Quote:
Originally posted by smart
mitsokolo, απλα μην ασχολεισαι!!
μ αρεσει που ταραζεσαι κ ολας!!!
εν ταχει για το θεμα μεταναστων!!
το προβλημα δεν ειναι οι ξενοι, το προβλημα ειναι η οικονομια καθε φορα!!
στην ενδεια βασιστηκε ο χιτλερ για να κανει ο,τι εκανε... οι ομοεθνεις του τον ακολουθησαν επειδη πεινουσαν, οχι επειδη τους εφταιγαν οι εβραιοι, οι ομοφυλοφιλοι η οποιοσδηποτε αλλος..
μακαρι ποτε να μη χρειαστει να βιωσουμε ο,τι εχουν βιωσει η τωρα μεταναστες.... εχει αναλογιστει κανεις απο τι κολαση ηρθαν οι περισσοτεροι απο αυτους?
δεν ποναγε κανενος έλληνα ο κωλος να παει στην οικοδομη να δουλεψει.... απλα μετα την εισοδο των μεταναστων επρεπε να δουλευουν κυριολεκτικα τζαμπα κ χωρις ασφαλιση!! γι αυτο δε φταιει ο καθε μεταναστης... καποιοι εβγαζαν (κ εξακολουθουν να βγαζουν) κερδος απο την ανθρωπινη εκμεταλλευση!!
οσο για τα δικαιωματα , πρεπει να αποφασισουμε αν θελουμε κοινωνικο κρατος η οχι!
κ αν δεν θελουμε, να ξερουμε οτι θα μας παρει ολους η μπαλα, οχι μονο τους μεταναστες.
πωλινακι, ακουω οτι μπορεις να κανεις πλαστικη σε δημοσιο νοσοκομειο.
πολυ χαιρομαι, ειλικρινα, αλλα αν η κυπρος δεν ηταν το κρατος που ειναι, με σεβασμο στα δικαιωματα του ανθρωπου, θα μπορουσες να κανεις?
δε νομιζω!!
κ μην παρεξηγηθεις, κ μην πεις οτι εχεις κρατησεις... ολοι οι εργαζομενοι εχουν...
κ κατι ακομη: εχω δουλεψευ με μεταναστες για πολλααααα χρονια!!
υπηρχαν νθρωπου που το μαχαιρι το βγαζαν για την πλακα .... κ αν προλαβαινες εκανες μια προσευχη ... κατα 99,9999999999% ομως ηταμν οικογενειαρχες , ειχαν κοντα τους τα ανηλικα παιδια τους, ηλικιας δημοτικου, κ προσπαθουσαν απλα να βγει το μεροκαματο!!
κ οκ, για λογαριασμο τους, θιγομαι να θεωρουνται κοπροσκυλα . δεν το σηκωνει η συνειδηση μου, γιατι ενιωθα ομαδα μ αυτους κ τους εδινα απ τον καφε μου , για να αντεξουν να βγαλουν τη μερα (διοτι μιλεμα για ΠΕΙΝΑ) ο,τι αλλο ειχα κ μου διναν κ αυτοι ο,τι ειχαν...
(ναι δεν ειναι σπουδαιο το οτι μποιραζομουν τον καφε μου... αλαλ δεν ειχαν ουτε αυτο!!)
απλα, η μπαλα παιρνει παντα ολους , μη νομιζουμε οτι αν η μπαλα θα παει προς την αντιθετη κατευθυνση, δε θα μας παρει ολους!!
με αλλα λογια, καλυτερα ολοι με δικαιωματα, ακομη κ αυτοι που δνε το αξιζουν, παρα ολοι χωρις δικαιωματα!!
κ επειδη οι ελληνες ειμαστε ενας λαος κατ εξοχην μεταναστευτικος κ επειδη προς τα κει το ξαναβλεπω δυστυχως, δεν ξερω, δε θελω να σκεφτομαι ασχημα πραγματα, θελω ολοι οι ανθρωπου να μπορουν να επιβιωσουν οσο πιο ειρηνικα μπορουν εκει που τους εριξε η μοιρα τους...
παρασυρθηκα, συγνωμη....
ποσο δικιο εχεις...ετσι ειναι δυστυχως...ερχονται οι ανθρωποι εδω να γλυτωσουν απο τους πολεμους,την πεινα και τις δολοφονιες και τους βουταμε εμεις οι "ελληναραδες" και αντι να ειμαστε αλληλεγγυοι ειμαστε..αντε μην πω...μακαρι αυτο κουκλα μου να το εκαναν ολοι..θα μασταν πολυ καλυτεροι σαν ανθρωποι...και εγω εχω αμεση επαφη με μεταναστες και καταλαβαινω απολυτα το τι λες...ειναι ανθρωποι πονεμενοι που θελουν την βοηθεια ολων μας..και δεν εννοω οικονομικη μονο αλλα κυριως ψυχολογικη...