καλημερα, από μια γαστρεντεριτιδ-ούχο!!
Printable View
καλημερα, από μια γαστρεντεριτιδ-ούχο!!
Ωχ! Περαστικά Εύα! Καλημέρα!
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/10/2011
Πρωινό
1 καφές σκέτος 0pt
3 ρυζογκοφρέτες 2pt
Δεκατιανό
--- 0pt
Γεύμα
200γρ σολωμός καπνιστός (lidl) 10pt
Σαλάτα καρότο-λάχανο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1pt
3 krispies σίτου 3pt
Απογευματινό
---0pt
Δείπνο
1 σάντουϊτς με φέτα & ντομάτα 5pt
ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήπια περίπου 2,5 λίτρα νερό
Πάρκαρα μακριά από το γραφείο και περπάτησα περίπου 30' συνολικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν έφαγα τα 2 ενδιάμεσα snacks (δεκατιανό και απογευματινό)
Δεν έφαγα 5 μερίδες φρούτων/λαχανικών
Σύνολο πόντων: 21/20pt
Oooppsss, τώρα το είδα :barfy:
euapap, περαστικά!
Ερώτηση: Ένας καφές με 3 κ.γ. κοφτές ζάχαρη (χωρίς γάλα) είναι 1 πόντος???
Λένα ξέχασες να προσθέσεις 1 πόντο για το λαδάκι της σαλάτας σου. :starhit:
Oooppsss... σωστά!!!
Ευχαριστώ Μαρία!!!!
πόσες φέτες είναι 200 γ σολωμός ;;
Ευαγγελία μου, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Παίρνω συσκευασμένο από το lidl, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω σε πόσες φέτες ολόκληρου ψαριού αντιστοιχεί.
Του lidl είναι πολύ λεπτές και...χχχμ.... στοιβαγμένες η μία επάνω στην άλλη...
Υπάρχει κάπου μια λίστα με το τι είναι μια μερίδα?
Π.χ. διαβάζω στο Weight Down, στο blog της Μαρίας, οτι μια μερίδα γιαούρτι αγελάδος είναι 1/2 κεσές των 220γρ. Στο vita.gr λέει ότι μία μερίδα είναι 200γρ
Lena κοίτα τα γιαούρτια διαφοροποιούνται στις μερίδες λόγω λιπαρών. Με 0% λιπαρά θα φας έναν κεσέ με 2 ή 4% θα φας μισό κεσέ. Ο σκοπός είναι να μην ξεπερνάς τις θερμίδες που πρέπει. Θα πρέπει λοιπόν ότι γιαούρτι φας οι θερμίδες να είναι ίδιες ανεξαρτήτου μερίδας!
Γενικά τώρα. Το φαγητό σου το μετράς με το φλιτζάνι. Αν έχεις μακαρόνια με κιμά θα φας: 1 φλιτζάνι μακαρόνια με 1/2 φλ. κιμά. Αν έχεις κρέας με πατάτες, η μερίδα του κρέατος είναι όσο η παλάμη χωρίς τα δάχτυλα και οι πατάτες... όσο τα δάχτυλα, αν θες να ζυγίσεις τότε μιλάμε για 120 γρ. κρέατος με 100-130 γρ. πατάτες. Γενικά το κυρίως φαγητό μας είναι 1 φλιτζάνι ή 250 γρ.. Η δε σαλάτα το ελάχιστο που μπορεί να φάει κάποιος είναι 1 φλιτζάνι..
Και μιας και κοίταξες το weight down ο μισός κεσές αφορά γιαούρτι με 4% λιπαρά. Και τότε που έκανα την διατροφή αυτή για τους πρώτους μήνες το γιαούρτι ήταν 0% και έπειτα το αλλάξαμε στο 2% ώστε να μην γίνεται βαρετή η γεύση (τότε τα 0% ήταν ...ξίδια). Το 4% ήταν το όριο στα λιπαρά που μπορούσαμε να φάμε.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε σας που ξερετε το συστημα αυτο γιατι σκεφτομαι να το εφαρμοσω καποια στιγμη.Οι ποντοι στα μαγειρεμενα και στα κρεατα υπολογιζονται σε μαγειρεμενη ποσοτητα;Πιθανον ναι αλλα θα ηθελα να ειμαι σιγουρη κυριως για τα κρεατα
στο λεω επειδη εγω τρωω 2 φετες (που είναι 60γρ) και σκαω επεοδη είναι πολυ πικαντικο. πώς γινεται να εφαγες χ3?? μήπως εχεις κανει καποιο λάθος;
joval ναι!
Quote:
Originally posted by euapap
στο λεω επειδη εγω τρωω 2 φετες (που είναι 60γρ) και σκαω επεοδη είναι πολυ πικαντικο. πώς γινεται να εφαγες χ3?? μήπως εχεις κανει καποιο λάθος;
Μπα... Δεν κάνω λάθος Ευαγγελία μου :-)
Μπορώ να φάω απίστευτες ποσότητες φαγητού... Δεν έφτασα τυχαία εδώ που έφτασα :-)
ΜΑΡΑΚΙ, είσαι κατατοπιστικότατη!! Σ´ ευχαριστώ πολύ πολύ :-)
ΤΡITH, 18/10/2011
Πρωινό
1 καφές σκέτος 0pt
3 ρυζογκοφρέτες 2pt
Δεκατιανό
1 ρυζογκοφρέτα 1pt
Γεύμα
200γρ τυρί cottage 4pt
1 μεγάλη ντομάτα 0pt
4 krispies σίτου 4pt
Απογευματινό
---0pt
Δείπνο
1 μερίδα κοτόσουπα με ρύζι, αυγολέμονο 5pt
2 λεπτές φέτες ψωμί 2pt
ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήπια περίπου 2,5 λίτρα νερό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν έφαγα το 1 ενδιάμεσο snack (δεκατιανό και απογευματινό)
Δεν έφαγα 5 μερίδες φρούτων/λαχανικών
Δεν περπάτησα καθόλου
Σύνολο πόντων: 18/20pt