Originally posted by polinaki1983
Quote:
Originally posted by filipparas
Ε καλά ας μην υπερβάλλουμε, δεν ανάγκασε κανείς τη Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή να πάνε Ελλάδα και να αγοράσουν ομόλογα. Λεφτά μυρίστηκαν, μεγάλωσαν σα τράπεζες με την είσοδο σε μια νέα αγορά... σε αυτή τη φάση τιμωρούνται. Η υποβάθμιση αφορά τις κυπριακές τράπεζες και όχι τη Κύπρο.
Και δε ξέρω τι εννοείς πηγαίναμε καλά αλλά η κυπριακή οικονομία έχει, σε μικρότερο βαθμό, τις ίδιες δομικές αδυναμίες με την ελληνική δλδ. έλλειμμα που αυξάνεται, υδροκέφαλο δημόσιο τομέα, εξάρτηση από το κατασκευαστικό κλάδο για την ανάπτυξη κλπ. 'Έχει βέβαια και μερικά καλά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτό τη σώζει.
Πηγαίναμε καλά από την άποψη ότι υπήρχε δουλιά, υπήρχαν αρκετά λεφτά στο παζάρι, τουλάχιστον όσο αφορά το δικό μου επάγγελμα και το επάγγελμα του άντρα μου. Τώρα βλέπω πως έχουν πέσει τα πράγματα... Το θέμα του κατασκευαστικού κλάδου δεν το έχουμε τώρα, το έχουμε εδώ και 5-6 χρόνια, γιατί ανέβηκε πολή η τιμή της γης και έτσι ο κόσμος δεν μπορεί πια να αγοράσει σπίτι ή διαμέρισμα. Οταν τα διαμερίσματα λιγο πιο κάτω από το σπίτι μου πάνε 530.000 ευρό το 3άρι 150 τετραγωνικά πιος θα τα αγοράσει?
Αυτό που μας σώζει είναι οι ξένοι επενδυτές, και οι υπεράκτιες εταιρείες, όμως έχουμε καταντήσει εμείς οι λογιστές να δουλεύουμε για να έχουν να φανε όλοι οι άνεργοι και οι πόντιοι που έχουν κατεύει από Ελλάδα, και όχι μόνο παίρνουν βοηθήματα γιατί δήθεν είναι άνεργοι, αλλά δουλεύουνε και παράνομα, και παίρνουν και τις θέσεις των μωρών στα δημόσια σχολεία (βλ. νηπιαγωγία) με αποτέλεσμα πχ εγώ να αναγκάζομαι να τρέχω να βρω και να πληρώνω ιδιοτικό σχολείο για τον μικρό μου.
επίσεις σε πολλές θέσεις των τραπεζών έχουν μεταφερθεί άτομα από Ελλάδα εδώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικίσουν την θέση οι Κύπριοι.
Τέλος πάντον, αυτοί που ήταν να φάνε τα φάγανε. Δεν υπάρχει επιστροφή.