Τριαδοκόριτσα μου καλημέρα!!!
Έλειπα σε σεμινάριο για μία εβδομάδα γι' αυτό χάθηκα. Χάρηκα πολύ όμως που είδα ότι μαζευτήκαμε ξανά!!! :thumbup::thumbup:
Όπως ήταν αναμενόμενο έφαγα και (κυρίως) ήπια κάμποσο, οπότε ξαναμπήκα σε πρόγραμμα από χθες το μεσημέρι.
Επομένως γράφω:
Χθες (ξεκινάω από μεσημέρι γιατί νωρίτερα δεν μπορούσα να φάω τίποτα από την κουραση):
Μεσημέρι: 1 τοστ με τυρί + 1 φυσικό χυμό πορτοκάλι μαζί με ρόδι στυμμένο
Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών + λίγες σταφίδες
Βράδυ: 3 μικρά μπιφτέκια λαχανικών (με πιπεριά, κολοκύθι, καρότο, μανιτάρια, μαϊντανό, βρώμη τριμμένη) + 1 καρότο φρέσκο σε μπαστουνάκια με ντιπ από γιαούρτι και ροκφόρ.
Σήμερα:
Πρωί: 1 φρυγανιά με 1 φ. τυρί του τοστ + 1 πορτοκάλι
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 καρύδια
Μεσημέρι: 1 μερίδα φακές + 1/2 κονσέρβα τόνο + σαλάτα με μαρούλι με λίγο από το ντιπ γιαούρτι-ροκφόρ
Απόγευμα: Ένα κομμάτι μηλοσταφιδοκαρυδόψωμο + 1 πορτοκάλι
Βράδυ: 3 μικρά μπιφτέκια λαχανικών (με πιπεριά, κολοκύθι, καρότο, μανιτάρια, μαϊντανό, βρώμη τριμμένη) + 1 καρότο φρέσκο σε μπαστουνάκια με ντιπ από γιαούρτι και ροκφόρ.
Το μηλοσταφιδοκαρυδόψωμο το κάνω ως εξής:
1 αυγό, 1 ποτ. γάλα, 1 φακ. μπέικιν πάουντερ και αλεύρι με το μάτι όσο πάρει για να γίνει χυλός λίγο πιο αραιός από αυτόν του κέικ (το υπολογίζω περίπου 1/2 ποτήρι). Τα ανακατεύω καλά και προσθέτω ό,τι θέλω, εν προκειμένω θα βάλω τα προαναφερόμενα. Από λάδι βάζω λίγο μόνο στο ταψί. Αυτό το μείγμα το φτιάχνω και για αλμυρές πίτες, το έχω κάνει και με σπανάκι και κολοκύθι και λίγο τυράκι και ήταν μούρλια!! Απλά γίνονται λίγο λεπτές, δεν φουσκώνουν πολύ, αλλά είναι πολύ νόστιμο και με έχει σώσει γιατί τα υλικά του είναι απλά και συνδυάζουν τα πάντα.
Φιλάκια πολλά όμορφες συναγωνίστριες!!