Χωρίς ίχνος απειλητικής διάθεσης προς κανένα και χωρίς power games,Quote:
Originally posted by anwnimi
Αυτό είναι δυστυχώς αναμφισβήτητο...Η αρένα μεταφέρθηκε και εδώ. Το γιατί είναι ένα ακόμη θέμα προς προβληματισμό μαζί με τα εκατομμύρια γιατί των τελευταίων μηνών.
Νίκο, σε προηγούμενο ποστ συγκέντρωσα κάποιες πιο πρακτικές προτάσεις ήδη διατυπωμένων από μέλη, αλλά από ότι φαίνεται δύο τινά συμβαίνουν: 1) είτε ήταν τελείως άκυρες/γελοίες 2) είτε κανένας δεν είναι διατιθεμένος να βάλει νερό στο κρασί του και βλέπει μόνο την καμπούρα του αλλουνού κοινώς, οπότε δεν είναι διατιθεμένος να συμφωνήσει με καμία πιο πρακτική κατεύθυνση...
Άραγε αν το κλείσεις το φόρουμ για λίγο, μήπως θα επαναπροσδιορίζαμε όλοι μας τα εγωιστικά μας κίνητρα εδώ μέσα;
Από την άλλη, αν κλείσει, κάποιοι είτε από εδώ μέσα είτε από έξω, θα χαρούν πολύ...
Δίκοπο μαχαίρι...
πράγματι η σκέψη που έκανα τον τελευταίο καιρό ήταν το κλείσιμο του φόρουμ.
Κάτι το οποίο προκαλεί τόσους πονοκεφάλους, κάτι το οποίο είναι αρένα και όχι υποστήριξη, δεν μου κάνει νόημα, δεν έχω σκοπό ή διάθεση να συνεχίσω να το διαχειρίζομαι και να το φροντίζω.
Οι προτάσεις σου στα δικά μου μάτια είναι ενδιαφέρουσες.
Ομως, μπορούν να λειτουργήσουν κι αυτές κι άλλες προτάσεις, μόνο όταν υπάρχει καλή πρόθεση και τέτοια στην ατμοσφαιρα δε βλέπω.
Η ουσία στις προτάσεις σου -και αυτό νομίζω ειναι και το δικό σου σκεπτικο- είναι να προσπαθήσουμε όλοι να φροντίσουμε το χώρο, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο κανόνα.
Εάν δεν συμφωνήσουμε όλοι στις προτάσεις σου, τότε μόνο δυο εναλλακτικές λύσεις βλέπω.
1. κλείσιμο του φόρουμ.
2. αποκλεισμός όλων των εμπλεκόμενων και κάθε επόμενου που θα πυροδοτήσει εντάσεις.
Οποιοσδήποτε επιλεκτικός αποκλεισμός δε νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα, μιας και θα δώσει μια αισθηση δικαιωσης της μιας ή της άλλης πλευράς και στην προκειμένη δεν μιλούμε για αγγέλους και διαβόλους, αλλά για εμπλεκόμενους, είτε λιγότερο είτε περισσότερο.
Ας μην ξεχνάμε ότι για να ταμπουρωθεί κάποιος σε μια στάση, χρειάζεται να έχει ταμπουρωθεί και ο άλλος.
Μόνος μου, να ταμπουρωθώ, δεν γίνεται, όταν μιλούμε για μια διένεξη σε δημόσιο φόρουμ.