Originally Posted by
Natalia_sups
Δεν ειμαι ψυχολογος, αλλα δεν ειμαι και τιποτα απο αυτα που περιγραφεις εσυ ως την μεση γυναικα. Το γεγονος ειναι ομως πως ειμαι πραγματι μια μεση γυναικα, αρα νομιζω πως η κριση σου ειναι λιγο θολωμενη απο τη μοναξια τον πονο και τον θυμο σου, κανεις λαθος δηλαδη.
Και οι ερωτησεις που κανω εχουν στη βαση τους την ενσυναισθηση οχι οτι εχω τη γνωση να σε ψυχαναλυσω. Ειμαι φιλολογος, μεταπτυχιακη φοιτητρια, καθαριστρια και σερβιτορα με μυαλο και αισθηματα, ανθρωπος οπως ολοι.
Μη πεφτεις στη παγιδα να βλεπεις τις γυναικες ως γυναικες μονο, κατι το αγνωστο και διαφορετικο απο εσενα δηλαδη και οχι ως ανθρωπους. Ανθρωποι ειναι οχι το alien και μοιραζονται παρα πολλα κοινα στοιχεια, χαρακτηριστικα, συναισθηματα και τις ιδιες επιθυμιες με εσενα.
Λες πως η αγαπη ειναι να αποδεχεσαι τον αλλον οπως ειναι...για να το κανεις αυτο δεν πρεπει να τον γνωρισεις πρωτα; Αν εχεις προεξοφλημενο απο τη πρωτη στιγμη πως μια γυναικα ειναι απλα ενα σκευος ηδονης και θελει μονο να παιρνει επιβεβαίωση η λεφτα απο εσενα πιστευεις ειναι δυνατο να τη γνωρισεις στα αληθεια σαν ανθρωπο και να την αγαπησεις οπως ειναι; Εσυ δηλαδη μπορεις αυτη τη στιγμη να αγαπησεις οπως ζητας να αγαπηθεις;
Νομιζω ειναι δυσκολο...σαμποταρεσαι μονος σου.
Γιατι κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου πως για να αγαπας πραγματικα καποιον δεν μπορεις να τον εχεις εξιδανικευμενο ως ειδωλο, ουτε και να συμπυκνωνεις ολα οσα ειναι σε ενα στερεοτυπο, ειτε αυτο το στερεοτυπο ειναι θετικο ειτε αρνητικο πχ "η *****", η "η γλυκομιλητη χρυσοχερα" που ειπε καποιος...αντιστοιχα ουτε εναν αντρα που αγαπας μπορεις να συμπυκνωσεις σε μια περιγραφη ως "καλο" η "κακο" παιδι, ουτε ως "φτωχο και τιμιο" παιδι ουτε ως "πλουσιο σουαβ τυπο" ουτε ως "καποιον" ουτε ως "κανεναν"....
Απλα πρεπει να βρεις μεσα σου γιατι νιωθεις την αναγκη να κανεις τετοιες γενικευσεις μεσα σου και να βρεις το θαρρος να γνωρισεις καποιον πραγματικα, ως ανθρωπο...ουτε ως αντρα ουτε ως γυναικα...
Εγω πχ ξερω πως αμα κανω καμια φυλετικη γενικευση στο μυαλο μου, την κανω επειδη εγω δεν ειμαι ετοιμη η φοβαμαι η δεν εμπιστευομαι η δεν μπορω να διαχειριστω κατι συγκεκριμενο μεσα μου. Αλλα η λογικη λεει πως κανεις ανθρωπος δεν ειναι ακριβως ιδιος με κανεναν αλλον....εδω τα δαχτυλικα μας αποτυπωματα διαφερουν και ειναι μοναδικα, λες να μην ισχυει αυτο για τη προσωπικοτητα/το μυαλο/τη ψυχη/τη καρδια οπως θες πες το του καθενα ασχετως φυλου... ;
Ειλικρινα παντως χαιρομαι που σου αρεσουν οι ερωτησεις μου. Σημαινει πως ασχετα αν το παραδεχεσαι η οχι καπου καταβαθος σε βοηθανε λιγουλακι.
Μη μου τα απαντας αλλο απλα κρατα τα αυτα, σκεψου τα.
Και αμα θες να πουμε κατι αλλο εδω ειμαστε.