Originally Posted by
streidi
Η απολογία πήγαινε σε προηγούμενο θέμα, όπου πάλι ειχαμε διαφωνήσει, τέλος πάντων... :-)
Κι εγώ είμαι απόλυτα σίγουρη ότι οι γονείς του παιδιύ αυτού δε θα ήθελαν να συμβεί αυτό, όπως ούτε εγώ θα ήθελα να συμβεί σε μένα, ή σε κάποιον δικό μου.
Όσο για το σενάριο της επόμενης ζωής, δέχομαι ότι είναι κάτι πέρα από την ανθρώπινη λογική. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι δεν ξέρουμε αν ισχύει.
Αν κάποιος δε θέλει να πιστέψει κάτι που δε μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική, τότε ο Θεός δε χωράει στη ζωή του, το δέχομαι.
Αν όμως συζητάμε για τη λογική, ή την ηθική αν θέλεις, του Θεού, τότε δε μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά στη ανθρώπινη λογική, αυτό νομίζω πως είναι το σημείο που διίστανται οι απόψεις μας.
Γιατί εσύ θα παραθέτεις συνεχώς λογικά επιχειρήματα, επαρκώς τεκμηριωμένα, που ισχύουν, και θα έχεις δίκιο από την πλευρά σου, και εγώ θα επιμένω συνεχώς ότι τα σχετικά με το Θεό και το νόημα της ζωής και του θανάτου δε μπορούν να βασιστούν στη λογική,αλλά στο προσωπικό βίωμα και στην πίστη. Και κατά τη γνώμη μου κι εγώ θα έχω δίκιο