Λοιποοοον, ποτε δεν ετρωγα πιπεριες μεχρι που ειπα να δοκιμασω να τις φτιαξω με κοτοπουλο κ μανιταρια..
Πολυ γευστικο το αποτελεσμα αν και δεν καταφερα να τις φαω ολες..
Εβαλα λιγη πορτοκαλι,λιγη κιτρινη κ πολυ λιγη κοκκινη!
Printable View
Λοιποοοον, ποτε δεν ετρωγα πιπεριες μεχρι που ειπα να δοκιμασω να τις φτιαξω με κοτοπουλο κ μανιταρια..
Πολυ γευστικο το αποτελεσμα αν και δεν καταφερα να τις φαω ολες..
Εβαλα λιγη πορτοκαλι,λιγη κιτρινη κ πολυ λιγη κοκκινη!
με το μαλακό κοπελιά. Με πέθανες απογευματιάτικα. Πωπω φαίνεται νοστιμότατο. Λατρεύω και τις πιπεριές. Τις έχεις σοτάρει?
Ναι Μαρακι με 1 κ.σ. λαδι ειναι μαγειρεμενο!
πολυ λαχταριστο!!
σλουρπ
Νοστιμοτατο ηταν κ με χορτασε πααααρα πολυ..Και η χαζη δν πεινουσα αλλα εφαγα σιζαρ'ς..
Τελοσπαντων..
παλια δενετρωγα λαχανικα περαν του λαχανου βραστου παρακαλω, του σπανακα-κιου και των κολοκυθιών.
Επίσης παλιά έτρωγα πολλά μπαχαρικά και αρκετά γλυκά.
Δε ξερω πως αλλά κάποια στιγμή γύρισε η γευση μου και τρελαίνομαι για όλα ανεξαιρέτως τα πράσινα,,, κιτρινα, χρωματιστουλια πραγματα που φυτρωνουν στην γη.
Έχω την εντύπωση ότι αυτό έχιε να κάνει με
1. με την ποίτητα των ζαρζαβατικων - φρουτων. τα βιολογικά λένε τελικά,,,, απο πολλές απόψεις,
2. σε ό,τι αφορά τα φρούτα,,,,, όταν έπαψα να τρώω γλυκά ( στην περίοδο που ήμουν έγκυος και είχα διαβήτη κύησης, μετά απο ένα διάστημα τα φρούτα απέκτησαν διακριτό άρωμα , αυτό τα έκανε πολυ πολυ ελκυστικά και γευστικά
3. τα ζαρζαβάτια. 2.α. τα βραστά,, όταν δνε ειναι σκοτωμένα στο βρασιμο και δνε εχουν παρα ελάχιστο αλάτι και φρέσκο καλό λάδι, αναδεικνύουν και αυτά αρώματα και ξεχωριστές γεύσεις. δνε είναι ανάγκη να φας πολύ, η γεύση συνιθίζεται αργά αργά , μετά απο αρκετό διάστημα θα την εκτιμήσεις, το θέμα είναι να ξεπεράσεις το πρεπει να τα φαω... και ισως στην αρχη μια σως γιαουρτι ή μουστάρδας βοηθάει. τα πολλά μπαχαρικά μασκαρεύουν τόσο πολύ το άρωμα και την γεύση που τελικά κάνουν το λαχανικό αποκρουστικό στην αυθενιτκή τυ γεύση.
2.β τα ωμά,,,, ένα πράγμα θα πω,,, αν δνε είναι φρέσκα και πλυμμένα με νερό χωρίς χλωρίνη ( απο φίλτρο) ,,δε λενε,,,
και τελος είναι σπάνιο να τρώει κανεις τα παντα,,,, διαλέξτε αγαπημένα και μισητα λαχανικά.. μη το ζορίζετε πολύ με τα δευτερα αν δεν εκτιμήσετε πρωτα την γευστική πανδαισία των πρωτων,,,
συμβουλές απο μια πρωην αποκλειστικα καρνιβορους Θεά,,,
κανελλονια λαχανικων
στηθος κοτοπουλου το βαζουμε στο μπλεντερ κ γινεται πουρες
αλεθουμε ολα μαζι καροτο, μελιτζανα, κρεμμυδι χλωρο, πρασο, μαιντανο, ανιθο, σελερυ, λιιιιγο σκορδολαδο.
αλατι πρασινο, πιπερι.
τα βαζουμε ολα μαζι, πλαθουμε λιγο.
τα κανελλονια θελουν 3 λεπτα βρασιμο κ μετα γεμισμα.
για τη μπεσαμελ
γαλα, λιιιιιγο βουτυρο, μοσχοκαρυδο, κανελλα, αλατι λιγο, πιπερι, αβγο, λιγο τυρι τριμμενο με χαμηλα λιπαρα, κορν φλαουερ, αλευρι.
κανουμε ΛΙΓΗ μπεσαμελ, θελουμε λεπτη στρωση.
πωπωωωωωωωωωω!!!
κλικλικω με πεθανες μιλαμε !!
τωρα να δεις πως θα σε πεθανω!!!!!!
τορτυγιες εντσιλαδας
αν τις θελετε πιο λαητ
τυρι λαητ λιγο και χωρις μπεηκον
οι βαρβατες ειχαν
πιπεριες κοκκινη, κιτρινη, πορτοκαλι, πρασινη
κοτοπουλο (το ειχα βρασει προηγουμενως)
τυρι τριμμενο ρεγκατο λαητ
τυρι τριμμενο κεφαλοτυρι πληρες
μανιταρια
μπεηκον
κρεμμυδι ξερο
αλατι λιγο
πιπερι
(τσιγαριζουμε τις πιπεριες, το κρεμμυδι, το μπεηκον και τα μανιταρια)
τυρι βαζουμε πριν τυλιξουμε την τορτυγια και απο πανω
η (και καλα) λαητ
και η αλλη
κλικάκο έχω απορίες. Σόρρυ αν ρωτάω χαζομάρες αλλά κανελόνια έχω να φτιάξω καμιά τριετία και αυτό με κιμά μέσα οπότε θέλω οδηγίες γιατί θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω τη συνταγή μάλιστα χτες έλεγα ότι ηθελα να φτιάξω κάτι ογκρατέν με μακαρόνι.
Λοιπόν βράζουμε το κανελλόνι και μετά το γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά; Και τη μπεσαμέλ δεν την βάζω μέσα στη γέμιση αλλά την περιχύνω από πάνω έτσι?
Ψήνω μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ;
Α και κάτι ακόμα τα λαχανικά που αλέθουμε πόσο τα αλέθουμε να ναι πχ ενας παχύρευστος πουρές, σαν κρέμα ή λιγότερο;
χαχα!!Quote:
Originally posted by click
τωρα να δεις πως θα σε πεθανω!!!!!!
τορτυγιες εντσιλαδας
αν τις θελετε πιο λαητ
τυρι λαητ λιγο και χωρις μπεηκον
οι βαρβατες ειχαν
πιπεριες κοκκινη, κιτρινη, πορτοκαλι, πρασινη
κοτοπουλο (το ειχα βρασει προηγουμενως)
τυρι τριμμενο ρεγκατο λαητ
τυρι τριμμενο κεφαλοτυρι πληρες
μανιταρια
μπεηκον
κρεμμυδι ξερο
αλατι λιγο
πιπερι
(τσιγαριζουμε τις πιπεριες, το κρεμμυδι, το μπεηκον και τα μανιταρια)
τυρι βαζουμε πριν τυλιξουμε την τορτυγια και απο πανω
η (και καλα) λαητ
πραγματι.. αν ετρωγα αυτες τις πιπεριες δε θα απειχα κ πολυ απο το περασμα στο χωρο της αχρονης υπαρξης :S
Φαγητό έξτρα διαιτητικό για σήμερα με μόνο 17000 θερμίδες.
Κρέπες με σπανάκι, κοτόπουλο και τυριά και μπεσαμέλ
http://i61.photobucket.com/albums/h65/mabik2000/003.jpg
http://i61.photobucket.com/albums/h65/mabik2000/002.jpg
Καλή όρεξη κ καλή χώνεψη Μαράκι!Αυτό το πιάτο χωρίς τη μπεσαμέλ μου το φτιάχνει κάθε χρόνο η μάνα μου τα Χριστούγεννα , είναι απο τα αγαπημένα μου κ το περιμένω σαν παιδάκι κάθε φορά!!
το κανελλονι θελει ελαχιστο βρασιμο, ειχα παρει τα μπαριλλα που θελουν 3 λεπτα βρασιμο και 20 λεπτα φουρνο. Υπαρχουν και κανελλονια που δε θελουν βρασιμο πριν το φουρνο και γεμιζουν πιο ευκολα.Quote:
Originally posted by mariafc
κλικάκο έχω απορίες. Σόρρυ αν ρωτάω χαζομάρες αλλά κανελόνια έχω να φτιάξω καμιά τριετία και αυτό με κιμά μέσα οπότε θέλω οδηγίες γιατί θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω τη συνταγή μάλιστα χτες έλεγα ότι ηθελα να φτιάξω κάτι ογκρατέν με μακαρόνι.
Λοιπόν βράζουμε το κανελλόνι και μετά το γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά; Και τη μπεσαμέλ δεν την βάζω μέσα στη γέμιση αλλά την περιχύνω από πάνω έτσι?
Ψήνω μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ;
εγω τη μπεσαμελ την εριξα απο πανω. δεν παει μεσα στο συγκεκριμενο φαγητο.
ναι ψηνουμε μεχρι να ροδισει η μπεσαμελ. τα λαχανικα ειναι μισομαγειρεμενα αν κανεις τσιγαρισμα, αν τα πολτοποιησεις εντελως μαγειρευονται αμεσως. το κοτοπουλο επειδη ειναι σαν ωμος πουρες, μαγειρευεται κι αυτο αμεσως στο φουρνο.
οπως τα προτιμας. αν τα χοντροκοψεις, κανε καλο τσιγαρισμα.Quote:
Originally posted by mariafcΑ και κάτι ακόμα τα λαχανικά που αλέθουμε πόσο τα αλέθουμε να ναι πχ ενας παχύρευστος πουρές, σαν κρέμα ή λιγότερο;
κολαση φαινονται οι κρεπες σου.........