Συζήτησε το. Στο έχω πει και άλλη φορά. Άνοιξε θέμα ή στείλε προσωπικό μήνυμα. Αν και πιστεύω αν ανοίξεις θέμα θα πάρεις πιο πολλές γνώμες..
Printable View
Είμαι λίγο μελαγχολική αλλά δεν είναι για σοβαρό λόγο, υποθέτω πως θα μου περάσει...
Η κάρτα γράφει "ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής" βασικά τώρα που το λες... Συζητάμε αλλά δεν έχουμε στάνταρ κλεισμένο ραντεβού, τον παίρνω όποτε νιώσω την ανάγκη να μιλήσω αλλά περίπου μια φορά το μήνα πάω...
Νομίζω πως χθες κάναμε ένα βήμα μπροστά γιατί του είπα ότι ένας λόγος που φοβάμαι να γράψω το γνωστό κείμενο είναι ότι φοβάμαι πως έτσι θα υποτιμήσω εκείνον και θα μου κάνει κακό αν προσβληθεί και ήταν η πρώτη φορά που τόλμησα να μιλήσω έτσι ανοιχτά... Κι ένα άλλο καλό είναι ότι αφού με ρώτησε αν το πιστεύω πραγματικά αυτό τώρα που μιλάμε του είπα πως ξέρω πως δεν γίνεται αλλά ότι μερικές φορές φοβάμαι τόσο που η λογική μου πάει περίπατο... Οπότε αυτό σημαίνει πως δεν τρελάθηκα... Ίσως το συζητήσω ξανά αυτό και σε επόμενα ραντεβού... Μάλλον πρέπει...
Εσύ πώς είσαι;
Δεν έχεις τρελαθεί. Απλά λειτουργείς περισσότερο με το συναίσθημα.. Την λογική την άφησες εκεί να κοιμάται.. Η λογική ομως θα σε βοηθήσει να βγεις από όλο αυτό. Η λογική θα σου πει αν πρέπει να φοβάσαι κάτι, αν αξίζει να προσπαθείς, αν αξίζει να ασχολησε με κάτι. Μόνο αυτή.. Σου λείπει το πείσμα.
Εγώ αυτές τις μέρες ειχα πέσει σε όλους τους τομείς και έκανα πολλά λάθη. Άφησα τις ανάγκες μου στην άκρη. Γενικά ήμουν ένα κουκλάκι που σερνόταν. Κάθε φορά που γίνεται κάτι αποσυντονιζομαι.. Αλλά σήμερα είμαι καλά..
Καταλαβαίνω βρε κορίτσι μου αλλά είναι σωστό τώρα να το δεις έτσι; Λες "αν τον υποτιμήσω και προσβληθεί" και το πήγες στο άλλο άκρο. Υποτιμάς τη δύναμη σου..
Και να σε ρωτήσω κάτι.. Νευριαζεις ποτέ; Έχεις νευριάσει ποτέ πολύ; Γιατί εγώ υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα τον εαυτό μου..
Θα το πω. Δεν έχω θέμα. Μαλωσα άσχημα με τους δικούς μου. Ενώ έπρεπε να τους αγνοήσω μπήκα σε αυτό το τρυπακι. Πρώτη φορά έφτασε ένας καβγά σε τέτοιο σημείο.. Ένιωθα μια νευρικότητα στα χέρια όλες αυτές τις μέρες (δεν είμαι τελείως καλά σε αυτό το κομμάτι) και γενικά ήμουν πιο ευάλωτος σε ότι αφορούσε εμένα. Λιγότερο αποφασιστικος.. Αλλά εντάξει.. Κάθισα και σκέφτηκα και προχωράω. Πάντα όταν γίνεται κάτι πέφτω για λίγο και επανέρχομαι.
Δεν είναι κακό να υπάρχει το συναίσθημα αλλα για να ζεις καλύτερα πρέπει να υπάρχει και η λογική.. Να κρατάει λίγο τα σχοινιά.. Να ελέγχει την κατάσταση
Αισθάνομαι πολύ αδικημένη.. Τελικά όμως κατάλαβα ότι έχω αδικήσει και εγώ.. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο μου έδωσαν να το καταλάβω δεν ήταν και πολύ ωραίος..
Τα "παράπονα" που μπορεί να έχω τα λέω ανοιχτά.. Πάντα.. Και τόσα χρόνια έχω πει αυτό που με ενοχλεί εκείνη την ώρα που γινόταν.Δεν έβλεπα να αλλάξει κάτι (αφού πάντα έδειχνε αδιάφορος από ένα σημείο και μετά) αλλά ένιωθα εντάξει με τον εαυτό μου..
Ο άντρας μου δεν έκανε ποτέ κανένα παράπονο. Και ότι σκεφτόταν τόσα χρόνια μου τα είπε όλα μαζεμένα πάνω σε θυμό.. Και δεν ήταν και λίγα. Και είχε σχεδόν σε όλα δίκιο.. Και το χειρότερο.. Ούτε που μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι από τη μεριά του φαίνονται έτσι τα πράγματα..
Καλημέρα...
Είναι κανείς εδώ;
Φοβάμαι και πονάω...
Θα σου εξηγήσω, είχαμε πει με τη μαμά μου ότι θα βγούμε έξω επειδή ένιωθα πολύ χάλια, ένιωθα εγκλωβισμένη και πνιγόμουν και τελικά άλλαξε γνώμη κι εγώ αρχικά πήρα ένα υπνωτικό για να κοιμηθώ και να μη νιώθω τόση θλίψη αλλά δεν έφευγε και δεν την άντεχα και πήρα κι άλλα...
Μην το πάρεις ότι σε γράφω αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ απελπισμένη... Κι ο πατέρας μου μέσα σ' άλλα γύρισε και μου είπε να δώσω χαιρετίσματα στη γιαγιά μου όταν πάω εκεί πάνω και διάφορα τέτοια...
ΧΕΣΤΗΚΑ πες του!!!
Με κοροϊδεύεις ;Ας μη βγει και η μάνα σου! Τι θα γίνει; Θα πεθάνουμε επειδή η μάνα σου άλλαξε γνώμη; Σε οτιδήποτε γίνει θα πάρουμε και από μία χούφτα χάπια; Συνελθε κορίτσι μου σε παρακαλώ πολύ! Εγώ επί ένα μήνα μιλάω μόνη μου;;;;
Γιατί έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι δεν θέλεις να ζήσεις; Ή σκέφτεσαι ότι δεν το αξίζεις; Όχι γιατί αν είναι έτσι πες το μου, πες μου και τους λόγους που δεν αξίζει κάποιος να ζει.. Να ξέρω με ότι έχω τραβήξει μήπως έχω αργήσει κιόλας να φύγω!
Νευρίασε μια φορά μαζί τους αντί να υποκυψεις. Κανονικά θα έπρεπε να μη σε νοιάζει αν θέλουν ή όχι να κάνουν πράγματα που εσύ θέλεις.. Αλλά αφού επιρεαζεσαι τόσο πολύ, γιατί δεν τους στέλνεις μια φορά όλους στο διαολο;; Γιατί δεν κάνεις μία φορά ΜΌΝΗ ΣΟΥ αυτό που θες; Ποιοι είναι αυτοί δηλαδή που θα σε φτάσουν σε αυτό το σημείο!!
Δεν νομίζω Άντα ότι ο πατέρας της ήθελε να πάθει η κοπέλα κάποιο κακό στα αλήθεια, μάλλον πάνω στα νεύρα του της μίλησε έτσι ή για να την παρακινήσει. Ούτε κι ότι η μητέρα της περίμενε να αντιδράσει τόσο δραματικά ο Κύκνος επειδή άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε να βγει εκείνη την ώρα. Δεν είναι καθόλου εύκολο και για τους γύρω να ζουν με άτομα με ψυχικές ασθένειες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν έχεις δίκιο σε αυτό που λες, ότι πρέπει να νευριάσει κι ο Κύκνος μία φορά, να βγάλει αντίδραση, να μην επηρεάζεται τόσο από τους άλλους. Μίλα εδώ Κύκνε όταν δεν αισθάνεσαι καλά, βγάλε την ένταση που αισθάνεσαι με άλλο τρόπο, μην στρέφεσαι κατά του εαυτού σου!
Sonia και Άντα, θα βρούμε μαζί έναν τρόπο αν βέβαια είστε πρόθυμες...
Θα μιλήσω τώρα... Αισθάνομαι πολύ πόνο, σωματικό και ψυχικό... Καταρχήν λες και δεν έφταναν οι μελανιές απ' τις ενέσεις ήθελα να πάω τουαλέτα κι έπεσα και χτύπησα κι από πάνω επειδή ζαλίστηκα...
Σήμερα θα βγούμε αργότερα αλλά έπρεπε να χρειαστεί να φτάσω σε τέτοιο σημείο για να καταλάβει πόση ανάγκη το είχα;
Κυκνε μου, πρέπει να καταλάβεις ότι μόνο τον ευατο μας έχουμε σε αυτόν τον κόσμο.. Πρέπει να τον αγαπάμε και να τον προσέχουμε.. Να τον φροντίζουμε, όχι να τον κακοποιούμε..
Εκτός από την μητέρα σου δεν έχεις καποιον άλλον να βγαίνεις και να ξεσκας;; αν όχι πρέπει να αρχίσεις να το κάνεις και μόνη σου..
Ζητάς Κύκνε και πολύ σωστά, ενσυναίσθηση από τους γονείς σου για το πως νοιώθεις. Δες κι αυτοί πως μπορεί να νοιώθουν ή σκέφτονται όμως... Η λύση ποιά είναι; Όχι βέβαια να νοιώθεις ενοχικά, αλλά να βρεις κάποιες ισορροπίες και να μην κάνεις κακό σε εσένα (ούτε και σε αυτούς. Κάνοντας άλλωστε κακό σε εσένα πληγώνεις ΚΑΙ τους γονείς σου). Να γίνεσαι εσύ καλύτερα μέρα με τη μέρα είναι η λύση, πρώτα από όλα για εσένα και μετά και για αυτους, που σαφώς και θα αισθάνονται καλύτερα όσο είσαι κι εσύ πιο καλά.
Έχω τον αδελφό μου και μια φίλη αλλά σ' ένα συγκεκριμένο μέρος που είναι εμπορικό κέντρο μου αρέσει πιο πολύ να πηγαίνω με τη μαμά μου...
Έχεις δίκιο γι' αυτό που λες και για πολύ καιρό το κατάφερνα με επιτυχία να με φροντίζω, αυτό είναι πισωγύρισμα...