Μπραβο της που το εχει καταφερει εστω και ετσι να χασει βαρος ................η δικη μου παιδευεται γιατι πρεπει να χασει βαρος λογω οτι εχει προβλημα με το γονατο της , αλλα δεν τα καταφερνει ........
Printable View
Μπραβο της που το εχει καταφερει εστω και ετσι να χασει βαρος ................η δικη μου παιδευεται γιατι πρεπει να χασει βαρος λογω οτι εχει προβλημα με το γονατο της , αλλα δεν τα καταφερνει ........
Κοριτσάκι μου η φιλοσοφία των τριάδων δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον συνδυασμό των τροφών αλλά και με την συχνότητα κατανάλωσης τους. Η μανούλα σου τρώει πολύ λίγο κατά τη γνώμη μου και δεν έχει αρκετή ποικιλία στην διατροφή της αλλά αν αυτή έχει βρει με αυτόν τον τρόπο την ισορροπία της σεβαστό.
Για εμάς όμως που ακολουθούμε την λογική των τριάδων πρέπει να τρώμε καθημερινά 3 γεύματα με συνδυασμούς τριάδων και δύο σνακ ενδιάμεσα όλα με απόσταση μεταξύ τους 2,5 με 3 ώρες. Επίσης για εμάς εδώ είναι σημαντικό να έχουμε ποικιλία στις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά ώστε να καλύπτουμε όσο μπορούμε την πρόσληψη μας σε θρεπτικά συστατικά ώστε βιοχημικά να καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να μην καταφεύγουμε σε υπερφαγικά επεισόδια.
Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα με την μανούλα :) και χαίρομαι που το τριήμερο όχι απλα δεν σου κόστισε αλλά σε βρήκε και μισό κιλάκι πιο κάτω :thumbup:
koritsaki να καλοδεχτείς τη μανούλα σου κ ελπίζω να δοκιμάσει απο τα φαγητά της Αγγλίας!
Σήμερα έφαγα:
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ αχλάδι
Πρόγευμα
~ σταφύλι
~ mini φρυγανάκια
Μεσημέρι
~ μοσχάρι
~ καρότο-κολοκύθι βραστά
~ φέτα
~ 1φ.ψωμί
Απόγευμα
~ 1/2 μπανάνα
~ μπάρα ελληνική
Βράδυ
~ ντάκος
Να γράψω και εγώ τα σημερινά μου:
Πρωινό:
Μούσλι με γάλα και μισή μπανάνα
Πρόγευμα:
1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μιλοβρωμομπισκοτάκι (αλά Ντόρα :D )
Μεσημέρι:
1 μπούτι κοτόπουλο, 1 φλιτζάνι ρύζι, λίγο φέτα, μπρόκολο
Απόγευμα:
1 ποτήρι φρέσκο χυμό, 1 μιλοβρωμομπισκοτάκι
Βραδινό:
1 φλιτζάνι ρύζι, 1 πιπεριά, γραβιέρα τριμμένη
Κάπου μεταξύ απογευματινού και βραδινού με έπιασε μία κρίση λόγω ακαπνίας... έφαγα επιπλέον λοιπόν 3-4 κράκερ ολικής, λίγο μπανάνα και 1 γλυκό συκαλάκι. Πάλι καλά την γλίτωσα σε σχέση με χθες...
κοριτσια η μαμα κατεφυγε σε αυτη τη διατροφη λογο πρβληματων υγειας.
1 επαθε θρομβωση και ο γιατρος της απαγορευσε ολα τα πρασινα ιδιατερα μαρουλια χορτα κλπ
2 ανεβασε χοληστερινη και ο γιατρος της απαγορευσε ολα τα λιπαρα γλυκα αλκοολ κλπ
ετσι στην ουσια δεν της μενανε και πολλες επιλογες.
γιαυτο διαλεξε αυτη τη διατροφη που καλυπτει και τις 2 συνθηκες και την βοηθησε και να χασει και βαρος.
τωρα πια ειναι σταθερη στα 72, και ειναι και 1,60. δεν την λες και καμια κοκαλιαρα δηλαδη. αλλα για την υλικια της ειναι μια χαρα και ειπε οτι ξανανιωσε που εχασε τα κιλα γιατι κινειται πιο ευκολα τωρα που κανει καλο και στην υγεια της!!!
υποψιαζομαι οτι πρεπει να εχει πολυ χαμηλο μεταβολισμο και δεν κανει πολλες καυσεις. βεβαια η ιδια λεει οτι αυτο εχει σχεση με την ηλικια της.
γιατι οι δικες σας μαμαδες οσες ειναι μεγαλες τρωνε κανονικα? οπως εσεις δηλαδη?
παντως ελακι εγω με τα σνακ εχω θεμα....δεν μπορω να βρω κατι να μου ταιριαζει.
βασικα σιχαινομαι ολους τους ξηρους καρπους. μιλαμε ειναι απο τα λιγα πραγματα που δεν μπορω να φαω.
οταν ειμαι σπτι (3 μερες τη βδομαδα) εχω κριτσινακια και τη βολευω καλα με κριτσινι και φρουτακι.
αλλα τις καθημερινες οπως σημερα που ειμαι μακρια λογο δουλειας θα σας γραψω τι τρωω, αλλα προσπαθειστε να ειστε επιεικεις
πρωι μπαρα δημητριακων με καφε μετριο με μπολικο γαλα
ενδιαμεσο τσαι με γαλα
μεσημερι σαλατα με ντοματα μαρουλι αγγουρι, γαριδες αυγο, πατατες μακαρονια. λιγο απο ολα αυτα φυσικα αλλα ειναι καννονικο φαγητο. αλλα νομιζω ειναι οκ γιατι ειναι τριαδα και ειναι οτι καλυτερο μπορω να παρω απο το κυλικειο.
απογευμα καφε η τσαι
και μετα παω γυμναστηριο και δεν ξανατρωω.
και πλεον δεν πειναω κιολας.
απλα μενω στα δωματια που μου παρεχει η δουλεια μου και δεν εχω χρονο και κουραγιο για να παω σουπερ μαρκετ. εχει ενα κυλικειο και εδω αλλα πουλαει μονο βλακειες
ετσι εχει η δευτερα τριτη και τεταρτη.
πεμπτη τα ιδια αλλα το απογευμα τρωω ανανα(τον βρισκω μεσα στο τρενο ευτυχως) και το βραδυ το τσιμπαω και το τοστακι μου με ντοματουλα.
και μετα μενει το πσκ της κολασεως αμα εχουμε κοσμο. αμα δεν εχουμε και ειμαστε στο προγραμμα μας κανω τις τριαδες μας κανονικα!!!
α! για τα σνακ! δεν θελω να τρωω πανω απο μια μπαρα δημητριακων τη μερα γιατι οπως πολλες γνωριζετε:kiss: ειμαι πολυ κατα της ζαχαρης κι αυτα τα σκασμενα εχουν! α και κατα των γλυκαντικων ειμαι!
γιαυτο και εχω καταφυγει στη λυση του τσαγιου με γαλα γιατι μονο αυτο μπορω να πιω χωρις ζαχαρη.
βεβαια τωρα η μαμα θα μου φερει και φασκομηλο που αγαπω!
καπου το ειχατε πει και πιο πανω! ειναι οντως παραδεισος τα αφφεψηματα κοριτσια!!!
δοκιμαστε διαφορες γευσεις. πχ φασκομηλο, τιλιο, μαντζουρανα
Κοριτσάκι μου αν έχει θέματα υγείας που την περιορίζουν στις επιλογές της τότε καλά κάνει και προσέχει. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για έναν άνθρωπο που έχει θέματα υγείας και να δώσω συμβουλές για το τι θα τρώει και σε τι ποσότητα.
Η μαμά μου εμένα είναι 58 και δεν έχει προβλήματα υγείας που να της περιορίζουν τις επιλογές της διατροφικά. Έχει ύψος 1,65 περίπου και κυμαίνεται στα 70 με 75 κιλά αν δεν κάνω λάθος. Θα έλεγα ότι είναι φυσιολογική στο βάρος της για την ηλικία της, απλά παλεύει για να διατηρείται. Ασκείται σχεδόν καθημερινά γύρω στο μισάωρο, τον χειμώνα περπατάει και το καλοκαίρι κολυμπάει. Τρώει απαραίτητα πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και ενδιάμεσα μπορεί να κάνει ελαφριά σνακ αλλά όχι πάντα. Έχει ένα θέμα με το τσιμπολόγημα και προσπαθεί πάντα να το περιορίζει. Εννοείται πως το βράδυ θα φάει κάτι ελαφρύ δηλαδή το γεύμα της θα περιλαμβάνει ένα φλιτζάνι κεφίρ με φρούτο και λίγους καρπούς ή παξιμάδι ή μία μικρή μερίδα φαγητό ή μια σαλάτα. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι η μαμά μου για να διατηρείται στο βάρος της δεν τρώει λιγότερο από εμένα, ίσως ελάχιστα. Σίγουρα για να χάσει βάρος θα ζοριστεί παραπάνω, αλλά για να διατηρείται αρκεί να έχει μία ισορροπημένη διατροφή.
Κοριτσάκι μου τι να σου πρωτοπώ τώρα;
Εννοείται πως στην τελική θα κάνεις αυτό που θέλεις εσύ, απλά αν θέλεις να χάσεις βάρος πιο ευχάριστα και πιο εύκολα και κυρίως η προσπάθεια σου να έχει διάρκεια καλό είναι να έχεις περισσότερα γεύματα μέσα στην μέρα. Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τα κριτσίνια μου και μία σακούλα φρούτα στο ταξίδι μου για το τριήμερο. Για τους καρπούς πάω πάσο, αν δεν σου αρέσουν μην τους τρως, βρες άλλα σνακ που σε καλύπτουν.
Επίσης το ότι δεν τρως μετά το γυμναστήριο δεν είναι καθόλου καλό! Δηλαδή είσαι όλη μέρα με μία μπάρα δημητριακών και με ένα γεύμα το μεσημέρι ... και μετά πας και γυμνάζεσαι και δεν τρως τίποτα... πως αντέχεις; Τι απόδοση περιμένεις να έχεις το πρωί στην δουλειά σου όταν έχεις να φας από το προηγούμενο μεσημέρι; Προς Θεού δεν θέλω να σε μαλώσω ούτε να σε κάνω να νιώσεις άσχημα, απλά πιστεύω ότι βασανίζεις τον εαυτό σου άδικα και είναι κρίμα.
Κοριτσάκια καλημέρα.
Γράφω τα σημερινά μου:
Πρωί: 1 κομ. πίτσα μαργαρίτα (έμεινε από χθες και σκέφτηκα ότι το πρωινό είναι ένας καλός τρόπος να την καταναλώσω) + 1 χυμό πορτοκάλι στυφτό
Ενδιάμεσα: 1 μπανάνα + 1 μπάρα δημητριακών
Μεσημέρι: χορτόσουπα + 1 παξιμάδι + λίγο τυρί
Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 μανταρίνια
Βράδυ: έχει μείνει λίγη σαλάτα από χθες με βίδες, τόνο και λαχανικά, μάλλον θα βράσω και λίγο μπρόκολο να το φάω με 2 κουταλιές παρμεζάνα.
Κοριτσάκι έχει δίκιο η Έλι. Προσπάθησε να μην μένεις πολλές ώρες νηστικιά, γιατί επιβραδύνεις τον μεταβολισμό σου. Φυσικά και δεν σε "μαλώνω" έχω κάνει κατά πολύ χειρότερα στο παρελθόν.
Εξάλλου, ο στόχος είναι πέρα από τα κιλά να απενοχοποιήσουμε την τροφή μέσα μας ώστε να γυρίσουμε το μυαλό μας ένα κλικ πιο κοντά στο "τρώω σωστά και δεν με τρώει". Χωρίς να μας λείπει τίποτα, χωρίς να γουρουνιάζουμε αλλά και χωρίς να αισθανόμαστε ότι χάλασε ο κόσμος όταν μας πιάσει καμμία λιγούρα που και που. Και αυτό που έχω δει εγώ από τότε που κάνω αυτή τη διατροφή (ακόμα κι όταν την χαλάω, συχνά-πυκνά) είναι πως δεν νιώθω ενοχές όταν τύχει να φάω περισσότερο, ακόμα κι όταν δω ότι τσίμπησα ένα κιλάκι, γιατί ΞΕΡΩ ότι είναι πια στο χέρι μου να επανέλθω. Κάτι που δεν ένιωθα με τις άλλες δίαιτες που έκανα κατα καιρούς. Και, πίστεψέ με, η ζυγαριά με έχει ανταμείψει, αναλογικά με το φαγοπότι που έριξα για μήνες το καλοκαίρι. Σε άλλες εποχές θα είχα τσιμπήσει 5-6 κιλά για πλάκα.
Προσπάθησε να δεις αυτή τη διατροφή σαν μια θεραπεία πρώτα για το μέσα σου και μετά για το απέξω σου. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και θα είμαστε εδώ και θα τα λέμε όλες!
Α, και δοκίμασε αποξ. φρούτα για τα σνάκ σου, δεν πιάνουν και πολύ χώρο και εμένα με έχουν σώσει!!
Τελικά η απογευματινή μπάρα δημητριακών έγινε 1/2 μπράουνι με σοκολάτα!! Χιχι!!
Γεια σας κορίτσια μου!
koritsaki εμένα η δική μου η μητέρα τρωει πολύ αλλά δεν τρώει γλυκά σε αντίθεση μ΄εμένα κ αυτό την έχει σώσει κ δεν είναι παχιά! Τελικά τα γλυκά παχαίνουν πολύ κ κρατάνε πίσω την απώλεία!
Θα σου γράψω ορισμένα σνακ ώστε να έχεις επιλογές
Γλυκά σνάκ:
2 μπισκότα digestive
2 μπισκότα με βρώμη εαν είναι έτοιμα του εμπορίου ή 1 μπισκότο βρώμης απο αυτά http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d=4492&page=13
2 μπισκότα πτι-μπερ ολικής με επικάλυψη σοκολάτας
3 μπισκότα πτι-μπερ ολικής
6 mini μπισκότα digestive
4 μπισκότα μιράντα
1 μπάρα δημητριακών
Αλμυρά σνακ
4 μικρά κρητικά παξιμάδια ή δυο λίγο μεγαλύτερα
2 κουλουράκια με σπανάκι
2 κράκερ
2 κρίσπις
2 φρυγανιές
2 μετρια λεπτα κριτσίνια ή 1 μεγαλύτερο
1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Βέβαια έισαι Αγγλία κ δεν ξέρω τι απο αυτά μπορείς να βρεις!
Ελπίζω να βοήθησα κ να σου έδωσα κάποιες ιδέες!
Τα δικά μου σήμερα
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα
Πρόγευμα
~ αχλάδι
~ 2 πτι-μπερ με σοκολάτα
Μεσημέρι
~ πατατοσάλάτα η οποία είχε τα πάντα όλα!!!!
Απόγευμα
~ μπάρα Ελληνική
~1/2 μπανάνα
Βράδυ
~ πίτα κυπριακή
~ κατίκι
~ ντομάτα + ελιές