλή, αν μπορείς να την κάνεις. Πάντως να έχεις στο νου σου να τρως κάθε μέρα πρωτεϊνη (κρέας ή γαλακτοκομικά ή αυγό), υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, πατάτα ή πουρέ, μακαρόνια), σαλάτα και φρούτα. Μην αγχώνεσαι, προσπάθησε να φέρεις τη διατροφή σου στα μέτρα σου. Εγώ π.χ. αν φάω το μεσημέρι και δεν φάω σαλάτα, αργότερα το απόγευμα μπορεί να φάω λίγο αγγούρι, έτσι σκέτο, ή επειδή έχω δυσανεξία στο κρέας και δεν το πολυτρώω, τρώω αντ'αυτού τυρί, ή πίνω γάλα, ή αυγό, αν το φαγητό μου δεν έχει υδατάνθρακα τρώω 1 φρυγανιά ή μισή φέτα ψωμί, προσπαθώ να κάνω συχνά γεύματα, έστω αν είναι και 1 φρυγανιά με λίγο τυρί ή 1 φρούτο. Οταν τρώω γλυκό προσπαθώ εκείνη την ημέρα το υπόλοιπο φαγητό μου να έχει λιγότερες θερμίδες. Η αφαγία δεν είναι λύση και δεν είναι σωστό να το κάνεις για καιρό, είναι προτιμότερο να φας κάτι παραπάνω παρά να μην φας καθόλου.
Γεια σου, φυστικοτζίνα μου! Η διατροφή της Έλλης είναι πραγματικά πολύ καλή. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμη καλύτερο; Ο αυτοέλεγχος. Δηλαδή, μπορείς να τρως κάτι για πρωινό, κάτι ενδιάμεσα, ψητό και σαλάτα ή μαγειρευτό φαγητό για μεσημέρι, ένα φρουτάκι το απόγευμα, κάτι ελαφρύ το βράδυ. Γίνεται; Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, τότε δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αλλά, από την άλλη, αν δεν είχαμε το κοινό μας θέμα, δεν θα είχαμε γνωριστεί, σωστά; :grin:
Ακόμη έχω θέμα με το πλήθος και το μέγεθος. Είμαι πληθωρική, τι να κάνουμε; :bigsmile:
Την Παρασκευή πήγα σε ένα φούρνο, που φημίζεται για τα ψωμάκια σάντουιτς που κάνει. Μεγαλύτερα από τα κανονικά (αυτό το κατάλαβα κατόπιν), πιο γεμάτα, πιο ψωμένια, όχι σαν αφρός, με σουσάμι. Σαν κανονικό, χωριάτικο ψωμί, αλλά σε μικρογραφία. Πόσα πήρα, το καταραμένο; Έξι!
Γύρισα σπίτι και έκανα τοστ. Τι τοστ, τρομάρα μου! Έβαλα μέσα δύο φέτες πάριζα, δύο φέτες κασέρι, για να καλύψω το ψωμάκι. Η τοστιέρα δεν έκλεινε! Μετά σκέφτηκα, τι θα γίνει με σένα; Πότε θα σταματήσεις να είσαι άπληστη; Και έβαλα τα υπόλοιπα στην κατάψυξη..
Αβα εμένα μέχρι στιγμής με βοηθάει πολύ το σλιβ στον αυτοέλεγχο, δεν μιλάω για τώρα που έχω θέμα με την όρεξη, αλλά για πριν, μου έβαζε φρένο στις ατασθαλίες μου και προλάβαινε να επανέλθει το μυαλό μου πριν σαβουριάσω ότι βρω μπροστά μου χιχι. Πάντως όταν έκανα την επέμβαση δεν ήξερα το φόρουμ και πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι από αυτό το χειρουργείο θα κέρδιζα τόσα πολλά στη ζωή μου εκτός από το αδυνάτισμα!
Ξέχασα να σας πω ότι χθες πήρα και δωράκι γιατί μου αγόρασε η αδερφή μου 1 ζευγάρι παπούτσια, κλειστά που δένουν από πάνω με ένα λουράκι, πολύ μαλακά και ζεστά σε χρώμα κυπαρισσί σκούρο και χάρηκα γιατί για τον χειμώνα έχω μόνο μπότες.
Τζίνα μου, έχω το πολύτιμο φιλαράκι μου και δεν το υποτιμώ. Είναι εκεί, ετοιμοπόλεμο, να μου θυμίσει πως για κάθε λαίμαργη συμπεριφορά μου θα τιμωρηθώ παραδειγματικά! Το λατρεύω τελικά αυτό το φιλαράκι. Μου επιτρέπει να κάνω τις γουρουνιές μου, αλλά, κάθε φορά που πρέπει να σταματήσω, είναι εκεί. Αυτό δε θέλουμε από τους φίλους;
Ώρες ώρες το μισώ, όπως προχθές στο πανηγύρι, όπου τα λουκάνικα ήταν πεντανόστιμα κι εγώ έπρεπε να τρώω σα μυρμήγκι, για να μη πνιγώ. Τι είπα; Μυρμήγκι; Φτου, κακά! Τότε σκέφτηκα ότι θα ήθελα να μην το έχω πάνω μου, για να κατεβάσω ένα λουκάνικο με δύο μόνο μπουκιές, τόσο νόστιμο ήταν! Έπειτα, όμως, όταν πήγα στο μπαρ και είδα τα υποψήφια πελατάκια, τότε είπα, να΄σαι καλά, φιλαράκι μου, που υπάρχεις στη ζωή και στο σώμα μου και με προστατεύεις από τα χειρότερα.
Το θέμα μου είναι το νοητικό κομμάτι. Η λαιμαργία υπάρχει στο μυαλό μου. Θυμάμαι τη μάνα μου, όπου μαλώναμε όταν ήμουν παιδί για την ποσότητα της μερέντας. Μια μέρα την έσκασα, το σκασμένο, και μου είπε, θες να φας όλο το κουτί; Ορίστε, φάτο! Το άρπαξα και έφαγα, έφαγα, στο τέλος λιγώθηκα και το παράτησα κάπου στη μέση. Τότε μου έδωσε ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα. Είπε, το στομάχι χορταίνει, το μάτι είναι αυτό που θα δυσκολευτείς να χορτάσεις. Πόσο δίκιο είχε! Θέλω να τιθασεύσω μέσα μου αυτό το λαίμαργο παιδάκι, που εμφανίζεται μπροστά μου σε κάθε ευκαιρία.
Όσο για μας.. Όταν έκανα την επέμβαση, δε γνώριζα καν την ύπαρξη του φόρουμ. Νόμιζα πως μόνον εγώ είμαι μια παλιοχοντρή, που το πάθος της για το φαί (οι λέξεις είναι επίτηδες διαλεγμένες) την ώθησε στην έσχατη λύση. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου, φοβόμουν για τη ζωή μου, φοβόμουν τις συνέπειες, τους δικούς μου και τις προσδοκίες τους, ήμουν ένα μάτσο χάλια. Τότε σας γνώρισα.. Και σιγά σιγά, μπήκατε στην καθημερινότητά μου και τη λαμπρύνατε με την παρουσία σας! :love:
Γύρισε η μητέρα μου από το μπάνιο και πάω ένα φάω μία ολόκληρη γεμιστή ντομάτα χιχι, θα τα πούμε αργότερα, καλό μεσημέρι.
Με γεια τα παπουτσάκια! Καλοφόρετα! Κάτι σε camper μου κάνουν..
Λατρεύω το χρώμα! Μπράβο, Τζίνα, απέκτησες πολύ στυλ! Ξέρεις ότι όσα λέω τα λέω με αγάπη, είδα τη φωτό σου στη βάφτιση.. Όμορφη, ναι, αλλά όχι και ότι πιο στυλάτο. Θα μου πεις ήταν και η εποχή, αλλά και πάλι, δεν είχες και τις τρελές ενδυματολογικές επιλογές. Τώρα, όμως; Ποιος σε πιάνει! Πραγματικά τα κιλά είναι τροχοπέδη για μας, το στυλ, την εμφάνιση, τη ζωή μας γενικότερα. Όσο πιο γρήγορα το παραδεχτούμε αυτό, τόσο το καλύτερο!