Ava μου εμένα μου συμβαίνει αρκετες φορές... κυριώς για πρωτεινουχο είδος. Πολλές φορές ο οργανισμός μου ζητάει τυρι - η πλάκα είναι ότι μπορεί να φάω τυρι με χαμηλά λιπαρα και να με καλύψει πλήρως!
Printable View
Ava μου εμένα μου συμβαίνει αρκετες φορές... κυριώς για πρωτεινουχο είδος. Πολλές φορές ο οργανισμός μου ζητάει τυρι - η πλάκα είναι ότι μπορεί να φάω τυρι με χαμηλά λιπαρα και να με καλύψει πλήρως!
Γεια σου Αγγελικούλα! Μόλις διάβασα για τις πρωτείνες. Τις χρειάζεται ο οργανισμός μας για να χτίσει ίνες, μεμβράνες και οστική μάζα, για να καταπολεμήσει λοιμώξεις, για να διευκολύνει την πέψη, για να προσλάβει τη βιταμίνη Β12 (ακούς Μακόνι); και για πολλά ακόμα που δεν θυμάμαι.
Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ακούμε τις ανάγκες μας. Για να ζητάς τυρί, κάτι θα ξέρεις, που όμως δεν το ξέρεις! :crazy: Εντυπωσιάστηκα σήμερα, γιατί αν είχα ένα βόδι ολόκληρο θα το έτρωγα. Επίσης, γιατί έκανα σαν τρελή για γάλα.. Μη χειρότερα!
Πάντως βοηθήθηκα. Μετά από το φαγητό, ένιωσα αυτό που λέμε "βαραίνω", έριξα έναν βαθύ ύπνο και ξύπνησα σε πολύ καλή κατάσταση. Ό,τι είχε αρχίσει να κουράζεται μέσα μου, πιστεύω ότι διορθώθηκε.
Μπραβο Αβουλινι !Χαιρομαι που εισαι καλυτερα κ ξεκουραστηκες κιολας.Μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να θελω να φαω κρεας οπως κ οταν ειμαι στενοχωρημενη να θελω να φαω μονο υδατανθρακες.
Μαρια δεν το πιστευω σε 7 μηνες 65 κιλα?Πως το εκανες αυτο?
Αγγελικουλα εσυ τι κανεις?Η εκπομπη ετοιμαζεται?το θηριακι σου καλα?
Τζινακο δε μενεις κ μεχρι την Παρασκευη που θα ερθω?Θα παμε να φαμε!:bouncy::bouncy:
Φιλακια σε ολες σας κ να περνατε καλα!Στελλου καλως ηρθες στην παρεα μας.
Αγαπημένη μου Γλαυκή καλά λεω ότι είμαι!
Σημερα γυρίζουν το spot της εκπομπης και χθες ο δικός μου μας τα κανε τσουρεκια!!!!!
Ο μικρός θεριευει!!! σε 11 μερούλες κλεινουμε τα 2!!!
Καλησπέρες σε όλους ! Μόλις γύρισα από βολτάρισμα με το ποδήλατο Κορυδαλλός-Πέραμα / Πέραμα Κορυδαλλός 45 λεπτά με μια μικρή στάση για νερό και νιώθω γαμώ! :spin:
Ava πόσες φορές μου 'χει προκυψει αυτό που λες ! Ειδικά με αυγά , επειδή δεν τρώω πολύ συχνά , αλλά ώρες ώρες νιώθω λες και το χρειάζομαι ! Γενικώς ο οργανισμός χρειάζεται όλων των ειδών τις τροφές για να λειτουργεί σωστά και είναι μέγα λάθος αυτό που κάνει πολύς κόσμος που αποκλείει τελείως τροφές γιατί καταλήγει να τις τρώει τελικά μαζεμένες .
Είπα να ξαναπιάσω τα νήματα της καθημερινότητάς μου και έτσι μόλις γύρισα από το γυμναστήριο. Κορίτσια, δεν πάω καλά! Κάτι δεν πάει καλά με μένα. Στο γυμναστήριο, ενώ έκανα ήπια άσκηση, ξαφνικά ένιωσα ότι ιδρώνω, ότι ζεσταίνομαι αφόρητα, ότι θα λιποθυμήσω. Χαλάρωσα και σταμάτησα να κοιτάω το ρολόι, ώστε να περάσει γρήγορα η ώρα. Μετά πήγα και ψώνισα και ξαναπήρα γάλα (ήμαρτον).. Τώρα μπήκα να σας δω και διάβασα αυτό που έγραψε η Ντόρα για το κουτάβι και έβαλα τα κλάμματα. Δεν πάω καλά γενικώς. Δεν είμαι δα και τόσο ευσυγκίνητη.. Γενικά με απασχολούν αρκετά θέματα, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα. Τώρα έχω απορρυθμιστεί, οργανικά και ψυχολογικά.
Καλησπέρα. Dora μην ανησυχείς γιατί όλοι το κάνουμε αυτό κάποια στιγμή, αν πει κάποιος ότι δεν έχει στρουθοκαμηλίσει ποτέ του θα λέει ψέμματα! Αβα μου έχει συμβεί κι εμένα αυτό με την πρωτείνη παλιά, ζητούσα τυρί και κρέας, προσπαθώ όμως όσο μπορώ να τρώω απ'όλα για να προλαβαίνω τον οργανισμό μου πριν χρειαστεί κάτι κι αναγκαστεί να μου το ζητήσει. Αγγελικούλα καλή επιτυχία με τα σποτ. Γλαύκη μου μακάρι να μπορούσα αλλά δεν μπορώ να μείνω άλλο ΑΘήνα, ελπίζω όμως να μπορέσουμε να το κάνουμε το φαγοπότι σύντομα. Ε, ρε χαρές που θα κάνουν τα εστιατόρια με εμάς πελάτισσες, τρελή κατανάλωση! :lol: Stellou κάνεις την καλύτερη δουλειά με το ποδήλατο και δεν βαριέσαι, βοηθάει στην δίαιτα και γυμνάζεσαι πολύ καλά. Καλό ταξίδι να έχεις την Κυριακή.
Αβα μην πας γυμναστήριο για λίγες μέρες, κάτσε να ξεκουραστείς, να σου περάσει και η επιθυμία για πρωτείνη και πας μετά. Δεν διάβασα τι έγραψε η Ντόρα αλλά καλά που το είπες γιατί αν αφορά σκύλο και είναι ασχημο δεν θέλω να ξέρω.
Μα το γυμναστήριο με έσωσε σήμερα από τη θλίψη. Εκεί είδα κόσμο, άκουσα χαλαρωτική μουσική, ήταν πολύ ωραία!
Αυτό που έγραψε η Ντόρα, διάβασέ το, είναι γλυκό. Δεν έκλαψα για το σκυλί, αλλά για το παιδί ή μάλλον γιατί κάτι δεν πάει γενικότερα καλά. Το μήνυμα ήταν ίσα ίσα ελπιδοφόρο, ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη και ότι όλοι βρίσκουμε την αγκαλιά.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και έτσι και η δική μου. Μέρα εσωτερικής αναζήτησης, ενδοσκόπησης, παραδοχής λαθών. Είχα εξωτερικές δουλειές και στο γυρισμό πέρασα από τον διπλανό μου. Μου ξεκίνησε μία συζήτηση περί στροφής στη ζωή, αλλαγής, ρίσκου κλπ. Του απάντησα ότι καταρχήν θαυμάζω όλους όσους τολμούν και κάνουν στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και δεν εξαιρώ εμένα. Μόνο που αυτό πρέπει να γίνει σε νεαρή ηλικία. Κατά κανόνα, γιατί τώρα με την κρίση, γίνεται σύνηθες το φαινόμενο. Αν έπρεπε να συμβουλεύσω ένα παιδί, θα του έλεγα να μην πάρει τέτοιο ρίσκο. Όταν μετακομίζεις στα τριάντα και βάλε, του είπα, ή που θα απογειώσεις τη ζωή σου ή που θα τη χαντακώσεις. Δυστυχώς ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Μετάνιωσα πικρά που ήρθα εδώ και πρώτη φορά το λέω φανερά. Δεν έχω τίποτα με τον τόπο σου, απλά δεν έπρεπε να πάρω τέτοια ριζική απόφαση, αυτό λέω. Μου είπε πως και ο ίδιος είχε μετακομίσει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, μετάνιωσε και γύρισε στον τόπο του. Η διαφορά μας, του απάντησα, είναι ότι εγώ δε μπορώ να φύγω από δω.
Όταν ξεκινάς έτσι τη μέρα σου, τι να περιμένεις μετά; Έφαγα την πρωτείνη μου, κοιμήθηκα και μετά τηλεφώνησα στους γονείς, για να ακούσω και άλλες μιζέριες. Δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στη μετακόμιση και ζητούν τη βοήθειά μου. Τους είπα ότι μακάρι να αλλάζαμε ζωές, να ζούσα εκεί που ζουν αυτοί και να έρχόταν εκείνοι εδώ. Έτσι αποφάσισα να μην καθήσω σπίτι και πήγα γυμναστήριο.
Μετά πήγα για ψώνια και αποφάσισα να με δωροδοκήσω με φαγητό. Πήρα μισό κιλό γαρίδες, να τις τηγανίσω αύριο. Ελπίζω να είναι εύκολη ιστορία, γιατί δεν έχω ασχοληθεί άλλη φορά με θαλασσινά. Φαντάζομαι ότι θα γυρίσω αύριο από τη δουλειά, θα τις πλύνω και απλά θα τις ρίξω στο τηγάνι. Έτσι δεν είναι; Ελπίζω να μη φάω αύριο σκατούλες..
Καλησπέρα κοκόνες μου!
Έγραψα ένα κατεβατό το απόγευμα και δεν με έκοψε να το κάνω κόπι και χάθηκε μιας και χάθηκε η σύνδεση για λίγο :mad:
Σας έχασα γιατί η σύνδεση του ξαδέρφου μου έχει κάτι θεματάκια και δεν δεν μπορώ να συνδεθώ με ευκολία.
Είμαι στο Λιτόχωρο από την Δευτέρα περιμένοντας μην τυχών και προκύψει χειρουργείο. Σήμερα ήρθε το πολυπόθητο τηλεφώνημα και έκλεισα χειρουργείο! Δεν είναι βέβαια για άμεσα , είναι για τις 17Οκτ αλλά διόλου δεν με πειράζει μιας και αύριο θα επιστρέψω στο σπιτάκι μου και στον αντρούλη μου που τόσο μου έχουν λείψει! Αύριο λοιπόν επιστροφή Αθήνα και στις 16 ανηφορίζω και πάλι. Στις 17 κάνω εισαγωγή και προεγχειρητικό και στις 18 καλώς εχόντων των πραγμάτων μπαίνω για το χειρουργείο. Ανυπομονώ να αφήσω πίσω μου όλη αυτή την περιπέτεια. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε και ελπίζω αυτή η εμπειρία να με ωριμάσει και να με κάνει πιο συνειδητοποιημένη ως προς το θέμα παιδί το οποίο μόνο σαν σκέψη με αγχώνει και με διχάζει...
Αβα εγώ δεν τρώω θαλασσινά αλλά ξέρω ότι πρέπει να τις αφήσεις να στραγγίξουν καλά, να τις αλατίσεις και να μην τις τηγανίσεις όλες μαζί, να έχουν χώρο στο τηγάνι για να μπορείς να τις γυρίζεις άνετα, όχι πολύ τηγάνισμα γιατί θα ξεραθούν μετά.
Ava μην το παιρνεις τόσο αρνητικά . Δεν ξέρω κιολας βέβαια την περίπτωσή σου και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζεις αλλά σίγουρα κάθε μεγάλη αλλαγή εκτός από δυσκολίες έχει να φέρει και θετικά πράματα. Απλώς ψαξε λίγο και βρες ποια μπορεί να είναι αυτά τα θετικά στην δική σου περίπτωση , θα νιώσεις καλύτερα . ΤΖΙΝΑ thanks για τις ευχες για το ταξιδι και απο γυμναστική ότι μπορουμε κανουμε κι εμεις :P Βλέπω απώλειες σαν και τη δική σου και σαν να παίρνω δύναμη ! Πως το κανετε ρε παιδια ! Αν και προσωπικά θα μ'άρεσε να φτασω κάπου στα 70- 80 κιλά και να μείνω εκει. 50κατι η 60 κιλά τα βρισκω υπερβολικά λίγα για μενα αλλά δεν παυει να είναι εντυπωσιακή απώλεια ! :o
Καλησπέρα Ελάκι, ευτυχώς που κανονίστηκε το χειρουργείο και δεν θα σε φάει η αναμονή. Ο καιρός περνάει γρήγορα και σύντομα θα είναι απλά μία ανάμνηση όλο αυτό. Καλή επιστροφή αύριο, πολλά φιλάκια.
Μπράβο, Eli μου, υπέροχα τα νέα σου! Τώρα ξέρεις που βαδίζεις.. Και επιπλέον ταξίδεψες στα βόρεια, είδες αγαπημένα πρόσωπα, πήγες και στο πατρικό σου και χαλάρωσες, θα γυρίσεις ανανεωμένη στον αντρούλη σου, όλα τα καλά!
Όσο για το θέμα παιδί, θα σου πω κάτι που σκέφτηκα. Ποτέ δεν είμαστε έτοιμες για παιδί. Μάλιστα, όσο πιο ώριμες και συνειδητοποιημένες είμαστε, τόσο νιώθουμε ανέτοιμες και ανεπαρκείς για έναν τόσο σπουδαίο ρόλο. Μακάρι όλες οι μητέρες να έκαναν κάποιες στοιχειώδεις σκέψεις, προτού βρεθούν με ένα μωρό στα χέρια. Γιατί το πιστεύω ότι οι περισσότερες απλώς βρίσκονται με το μωρό, δεν είναι απόφαση κατασταλαγμένη, απόφαση καρδιάς. Το να κάνεις παιδί, σημαίνει πάνω απ' όλα ότι αποφάσισες να μπεις εσύ στην άκρη και να υπηρετείς πρώτα και πάνω από όλα τις ανάγκες του παιδιού, για το οποίο θα είσαι υπεύθυνη ισόβια. Πόσες άραγε το έχουν σκεφτεί αυτό; Πρέπει να έχεις περίσσευμα αγάπης. Πόσες μπορούν να δώσουν τα πάντα, αγνοώντας τον εαυτό τους;
Χαίρομαι που είσαι σοβαρή, υπεύθυνη, σκεπτόμενη, ώριμη,τρυφερή, πανέτοιμη, στα πλαίσια του εφικτού. Έχεις μία όμορφη οικογένεια. Ας τη μεγαλώσεις λοιπόν. Θα γίνεις πάρα πολύ καλή μανούλα!
Stellou ευτυχώς αυτή τη φορά δεν το έκανα μόνη μου αλλά με την βοήθεια του χειρούργου μου. Εχω χάσει δύο φορές από 45 κιλά κι άλλες πολλές φορές 20-30 κιλά με δίαιτες αλλά ποτέ δεν κατάφερα να τα διατηρήσω, γι'αυτό και αποφάσισα να κάνω επιτέλους κάτι πιο δραστικό και πριν από 15 μήνες έκανα επέμβαση στο στομάχι, γαστρικό μανίκι και τώρα έχασα για άλλη μία φορά τα κιλά μου αλλά ευτυχώς αυτήν τη φορά δεν θα τα ξαναπάρω.