Originally Posted by
MariLen233
Δεν θα υποστηριξω ούτε θα υιοθετήσω καμία από τις δύο απόψεις που δημιουργήθηκαν από τα δύο μέτωπα στα τελευταία σχόλια του θέματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι καλό να ακούγονται διάφορες απόψεις. Πλουραλισμος των απόψεων λέγεται....και είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με την άποψη του συνομιλητή σου ....η άποψη του κάτι έχει να προσφέρει ,αν δεν τα βλέπεις όλα άσπρο-μαύρο.
Επίσης θα πω και κάτι ακόμα γιατι έχει καταντήσει λιγο ρατσιστικό και θέτει άτομα στο περιθώριο. Για να γράψει κάνεις την άποψη του ΔΕΝ είναι απαραίτητο ντε και καλά να είναι "αυθεντια" ή γκουρού των σχέσεων και των εμπειριών. Πρέπει να δίνεται το βήμα σε κάθε άνθρωπο να εκφράσει την οπτική του. ( αν αυτή η οπτική δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα και δεν προσβάλει αμεσα τον θεματοθετη ή τα μέλη)
Στη τελική υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν ζήσει πολλά στη ζωή τους αλλα είναι ακατεργαστοι,αφιλοσοφητοι και όχι ισορροπημένοι στο πως έχουν πορευτεί . Είναι τουλάχιστον κακαντρεχες και ναρκισσιστικο να κάνουμε διακρίσεις και να βάζουμε κριτήρια στο ποιος θα διατυπώσει την άποψη του. Εσύ πχ δεν θα μιλήσεις επειδή δεν έχεις γνώσεις ψυχολογίας & εσύ δεν θα μιλήσεις γιατί δεν ξέρεις.....
Που ζούμε;;; τι έχουμε λογοκρισία;
Αλλο να υπάρχει προσβολή και εχθρικό ή απειλητικό μνμ και άλλο να συμβαίνει αυτό.
Τυχαίνει το αντικείμενο των σπουδών μου να είναι συναφές με τη ψυχολογία. Εγώ τι πρεπει να πω δηλαδή; ΣΚΑΣΜΟΣ ολοι να μιλήσω ΕΓΩ που ξέρω;;
Δεν γράφουμε σε κανένα επιστημονικό περιοδικό......ενα φόρουμ είναι και ολοι έχουν θέση αρκεί να γράφουν με ευγενεια και σεβασμό