Originally posted by polinaki1983
Quote:
Originally posted by konina
εν ταχει........ Πωλινα γνωριζω πολλους Κυπριους που ερχονται στην Ελλάδα και δουλευουν και σπουδαζουν και "παιρνουν θεσεις" (όπως έσυ το θέτεις, γιατί για εμένα δεν τις παίρνουν, τις κερδιζουν), και δεν έχω ακούσει ποτε κανέναν Ελληνα να διμαρτυρεται..και να υπενθυμισω ότι αυτο γινεται χρονια τωρα, όχι τον τελευταιο καιρο λόγω καποιας κρισης...κι ουτε ακουσα ποτε κανεναν να λεει "ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ δεν χωστην Κυπρο"
τωρα αυτο που λες για τα εξαμηνα κ τις επιλογες του καθενος, πάντα κάτι δίνεις κ κατι παίρνεις..... δεν ξερω τι συστημα εχετε εκει αλλα κ εδω μπορεις να δουλεψεις 1 εξαμηνο με ενσημα κ 1 εξαμηνο μαυρα και να παιρνεις κ μισθο κ επιδομα ανεργιας α) με ρισκο να σε πιασουν κ να σου κοψουν τον κ*λο και β) με σιγουρη διαγραφη όποιας ελπιδας έχεις για συνταξη... φανταζομαι λοιπον ότι αν σου φαινεται καλυτερο μπορεις κ εσυ να το κανεις.... όπως κι ο καθενας από εμάς...
όσο για τα σχολεια κ εδω το ίδιο συμβαινει. τα περισσοτερα νηπιαγωγεια και οι βρεφονηπιακοι σταθμοι εχουν γεμισει απο παιδια αλλοδαπων και οι αιτησεις Ελληνων απορριπτονται.. Παρ'ολ'αυτα, όσο ενοχλητικο κι αν ειναι αυτο για ολους τους φορολογουμενους πολιτες, προφανως οι μεταναστες εχουν μεγαλυτερη αναγκη να βαλουν τα παιδια τους στο -σχεδον- δωεραν δημοσιο, απο εσενα κι απο ολους οσοι μπορουν και βαζουν τα παιδια τους στο ιδιωτικο και ας στριμωχνονται οικονομικα... Κ ακομα μεγαλυτερο προβλημα υπάρχει στα δημοτικα όπου υπάρχει τεραστιο ποσοστο αλλοδαπων (ειδικα σε συγκεκριμενες περιοχες) όχι ομως Κυπρίων, αλλά αλλογλωσσων και πραγματι ριχνουν το ακαδημαϊκο επιπεδο αφου οι δασκαλες πρέπει να μαθουν στα παιδια να μιλουν τα ελληνικα πρωτ'απ'ολα και μετα να διαβαζουν, να μετρανε κτλ...
σε αυτο ομως δεν ευθυνονται οι μεταναστες αλλα το καθε κρατος που δεχεται απλοχερα κοσμο χωρις να μπορει να τον υποστηριξει...
και τελος ειδικα εσυ,που ο αντρας σου ειναι μεταναστης δεν θα επρεπε να μιλας με αυτον τον τροπο..πραγματικα λυπαμαι γιατι ειχα σχηματισει τελειως διαφορετικη αποψη...
Και πίστεψέ με, ξέρω πολλούς μετανάστες, ειδικά πόντιους (γιαυτό τα έχω και με αυτούς) που δηλώνουν ότι παίρνουν 800 ευρώ τον μήνα, και κάνουν και παρανομα δουλιές και παίρνουν άνω των 2000 ευρώ τον μήνα. Ξέρω πάρα πολλούς ετσι. Γιατί λοιπόν αυτός να έχει περισσότερα δικαιόματα από μένα? Επειδή εγώ δηλώνω τον πραγματικό μου μισθό? Επειδή δεν με συμφέρει να δηλώνω πιο χαμηλά γιατί δεν θα έχω καλή σύνταξη? αυτούς δεν τους νοιάζει η σύνταξη, τους νοιάζει να εκμεταλεύονται τα πάντα τώρα.